Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kuka h*vetti tuota Quuttia ostaa?? Todella kiva olisi tietää :joy:
Varmaan pakkomielle ostaa tänään 170€ ja loppuviikosta 180€, kuun loppuun 200€?

9 tykkäystä

Kyllä markkina tietää. Hinta on aina oikea :tm:. Usko meinaa mennä, eihän tässä ole mitään järkeä. Viimeksi ajattelin näin talvella, kun QT oli jossain 60€ haminoilla. Sitten tuli q2, jossa tehtiin voittoa Inderesin ennusteiden vuodelle 2023 verran (no jotain sinne päin), eikä 60 euroa tuntunutkaan enää kovin kalliilta. Osake kipuaa kuuhun täsmälleen niin kauan kun odotukset murskataan. Istutaan kyydissä nyt, mutta huh huh.

5 tykkäystä

Sieltä paukahtaa joku ostotarjous kohta jonka tieto on vähän levinny

7 tykkäystä

Tai sitten paperikäsistä on pulaa kun STOXX Europe 600-indeksiä seuraavat rahastot yrittävät epätoivoisesti heiluttaa setelitukkoja.

2 tykkäystä

En usko. Mun QT:t meni nyt myyntiin. Ostolsidalla taas -30 prossan dipin jälkeen. Liian hurjaa nousua nyt, jonka uskon kääntyvän laskuksi huomisesta alkaen.

2 tykkäystä

Tätä verojen maksun takia myynnin välttämistä olen pohtinut. Se minkä tänä vuonna siinä välttää, niin eikö se ole myöhemmin edessä?Lisäksi epäilen, että verotus ei Suomessa ajan kanssa kevene, joka johtaisi siihen, että joutuu maksamaan enemmän. Hankintameno olettamaan kanssa voi tietty pelata. Mikäli ajatellaan, että ajan saatossa tulisi osakkeet myytyä ja käytettyä elämiseen, kun hautaan niitä ei kannata mukaan ottaa ja juu perinnöt sitten asia erikseen, mutta sieltäkin sitten pääsee verot maksaa, koska karhu vatsa on pohjaton.
Näin aloittelijana voin toki olla asian kanssa aivan hukassa, joten valistakaa ihmeessä.

4 tykkäystä

No siinä tilanteessa että voittoja on jo niin paljon tälle vuodelle että paukkuisi korkeampi verotus lisämyynneille on hyvä syy pihdata toistaiseksi.

“Pääomatulojen veroprosentti on 30 000 euroon saakka 30 % ja sen jälkeen 34 %.”

Eli vuodessa tuo 30ke pääomatuloja on sellainen rajapyykki jonka kohdalla voisi vero-:bear: jättää nuolemaan näppejään koska ylimenevästä pääsee maksamaan boonusveroja. Tietty toisilla on jo niin isot salkut että tuo on ihan paperia tuo raja ja silloin ei mahda mitään, mutta itsellä tuo on ollut ihan relevantti optimointi.

Muutoin ei liene hirveästi väliä milloin ne verot joutuu maksamaan, joutuu joka tapauksessa…

5 tykkäystä

Tuo raja tietenkin on kyllä hyvä huomioida.
Vaikka ei ole minulle vaikuttava tekijä toivon mukaan pitkään aikaan, mutta siinä on kyllä iso ero että onko voitto 29999 vai 30001 €.

Ei ole, vasta ylimenevästä menee 4% extraa.

Mutta jos 30kEuroa on kasassa, sen jälkeen tapahtuvat voitolliset myynnit sattuvat enemmän ja antavat syyn odotella seuraavaan vuoteen (tai löytämään turskaa jonka siivota salkusta jolla “avata lisää cap spacea” :smiley: )

8 tykkäystä

Aivan juuri niin eipä ollut taas ajatus mukana kun kirjoitin. :grin:

Virossa mielenkiintoinen avaus eläkesäästöjen vapauttamisesta kulutukseen/omatoimiseen säästöön. Aika lyhyellä tähtäimellä tuntuu jutun perusteella porukka toimivan. Itse en ainakaan vastaavaa toivo tänne, sillä voisi heijastua ikävästi monen tulevaisuuteen. Mutta osan voisi vapauttaa Ruotsin mallin mukaan itse sijoitettavaksi.

Täältä koko juttu:

3 tykkäystä

Nyyhkistä.

Ei kai pitäisi koskaan myydä mitään. Olin varsin tyytyväinen ~25% tuottoon tuolloin.

41 tykkäystä

Tuossa meikäisen myyntejä ihan vaan euromääräisessä suuruusjärjestyksessä kertakaupalla :roll_eyes: Jonkin verran kenties tullu veivattua keväällä tarpeettomasti? Mutta, voitollisia kauppoja :joy:

Ilmeisesti koin, että rapiat sata euroa oli yläraja osakkeelle.

33 tykkäystä

Argh. Joka kerta kun olet laittanut tuottoprosenteista juttua olen toivonut, että salkkuusi osuisi ja vielä siellä pysyisi vaikka jokin onnenkantamoinen. Upeaa kun on selkeä tavoite ja sitten vielä surkuttelun sijaan tekee toimenpiteitä tavoitteen saavuttamiseksi omista lähtökohdistaan. Niin moni on vastaavissa töissä kuin sinä ja tavoitteesikin maistuisi, mutta jonkinlaisena valmiiksi annettuna pakettina. Tulet kyllä saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden tekemiselläsi, vaikka indeksi karkailisi jatkossakin. Tsemppiä!

12 tykkäystä

Kumman valitset? 10000 euroa tänään vai joskus tulevaisuudessa? Samalla tavalla euro nyt on arvokkaampi kuin ensivuonna niin miinus euro on kivuliaampi nyt kun joskus myöhemmin. Kassavirrat pitää diskontata.

6 tykkäystä

Mä ajattelen vain, että lopputulema on suurinpiirtein sama x€ teki niin tai näin.
Isäni opetti minulle aikoinaan, että rahalla ei ole tunteita eikä moraalia ja sen muistaminen auttaa tässä aika paljon👍

1 tykkäys

Hah, ehkä tämä tästä. Kiitos rohkaisevista sanoista.
Nyt näin jälkeenpäin ajatellen olisi todellakin kannattanut valita joku muu strategia kuin valtaviin jenkkiosinkoyhtiöihin (mallia 3M, at&t, Altria jne) sijoittaminen. Ihan sp500 -indeksiin rahat työntämällä salkku olisi about tuplat siitä mitä se on nyt? :smiley:

Toisaalta, monet ikäiseni ovat törsänneet rahansa bilettämiseen, matkusteluun ja kalliisiin autoihin, joten ihan metsään tämä ei kai ole kuitenkaan mennyt.

Ps. Harvia nyt salkun suurin omistus :wink:

56 tykkäystä

Ja voisihan siellä olla pääomaa tuhoutunutkin mikä nyt on kuitenkin vältetty vaikka paljon enemmän tuottoja olisikin ollut pöydällä otettavissa.
Harvia on hyvä alku mikäli strategia on menossa uudelleenarviointiin. :wink:

7 tykkäystä

Sä olet fiksu, sopivasti itsekriittinen ja tiedät paljon sijoittamisesta. Indeksit ovat ehkä menneet edellä, mutta olet säästänyt paljon ja onhan tuossakin sulla tullut lisää massia yli 13 000 euroa. Pankkitilillä tuo raha olisi vain huvennut.

Sulla on vielä hyvin pitkä sijoitusura vielä edessä ja tuossa iässä jo melkein satkun salkku on tosi kova juttu - onnittelut! Olet esimerkki siitä, että sijoittamisessa on kyse aika paljon tuuristakin… varsinkin, jos katsoo asiaa lyhyellä aikavälillä - sulla on ollut huonoa tuuria. Minulle ei ole tullut mielikuvaa, että olisit tyhmäillyt - tiedät sijoittamisesta ja olet tehnyt valintoja, mutta sulla on käynyt vähän huono tuuri. Muutamien vuosien jänteellä voi tehdä valtavat voitot pelkällä tuurilla, mutta vastaavasti sun kaltaiset fiksut itseään kehittävät sijoittajat puksuttaa vuodesta toiseen kuin juna eleettömästi hiljalleen muiden ohi… vuosikymmenet totuuden kertoo. Seuraavassa romahduksessa ehkä “naurat” meille muille. :wink: Isot prosentit ovat hienoja, mutta arvostan niitä erityisesti vasta sitten, kun prosentit ovat perustuneet ahkeruuteen ja tietämykseen. Katsotaan vuonna 2030 herra Hoitsun salkkua ja sen tarjoamia prosentteja. :slightly_smiling_face:

Ei muutaman vuoden prosentit vielä kauheasti mitään todista. Olet asenteellasi ja tietämykselläsi todistanut, kuka olet… täältä nousee hattu pois päästä. :tophat:

12 tykkäystä

Salkun mörnimistä ja lähes nollatuottoa on katsottu nyt lähes 4v, joten strategia voisi kyllä mennä ainakin osittain vaihtoon.

Ajattelin realisoida veroseuraamuksiltaan vähiten tuottaneet isot omistukset (3M, MO, KO), mistä vapautuisi ~20ke, ja siirtää ne johonkin potentiaalisempaan parilla-muutamalla ostolla ajallisesti hajauttamalla.

Ja nyt ne vinkit parhaimpiin bumtsibumWBSjapadapaduu -lappuihin? :smile:

5 tykkäystä