Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Yllättävän monta lappua Inderesiä tulossa salkkuun. :slightly_smiling_face::+1:t2:

6 tykkäystä

Huh, kiitos linkkauksesta. Nyt mietityttää vielä enemmän. Hyvä, että OST tuli, mutta en tiedä oliko sen ajoitus paras mahdollinen. Monen OST on ahdettu täyteen hypeä.

2 tykkäystä

Kyllä se palkansaajan nettoansio on reaalisesti laskenut 2010 luvun.
Tämän lisäksi olemme kuitenkin yhteiskuntana velkaantuneen ihan pirusti.
Kun vertaamme menoa Ruotsissa, niin kateeksi käy.
Varsinkin Ruotsissa on laaja huippuyritysten kirjo ja vientituloja virtaa maahan. Suomessa muutama sellutehdas ja niidenkin pomot itkee et ei tää kannata vaikka saisi kuitupuuta ilman….

4 tykkäystä

Noh omalta kohdaltani voin sanoa, että se “pelleily” pitää mielenkiintoa yllä. Suurin osa tältäkin palstalta menestyisi paremmin, kun ei tekisi mitään muuta kuin ostaisi indeksirahastoja ja käyttäisi forumilla roikutun ajankin vaikka lisätöiden tekemiseen.

Kun ei polta, ei pyöri baareissa eikä pelaa uhkapelejä niin sillä rahalla voi sitten vaikka spekuloida muutakin kuin Sampoa ja nordeaa pörssistä. Valtaosa lisärahasta menee suoraan rahastoihin nytkin.

@Masse mukaillen, sijoittaminen on viihdettä mistä pitää vähän maksaakin.

19 tykkäystä

Tonnilla indeä salkkuun maanantaina, saas nähdä sipaistaanko vielä lisää :thinking:

3 tykkäystä

Ei kiitos tännekään. Tuskin ketään kiinnostaa lukea täältäkään montako osaketta henkilö x saa annista. Merkintöjä löytyy ostoketjun täydeltä. Sieltä voi jokainen muu foorumilainen käydä laskimen kanssa tarkistamassa paljonko kukin sai. :slight_smile:

37 tykkäystä

Tiedän mistä puhut. Olen nimittäin aiemmassa elämässäni polttanut, pyörinyt baareissa ja pelannut uhkapelejä ns. takuulla riittämiin. Näiden taustalla vaikuttavaan ilmiöönkin olen päässyt käsiksi, enkä siksi ala ruokkia sitä enää pörssissä.

Se, että joku näin tekee ei tietysti ole minulta pois. Mutta kiitos kun vastasit rehellisesti ihmettelyyni.

6 tykkäystä

Nasse vihreällä. Mr market vetää hienoa hurlumheitä näinä viikkoina.:fire: ostopaikkoja, ostopaikkoja :thinking:

24 tykkäystä

Heti plompsahti kun tuli vinkkiä että ehkäpä tuo velkakatto-show alkaa olla ratkeamassa.

Eli republikaanit antavat siimaa väliaikaisella katon poistolla ja se tuo aikaa veivata läpi tuo pidempi prosessi saada muutos läpi 50 äänellä läpi filibusterin, eikä republikaanien tarvitse siltikään hyväksyä itse velkakaton nostoa…

Tietenkin koska kyseessä on poliittinen draama, saa nähdä mikä on seuraava käänne. Ei tässä enää edes yllättyisi jos tämä ei yhtäkkiä käy demokraateille jotka ehdottomasti vaativat että republikaanien pitää lähteä mukaan tuohon nostoon jopa defaultin uhalla… No, popparipussit valmiudessa ja siihen asti rallatellaan.

7 tykkäystä

Olen seurannut markkinaa nyt 18.8 lähtien ja selvästi huomaa, että markkina jäähdyttelee nyt tilannetta koronaa edeltävään aikaan (tuntemus). Oletan, että tipumme mahollisesti vielä jopa 11k alle jos huonosti käy. Pahimmillaan siis vasta ensi vuoden puolella aletaan menemään ylöspäin. Riippuu osittain koroista sillä niiden nousu on tulikuumaa vettä Mr Marketin sormille. Ennustan että 2022 ytd on alle 8% 30.12.2022. Jos nyt 2020 ja (mahollisesti) 2021 ytd on yli 15 niin edessä on pakostikin viileämpi vuosi. Kuinka viileä, sitä harva meistä osaa paremmin sanoa. Mielenkiintoista 2022 ja eteenpäin on se että kuinka pikavoittojen tavoittelija kyllästyy ja lähtee pois pörssimaailmasta.

Mutuilua Mr Marketin suttuisesta stutututututuilusta. *OMX HELSINKI PI

3 tykkäystä

Osa ajasta kannattaa käyttää myös harrastukseen liittyvään opiskeluun, ja vaikka kysellä tyhmiä kysymyksiä asiantuntevilta analyytikoilta sekä sanavalmiilta yhteisöltä. Sekin pitää mielenkiintoa yllä kun tajuaa oppineensa jotain uutta ja sen miten vähän mistään ymmärtää (ainakin allekirjoittaneella). Toki hormonit eivät pääse jylläämään ihan vastaavasti kuin arpoja raaputtamalla, mutta jonkinlaista mielihyvää se saattaa kuitenkin toisinaan tuottaa.

5 tykkäystä

Et viitsisi paljastaa mistä olet Jesperin salkun sisältöä urkkinut?

Hänestä ja veljestään oli juttua olisko ollut DI:ssä tässä syksyllä. Molemmat sijoittaa ja niillä joku firmakin js salkun suurimmat positiot oli jutussa, mm. Protector forsikring

4 tykkäystä

Kyllä sitäkin tulee tehtyä. Pelkästään kirjahyllystä löytyy 7 sijoitusaiheista kirjaa ja rahapodit olen pikkuhiljaa kuunnellut kaikki.
Red eye jäsenyyttä sekä inderesin premiumia olen välillä pitänyt myös, ihan oppimisen takia.

Myös teoriaa on tullut luettua pitkin nettiä, mutta onhan se osaaminen edelleen ihan lapsen kengissä, jos käytäntöön asti vietyä hyötyä miettii. Joskus mietin dfc-mallin opetteluakin, mutta se on edelleen ihminen joka sinne niitä lukuja läiskii eikä sitä viitsisi tehdä yhtään sinne päin, niin jätetään se sinne ehkä joskus listalle.

Mitään jännitystä tästä en hae, olisi aivan liian hidastempoinen tapa siihen poislukien ehkä gme shorttaaminen. :smile:

2 tykkäystä

Tänään on ilmestynyt muutaman viikon tauon jälkeen uusi Traders Club -jakso. Varsin mielenkiintoinen jakso tälläkin kertaa. Tämä on pakko katsoa! :smiley:

4 tykkäystä

No niin kyllä tämä tästä taas etenee, kun olemme saaneet konttorilta osakkeemme. :thinking:


Kyllä tämä tästä, elämme hyvin mielenkiintoisia aikoja. :slightly_smiling_face:

Onnea Inderesille eli onnet meille kaikille! :relaxed:

78 tykkäystä

3 minuutin iltasatu.

Lukemisen arvoinen kaikille jotka panikoi ostaa Ath hinnoilla.

7 tykkäystä

Jännitän jo ennakkoon maanantain avausta.

46 tykkäystä

Laitetaan vielä toinen, sillä mieleni on tällä hetkellä taistelukenttä.

48 tykkäystä

Kuplista ja osakkeista ja kryptoista…

:roll_eyes:

11 tykkäystä