Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Välittäjät kiittää kun muutaman osakkeen niput vaihtaa omistajaa.

9 tykkäystä

Tarjoan toisenlaisen näkemyksen. Tänään aamupäivästä myymällä osakkeet tein 1500 euron voiton. Nämä rahat on allokoitu verokarhun lounaaksi, eli niillä maksetaan ennakkoveroja vuoden muista myyntivoitoista. Jos olisin pitänyt osakkeet, olisi se ollut täysin kannatus mielessä, sillä annissa jaetut määrät osakkeita olivat niin pieniä, että edes “tenbagatessaan” Inden osuus salkusta ei olisi ollut edes 5%. Itseasiassa vaikka Inderesin bisnes kehittyisi raketin lailla, ja kurssi olisi vuoden päästä noussut tästä hetkestä 1900%, ei se silti olisi vielä merkittävä osuus salkusta. (Ehkä tässä vaiheessa olisi kannattanut ostaa lisää matkan varrella, mutta you get the point.)

Tämä tilanne tuskin on ollut monellakaan aamulla osakkeitaan myyvällä, mutta se mitä yritän sanoa on, että kaikilla tilanteet ovat yksilöllisiä. Lisäksi kun kurssi nousee avauksesta 100% niin kannattaakin jo pohtia, että ollaanko nyt täysin kestävällä tasolla, vai pääsisikö tähän kyytiin vielä myöhemmin. Enivei, hyvää pörssitaivalta Inderes!

22 tykkäystä

Oliko noissa henkilökunnan osakkeissa joku myyntirajoitus ?

2 tykkäystä

Kannattaako Inderesin maksaa jostain ulkopuolisesta analyytikkoseurannasta?

Mielestäni ei, kun yritys on tunnettu sijoittajien keskuudessa. Ei se seuranta ole välttämätöntä.

1 tykkäys

Ei välttämättä, mutta sillä on enemmän symbolinen merkitys analyytikkoseurantaa kohtaan ja antaa esimerkkiä muillekkin yhtiöille, sillä mielestäni sijoittajien kannalta se on tärkeää.

8 tykkäystä

Tervetuloa Paavo73! :relaxed:

Yhtiön toimitusjohtaja, hallituksen jäsenet ja henkilöstöomistajat ovat sitoutuneet kolmen vuoden asteittain purkautuviin luovutusrajoituksiin. Kukaan Inderesin nykyisistä omistajista ei myy osakkeita listautumisen yhteydessä.”

Täällä on myös olemassa “IPO”-ketju, missä voi kysellä kaikenlaista listautumisiin liittyvää:

Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

EDIT: Täältä löytyy valtavasti tietoa Inderesin listautumisesta, esitteet jne.

7 tykkäystä

Kyllä kannattaa, pitää tehdä niinkuin valistaa muita tekemään - sijoittajille tarvitaan informaatiota ja kunnollinen analyysi on tärkeä kulmakivi joka auttaa niitä joilla ei excel taivu mutta silti haluaa markkinalla tehdä osakepoimintaa. Voisi jopa kärjistäen sanoa että tänä aamuna olisi hyvälle analyysille ollut tarvetta, sen verran häröpallo oli eka vartti ja poislukien todella lyhyttä peliä tehneet veivaajat en ole täysin kartalla mitä ostolaidan päässä liikkui… ehkä en vain tajua ja missaan maailman parhaan sijoituspaikan, mutta…

5 tykkäystä

No voihan Inderes ostaa sen vaikka Evliltä, jota se itse myös analysoi. Tosin ei niillä Evlin analyyseilla ole niin paljon painoarvoa kuin Inderesin omilla :smile:

Kyllä minäkin toivoin aamulla pääseväni ostamaan Inderisiä lisää 800 kpl kurssiin 3x,xx, koska aattelin sen nousevan pian 60e, mutta näköjään muitakin on, jotka näkevät nykykurssissakin selvän nousupotentiaalin.

1 tykkäys

Onko täällä muita “kohtalontovereita”, joilla salkku dippaa päivästä toiseen? Pakko olla!

Kohta tultu 25% alaspäin, vaikka salkkuyhtiöt tekevät melkeinpä ennätystulosta.

Mikäs tässä käsien päällä istuskellessa, mutta ei tämä herkkua ole ollut viime päivinä. Saan jopa varovaisia deja vu -fiiliksiä koronadipistä. Silloinkin “tiesi”, että alaspäin tullaan menemään, mutta mitään ei uskaltanut tehdä (ihan hyvä). Piti vain nauttia matkasta.

29 tykkäystä

Jep, täällä kanssa kohtalotoveri ilmoittautuu, jos pörssi laskee 0.5% niin mun salkku laskee 1.5%:ia, Mutta mulla onkin vähän tämmösii hype-lappuja salkussa, esim. Harvia, cargotec, tieto-evry,

22 tykkäystä

Eihän se kivaa ole kenellekään mutta se kuuluisa pitkä peli ratkaisee :smirk:

21 tykkäystä

Joku se jossain tokaisi etten minä ainakaan ole vielä niin rikas että ilmainen satanen ei kelpaisi. Ja viimeaikoina vähän enemmänkin kuin satanen irronnut näistä…

2 tykkäystä

Ei pörssissä ole sellaista asiaa kuin varma satanen. Jokin asia voi kylläkin tapahtua hyvin suurella todennäköisyydellä

Hyvä huomioida myös vaihtoehtoiskustannus. Joudut sitomaan määrätyksi ajaksi hyvin huomattavan määrän euroja saadaksesi murusia listautumisen yhteydessä. Sitähän nämä listautumiset ovat olleet kysynnän ollessa kovaa. Markkinoilla voi tapahtua lyhyessäkin ajassa yllättäviä asioita ja sinulle aukenee mahdollisuus sijoittaa isompiakin summia markkinoille

2 tykkäystä

Mikä pulju tää Nasdaq OMX Nordic oikein on. Ei edes HTTPS toimi. Ilmeisesti heillä ei ainakaan ole mitään niin salaista, että kannattaisi salattua yhteyttä käyttää. Myöskään yhtiöiden linkit eivät toimi Firefoxilla (Chromella sentään tuntuisi toimivan). Johonkin se hukkaa parametrit, ja näyttää sitten vain Ericsson B:tä, vaikka Inderesiin pitäisi mennä:

No onneksi nuo tiedot saa paremmin käyttäytyviltä sivustoiltakin. :slight_smile:

500e viikko sitten Maanantaina/Tiistaina kiinni. 225e palatui tilille torstaina.
253e voittoa tänään.
Jos laitoit maksimit kerro kaksi ensimmäistä sadalla ja kolmas kymmenellä.

4 tykkäystä

:heart:

101 tykkäystä

“Popular trading community”
Sen siitä saa kun Hyzonia veivataan päivästä toiseen!

28 tykkäystä

Pitipä poimia tämä kommentti oikein kahvihuoneen puolelle, kun tuntuu niin käsittämättömältä omaan ajatteluun. Eikö osakeannin tarkoituksena ole kerätä rahaa yhtiölle. Näinhän osakeanti tulisi nimenomaan hinnoitella niin kalliiksi, kuin millä se menee kaupaksi, jotta yhtiö saa kerättyä mahdollisimman suuren summan rahaa mahdollisimman pienellä dilutaatiolla.

Eikai yhtiöllä ole mitään velvollisuutta ottaa huomioon osakeannissa tulevien uusien omistajien etua? Vaan nimenomaan yhtiön itsensä ja vanhojen omistajien. Eli uusilta tulisi nyhtää mahdollisimman paljon fyrkkaa yhtiön eduksi. Vasta, kun osakkeet on jaettu, niin uudet omistajat muuttuvat, kukin omistuksensa mukaan, vanhoiksi omistajiksi, joiden etua yhtiön on pidettävä silmällä.

6 tykkäystä

Maksimaalisen hinnan tavoittelu ei välttämättä ole PR-mielessä fiksua. Oon osallistunut anteihin 90-luvulta lähtien ja kokemusperäisesti sopiva anteliaisuus annin hinnoittelussa luo positiisisen kierteen.

2 tykkäystä

Aika kalliilta kuulostaa PR. Jos nyt ottaa vaikka esimerkiksi ton Inderesin 6 miltsin IPO:n, ni siitä 30% ois semmone 2 miljoonaa. Varmaa tolla 2 miljoonalla ois saanu tehokkaamminki PR:ää.