Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Miksi niin usein pitää vetää esiin tuo “vasemmistokortti” puhuttaessa oikeudenmukaisuudesta tai tai ihmisten tasavertaisesta kohtelusta? Ei oikeudenmukaisella ajattelulla ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä puoluetta kannattaa.

18 tykkäystä

https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/huippuvaiheen-ohjelma/urheilijat/urheilija-apurahat/

Juu näinhän se on. Kriteerit pitää täyttää.

"Avustukset ovat harkinnanvaraisia. Apuraha ei ole palkkio menestyksestä, mutta sitä myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan myös urheilijan tulos/menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen.

Arvioinnissa huomioidaan lajien erityispiirteet, kansainvälinen arvostus ja taso, paralympialajeissa myös eri kilpailuluokkien taso sekä kilpailuihin osallistuvien maiden ja kilpailuluokassa kilpailevien urheilijoiden määrä."

1 tykkäys

Totesin ainoastaan tosiasian siitä, miten maata on johdettu viime vuosikymmeninä. Saat toki käyttää mitä termiä haluat.

Asian ytimessä on nimenomaan se, koetko menestymisestä rankaisemisen oikeudenmukaiseksi tai tasavertaiseksi. En ole esim. korkeatuloisten korkeampaa verotusta tai vaikkapa liikennesakkoja vastaan, mutta rajansa kaikella. Suomessa molemmat on viety äärimmilleen. Oman kokemuksen mukaan menestys tulee kovalla työllä, jonka hedelmät pitäisi kuulua ensisijaisesti työn tekijälle. Se olisi mielestäni tasavertaista ja oikeudenmukaista.

Koko asian mutustelu ei minua enää kosketa, sillä pystyn melko hyvin määrittelemään sen, paljonko tuloja kotiutan tai veroja maksan. Suomessa ei kannata olla etenkään työlle elämänsä omistava, hyvin ansaitseva, veronmaksaja jonkun muun kuin itsensä palveluksessa. Superrikkaat ovat sitten asia erikseen.

16 tykkäystä

Se ei ole mielestäni rankaisemista jos vaikkapa urheilun tukia tarkasteellaan niin, että ne kohdistetaan sellaisille jotka niitä aidosti taloudellisesti tarvitsevat.

7 tykkäystä

Onpa aivopieru. Väität siis, että liikennesakot eli sääntöjen vastaisista teoista säädetyt rangaistukset ovat rikkaiden rankaisemista? Eiköhän jokainen voi itse määritellä ajaako ylinopeutta tai punaisia päin (=noudattaako lakia)?

En missään nimessä halua Suomesta banaanivaltioiden kaltaista yhteiskuntaa jossa yksi kansanosa saa tehdä mitä huvittaa. Se olisi paluu 1700-luvulle. Esimerkkejä voi käydä katsomassa vaikka Allegrolla. Jos tällaisesta haikailee, löytyy varmasti muuttokohteita.

3 tykkäystä

Foorumilta löytyy tälläinen hienous jos aihe aiheuttaa enemmänkin keskustelua

12 tykkäystä

Liikennesääntöjen rikkomisesta pitää rangaista. En riko lakia tarkoituksella ja viimeinen liikennesakkoni on vuodelta 1992. :slight_smile: Se, saatko samasta tahattomasta rikkeestä tulotasosi perusteella 200€ vai 4000€ sakon on mielestän “äärimmilleen vietyä” ja epäreilua niitä kohtaan, jotka yleistä hyvinvointia rahoittavat vuodesta toiseen. Olemme selvästi asiasta eri mieltä. Asian kommentointi loppui tähän.

9 tykkäystä

Siirrän, ei vaikuta Hyzonin diskontattuihin kassavirtoihin…

8 tykkäystä

On melko rajua verrata sijoittamista uhkapelaamisen, vaikka molemmissa kieltämättä on paljon muuttujia ja mahdollisia yllättäviä käänteitä.

Hyvä sijoittaja saa mielestäni suuremman edun verrattuna hyvään uhkapelaajaan.

Joukkuelajeissa on muuttujia vähintään yhtä monta enemmän kuin on pelaajia pelissä.
Toki se myös tuo sitä sijoittajien keskuudessakin kaivattua turvamarginaalia, kun ei kaikki riipu välttämättä siitä pelaajasta, joka sattuu loukkaantumaan.

Hyvällä sijoittajalla on myös paremmat todenäköisyydet löytää yhtiöitä, joilla on vähintään tietyllä aikajänteellä hyvät kertoimet suurilla todenäköisyyksillä onnistua eli puhumme nyt aliarvostuksista.

Tässä on kiva artikkeli, jossa on puhetta Indereksestä ja kassavirroista. Artikkelin on kirjoittanut Päivi Kangasmäki, “äänessä” on @Mikael_Rautanen a artikkelissa on mainittu myös Vepu+yhteisö. :relaxed:

"Mikaelin ja Indereksen tarina on inspiroiva esimerkki kriisin jälkeen syntyneestä disruptoivasta palvelusta, joka on rakennettu kurinalaisesti network effectiä hyödyntäen. Korona on kasvattanut kassan merkitystä kaiken kokoisissa yrityksissä. Yrityksen tulos voi olla positiivinen, mutta ennuste kassasta negatiivinen – ja päin vastoin."

5 tykkäystä

Merkattu minimit AutoStoressa.

Kylläpäs niitä posareita nyt satelee ihan toiseen malliin.

Mutta aivan vääriltä yhtiöltä :exploding_head::sob: (jo kolme tänään, mikäli kauppalehti ei valehtele Ponssen posarista kun ei näy Inden etusivulla vielä)

No, monet oman salkun 20 yhtiöstä antoivatkin jo aikaisemmin syksyn osalta, mutta niistä puuttuivat luonnollisesti Q3 ennakkotiedot😂

3 tykkäystä

Kyse ei mielestäni ole vertailusta, vaan uhkapelaamalla sijoittamisen arvostelemisesta.

Perinteisessä sijoittamisessa perehdytään markkinaan, alaan, yritykseen, kilpailutilanteeseen, tilinpäätöksiin, lukuihin yms. ja selvitellään asioita ennen sijoituspäätöksen, lyhyt- tai pitkäjänteisen sellaisen, tekemistä.

Nykyään tuntuu että vastaava päätös tehdään parin TikTok-videon ja/tai huhupuheen perusteella ilman sen kummempaa perehtymistä, kuin laukkakisoissa ikään. Ja tätä pidetään sijoittamisena.

4 tykkäystä

Tässä on vielä aikaa yhden jos toisenkin ilmoitella, mielenkiintoinen loppuviikko vielä kaikin puolin tulossa, ensi viikko myös.

6 tykkäystä

Päätän tämänaamuisen turhanpäiväisten viestieni kimaran toteamukseen: Poistin mielenosoituksenomaisesti zacks.com -saitin suosikeistani ja aktiivisesti lukemieni saittien joukosta.

SYY >

image

Syy ei ole “uutinen” Nokiasta vaan nämä pirun robojutut, jotka puskevat nykyään joka tuutista. Ilmeisesti näillä on tarkoitus luoda illuusio aktiivisesta seurannasta ja houkutella kyseisten yhtiöiden sijoittajia. Mutta luulisi näiden palveluiden ihmisedustajienkin ymmärtävän, että tällainen robojen luoma roska ajaa varteenotettavia asiakkaita todellisuudessa pois.

12 tykkäystä

Hyvin onnistui inderesin analyytikot jälleen tekemään yhtiöraportin (Ponsse) juuri posaria edeltävänä päivänä :rofl: (analyytikon mietteet tänään: :face_with_symbols_over_mouth:)

Eipähän ainakaan herää salaliittoepäilyjä, että analyytikot saisivat etukäteistietoja😃

15 tykkäystä

Tässä tuottokuvaaja Nordnetistä.
1500 prossaa
1500%

8 tykkäystä

kuva

9 tykkäystä

Rapatessa rouskuu, ei haittaa,
ketään ei ymmärrä väärin kuiteskaa.

1 tykkäys

Ehkä Ponsse tiesikin rapsan julkaisuajan ja itse maksimoivat päivän sijoittajasuhdejulkisuuden?