Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tuo toimii monesti. Myin keväällä avokin entisen polkupyörän Tori.fi:ssä. Teksti oli tyyppisesti: “Myydään huono pyörä. Tunturi merkiltään. Etulaakeri kuulostaa ankalta kovaa poljettaessa ja jarruttaa automaattisesti hitaammissa vauhdeissa. Jarrut on ja ne toimivat, mutta huonosti. Maalipinta on karhea kuin duunarin käsi ja halkeilee saumoista samaan tyyliin. HP. 50€.” Meni kaupaksi päivässä eikä ostaja tingannut euroakaan. :sunglasses:

10 tykkäystä

Kertoo ehkä jotain @Saapasjalkakissa n kyvyistä ja tiedosta, kun katsoo alla olevaa twiittiä… :slight_smile: Kysymys kuuluu, mutta seuraako kissa analyytikkoa? :thinking:

Foorumin “seuraamistoiminto” on otettu heti kovaan käyttöön. :slight_smile:

9 tykkäystä

Tiedättekö tunteen kun saatte sellaisen vision että haluatte salkkuunne osakkeita alalta X, mutta ette tiedä aiheesta mitään. No mä tiedän ja pohdin mistä alkaisin tutkimaan veteen sijoittamista.

13 tykkäystä

S&P:llä on ainakin Global Water Index.
Taitaa löytyä useampi ETF, jotka seuraavat kyseistä indexiä.
Jos sieltä katsoo yhtiölistan ja alkaa googlettelemaan yhtiö kerrallaan :slightly_smiling_face:

5 tykkäystä

Vesi on tylsää ja varmaa. Warren Buffett sijoittaa tylsiin ja varmoihin juttuihin. Mitä Warrella on salkussaan. Cokista? Cokis on hyvä jos haluaa sijoittaa veteen!

Kyseessä siis hypoteettinen tutkimus siitä miten veteen voisi sijoittaa, NFA:D

Edelleenkin FN-listalla ei lappua vaihdella tiuhaan tahtiin normaalistikkaan, joten miksi tätä koko ajan tuodaan niin kovasti esille? (free float)

Esimerkiksi Aallon Groupilla on huomattavasti enemmän osakkeita liikkeellä ja vaihto on silti mitätöntä.

kuva

kuva

Fiksummat sijoittajat osaavat tätä käyttää hyödykseen “tilanteen” tullessa :sunglasses:

Ehkä sen takia, että jos Aallon groupin free float on selkeästi isompaa kuin Inderesillä ja vaihto tuota luokkaa niin kuinka onnettomaksi Inderesin vaihto jää siinä vaiheessa kun alun pöhinät on ohi? Kyllä Aallon groupillakin on enemmän vaihtoa yrityskauppojen julkaisujen jälkeen, puhumattakaan vaihdosta juuri listautumisen jälkeen🤔

Vauvoissa taitaa olla myös joku 80% vettä. Tosin en tiedä olisiko se rahallisesti niin hyvä sijoitus alkaa puskemaan kasa skidejä🤔. En myöskään näe että planeetalla tulee ihmisistä samanlainen pula kuin puhtaasta juomavedestä. Molemmat kyllä sopisi lähtökohtaisesti ikuisuus holdi salkkuun.

10 tykkäystä

Tämä veteensijoittaminen on ollut omassakin mielessä jo todella kauan mutta en ole löytänyt sopivaa instrumenttia.

Olen varma että jossain kohtaa soditaan puhtaasta juomavedestä ja siinä me olemme Suomessa mielenkiintoisessa tilanteessa. Meillä kun tuota kultaa on järvet täynnä ja hyvä niin.

Paras sijoitus olisi varmaan ostaa puhtaimpien vesien ääreltä tontti ja nauttia sen tuomasta mielenrauhasta.

10 tykkäystä

Joo Burry taisi puhua veteen sijoittamisesta vuosi sitten ja tankertrackerin Samir tais vetää sinne valtaosan salkusta jokunen kuukausi sitten. Burrysta puheenollen kun sulki twitter tilinsä niin vähän huumoria perjantai-iltaan:


2 tykkäystä

HARVIAN lisäosinko on tuhra!
Miksi jaka tuollaisia hiluja kenellekkään…
Jos on 1000kpl Harviaa eli noin 52.500e, niin siitä 190e-verot.
Kannattaako jakaa lainkaan, visko Harvia sijoittaa tuon toimintansa ja saadaa van lisää bisnestä?

17 tykkäystä

Täällä näytti olevan hiukan keskustelua aiheesta: Vesiosakkeet

2 tykkäystä

Totta puhut. Mieluummin antaisin tuon osingon Harvialle sijoitettavaksi kuin itselleni. En nimittäin yllä mitenkään yhtä kovaan pääoman tuottoon kuin Harvia omassa toiminnassani.

Toisaalta Harvian tapauksessa rahaa valuu kassaan sitä vauhtia että osa valuu väkisinkin osinkona"yli äyreiden".

5 tykkäystä

On kyllä huono johto, kun ei tajunneet miettiä voisiko nämä rahat investoida johonkin, olis ny foorumilta ees eka kysyny. Onkohan ne edes harkinneet yritysostoja tai tehdaslaajennuksia?

PS. mutta tosissaan, löytyyhän harvialta aika reilusti vielä paukkuja, kun velkaantumisaste oli Q2 0,7 ja tavoite on 1,5-2,5.

16 tykkäystä

Tänne saa vapaasti lahjoittaa tuon satayhdeksänkymppiä, jos olet liian rikas sitä vastaanottamaan.

Ilmeisesti nousumarkkinaa on kestänyt aivan liian pitkään.

30 tykkäystä

Haarumilaiset klo 18:31-19:01, jos ei ennakkotietoja ole tullut…

47 tykkäystä

Tänään klo 19:00 tapahtuu tai on tapahtumatta, sen näkee sitten.

3 tykkäystä

Vauvat on kyllä hyviä. Compoundereita parhaimmillaan. Alku on rankkaa niinkuin kaikilla kasvuyhtiöillä, rahoituskierroksia pukkaa ennenkuin alkaa pyörimään tulorahoituksella. Perustajilla on orgaanisessa kasvuvaiheessa reilusti vastuuta, joten kannattaa harkita tarkkaan:D

Veden suhteen tosin voidaan ajatella tosin vauvat on enemmänkin jatkojalostajia kuin varsinaisesti itse perusraaka-ainetta:D

11 tykkäystä

Norskien Desert Control on mielenkiintoinen case, jossa nimensä mukaan viljelykelvoton maa yritetään muuntaa savipitoisella lisäaineilla pariksi vuodeksi (per käsittelykerta) viljelykelpoiseksi maaksi. Norjalaisten oma spinnova, myös osakehinnan näkökulmasta.

Ei sijoitussuositus, jos se jäi jollekin epäselväksi. Lisäys: ei liity siis suoraan veteen, mutta vähentää periaatteessa kastelutarvetta, kun kasteluvettä tarvitaan vähemmän maan sitoessa sitä paremmin.

5 tykkäystä

Keväällä ennakkoluvut taisi tulla klo 19:30.

Eipä tuolla ole väliä tuleeko luvut nyt vai marraskuussa, paitsi jos pelaa lyhyttä peliä Harvian kanssa. Jos ei tule ennakkolukuja tänään, niin voipahan tankata ensi viikolla edullisesti kun porukka painaa lappua laitaan pettyneenä :money_mouth_face:

7 tykkäystä