Inderesin kahvihuone (Osa 3)

@Sijoittaja-alokas inspiroimana (sekä jutun, että aiempien photoshoppausten :smiley: ) paljastetaan nyt sitten keitä foorumilaisia noiden Shareville-nimimerkkien takaa paljastuu :wink:

148 tykkäystä

Rauhoitu Seppo hyvän sään aikaan, ettei käy huonosti! :confused:
image

46 tykkäystä

Voisitko @Sijoittaja-alokas avata tuon Salkkareiden sijoitus-juonikuvion perusteellisesti? Päädyin googlaamalla Vauva.fi-sivuston analyyseihin, joista sai vain epämääräisiä tiedonmuruja. Dahlia ja Sabrina ostaneet osakkeita eri peitefirmojen suojissa, Mustavaara OY:n asiat sekaisin, Gunnar yrittää saada määräysvallan Karin avulla. Aki on saanut isäkseen naamioituneena ongittua sisäpiiritietoja jostain koneiden osia valmistavasta firmasta.

En saa kiinni punaisesta langasta.

8 tykkäystä

Onko täällä muita joiden mielestä uusi nordnetin sivu on huomattavasti huonompi käyttää kuin vanha? Hiljattain nordnetin sivulta poistui mahdollisuus käyttää vanhaa ulkoasua, ja nyt on siis pakko käyttää tuota uudistunutta ulkoasua. Eihän tuolta pääse mistään näkemään esimerkiksi screenshotilla yhdeltä sivulta listattuna, mitä kaikkea salkussa on, paljonko ne ovat voitolla/tappiolla, arvoa, keskihintaa jne. kuten vanhalta “salkun yleisnäkymä” sivulta pääsi näkemään tuon simppelisti. :thinking: Voi toki olla, että käyttäjässä on vika.

6 tykkäystä

Nettisivua puhelimella selatessa vaakaan joutuu kääntämään, että edes vähän enemmän näkee. Mutta samaa mieltä, kaipaan vanhaa kyllä.

3 tykkäystä

Maksumuurin takana laadukas Harvia analyysi jatkuu muun muassa näin:

”Pienyhtiöjahti alkaa olla ohitse”

Kiuasyhtiö Harvia kuuluu myös toiseen yritysryhmään, jonka kohdalla korona-aikana lujaa soinut musiikki on jo selvästi hiljentynyt.
”Pienyhtiöjahti alkaa jo olla ohitse. Monissa niistä todistusaineisto huikeasta menetyksestä on ollut aika vähäistä. Pelkästään se, että yhtiö on pieni, ei enää riitä”, Lippo Suominen sanoo.

Pienyhtiösarjassa korona-ajan kovimpia nousijoita ovat olleet muun muassa Qt ja Revenio Group , joiden kummankin kohdalla kurssinousu on jo syksyllä hieman taittunut.

Lukijana tulkitsee, että Harvian kurssinousu johtuu yhtiön pienestä koosta ja yhtiö tarvitsee seuraavaksi todistusaineistoa siitä onko kurssinousu ollut “perusteltua”.

“Jos kaikki yhdysvaltalaiset rakentavat itselleen saunan, menee sinne Harvian kiukaita jatkossakin.” Ala-arvoista sijoituskommentointia “ammattilaiselta”.

17 tykkäystä

Eikös se Salkkari-juonikuvio oo että ovat kaikki hahmot jo pitkään ostaneet L&T:tä ajallisesti hajauttaen pieniä eriä varovaisesti?

5 tykkäystä

image

Toisinaan tuota kriittisyyttä ymmärtää hyvinkin, mutta joskus voisi katsoa edes perustason lukemia siitä, miltä tuo liiketoiminnan kehitys on näyttänyt viimeiset kaksi vuotta.

24 tykkäystä

Ajattelin että Sampo on ostanut topdanmarkin puolikkaan kun yli 40 viestiä ketjussa.
Sain vääntöä siitä sorsiiko omien osakkeiden osto piensijoittajia isojen kustannuksella. :roll_eyes:

59 tykkäystä

Uutisten perusteella Areenalle on maksettu tähän mennessä kaikki täysimääräisesti, joten mitään sopimusrikkeitä ei ole.

Tämä on mielenkiintoinen keissi joka tapauksessa. Joku tietävä voisi tuon firman bisneksen selittää, kestääkö päivänvaloa millään tasolla?

4 tykkäystä

Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun Afrikan tähteä pelasin :man_facepalming:

28 tykkäystä

En kyllä hahmota tätä, sillä kun klikkaan salkkua niin kaikki nuo on minulle nähtävillä ja yhdellä klikkauksella näen ne ostoerittäinkin.

3 tykkäystä

Vaikka Q3 tulosjulkkari-päivä onkin jo lyöty lukkoon, niin inderes ja @Mikael_Rautanen voisi harkita varsin ruuhkatonta päivää julkkareilleen (jos ei mitään suurempia esteitä ole):

8 tykkäystä

Hei possut ja muut!

Lopetin teidän takia työt aikaisemmin, jotta ehtisin kertomaan teille Salkkarisijoitustarinan käänteet. Olkaa siis kiitollisia! :grin:

Tarina on melkoisesti referoitu, ettekä ihan tule pääsemään juonesta kiinni:
Kari pani kotonaan itse olutta, josta tuli hyvää. Päätti perustaa panimon. Hänen silloinen naisystävänsä hommasi hänelle panimotilat. Karin äidin exä hoiti firman raha-asioita, koska on entisen pörssiyhtiön “toimariomistaja”, tämän herran omistukset huijasi häneltä tyttärensä ex-parittaja (ei liity tähän tarinaan). Kului ehkä joitakin kuukausia, niin äidin exä kertoo firman tuottaneen miljoonan, Kari rupeaa tuhlailemaan; ostaa Ferrarin, prätkän, koruja etc. Äidin exän tyttären ex-parittaja suosittelee Karia kuuntelemaan äidin exää, jota Kari ei ole halunnut kuunnella, koska olisi halunnut tuhlata rahoja lisää kaikkeen kivaa. Kari suostuu siten kuuntelemaan äidin exää ja sitten tulevat nämä “PEE EEE”- ja “PEEEAAA”-puheet.

Kerrontatapa oli tarkoituksella ehkä vähän tökstöks, mutta tähän tiivistin kymmenien Salkkarijaksojen tarinan. :grin: Pahoittelut sekavuudesta ja ihan kaikesta!

34 tykkäystä

Mietin tuossa juuri aamulla ketjujen spämmääntymistä, kun ne täyttyvät viesteistä, joita on vaikea suoraa päätä liputtaakaan. Nythän on niin, että melkein mihin tahansa yhtiökohtaiseen ketjuun pystyy kirjoittamaan aasinsillan kautta melkein mistä tahansa toisesta yhtiöstä, rajana vain kirjoittajan mielikuvitus ja lukijoiden kärsivällisyys :slight_smile:

Esimerkkitapauksena foorumin ikisuosikki Harvia, joka voidaan ujuttaa Sampo-ketjuun saunatulipalojen myötä tai Qt-ketjuun, kun puhutaan saunan edistyksellisistä käyttöliittymistä. Saunaan kuuluvat myös erilaiset Orthexin muovikipot ja Tokmannin tilpehöörit pukuhuoneen puolelle puhumattakaan Puuilon kekseliäistä tee-se-itse-tuotteista. En ole vielä toistaiseksi törmännyt sauna-aiheiseen mobiilipeliin, mutta silläkin voisi spekuloida vaikkapa Rovio-ketjussa, peli toteutettaisiin luonnollisesti yhteistyössä Harvian kanssa.

Mutta joo, ainakin itse olen aika kädetön siinä, miten tuohon Sampo-ketjun viestitulvaan nyt pitäisi reagoida, varmaa on ainakin se, että melko tehokkaasti on taas puuroutettu ketju tulevia lukijoita varten. Kovasti on monessa ketjussa lisääntynyt eräänlainen vänkääminen ja samojen asioiden toistelu vain hieman ilmaisutapaa muutellen. Skeptinen voisi jopa epäillä surullisenkuuluisien trollien olevan asialla.

22 tykkäystä

Kiitos! Ihailtavaa omistautumista :smiling_face_with_three_hearts:

4 tykkäystä

5r0keg

89 tykkäystä

Myös omasta mielestäni vanha sivusto oli paljon selkeämpi ja käytinkin aina sitä. En oikein tiedä mitä vikaa siinä oli, että se piti muuttaa. Voi olla, että en ole vielä vaan tottunut tähän uuteen, mutta eiköhän sitäkin tule nyt sitten pakostakin käytettyä.

2 tykkäystä

Joo eihän yrityksen voitojaon tyylillä ole suoraan merkitystä siihen merkitys yritys kehittyy kun se voitonjako on pois kassasta riippumatta siitä että tuleeko se tilisiirtona pankkitilille vai ostaako yritys itse omia osakkeitaan jotka mitätöi.
Paljon paremminhan noi olisi mennyt vaikka johonkin osinkoketjuun tai “Voitonjako, miten omistaja-arvo saadaan maksimoitua” jos sellainen foorumille olisi joskus perustettu.

Onko tässä päässyt taas linja hieman löystymään kun listautuminen aiheutti varmaan hieman extrastressiä toimistolle kun Mikael juoksee ympäri toimistoa samalla kun Kaj huutaa toiselta puolelta käskyjä että miten tiedotteet pitää muotoilla oikein? :wink:

4 tykkäystä

Salkkareiden seuraavien kuukausien vuotaneista käsikirjoituksista paljastuu: Ismo ja Seppo tekevät muutaman kaljan jälkeen saunassa verivalan: vaikka molemmat periaatteessa hoitavat omia salkkujaan, kummallakin on veto-oikeus toisen salkkuun, eli yhtään kauppaa ei tehdä ellei molemmat hyväksy sitä. Vähän tämän jälkeen Ismo alkaa miettiä, pitäisikö hänen sijoittaa 5% varoistaan TietoEVRYyn kun tuloskunto on säilynyt monista uudelleenjärjestelyistä huolimatta viime vuosina vakaana, tunnusluvut matalat, hyvä osinko, hinnoittelu merkittävästi alle sektorin.

Seppo ei ole kuitenkin vakuuttunut, hän kyseenalaistaa Ismon kyvyt ymmärtää kyseistä IT-yhtiötä syvällisesti; entä jos markkina näkee jotain sellaista jota Ismo ei?

Kaverusten välille alkaa talven mittaan paisua konflikti, kun impulsiivinen Ismo haluaisi vain tankata firmaa ja laittaa käteistä töihin vaikka ymmärrys ei ole optimaalinen, mutta Seppo ei taivu. Lopulta kevään päätösjaksossa tilanne kärjistyy ja Ismo meinaa lyödä Seppoa, havahtuen kuitenkin viime hetkellä hulluuskohtauksestaan ja alkaen itkeä muistellessaan kuinka löi poikaansa. Siinä saunan lattialla heille kirkastuu ratkaisu joka on ollut heidän silmien edessään jo kauan: he voivat sijoittaa 4% sijoitusvarallisuudestaan Japan Small cap Value ETF:ään ja jättää loput käteiset sotakassaksi.

31 tykkäystä