Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kiitos. :slight_smile:

That’s one small step for man, one giant leap for the foorumi.

  • timontti, 20.10.2021

119 tykkäystä

Olenko ainoa, jonka mielestä on jokseenkin huvittavaa kirjoitella viestien loppuun “saa liputtaa”? :smiley:

Tai siis niin. Onko se disclaimer, että kirjoitanpa tähän nyt jotain todella tyhmää vaikka tiedän ettei pitäisi? Onko se defenssi, ettei sitten lipun tultua tunnu ihan niin tyhmältä - ettei liputtaja ajattele, että mitäköhän tuo Samsu taas sekoilee…

Se on vähän kuin laittaisi auton sakkopaikalle ja tuulilasiin lapun ‘Saa sakottaa!’.

Siis joo, onhan sille varmaan aikansa ja paikkansa tavallaan, jos mennään vaikka yhtiöketjussa hieman ohi ‘perusfundan’ mutta ollaan veitsen terällä offtopicin ja asiasisällön välillä. Mutta noin niinku muuten, se on vähän hassu tapa, eikö?

Ps. Saa liputtaa :wink: :smiley:

71 tykkäystä

Sama kun facebookin ryhmissä lisätään perus “ylläpito voi poistaa jos meni väärään ryhmään” vaikka olis mennyt kaiken lisäks just ihan oikeeseen ryhmään.

8 tykkäystä

Kiitos ketjuun pääsystä! :heart:

31 tykkäystä

Nyt ainakin selvisi miten Masse on onnistunut pitämään Kuutista kiinni koko nousun ajan: Massen rahat on OPssä ja siellähän tunnetusti on vähän vaikea välillä saada noita toimeksiantoja läpi. Massellakin on varmaan jo monta kertaa sormi hakannut myyntinappia, mutta OP on pelastanut :grin:

71 tykkäystä

Tulkaa tänne kahvihuoneesen kertomaan kuka rikko pörssin taas???
Hyvä viikon nousuputki menossa poikki vaikka ath on edelleen vielä kaukana horisontissa. :frowning:

4 tykkäystä

Ei tässä ole mitään huvittavaa. Lukijoiden ajan väheksymistä ja haaskausta. Yhteisön yhteisten sääntöjen pilkkaamista.

Tälläisiä ärsyttäviä maneereita on muitakin. ”Ei sijoitussuositus” yms. Ei se postauksen sisältö muutu miksikään vaikka laittaa loppuun minkälaisen disclaimerin tahansa.

”Osta, osta! Varma lappu. To the moon!. Ei sijoitussuositus”

20 tykkäystä

Et tosiaan ole Samsu.
IPO, merkkasin minimit tuskin tulee enempää ja se sata kertaa. Taas turhaan rahat kiinni kun tuli vain minimit, saattoi olla tiedossa merkatessa.
Saatiin vaan minimit, koska näkyy Nordeassa, OP:ssa Nordnetissä, minulle ei vielä näy, ei minullakaan, minulle näkyy nyt, olkoonkin kahvihuone niin silti.
No ei ole ollut paras päivä…olen pahoillani.
Ikärakenne kahvihuone :face_with_hand_over_mouth:?

1 tykkäys

Yksi potentiaalinen selitys on liputusketjun vänkääminen. Eli itse en jaksa usein liputtaa koska sitten pohditaan 10viestin ajan miksi tämä liputettiin, mikä Pohjois-Korea tämä on yms. Jos kuitenkin tiedät että viestisi ei aivan osu ketjuun, mutta sopii siihen kohtaan niin “saa liputtaa” kirjoitus viestii että jos tästä nyt joku/useampi on sitä mieltä niin poistoon vaan ja lupaan että emme käy sen jälkeen vuorokauden kalabaliikkia foorumistin ihmisoikeuksista ja vajaavaisesta sananvapaudesta.

5 tykkäystä

Tai sitten lanseerataan liputuskeskusteluun uusi disclaimer perusteluiden perään
“saa vituttaa”

:smiley:

8 tykkäystä

Kun puhutaan sijoittamisen yleistymisestä koko kansan harrastukseksi niin on hyvä tiedostaa, että huolimatta suosion kasvusta on omistus varsinkin Yhdysvalloissa, mutta myös Suomessa, varsin keskittynyttä.

Pörssin isot liikkeet ylös ja alas siis osuu suht rajattuun poppooseen, vaikka tietysti suhteellinen osuushan se ratkaisee kunkin lompakossa.

https://www.cnbc.com/2021/10/18/the-wealthiest-10percent-of-americans-own-a-record-89percent-of-all-us-stocks.html

Tuo otsikko on hieman turhan terävä. Kuulostaisiko se yhtä mielenkiintoiselta jos toteaisi, että 33 miljoonaa jenkkiä omistaa 90 % maan osakevarallisuudesta? :sweat_smile:

Liike laajempaan omistuspohjaan on kuitenkin oikeaan suuntaan. Morgan Housel kirjoitti tvitteriin, että vuoden 1929 ”koko kansan” kuplan aikaan 2,5 % väestöstä ylipäätään omisti osakkeita (vrt. nykyään 56 %).

Monet aikalaiskirjoitukset ja muistelut todnäk. hieman liioittelevat kun puhutaan varsinkin aiempien kuplien luonnetta koko kansan sijoitusmanioina.

9 tykkäystä

Tää on kiva ominaisuus foorumilla. Olenko ainoa jonka mielestä nää piilottamiset voisi pitää omana tietonaan. Kaveri on putkassa ok - Riittänee rangaistukseksi.

9 tykkäystä

En tiennyt että tämä voisi olla jollekin niin herkkä aihe, että siitä ei saisi puhua.

1 tykkäys

Siksipä juuri. En tiedä herkästä, mutta uskon että on foorumilaisia joita harmittaa jos oma kirjoittelu on jonkun mielestä pimentämisen arvoista.

Edit: Ajattele tämä pöytäkeskusteluna: On eri asia jättää toisen argumentointi omaan arvoonsa, kuin se että sanot hänelle suoraan, että et meinaa häntä noteerata ollenkaan.

7 tykkäystä

Siinä tapauksessa suosittelen itsereflektointia ja keskittymään kysymykseen miksi juuri minut on laitettu pimentoon.

1 tykkäys

Juurikin näin. Jos “jumalan käsi” auttoi joskus Diego Maradonaa maalinteossa, niin sama käsi on suojannut Masse-setää myymästä Kuuttia :raised_hand_with_fingers_splayed: :pray: OP on siinä ollut -tietämättään- vain pelastava välikappale.

Mutta ei Masse-sedän rahat nyt pelkästään OP:ssa ole :rofl: Siellä on vain sedän salkkuryppään yksi salkku :rofl: :rofl:

Masse-setä, FA, Kai sinäkin olet hajauttanut myös salkut, ei pelkkiä osakkeita yhden salkun sisällä???

44 tykkäystä

Olisitko jättänyt kommentoimatta aihetta, jos sinulla tuo tieto olisi ollut?

En näe syytä, miksi olisin jättänyt kommentoimatta.

1 tykkäys

Itse ainakin liputan kyseiset viestit mikäli niitä tulee vastaan. Jos jo itse tietää kirjoittaessaan, että on aivan nollasisältö viestissä, niin en ymmärrä miksi siten edes kirjoittaa. Hauskinta on vielä nähdä viestin lopussa tuo kuuluisa disclamer; saa liputtaa…

1 tykkäys

Tykkään siitä että et ole cheerleader etkä tuomiopäivän profeetta.

Juuri nyt isossa kuvassa jos kansankapitalismi edistyy maailmassa, se tarkoittaa sitä että osakkeiden vanhat omistajat realisoivat itselleen spekulatiiviset arvonnousut kun taas uudet sijoittajat saavat kaikkien aikojen matalimman pitkän aikavälin tuotto-odotuksen ja kaikkien aikojen rajuimman volaodotuksen.

Joka päivä on loistava hetki aloittaa säännöllinen kuukausisäästäminen maailman indeksiin.

Mitä kauemmaksi loitonnutaan ultimaattisesta yhtiöhajautuksesta (maailman indeksi) ja ultimaattisesta ajallisesta hajautuksesta (fanaattisen kurinalainen kuukausisäästäminen), sitä todennäköisempää on että uusi osakesijoittaja ei edessä olevaa röykytystä kestä.

Alla oleva graafi on yli puolen vuoden takaa, ja sen jälkeen kurssit ovat nousseet vielä lisää.

11 tykkäystä