Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Paljon kiitoksia @Masse , ainoa oikea Foorumin Aatelinen :heart:

13 tykkäystä

Tässähän sanotaan selvästi että vähennetään pääomatuloista. Ei veroista. Korjaisitko virheelliset väittämät ettei väärä tieto leviä.

3 tykkäystä

Kaikista pääomatuloista eikä kaikista pääomatuloista maksetuista veroista?

Ja tuo 15% liitty jotenkin siihen OSTin ulkomaalaisten verotukseen, mutta tipahin jo omien ajatusten kärryiltä… =)

2 tykkäystä

@KalleH kiitos korjauksesta, poistin omat sekoiluni tuosta.Meni jo omatkin ajatukset ristiin.

@Sfinski onnistuin jo itsekin sekoilemaan koko aiheen kanssa. Tämä “ikiliikkuja” olisi toiminut huomattavasti paremmin silloin, kun asuntolainojen korkovähennys oli vielä jotain muuta kuin tämän hetkiset 10%.

3 tykkäystä

Niin ne omat virheet lähtee kertaantumaan kun virheajattelu tarttuu muihin. Olisi helpompaa jos ei tarvitsisi maksaa veroja lainkaan, ainakaan osingoista. :wink:

2 tykkäystä

En tiedä miksi, mutta sain tuosta Duellin toimitusjohtajasta vahvat “Juha Varelius” vibat (esiintyminen) Inden haastattelusta :thinking:. Ihan pätevältä vaikuttava toimari

3 tykkäystä

:smiley: Eihän veroista vähennetä mitään, vaan tuloista. Pääomatuloista voi vähentää tulonhankkimiskuluja, esim. sijoituslainan korot. Sitten, mitä tulosta jää jäljelle, niin siitä pitää maksaa veroja. Itsellä kyllä vahvasti tulee tappiota, niin eipä tarvitse verojakaan maksella. Jotain positiivista tässäkin hommassa…

2 tykkäystä

Yksi laiskuri ilmoittautuu myös. FOMOtuksen puute ja TINAttomuus on johtanut 35-45 % käteiskassaan.

Olisin ostanut (vaihtoehtojen puutteessa) uuden auton, mutta kriteerit täyttävistä (ei-hybridi, ei-sähkö, momentinmuunninvaihteisto) ei löytynyt mieluista. Ainakaan nykyiseen verrattuna.

Ainoa sijoitussuunnitelmaan viittaava on päätökseni myydä tämän vuoden puolella joko Nokiaa (iso osa) tai Fortumia (alle puolet), riippuen kurssikehityksistä.

Koska niitä parempia ostoaikoja ei tulle hetkeen, niin täytynee harkita jotain rahastoa. Sitten joskus. Ehkä jo tammikuussa…

4 tykkäystä

:face_with_monocle: :rofl: :rofl: :rofl:
https://twitter.com/NorthmanTrader/status/1455876441502011397?s=20

3 tykkäystä

Samassa joukossa, eikä enää ostaa ostaa mittään papereita :expressionless: Ens vkolla ajan koneita alas enemmänkin ja lomailen loppuvuoden, tosin pukkirallista pitää ottaa rahat.

Toki yhteen start-uppiin laitoin rahaa ja kohta toiseen. Osakkeet on so last-season.

7 tykkäystä

Pientä huhuilua on ollut myös Fiskerin suuntaan, kun heidän autot ovat huomattavasti Teslaa halvempia ja Muskikin sanoi ettei ole sopparia tehty. Nyt kun vain pysyvät aikataulussa (Q4 2022 toimitukset), niin olisi kyllä vahva aloitus Fiskerille saada heti alkuun soppari Hertzin tai Avisin kanssa.

2 tykkäystä

Noilla siivekkeillä tuo raketti kääntyy maan vetovoiman vetämänä syöksyyn.

Itse ainakin ostin juuri tuon PC90XE cilindron, kun tuo kallis ohjauskeskus tuli periaattessa kaupan päälle. Jos sitä myöhemmin olisi erikseen halunnut ostaa niin se olisi maksanut saman kuin tuo kombo.

On nyt ainakin valmius päivittää kiuas toimimaan myharvia sovelluksen kautta helposti :slight_smile:

1 tykkäys

Kerrotko mihin kiuas tarvitsee päivityksiä? Tarviiko se lämpötila pystyä säätämään tyyliin 0.1 asteen tarkkuudella vai toimiiko se kiuas Wi-Fi boosterina?

4 tykkäystä

Jep, tämä oli se pointti. Me RahattomanMiehen kanssa vaan hämmennettiin toisiamme. :wink:

3 tykkäystä

Jos on saunaremppa tekeillä tai rakennetaan uutta modernia saunaa, niin hyvin monesti kiukaat on upotettuna lauteeseen tai niin vaikeassa paikassa, että kiinteää ohjausta ei pysty toteuttamaan.

Pointtini oli, kun kuitenkin joutuu ohjauskeskuksen laittamaan, niin se on täysin hintansa väärti ostaa kiukaan kanssa, kun se erillisenä maksaa noin 400€. (Puhun siis tuosta XE mallista mikä on ohjattavissa mobiilisti ja myös Wi-Fi tuki löytyy.)

Itse ainakin haluan ohjata kiuasta mobiilisti ja laittaa saunan tulille kun olen tulossa esim töistä kotiin ja haluan heti löylyihin.
Tai olen ollut urheilemassa syksyn sateessa, niin on mukava päästä heti kuumaan saunaan :slight_smile:

Ehkä niitä hifistelijöitä myös löytyy, ketkä halua ohjata myös ilmanvaihtoa ja valoja, höyryä sekä lämpötilaa 0,1 asteen tarkkuudella, mutta se on jokaisen oma valinta.

Mielestäni Harvia tarjoaa jokaiseen hintasegmenttiin laadukkaita tuotteita. Ne on turvallisia ja myös teknologiaan on vihdoin panostettu (myharvia)

17 tykkäystä

Päivän kevennys…
Tylsä on monesti hyvä :wink:

85 tykkäystä

Miltä sivulta näkee yhtiöiden esim. Eilisen päivän osakevaihdon kertymän avauksesta sulkemiseen?

1 tykkäys

Kuriositeetiksi:

Tänään yritin taas vakuuttaa itseni tästä, kun satuin näppäilemään screeneriini puolihuomiossa “lp” ja esille putkahti LivePerson Inc.


Eikä tuosta kuvasta edes käy ilmi, että osake on myös laimentunut ihan hyvin tuolla aikavälillä.

Totta kai viisi vuotta ei vielä ole tuon havainnon taustalla oleva aikaväli, mutta mielenterveys tässä järkkyi vähän.

4 tykkäystä

Ainakin tuolta http://www.nasdaqomxnordic.com/osakkeet/historiallisetkurssitiedot

1 tykkäys