Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Joo, tätä olen huomannut joidenkin osaavan tehdä, olet tainnut itsekin osata. Esim pienemmät mutta suht. vakaat IT-talot tai vähittäiskauppa, kuten Tokmanni voisivat olla hyviä veivauskohteita.

Tuo vaatisi vaan enemmän ajallista panostusta. Hmm… Saako muuten jostain ladattua Inden suoritushistorian muuten kuin copy-pastella raporttikalvoilta?

Indereslippiksen design on muuten vuotanut nettiin.

6 tykkäystä

Hahaa, bitcoin on näemmä ihan surkea boomer-krypto :laughing:

19 tykkäystä

Teinpä huvikseen “Hyzon -osarisimulaattorin” ja testasin mitä tapahtuu eri tilanteissa: pidetään 1000 kpl lappuja vs. myydään osa + ostetaan takaisin vs. myydään kaikki + ostetaan takaisin. Simuloidaan 100 000 kertaa kutakin ja otetaan myynti-, osto-/valuutanvaihtokustannukset Nordnetin defaultteina. Kuten olettaa voi, homma palautuu kunkin omaan arvaukseen osaripäivän tuoton jakaumasta (vasemmanpuoleiset kuvat).




Ehkä tästä jaksaa viritellä itselleen jonkun työkalun joskus :nerd_face:

8 tykkäystä

1 ja 3 skenaario super bearis, koska keskisormi-kuvio :fu:t2: ja 2 ja 4 super bullis, koska pirunsarvet-kuvio :metal::grin:

4 tykkäystä

Tänään pääsin Vernerin Vartin videolle, josta olen varsin otettu! Aika harvan muun mukaan on nimetty Vernerin videoita.

Ihan kiva saada vähän vastapainoa, kun viime viikot olen ollut Sannan törkeän maalituksen kohteena. :face_with_symbols_over_mouth:

Huomenna sitten jännätään, että mitä helkuttia siellä Fortum-Uniperissa oikein tapahtuu. Vuoden ehkä jännittävin osari vaikka samalle päivälle sattuu Hyzon, jossa toki 20-kertaa vähemmän rahaa kiinni. Ja Kamux toki myös mutta tämä on pitkässä salkussa vasta kasvattamassa kokoaan joten dippailkoot!
(Fortum Q3'21 pe 12.11. kello 11:00 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus)
kuva

32 tykkäystä

Loistavaa, ensiluokkaista! Kiitos @Yu_Gong

5 tykkäystä

Lähes kaikki on noussut kuukauden ajan noin keskimäärin. Tässä satunnainen indeksi Ruotsista.

4 tykkäystä

Huomenta @Petri_Kajaani !


Ensiksi parempia vointeja sinne! Oletan sun tekevän näin, mutta se pitää silti sanoa, että nyt vaan lepäät etkä tee mitään. Pitää levätä niin kauan kuin on tarvis, tämän Foorumin väki osaa hyvin yhdessä poimia ensiksi alkuun tarvittavat jutut ja luvut, niin voit ihan rauhassa levätä siellä. Kipeänä ei kukaan saa tehdä töitä, tätä hoen aina työkavereille ja läheisilleni… no sitten joltain olen saanut kuulla “joo, joo isä”. :roll_eyes:

Jos jaksat, niin tällä kertaa voit lukea ensiksi Foorumin “analyysit” Kamuxista. :kamuxkajaani: Sun omat kommentit ja analyysit saavat tulla sitten, kun tulevat. Ei paineita, vaan lepoa ja parempia vointeja! :slight_smile:

17 tykkäystä

Sanoisin, että tunnelmat ovat poikkeukselliset ennen Kamuxin tulosinfoa.

Inderes-foorumi:
image

.

Petri Kajaani:
:face_vomiting:

.

Toivottavasti Kamuxin tulosinfossa ei jatketa belgian puhumista isoon luuriin. Nyt jos koskaan toivon Kamuxilta oikein roimaa odotusten ylitystä. Nähtäisiin tänään poikkeuksellista raketointia.

14 tykkäystä

Toisaalta live’n huomioarvo olisi loistava, kun lähetys tehtäisiin kaakelieriöstä. @Petri_Kajaani välillä kommentoisi lisälaatoituksen yhteydessä, ettei tämä juuri nähtävä toimenpide ollut suinkaan mielenilmaus juuri käsittelyssä olevaan aiheeseen.

11 tykkäystä

Idea Petrin “Petrin pelastusjoukot” peruttiin, Hyzonini hajosi ja muu seurue kääntyi takaisin puolivälissä matkaa Sepon kehotuksesta. :kamuxkajaani:


Kamuxin ketjussa on hyvin analysointi lähtenyt käyntiin. :+1:

14 tykkäystä

Mielenkiintoinen päivä tästä(kin) tuli, mutta onneksi arvo ja EV meidät pelastaa :fire:

Zaptec siis :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

HYZON Force foorumilla on aika vahva tänään.

4 tykkäystä

Orthexin analyytikon kommentista: “Laskimme Q3-raportin jälkeen hieman turhan korkealle nousseita ennusteitamme”.

Näitä vastaavia kommentteja turhan korkealle nousseista ennusteista on ollut useammassa Inderesin kommentissa Q3-tuloksien jälkeen. Onko käynyt niin että analyytikoille on iskenyt pieni vauhtisokeus?

18 tykkäystä

Tai makroympäristö vähän lässähtänyt. Niinkuin se oikeastaan onkin. GDP-ennusteita on myös reivattu joka suunnalla viime aikoina. 3kk sitten näkymät yleistasolla olivat paremmat, nyt vähän hyytyy meno oikeastaan vähän kaikessa. Ei tuo vielä ole mitenkään iso “moka” ja analyytikoillakaan ei ole sitä kristallipalloa.

Edit: Tai sitten jos on, niin pitäis vähän koputella ja virittää uudestaan, näyttänyt vähän poskelleen… :crystal_ball:

8 tykkäystä

Ja onhan ennusteet aina ennusteita. Esimerkiksi tämä globaali siru ja komponenttipula sekä tuo rahtien jääminen satamiin,näistä ei varmaan odotettu näin pitkäkestoista riesaa. Sitten iik inflaatiot ja fedit ja eekoopeet…

Tavoitehinnathan voivat vielä toteutua kyllä,nehän annetaan 12kk päähän. Ja niitä voi lähestyä monella tapaa,eräskin indereksen analyytikko sanoo että dcf laskelmassa tavoitehinta isompi mutta ei sitä laita suositukseksi… Tai jotain sellaista…

2 tykkäystä

Tänään on vuorossa neljä osavuosikatsausta omassa salkussa. Kamux, Remedy, Sivers semiconductor ja Hyzon. Pettymyksen on tarjonnut jo kolme ensimmäistä ja neljänneltä ei kannata varmasti muuta odottaa. Saako jo huutaa Bingo!?

38 tykkäystä

En oikein keksi oikeaa ketjua tämän tyyliselle uutiselle… liippaa EV:tä, energia-alaa jne…

3 tykkäystä

Oma Q3 kausi on mennyt ihan hienosti huonosti menneen alkuvuoden jälkeen. Alkuvuoden tappiot vihdoin kurottu kiinni ja loppuvuosi aikaa saada vuodesta voitollinen. Syksyllä lopetin veivailut ja jäädytin salkun isoimmiksi positioiksi Nokian, Stockmannin, Outokummun, Plug Powerin ja Hyzonin. Kaikilla tähän mennessä Q3 uutiset olleet positiivia ja kurssi kiittänyt. Tänään sitten näkee miten käy viimeisen kanssa.

4 tykkäystä

Nyt on kyllä tarjoiltu semmoista tuloskautta kruununa Remedyn ja Kamuxin pehmeet rapsat, joten voi olla ettö täytyy tänään mennä vanhalla boomerien kaavalla:

E: siinähän se on 40% salkusta otsikoissa (Kamux, Remedy, Fortum) :smiley:

20 tykkäystä