Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kiitos @Kimi.Heikkila kauniista sanoista :heart: Huomasin muute vasta nyt et mul oli jääny Foorumin profiilista päivittämättä synttäripäivänä et täytin 21 3.11. :joy:

20 tykkäystä

Lueskelinpas Lauantain ratoksi Kamux -ketjun, harmisti huomasin, että kovin on fanimeininki siellä, nyt pitää siis olla tarkkana :nerd_face: Kaikki johtajanlähdöt ja muut negatiiviset väännetään ”hyvä juttu, siitä se, kyllä tää menee oikein”

Keskolla on muskeleita ostaa ne kaikki hyvät pois ja aikaa menee kouluta aina uusi, oli se talon sisältä tai ei.

@Sambadi voisi käydä esittämässä näkemyksiä, hienoja haastoja sinulla eri ketjuissa!

11 tykkäystä

Harmi, kun tuota ei varmaan saa ostettua täältä käsin :slight_smile:

3 tykkäystä

on kyllä hassu juttu miten vähän kaikki Muskiin liittyvä saa tykkäyksiä täällä

Uskomattoman upeita valokuvia mahtavalla tarkkuudella asioista joita ihmiskunta ei ole tehnyt koskaan aikaisemmin.
miten voi olla tykkäämättä?

meneekö se ajatus jotenkin näin?:

Musk → Tesla → en tykkää, ihan sama mitä tekee

onneksi spaceX ja Tesla jatkaa maailman muuttamista paremmaksi ilman tykkäyksiäkin

otetaas vielä yhdet maailman tämän hetken suurimmalle nerolle :beers:

17 tykkäystä

Isänpäivä ei helpota tippaakaan sitä tuskaa, ettei kuulu parhaaseen A-ryhmään.

4 tykkäystä

image

15 tykkäystä

Huawei tietoturvallisuusjohtaja mika lauhteesta juttua. Tämän jutun perusteella saa tehdä vielä 80 tuntista viikkoa tovin, että saa veromätkyt maksettua. :grinning::sweat_smile:

4 tykkäystä

Eilen iso juttu Woltista HS Vision maksumuurin takana: https://www.hs.fi/visio/art-2000008398987.html

Referointia:

  • Saavuttanut lukuisissa kaupungeissa sellaisen ”kriittisen asiakasmassan”, että algoritmit alkavat tuoda kustannushyötyjä, mikä taas houkuttaa lisää asiakkaita ja hankaloittaa kilpailijoiden tilannetta.
  • Woltin tapauksessa tulee katsoa perinteisten tunnuslukujen lisäksi monia muita mittareita, kuten montako keikkaa kuski heittää per tunti, mikä on asiakkaiden hankintakustannus ja heidän ylläpitotehokkuutensa. Tällaiset elementit antavat vihiä, saako toiminnan mahdollisesti skaalattua miljardiluokkaan.
  • Wolt on onnistuneesti karttanut kilpailua laajentamalla aggressiivisesti pienille markkinoille. Wolt on pyrkinyt hiomaan prosessinsa sellaiseksi, että kuukaudessa se pystyy rakentamaan aseman, jota on uuden tulokkaan vaikea haastaa.
  • Keskeinen käsite on retentio, joka kertoo, kuinka moni palvelua kokeilevista asiakkaista pysyy palvelun käyttäjinä tietyn ajan kuluessa. Tämä on armoton mittari, joka ei perustu mihinkään suosiokyselyihin, vaan kertoo, miten ihmiset oikeasti toimivat. Woltilla tämä luku on poikkeuksellisen hyvä.
  • Woltin aggressiivinen strategia nielee luonnollisesti hirveästi rahaa alkuvaiheessa, mutta se on onnistunut yhä suuremmilla rahoituskierroksilla vakuuttamaan pääomasijoittajia konseptistaan. Joitakin yksittäisiä alueita on saatu kannattaviksi, emoyhtiötä ei.
18 tykkäystä

Luin viimeisimmästä Viisas raha lehdestä tekoälypohjaisten algoritmien käytöstä sijoittamisessa.
Heräsi epäilys siitä kuinka kestävällä pohjalla tuo lopulta on. Jos tekoälypohjaiset aloritmit yleistyy, niin käykö niille sama kuin tapahtuu joukolle metronomeja pöydällä?
Pörssin toimiessa pöytänä ja eri ihmiset maailmaa käynnistävät metronomit eli algoritmit (tekoälyllä varustettuna). Ihan huolimatta siitä mistä kukakin on kotoisin, me ihmiset ei olla kovin erilaisia ja “muodit ja virtaukset” vaikuttaa meidän toimiin, joten erittäin suurella todennäköisyydellä ne parametrit ovat samankaltaisia jos ei samanlaisia.
Näin lopulta ne tekoälyä hyödyntävät aloritmit oppivat toisiltaan ja tulevat samanlaisiksi. Näin metronomeilla on sama tahti.

Lisäys: Näillä tekoälyä käyttävillä algoritmeilla ei ole suurta merkitystä vielä, mutta sitten kun yleistyvät, niin sitten on merkitystä.

5 tykkäystä

Näenkö ihan omiani vai liitääkö taivaalla tosiaan Harvian Legend-kiuas? :harviaraketti:

10 tykkäystä

Lifeline SPAC -ketjusta bongattu.

Jälkipörssi: Lifeline Spac sopii riskiä sietävälle – Yhtiön taustalla vaikuttaa samoja henkilöitä kuin Woltissa Jälkipörssi: Lifeline Spac sopii riskiä sietävälle – Yhtiön taustalla vaikuttaa samoja henkilöitä kuin Woltissa | Kauppalehti

Miten kukaan kehtaa antaa parikymmentä prosenttia ylihinnoitellulle SPAC-yhtiölle osta-suosituksen :joy:. Kohdettakaan ei ole tiedossa, mutta tämän voi yhdistää Wolttiin niin pakkohan tämän on menestyä?

8 tykkäystä

Itse olen miettinyt, miten laajasti @musa_2 havainnoi toimintaympäristöä ja miten paljon hän on omaksunut alan kirjallisuutta. Ja sitten sen tajusin :eyes:

possu1

105 tykkäystä

Harvialaiset huom: Kyllä se vaan “backyard paradise” trendi on yltänyt analyytikko @Juha_Kinnunen takapihallekkin :sunglasses:

56 tykkäystä

Johtuu siitä, että kaikki lukijat tietävät etukäteen että ne postaukset aiheuttavat vähintään yhden kommentin siitä asiasta, jota ei yhdelläkään foorumilla kannata tehdä, jos haluaa ylläpitää muuta mainetta kuin “Looook at meeeeeee and my kaaaarrrmmaaaaa” -postaajan epätoivoa:

omien postausten tykkäysmäärän kommentointi.

Sentimenttiin liittyen Kamux on kyllä mielenkiintoinen esimerkki. Toki sentimentin aistiminen on subjektiivista, mutta tätä havaintoa tukee ainakin kurssikäyttäytyminen. Vielä keväällä Kamuxia hehkutettiin kovin, myös mediassa sai kiitosta ja kehuja. Nyt kun markkinan ennusteet olivat ylioptimistisia ja ollaan osumassa about yhtiön omaan ohjeistukseen niin jotenkin ihan käsin kosketeltavissa kuinka tuo sentimentti on hapettunut.

Onko vastaavaa edessä myös muissa Helsingin small- ja mid capeissa?

14 tykkäystä

Ei, putosit vain lauteilta.

2 tykkäystä

Markkinoilla voisi aiheuttaa levottomuutta jos analyytikon takapihalla olisi ollut kolme karhua.

25 tykkäystä

Tykkääkö härät talvesta? :wink:

1 tykkäys

Tärkein kysymyshän on luonnollisesti löytyykö analyytikolta Kiramin vai jonkun muun valmistajan palju takapihalta?

1 tykkäys

Kirjallisuutta hän harrastaa varmasti monin eri tavoin tai varmasti molemmat possutkin.
image
Molempien possujen kirjoituksia tulee luettua paljon ja ihan hyvä, että herättelevät meitä aika ajoin. :slight_smile: :+1:

15 tykkäystä