Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Sitten on kun nähdään Harvian kiukaalla koristeltu hanuri! :smiling_face_with_three_hearts:

25 tykkäystä

Ostin Evoa loppuhuutarista @9… paitsti että toimeksianto myöhästyi 10 sekuntia. Liputan itse pois osto/myynti-palstalta.

Meikäläisen sijoitusstrategia alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan… eikun hitsi, viisammat on sanoneet että (sijoitus)strategiaa ei voi määrittää sen mukaan mitä on tapahtunut. Liputan tämän pois täältä sijoitusstrategiaketjusta ja koitan kahvihuonetta, siellä ei olla niin tarkkoja.

Joo-totanoinniin, huomentapuomenta vaan pöytään, hörskis ja lörskis, arvon kanssakahvihörppijät!

Minulle kirkastaui oma sijoitusstrategiani eilen

premissi 1) kaikki 12 osakeriviä punaisella

premissi 2) kaikki 18 rahastoriviä vihreällä

johtopäätös siitä mikä on minun tämän hetkinen sijoitusstrategia:

Olen rahastosäästäjä ja osaketuhlaaja.

18 tykkäystä

Harvia 4.11.2021

Nevö Foget!

423 tykkäystä

Maanantaina voi olla strategia olla taas käänteinen, jos saadaan pomppupäivä aikaiseksi, koska rahastot päivittyvät viiveellä :slight_smile:

8 tykkäystä

Tuosta puuttuu vaihtoehto “Ei hajuakaan” ja se perustuu myös siihen, etten tiedä edes nykyisen salkkuni ATH - puhumattakaan että olisin katsonut sen saldoa sitten kesän 2020…

8 tykkäystä

”Myy viimeistään silloin, kun joku tatuoi omistamasi firman tuotteen perseeseensä.”

  • Warren Buffetti 27.11.2021 -
92 tykkäystä

Inderes-Geelitukka testattu tänään. Hienosti toimii tuo “vahva pidä”. Näköjään tuo myös hymyn huulille niin itselle kuin parturillekin. Kiitos Inderes tästä Q3-osavuosikatsausmuistosta. :slight_smile:

40 tykkäystä

Kesällä 1987 putosi normaalisti päälle neljän markan per litra ollut hinta hetkellisesti alle kolmen markan.

4 tykkäystä

Pahoja lukuja ihmisillä keskimäärin. Oma salkku on -8% vaikka kolme isointa Harvia, Kamux ja Evo on laskenut paljon reippaammin. Embracer, Neste, QT, Carasent, Better collective tai Smart Eye ei ole pärjänneet yhtään sen paremmin.
Nyt kun katsoi salkkua niin ihmettelen miten se voi olla edes noin korkealla. Suurin osa salkun lapuista laskenyt vähintään sen 20-40% huipuista.

17 tykkäystä

Niinpä, ja jotkut sanoo että sijoita vai laadukkaisiin ja suuriin yhtiöihin niin laskut ei ole niin kovia. :face_with_raised_eyebrow:

1 tykkäys

Eikös sulla ollut salkussa myös rahastoja tasapainottamassa menoa?

1 tykkäys

Tuo toimii laatuyhtiöillä pitkällä aikavälillä noin. Lyhyellä aikavälillä tilanne on kaikilla yhtiöillä se, että voi tulla laskuja. Esim. Harvian kurssia kun katsoo muutaman vuoden taaksepäin niin näkee, mistä on kyse.

Osakemarkkinoilla kovatkin tilapäiset laskut siis kuuluvat asiaan, laatuyhtiöistä esim. Buffetin Berkshiren kurssikin on laskenut muutaman kerran useita kymmeniä prosentteja, silti pitkän aikavälin tuotto on ollut erinomainen. Muutamien kymmenien prosenttien laskuissa ei siis ole mitään ihmeellistä, ne kuuluvat asiaan.

Kurssit pidemmän päälle seurailevat löyhästi yhtiön tuloksentekoa ja siinä hyvät ja huonot yhtiöt erottuvat toisistaan.

11 tykkäystä

Täysin samaa mieltä. Jos ei jokin ole radikaalisti muuttunut nykymaailmassa.

1 tykkäys

48 tykkäystä

Haha :+1: loppuu rahat jos joka 5% laskuun ostelee. :smiley:

3 tykkäystä

Arvostan ammatitreidaajia, mutta joudun valitettavasti olemaan kanssasi samaa mieltä. Treidasin nimittäin itse samaisena päivänä enismmäistä kertaa koskaan (19v lukiolainen). Puolessa tunnissa voitin 70 euroa minus välityspalkkiot, 429 eurolla, noin +16% siis. Luultavasti kuitenkin aloittelijan tuuria vain:).

Olisi kuitenkin kiva tietää miten saisin alas nuo välityspalkkiot ja valuutanvaihtokulut kun käyn kauppaa ulkomailla? Olisin muuten voittanut 30 euroa enemmän (nyt voitin vain 40e, välityspalkkiot jne. 15e kumpikin) :(. Siksi en ole käynyt kauppaa ulkomailla kun huomasin sen, aika ison osan kun syö tuotosta. Pakko kuitenkin kiittää teitä ja teidän live-treidauskilpailua, siitä sain idean ruveta treidaamaan :).

En pystnyt liittää järkevällä tavalla tuon toimeksiannon, en tiedä minkälaisessa muodossa te näettä tämän mutta tässä se kuitenkin on:


Luovutettu arvopaperi/arvo-osuus


Määrä


Hankinta-aika


Luovutusaika


Luovutushinta


Hankintahinta


Hankintakulut


Myyntikulut


Hankintameno-olettama


Voitto tai tappio

PASITHEA THERAPEUTICS CORP.

79

23.11.2021

23.11.2021

519,74 EUR

449,24 EUR

15,00 EUR

15,00 EUR

40,50 EUR

EDIT: Oli kiva katsoa live-treidauskilpailua ja opin paljon. Kiitos! :slight_smile:

3 tykkäystä

Tämä oli muuten ensimmäinen viestini inderes foorumilla. Olen kuitenkin oleskellut inderes foorumeilla paljon ennenkin tänä vuonna ja mielestäni täällä on aivan poikkeuksellisen hieno yhteisö! Rakastan erityisesti Haarumia, joka on vankentanut jo ennestään vahvaa uskoani Harviaan.

Jotta ei eksytä aiheesta liikaa niin kyllä buy the dip on mielestäni hyvä ajatus, mutta luulen että lasku voi jatkua vielä ensi viikolla, ainakin jos siitä korona variantista saadan uutta ikävää tietoa. Siksi en ostanut vielä perjantaina mitään vaikka oli aikamoinen laskupäivä, hieman indeksiä pienempi lasku omassa salkussa, mutta ei paljon. Nordea ja Fortum laskun etunenässä omassa salkussa. Kun dippi vaikuttaa olevan lopuillaan niin sitte lisäillään oikein urakalla. Aikeissa lisäillä m.m Harviaa, Tokmannia ja ostaa SSABia.

4 tykkäystä

Onhan nitä. Salkun kasvaessa niiden paino ei ole vain pysynyt perässä. Myin myös kalliit jenkki rahastot pois niiden heikon tuotto-odotuksen takia.
Mutta jos salkun tasapainottamisella tarkoitetaan raahaamista niin tämä on hyvä esimerkki.

Edit: rahastojen paino tippunut 26% salkusta. Tavoite allokaatio oli 50%. Bumtsi bum on vain maistunut enemmän.

2 tykkäystä

Pörssin suunnan ennakointi on aina varsin epävarmaa touhua. Lasku voi jatkua vielä maanantaina, ensi viikolla, joulukuussa, koko vuoden 2022 tai sitä pidempään. Dipeistä ostaminen on aina hyvä ajatus, mutta kuitenkin ostamisen perusteena kannattaa käyttää yrityksen liiketoimintaa ja sen näkymiä, ei päivittäistä kurssia kuin spekulatiivisessa tarkoituksessa.

21 tykkäystä

Hyvä ajatus, mutta miten voidaan tunnistaa hetki, jolloin dippi on lopuillaan? Siitäkö, että kurssit lähtevät hieman nousemaan? Se voi olla uuden nousun alku tai viimeinen värähdys ylöspäin ennen suurempaa pudotusta.

Black Fridayn kurssilaskua saattaa seurata laskun jatkuminen ensi viikolla. Yhtä hyvin voi olla, että kurssit maanantaina kaupankäynnin alkaessa avaavat heti niin korkealle, että voi vain todeta ostopaikan jo menneen.

Jos osakekurssien tulevan suunnan ennakointi hyvällä onnistumisprosentilla olisi helppoa, niin sijoittamalla rikastuminen olisi nopea prosessi. Talousmediaa ja osakemarkkinoita tarkasti seuraamalla saattaa oppia saamaan yli 50 % seuraavan päivän pörssien yleistä suuntaa koskevista arvauksista oikein. Kun välissä on viikonloppu, jonka aikana voi tapahtua melkein mitä vain, niin vaikeusaste nousee huomattavasti. Siksi monet sulkevatkin spekulatiiviset positionsa aina perjantaisin.

26 tykkäystä