Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Vastaan tänne kun ei oikein enää liity omat kokemukset D-vitamiinista tuonne koronaketjuun :slight_smile:

En ole alkanut kenellekään “määräilemään” mitään tiettyä D-vitamiiniannosta, halusin vain asiallisesti tuoda esille että tutkimusnäyttö ei kerro että tuollaisista annoksista olisi mitään hyötyä.

Oma näyttö on itselleni aina se huonoin näyttö, sillä en minä osaa sanoa mikä johtuu mistäkin. Ihmisillä on taipumus yksinkertaistaa asioita todella paljon ja tehdä johtopäätöksiä että “Y tapahtui koska otin tätä X”. Tässä sinun esimerkissä pidät itsestäänselvänä että syy on D-vitamiinissa, vaikka muuttujia on ihan hävyttömän paljon.

Eikä siinä mitään, ihminen on eläimenä juuri sellainen että ympäröivän maailman havaintoja selitetään itselle järkevällä tavalla. Tämähän on auttanut muinaisia esi-isiämme selviämään luonnon ankarissa olosuhteissa. Kuitenkin samat mekanismit johtavat nykyään usein harhaaan kun aletaan puhumaan paljon monimutkaisemmista asioista vrt. mitä esi-isämme pohtivat.

Mutta jos sinulla ei haittavaikutuksiakaan ole tullut, niin tuskinpa tuosta nyt mitään haittaakaan on :slight_smile: Toivottavasti et loukkaantunut näistä viesteistä, en missään nimessä halua kenenkään mieltä pahoittaa.

51 tykkäystä