Wuhan Coronavirus (Osa 2)

Keksin leviämisnopeuden nousulle aiempaan huippuun kaksi syytä:
-se vain tarttuu todella herkästi ja virusta erittyy paljon ja/TAI
-se väistää vastustuskyvyn, eli tarttuu Deltaa herkemmin jo sairastaneeseen/rokotetuun väestöön ja saa heidätkin erittämään virusta runsaasti.

Ikäviä molemmat. Onneksi on pieni toivo myös siitä, että päävariantiksi muuntuisikin jokin perin harmiton versio viruksesta → immuniteetti sairastamalla → rokotuskierteelle ei enää tarvetta kuin kapealla riskiryhmällä.

1 tykkäys

Pitäkäähän vapaa D vitamiini taso riittävänä. Sellainen 100ug päivässä D3 vitamiinia antaa hyvän suojan. Helppo mitata verikokeella D25. Luku tulee olla mielellään yli 100.

11 tykkäystä

Joo ja ton 100ug voi vetää kesät talvet iha rauhassa. Vaikka kuinka paistas arska yms, niin ei mee tasot kyll yli. 🤌

3 tykkäystä

Itse olen syönyt 125 µg D-vitamiinia jo vuosikaudet, mutta kyllä sitä edelleen tulee tavalliset nuhat päiväkodista jne.

3 tykkäystä

Tämä nyt liittyy vain osittain aiheeseen, mutta sanotaan nyt sen verran että D-vitamiinista kertynyt tutkimusnäyttö on osittain aika ristiriitaista. Tarkoitan tällä sitä, että D-vitamiinin kerrotaan usein mediassa ja muualla vaikuttavan ja auttavan hyvinkin monenlaisiin erilaisiin vaivoihin vaikka näyttö ei tätä tue ainakaan laadukkaasti. Paljon aiheesta on tutkimusta ja lisää tehdään koko ajan ja osa tutkimuksista on ristiriidassa keskenään. D-vitamiini ei ole kuitenkaan mikään ihmelääke.

Noin yleisesti D-vitamiinisuosituksista sanottakoon, että mitään varmaa absoluuttisesti oikeaa määrää ei ole mitä suomalaisten kannattaisi tarkalleen syödä. Se on sitten vähän makukysymys että kannattaako talvella ottaa purkista 10, 20 vai 50 µg. Haittavaikutuksia liiallisesta D-vitamiinista saa vasta aika korkeilla pitoisuuksilla, minkä vuoksi itse olen vetänyt vähän vaihdellen sellaista 20-50 µg / vrk riippuen vähän mitä valmistetta tullut ostettua. Kuitenkin näyttö ei tue sitä että olisi hyötyä syödä sitä 100 µg / vrk vs. 20-50 µg / vrk.

Tuossa yllä mainitussa Staran uutisessakin kun viitsii katsoa sen alkuperäisen meta-analyysin, niin siinähän todetaan että D-vitamiinin vaje altistaa koronan vaikealle taudille. D-vitamiinivajetta ei käytännössä tule, jos syöt vaikkapa perusterveellistä ruokaa + 10-20 µg purkista / vrk. Ei ole mitään näyttöä siitä että tuollainen > 100 µg suojelisi koronan vaikealta taudilta mitenkään suhteessa tuollaisiin “normaaleihin” 10-50 µg lisäannoksiin.

27 tykkäystä

Mulla riittää oma näyttö. Oon mittauttanut pitoisuuden 2x. Vuosien välit ja arvot 156 ja 165. 125ug päivässä. Vuosikaudet. Töissä altistunut korona positiivisten hoitamisessa täysin riittämättömin suojin ja taudeilta välttynyt. Nuha ollut V 2014. Koen että D vitamiini antaa riittävänä pitoisuutena hyvän suojan moneen asiaan. Virtaa riittää myös aktiivi urheiluun. T. Satu viiskyt vee

8 tykkäystä

Itävallassa otetaan astetta kovemmat toimet käyttöön jotta rokotekattavuus saataisiin korkeammalle tasolle. Milloinkohan tähän ruvetaan muuallakin. Tuskin Suomessa kuitenkaan tähän aletaan

7 tykkäystä

D-vitamiinilisä itsessään käytännössä välttämätön näillä leveysasteilla. Mutta kannattaa syödä myös magnesiumia samalla.

" D-vitamiini ei imeydy elimistöön ilman riittäviä magnesiumtasoja, paljastaa yhdysvaltalaistutkimus Tutkijat varoittavat, että ilman magnesiumia D-vitamiini ei ole ihmiselle hyödyllinen tai edes turvallinen. D-vitamiinilisä voi nimittäin nostaa ihmisen elimistön kalsium- ja fosfaattitasoja, vaikka heillä olisi edelleen D-vitamiinin puutosta."

Myös k2 vitamiinista saadaan synergiaetuja kun sitä nautitaan d-vitamiinin kanssa.

Eli oma suositukseni: D-vitamiinia yhdessä magnesiumin ja k2-vitamiinin kanssa.

4 tykkäystä

Siinä vaiheessa kun lähdetään yleistämään tiettyjen vitamiinien merkitystä oman mutun pohjalta niin aika hakoteillä ollaan. Todennäköisesti jo pelkät kalkkitabletit tekisivät tässä tapauksessa ihmeitä lumevaikutuksen kautta, kun usko on niin kova omiin suosikkivitamiineihin

Lukuisten tutkimusten mukaan purkkivitamiineilla voi olla jopa elinikää lyhentävä vaikutus. Hankalahan se on tietää reagoiko keho eri tavalla synteettiseen valmisteeseen tai onko annostus sittenkään kohdallaan. Ainoa asia mistä voi todennäköisesti olla varma on monipuolisen ravinnon merkitys. Kaikkea kohtuudella, kuten vanha kansa joskus sanoi

22 tykkäystä

Lueskelin Twitterin puolella vähän epidemiologien ja virusasiantuntijoiden juttuja, ja tulin siihen tulokseen, että mielestäni nyt ainakin kotimaan mediassa on hieman turhan ruusuinen kuva omikronista. Puhutaan, että sukujoulut ei ole vaarassa ja että ei tässä kannata paninoida.

No, panikointi tuskin onkaan järkevää, mutta kun tilanne on Suomessa (ja monin paikoin muutenkin) jo valmiiksi aika kehno, niin olisin kyllä varovaisuusperiaatteen kannalla.

  • E-A:n jätevesianalyysin perusteella viruksen määrä levinnyt rajusti nopeammin kuin esim. Deltassa
  • Tapaukset kuulemma lieviä, mutta miksipä eivät olisi kun sairastuneet nuoria, sairastaneet vasta vähän aikaa ja suuri osa rokotettujakin
  • Modernan johtajan näkemys nykyisten rokotteiden tehosta aika huolestuttava
  • Oirekuva ilmeisesti jossain määrin epätyypillinen
  • Tapauksia jo ympäri maapalloa

Kun suuri osa ihmisistä on edelleen hyvin varovaisia käyttäytymisessään, niin uusi variantti uuden rokotteen vaatiessaan voisi heittää paluuta normaalimpaan reilusti eteenpäin.

6 tykkäystä

Jos oh-micronia ei ole laajassa määrin päästetty Suomeen jouluun mennessä, eikö olisi hyvä kannustaa suvun tuplarokotetut yhteiseen Joulunviettoon jatkuvasta hyvästä tuuletuksesta huolehtien?

Mutaatioita tulee jatkossakin, joten riski on, ettei koko suvun yhteiseen Jouluun ole mahdollisuutta moneen vuoteen.

2 tykkäystä

Koko verenkuva kannattaa tutkituttaa, se on helppoa ja halpaa. D-vitamiinia oleellisempia terveyden kannalta ovat mm. ateroskleroosin kehittymiseen viittaavat arvot, verensokeri ja vaikkapa ihan erillisenä asiana verenpainekin. Et voi tietää, jos et mittaa. D-vitamiini selviää sitten siinä samalla. Voi olla, että monivitamiinin 10ug riittää suositelluissa arvoissa pysymiseen. Voi myös olla, että 50ug päivittäinen lisäannos ei nosta D-vitamiinitasoja riittävästi. Asia selviää vain tutkituttamalla veriarvot labrassa. Sitten tiedät, mikä on sinulle oikea määrä D-vitamiinia lisäravinteena. Lienee mahdollisuuksien rajoissa, että taipumus alhaiseen D:n tasoon altistaa X verran vakavammalle koronataudille. Asian korjaaminen ja ehkä syyn selvittäminen voi olla hyödyllistä muutenkin. Sen sijaan en voi suositella varmuuden vuoksi yliannosten syöntiä, tuohon liittyy vähäisesti jos lainkaan varmoja hyötyjä, mutta epävarmuuksia on. Eihän D-vitamiinia ole koskaan ennen historiassa syöty tällä tavalla kuin Simo hilloa. Ylipäätään vitamiinien nauttimista ei ole yhdistetty pidempään elinajan odotteeseen, on olemassa täysin päinvastaisiakin tuloksia mm. telomeeritutkimuksissa. Tähtäisin ehkä itse tässä tautisessa maailmassa suositeltujen D-vitamiinitasojen yläneljännekseen, johon voi tähdätä vain mittaamalla ensin.

2 tykkäystä

Vaccinated People Infected by Omicron Will Likely Be Protected From Severe Illness, Says BioNTech Founder

Nonniis ja markkinat takaisin koilliseen kiitos.

29 tykkäystä

“Kukaan tartunnan saaneista tai heidän läheisistään ei ollut matkustanut eteläiseen Afrikkaan.”

“Skotlannin tartunnat ovat näin olleen tapahtuneet jo useita päiviä ennen kuin Britannia keskeytti muunnoksen vuoksi lennot eteläiseen Afrikkaan.”

Näitä uutisia alkaa tippumaan enenevissä määrin. Eli varsinaista yhteyttä tuonne eteläiseen Afrikkaan ei ole. Eli onko tämä muunnos vain kehittynyt olemassa olevien rinnalle ja näin ollen ei voida puhua koronan “uudesta tulemisesta” koska sitä ei missään vaiheessa selätetty.

Positiivista uutisessa on se että yhtään ihmistä näistä tartunnan saaneista ei ole vaatinut sairaalahoitoa.

Liian aikaista sanoa tietysti että minkälainen uusi variantti on. Mutta kuten tuotu aikaisemminkin esille niin virusmuunnos vaikuttaisi tarttuvammalta,joskin mahdollisesti vähemmän vaarallinen. “Seurataan tilannetta ja kuunnellaan asiantuntijoita herkällä korvalla”

10 tykkäystä

Jeaaaaaaaaas!

Israelin terveys­ministeriltä hyviä uutisia Pfizerin rokotteesta ja omikron­muunnoksesta https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008443788.html

23 tykkäystä

Tässä tuon Coetzeen lyhyt haastattelu, pelkkiä Mild case tyyppisiä, ja ymmärtääkseni rokotustaso E-Afrikassa on alhainen, mikä sitten rokotetuilla taudinkuva… ovatko edes huomanneet ?

7 tykkäystä

kannattaa odottaa testien tuloksia. on jopa edesvastuutonta antaa pienen potilaspopulaation johdosta lääketieteellisisä johtopäätöksiä.

3 tykkäystä

Ihan yhtä edesvastuutonta kuin maalailla kaikesta pahimpia uhkakuvia.

18 tykkäystä

Taitaa rouva Tohtori olla ihan pätevä antamaan lausuntoa käymistään potilastapaamisistaan vs Hra47 :grin:

10 tykkäystä

En lukenut uutista, mutta muistakaa myös se E-A:n mediaani-ikä, joka on huomattavasti alhaisempi kuin mitä meillä täällä länsimaissa. Toivottavasti kuitenkin tapaukset ovat myös vanhemmilla lieviä.

3 tykkäystä