Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Evo löytyy kärkipaikoilta (joissakin ollut jopa isoimpana edellisen 18kk aikana) Morgan Stanleyn instituutioille suunnatuista rahastoista, kuten: https://www.morganstanley.com/im/en-us/institutional-investor/product-and-performance/mutual-funds/international-and-global-equity/international-opportunity-portfolio.html

Euroopparahastossa on ollut suurimpana mielestäni ed. 12kk sisään: https://www.morganstanley.com/im/en-us/financial-advisor/product-and-performance/mutual-funds/international-and-global-equity/europe-opportunity-fund.html

Löytyykö foorumilta ketjua, jonne voisi raportoida yhtiöiden tulosvaroituksista, negatiivisista ja positiivisista? Kun ‘kaikki’ tulosvaroitukset olisi kootusti samassa paikassa ja pikaisesti vilkaistavissa, niin pysyisi paremmin kartalla pörssin käänteistä, myös niiden yhtiöiden osalta, joita ei itse aktiivisesti seuraa. Pikaisella haulla en ainakaan tällaista ketjua löytänyt.

11 tykkäystä

Tätähän tässä on odotettukin!

44 tykkäystä


Seinäkadun keisari vaikuttaa näköjään myös Mikkelissä :+1:

19 tykkäystä

Halpaa on. Muurivaroitus.

26 tykkäystä

Haukutaanpas taas vaihteeksi Nordnettia. Tämmöistä suomalaisten kusettamista tällä kertaa.

Edit. Tämän olisi voinut laittaa välittäjäketjuun, mutta haluan tavoittaa mahdollisimman monia, niin laitan tänne.

Tämä on täysin naurettavaa etenkin kun huomioi, että suomalaisia on vielä kyseisten rahastojen asiakkainakin paljon enemmän.

37 tykkäystä

Eikös tuo ero johdu siitä, kuinka Suomessa joudutaan osakeomistuksia käsittelemään? Rahapodissa muistaakseni asiaa joskus yleisesti sivuttiin.

Noista rahastoista kaksi on siis 0,05% kalliimpia, yksi 0,1%, yksi 0,09% ja lisäksi yksi 0,01% halvempi senkö halusit tuoda ilmi?

Itse en ole noissa mitenkään mukana, viimeksi kun rahastoja valikoin niin turhan moni noista nordnetin erikoisrahastoista osoittautui synteettiseksi.

1 tykkäys

Sinä käsittelet nyt prosenttiyksiköitä, et prosentteja. Suurin ero näiden rahastojen kuluissa on peräti 50 % (0,3 % kontra 0,2 %).

8 tykkäystä

Tämän juuri. Mielestäni ero on merkittävä.

Saisiko tähän jonkin lähteen? Sama taho näitä hallinnoi ja irlantilainen isin molemmissa.

Edit. Lisättäköön vielä, että vastaavaa en ole muissa vastaavissa huomannut esim. HB kestävä energia


2 tykkäystä

Totta tämäkin. En nyt löydä Googlella tuosta tarkempaa tietoa miksi näin on, rahapodissa sitä syytä on joskus sivuttu. Voiko joku tilaaja referoida tätä juttua?

@CitizenJ kyse ei ollut rahaston omista kuluista, vaan Suomen byrokratian tuomista lisäkuluista. Koetan etsiä parempaa lähdettä tälle hataralle muistikuvalle.

4 tykkäystä

Hyvää sunnuntaita! :slight_smile:

Tänään on 12.päivä joulukuuta. Inderesin analyytikon työ on hyvin “julkista”, valtavasta määrästä kerättyä tietoa pitää muodostaa jonkinlainen näkemys. Analyysi tuotetaan “kaikille”, mutta vastaanottajana on kaikenlaista sakkia (99-prosenttisesti asiallista sakkia). En tiedä, mutta pahin tai ikävin palaute ei ehkä näy foorumilaisille (?). Välillä analyytikot joutuvat syyttöminä hankaliin tilanteisiin mukaan ja antavat siitä omat rehelliset asiantuntevat näkemyksensä.

@Olli_Vilppo on asiantunteva ja sivistynyt analyytikko, joka todella aktiivisesti ja kärsivällisesti vastailee foorumilaisten kysymyksiin. Sievin(kin) osalta on hienosti hoitanut hommansa, se on kyllä hyvä, että muutamat ovat antaneet ymmärtää etteivät ole vihaisia analyytikoille, vaan paljon puhutulle “yhdistysmistapahtumalle”.

@Joonas_Korkiakoski -analyytikon murre ja iloisuus saa hyvälle tuulelle. :slight_smile: Em. kolleega Olli kirjoitti näin, ehkä tämä kertonee paljon Joonaksesta:


:+1:

Analyytikoilla voi olla “hankalia” yhtiöitä hankalissa tilanteissa ja analyytikoiden pitää riippumattomasti tehdä oma näkemyksensä. Lukekaa analyysejä, keskustelkaa ja tarvittaessa voi antaa asiallista kritiikkiä sekä palautetta. Jos yhteisössä koette huonoa käytöstä foorumilaista, analyytikkoa tai muita kohtaan, tukekaa sekä puuttukaa esimerkiksi tarvittaessa liputtamalla asiattomat viestit. Foorumilla on yli 18 000 käyttäjää ja tosi huonosti käyttäytyviä on todella todella vähän eivätkä sellaiset täällä ikinä kauan viihdykkään, tämäkin kertonee Foorumin tasosta. Kiitos siitä yhteisölle ja mukavaa sunnuntaipäivää! :slight_smile:

P.S.
Tämä alla olevan kuvan aihe, joka on aiheuttanut monille ymmärrettävistä syistä negatiivisia tunteita, mutta mielestäni veljet eli Joonas ja Olli ovat tehneet työnsä niin hyvin kuin vain voi analyytikkoina. Kiitos siitä! :slight_smile:

28 tykkäystä

"Suomen korkeampi hinta ei ole yllätys, sillä osakerahastojen hinnat ovat Suomessa selvästi Ruotsia ja Norjaa kalliimpia ja hiukan kalliimpia kuin Tanskassa. Vertailussa ovat mukana eri Pohjoismaissa myytävät, vain osakkeisiin sijoittavat rahastot.

Hintaan vaikuttanee etupäässä se, että kilpailu on naapurimaissa selvästi kovempaa, rahastoja on enemmän ja niihin virtaa enemmän pääomaa."

Tämän olisi voinut itsekin mutuilla ilman kauppalehden juttua eli ei mitään tarkempaa vastausta. :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä
95 tykkäystä

TORILLE! Suomi mainittu :sweat_smile:
fan-bye

30 tykkäystä

Ei yllätä yhtään. Kusettamistahan tämä ei sentään ole. Paljon enemmän tympäsee kaupankäyntikulut, mutta sekin vaan menee tällä tavalla. Asiakkaana nämä on vaan hyväksyttävä jos meinaa Nordnettiä käyttää.

8 tykkäystä

Eikös Nordnetin suorien osakeostojenkin hinnat ole Suomessa 100 % kalliimmat (vai oliko se enemmänkin) kuin Ruotsissa. Apinaa koijataan :wink:

E:
Öheiii. Pohjoismaiden osakkeet alle 1500 € ostoissa 0,25 % ja minimi 1 kr eli 10 eurosenttiä. Suomen Nordnetissä minimi 7 euroa eli peräti 6900 % kalliimpi. Moi.

E:
Prosentti roiskuu rapatessa

55 tykkäystä

Onhan tuo ihanan kallista:

Suomi 3-9€.
Ruotsi 10€
Kanada 20€
USA 15€

Plussia:
-Ylivoimaisesti paras käytettävyys puhelimella
-Paras lainoittaja salkkua vastaan
-Ei ole tarvinnut yhdessäkään ipossa kirota, että miksei mun osakkeilla voi käydä jo kauppaa tai missä ne on

22 tykkäystä

Kannattaa ottaa testiin Layers of Fear ja Amnesia pelit. Jatkuvasti hyvissä tarjouksissa epicissä ja steamissä.

Eikä hinnastoa saa muuttumaan vaikka muuttaisi pysyvästi esim. Ruotsiin. ¯_(ツ)_/¯

1 tykkäys

SEBllä Ruotsissa sama minimi, eli 1 SEK ja muuten 0.09%.

1 tykkäys