Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Miksi?

Peräänkuulutat nimien avoimuutta ja esiinnyt itse etunimellä, eikö tuo ole aika kornia? On ueita keskustelualustoja, joissa esiinnymme omalla nimellämme: Twitter, Linkedin, Facebook yms. Nille kaikille on ominaista, että joutuu aina miettimään sanomansa vaikutusta esim. työelämänsä urapolkuihin. Anonyymillä sijoittajapalstalla voi sanoa, mitä ajattelee ilman jeesustelusuodattimia. Minusta se on hyvä niin kauan kuin keskustellaan keskinäisen kunnioituksen ja ystävällisyyden hengessä.

Mitä iloa tai hyötyä se kenellekään tuottaisi, jos olisin LisbethC tai MarkkuS? Tai jos olisin koko nimelläni, jonka seurauksena en kommentoisi juuri mihinkään juuri mitään, koska haluan pitää julkikuvani mahdollisimman puolueettomana, nykymaailmassa kun saa kaiken maailman hurskastelijoilta viharyöpyn ja boikotin aivan älyttömistä asioista, sellaiseen meillä kaikilla ei ole varaa.

33 tykkäystä

Juuri tämä nimimerkkien taakse “piiloutuminen” on yksi tämän foorumin vahvuuksista. Kuka tahansa uskaltaa kirjoittaa vailla paineita.

En koskaan ikinä uskaltaisi sanoa täällä mitään ilman nimimerkin suojaa :v:

12 tykkäystä

Positiivinen asia, vaikka suurin osa unohtaa nopeasti.
Sen lisäksi että hän on nuori nainen ja että hänellä on lapsi ja vastuullinen työ, niin ehtii vielä bilettämään.
Miettikää miten naiset ympäri maailmaa kahdehtii tätä ja miettivät koska itse ehtisivät vähän tuulettumaan.

En kannata SDP:tä, enkä missään tapauksessa Sannaa, mutta tuossa hän taisi olla hetken jonkinlainen suunnannäyttäjä jonka jotkut naiset tulevat muistamaan.

10 tykkäystä

Et taida muistaa myrskyä kun edellinen hallitus teki fistbumpit?
Että onhan näitä.

1 tykkäys

Löytyykö keneltäkään salkusta KWEBiä (KraneShares CSI China Internet UCITS ETF)?

Jos löytyy, niin onko välittäjäsinkoku muu kuin Saxo / Mandatum?

Tekisi mieli pistää tätä naperoille pukinkonttiin, mutta mutta…

Nordnetin haku löytää vain jenkkiversion (mikä on sinänsä älytöntä, sillä mitä hittoa listailevat kohteita joita ei kuitenkaan voi ostaa).

Saxo / Mandatum ei vieläkään ole saanut auki mahdollisuutta avata tiliä alaikäiselle.

IB:tä tai muuta eksoottisempaa (ei suoraa raportointia verottajalle) en ole lähtenyt penskojen kohdalla harkitsemaan, tappelussa oman raportoinnin kanssa on ihan tarpeeksi.

:grimacing:

Onneksi Nordnetin rahastotarjonnasta löytyy HB:n USA ja Eurooppa indeksirahastot 0,2% kuluilla ja SPP:n aidosti maailmanlaajuinen rahasto 0,31% kuluilla, joten jaloilla äänestäminen on tässä tapauksessa helppoa. Pisteet Handelsbankenille ja SPP:lle siitä, että tarjoavat rahastonsa samaan hintaan sekä suomalaisille että ruotsalaisille. Tämä oikeastaan lisää hämmennystäni Nordnetin hinnoittelua kohtaan, koska matala kilpailu ei varsinaisesti korkeampaa hinnoittelua selitä, sillä kilpailua on myös Suomessa ja siinä näköjään hävitään. Yllättävän moni on kyllä noihin nordnetin vaihtoehtoihin sortunut. Mainonta ilmeisesti puree.

Tech indeksirahastolle ei oikeastaan kilpailijaa löydy listaamattomista rahastoista kummastakaan nordnet.fi tai nordnet.se, ellei kilpailu tule sitten muilta välittäjiltä. Nuo on molemmat joka tapauksessa niin kalliita, että QDVE etf 0,15% kuluilla on mielestäni aika no brainer nuiden tilalle.

Osakeostojen kohdalla kilpailukenttä on ilmeisesti täysin eri Suomessa ja Ruotsissa, koska Nordnet.fi käytännössä pakottaa hinnoittelullaan perseaukiset tyytymään rahastoihin. Suomalaiselle Private banking asiakkaalle hinnat taas ovat lähes samat kuin Ruotsissa. Ruotsin puolella vastaavaa private banking palvelua ei näyttäisi olevan.


6 tykkäystä

Huomenta! :slight_smile: Joulukuun kolmastoista luukku aukeaa.

Tilastot eivät usein kerro kaikkea, mutta tässä tapauksessa kertoo ainakin hyvin paljon:
image

Paljon on erilaisia hyviä foorumilaisia ja laatu on käyttäjissä kokonaisuudessaan oikein hyvä. Silti sanon, että aika iso arvo on tietyillä foorumilaisilla, jotka ovat poskettomasti jakaneet tänne laadukasta tietoa. Timontti on hirvittävän määrän tekstiä tuottanut tänne, mutta sitäkin tärkeämpää on, että laadukasta materiaalia - laatu menee aina määrän edelle.

Kiitollinen ei pidä välttämättä aina olla tuotoista, mitä on saanut jonkun tietojen pohjalta, vaan jo jonkun keräämistä tiedoista itsestään. Timontti on ollut hyvin suuressa roolissa yhteisönrakentajana ja luulen, että myös esimerkkinä… uskon, että moni on ottanut mallia hänestä jakamalla laadukasta tietoa täällä. :thinking: Itselle on ainakin tullut välillä sellainen olo, että haluaa antaa takaisin Timolle ja muille vastaaville, kun itse olen vain lukenut ja oppinut heidän valmiiksi pureskelemista “analyyseistä”.

Täällä on useampia erityisen ahkeria laadukkaiden sijoitusmatskujen tuottajia, joita toivoisin tänne Foorumille tulevan vielä lisää. Yhteisön asiallisen ja laadukkaan keskustelun voimalla sekä “timojen” vetovoimalla uskon jatkossakin meille tulevan uusia tärkeitä foorumilyytikoita. :slight_smile:

Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa!

109 tykkäystä

Tässä joku vajaa vuosi about olen seurannut tuota coronavirus-ketjua ja olen tullut siihen tulokseen että se on maan laadukkainta jutustelua aiheesta. Foorumi muutenkin on varmaan sisällöllisesti top 3 Suomen keskustelufoorumeista sisällöllisesti laadukkainta. Trollit koittaa aina välillä kaivautua maan pinnalle, mutta toistaiseksi eivät ole pystyneet valloittamaan alueita.

Ps. Minäkin pistin yhden viestin äskettäin coronavirus-ketjuun mutta sitä harva sisäisti. Koko ajan puhutaan vaan rokotteista, kuinka moni puhuu niin arkisesta mutta olennaisesta asiasta kuin käsienpesu.

13 tykkäystä

:thinking: :thinking:

“suunnittelee, mitä kaikkea sitä tekeekään noin 70e arvosta saamiensa Kempowerien mahdollisilla myyntivoitoilla”

:rofl:

33 tykkäystä

Ei sitä tiedä jos siitä tulee 100-bäggeri :wink:

7 tykkäystä

Ilmaiset Pirkka-oluet pikkulauantaiksi voja voja! Hauska allokaatio.

4 tykkäystä

IPOista hyötymiseen olisi varmaan pitänyt sijoittaa Nordnetin osakkeeseen. Veikkaan ihan hatusta, että siellä huomenna taas noin 10 000 Nordnettiläistä maksaa Nordnetille keskimäärin 5-9 euroa alle satasen kaupasta. Kauppa se on joka kannattaa ! :smiley:

42 tykkäystä

Hyvää uutta sijoitusviikkoa kaikille! Olkoon markkinat teille suotuisia.

Pitää kyllä kompata aiempaa kirjoittajaa tuosta koronaketjusta. Itsekin muutamaa eri foorumia lueskelen ja ehdottomasti täällä on laadukkainta keskustelua koronaan littyen. Asiallista keskustelua vaikka eriäviä mielipiteitä on. Asioista osataan keskustella kypsästi ja asiallisesti, eikä aleta haukkumaan muita ja mennä henkilökohtaisiin loukkauksiin siinä vaiheessa jos joku on toista mieltä asiasta. Isot peukut siitä.

4 tykkäystä

40 tykkäystä

Kyllähän tuossa annissa kannatti pitää rahojaan kiinni, silkkaa säästöä, kun salkku sinä aikana muuten laskenut :grin:

18 tykkäystä

Kuka tunnustaa ostaneensa Partneran nousuun nyt Inderes seurannan alettua?

5 tykkäystä

Käsien pesu ja muutenkin pintatartunnat ovat huomattavan marginaalissa tartuntaketjuissa. Pisaratartuntanahan tuo leviää parhaiten, joten tehokas ilmastointi ja ffp2 -maskit ovat parhaita torjuntatoimia.

4 tykkäystä

Kempowerissa kun itse ajattelin olla longina, allokaatio ei ole pettymys, koska sitä saa pörssistä lisää. Mutta ymmärrän harmituksen, jos on ollut pelkästään pikaisten perässä. Kuitenkin pidän ihan hyvänä, että viime aikaiset ipot ovat osoittaneet sen, ettei näihin jokaiseen kannata välttämättä lähteä vain pikavoitot silmissä kiiluen. Kurssi voi tulla avauksesta alas tai allokaatio voi olla muruja. Ehkä tämä normalisoi asiaa edes jollain tasolla jatkossa. Itse toivon myös, että minimerkkausmääriä nostettaisiin jatkossa aavistuksen.

8 tykkäystä

Perskules! Nyt Kempower näyttää jakavan niin hintsusti noita osakkeitaan, että Masse-sedän pikavoittu taitaa jäädä ainakin euroissa mitattuna aika laihaksi :imp:

Ja Forza, perskules, laskuttaa kuitenkin absoluuttisissa euroissa … :imp: :imp:

Se on nyt puhtaasti säänhaltijan armoilla, säilyykö Massela lämpöisenä ja saako foorumi kaivatun Joulupähkinänsä … Toivotaan lauhaa keliä loppukuuksi :house_with_garden:

Masse-setä, FA, Jos pakkaset palaavat, ota Omikron omasi nopeasti ja kiduttamatta :pray: :pray:

43 tykkäystä

Kyllä ajatus oli olla longina, jos pääsee kohtuuhintaan mukaan…mutta ehkä sitä sitten pääsee mukaan vähän myöhemmin kun pahimmat keulimiset keulittu.