Keskustelua välittäjistä

Omilla hoksottimilla kannattaisi asioita aprikoida. Ei se kakkendaali hopealautasella naapuripöydän hanhenmaksaksi muutu.

Hinnat ovat kuraa tasan niin kauan kun niitä mukisematta maksellaan.

On silkkaa itsepetosta eri vaihtoehtoja kokeilematta tuomita tietyt palvelut laaduttomiksi yms. Aivan yhtä suurta itsepetosta on lähteä puolustelemaan asiakkaiden räikeää epätasa-arvoa ties millä meriselityksillä aivan kuin toiminta olisi jollain tasolla hyväksyttävää. Ei sitä veroilmoitustakaan kovin tehokkaasti tule laadittua, tai veroja optimoitua, jos veroilmoituksen tekeminen on helppoa ja nopeata vain sen jälkeen että välittäjältä tulee suoraan muutama rivi. Kyllä optimoituun veroilmoitukseen kuuluu kosolti muutakin.

Kokeile ensin ja päätä vasta sitten. Älä ainakaan hauku palveluita joita itselläsi ei ole käytössä.

Nimimerkillä kuuden palvelun asiakas tällä hetkellä ja tuskin on koko potti kasassa.

Nordnet voi työntää hinnastonsa ihan mihin tahansa paikkaan johon ei aurinko paista. Aivan ensimmäinen askel olisi asiakkaiden tasa-arvo. Niin ja kyllä on tili sielläkin ja papereita sisässä. Kovin montaa hetkeä ei osingot ehdi siellä lojumaan ennen kuin ne ovat siirtyneet tasa-arvoisempiin palveluihin.

6 tykkäystä

Eiköhän tässä riipu asiat kilpailutilanteesta. Muistelen jostain lukeneeni että Nordnet on noin halpa ruotsissa koska on Avanza joka kirittää. Suomessa kilpailua ei oikein ole. Mandatum hieman yritti, mutta hieman halvemmat hinnat plus Saxo-sekoilu ei valitettavasti ole kilpailukykyinen kombo.

4 tykkäystä

Itse luulen että niin kauan kuin asiakasmäärät sen kun kasvaa, ei ole tarvetta viilata hinnastoa. Sääli.

2 tykkäystä

Itsellä ost ja aot Nordeassa juuri 1 % kulukaton vuoksi. Pystyy paremmin hajauttamaan ja hienosäätämään: keventämään ja ostamaan lisää.

Lisäksi on aot Nordnetissa, mutta siellä on pelkkää Voxturia. Eikä sinne tulekaan muuta näillä hinnoilla. Ja Nordnetin parempi äppi on käytössä kurssivaihtelujen seurantaan.

6 tykkäystä

Veikkaan, että kilpailu ei Suomssa kunnolla kiristy ennen kuin AO-tilivaatimus ja Arvopaperikeskuksen monopoli poistuu. Jos hallintarekisterin kautta omistaminen olisi sallittua, täällä olisi läjä ulkomaisia välittäjiä murto-osahinnoillaan kilpailemassa asiakkaista. Mutta kun esim. Kim Lindström ja muistaakseni Timo Rothovius ovat todenneet, että hallintarekisteri paha, AOT hyvä, niin vaikea saada etujärjestöä ajamaan halvempia hintoja. En voi käsittää syytä tuolle, mutta näin se vain on.

Mua on pitkään harmittanut, että säännöt eivät ole samat kaikille. Iso osa Suomeen sijoittavista saavat omistaa osakkeita suoraan tai hallintarekisterin kautta. Me emme saa. Aito kilpailu olisi tie halvempiin hintoihin.

15 tykkäystä
1 tykkäys

Missä olisi kaikista järkevin käydä OTC kauppaa?

Itse olen tyytyväinen Nordnetin piensijoittaja. Indeksirahasto Suomi kuluitta. Myyty jo pois, mutta ostaa taas takasin vaikka 15eur/kk kuluitta, jos siltä tuntuu. Salkkuun sijoitettu pääoma vain 22keur, mutta superluotto ladattuna ja pienellä käytöllä 0,99% korko ja bullet - osingot lyhentää lainaa ja korkoa pienellä etuotolla.

Kulujen myötä en osta jokaista dipiä kiinni, vaan tilanteen tullen ladataan sitten kulujen mukaan sopivasti markkinalle. Näin ollen tulee sitä puskuria kerättyä.

Itse tykkään myös Nordnetin Sharevillestä, jossa voit käydä keskustelua ja tutustua muiden rekisteröityneiden salkkuihin reaaliajassa. Tässä palvelussa ei ole sitten liputuksia, joten “tuulipukujen” kahinan kurssidippien päivittelynä voi aistia vielä päivien päästä -kuin 7 päivää lehteä tai Suomi24-palstaa lukisi :sweat_smile:

Pienet ostolisäykset / salkun säädöt päätettiin vaimon kaa tehdä näköjään pysyvän Blackfriday tarjouksen mukaan, jos markkina sopiva silloin.

Ei valittamista. Toisille sopii, toisille ei.

2 tykkäystä

Nyt tuli OP:lta viesti, että Oxford Lane Capital pitäisi toimia.

Yhdysvaltojen valloitukseen olen valmistautumassa. Pitäisi löytää jokin Nordnetiä huokeampi välittäjä. Vaihtoehdot taitavat olla Degiro, Lynx ja IB.

IB näyttäisi olevan halvin, mutta raportit sekavia. Lynxillä minimikulu on näköjään 5$ ja valmistelee ainakin jonkinlaisen rapsan verottajaa varten. Molemmat käsittääkseni käyttävät samaa UI:ta? Degirosta ei ole oikein minkäänlaista mielikuvaa. Olisiko tuo Lynx ihan kauhea huti? Kauppaa tulee käytyä harvakseltaan.

E: Halpahan tuo Degirokin on. Näissä ulkomaisissa välittäjissä kyllä hiukan ärsyttää, että kuluja saa kaivella sieltä täältä. Degirokin näyttää ottavan jonkinlaisen 0,5e käsittelykulun kaupasta?

1 tykkäys

Mandatum Trader on hyvä vaihtoehto myöskin. Tsekkaa tämä.

4 tykkäystä

Mandatumin hinnoittelu vaatisi aktiivisempaa otetta tai muhkeampaa salkkua alkuun, jotta se tulisi halvemmaksi. Käytännössä kertaostokset olisivat varmaan 750-1500e haarukassa.

Lynxistä saa Osakeliiton jäsenyydellä kaupat min. 3,5e, joka alkaa olla jo ihan kohtalainen, mutta silti suhteessa kallis IB:hen verrattuna. Degirosta löytyy googlaamalla ehkä hiukan liikaa negatiivisia kokemuksia ja ajatuksia, joten taidan sivuuttaa sen.

1 tykkäys

Lynx on IB:n päälle rakennettu suomenkielisellä asiakaspalvelulla. Samat työkalut + 9A-veroraportti, jota ei itse pääse korjaamaan. Ihan ok, jos myyntejä vain muutama vuodessa. Itselläni oli joskus yli 100 myyntiä ja veroraporttia oli aivan liian työlästä tarkistaa. Siksi luovuin Lynxistä. IB:llä nyt ensimmäinen vuosi ja myyn salkun tyhjäksi, jotta veroilmoitus on tuskatonta. Tästä oli ylempänä juttua pari kk sitten.

2 tykkäystä

Voisiko joku laittaa kuvankaappauksen degiron, ib:en ja lynxin dokumenteista, joita käytätte verottajalle tositteena.
Kovasti kiitollinen, jos vaikka joku osakuva, mistä ei henkilötiedot tietty näy.
Kovasti pukkaa harkintaan avata usa/kanada osakkeille oma salkku.
Voisin päätellä, lähdenkö tuolle tielle verottajan kanssa.
Nordnetin kaupankäyntihinnat on näissä niin älyttömät.

1 tykkäys

Saako Nordnetistä näkyviin jonkun tietyn omistamansa osakkeen tuotto euroissa/prosenteissa jollain ajanjaksolla esim. YTD? Eli jos vaikka on omistanut osaketta vuoden alussa ja ostanut sitä puolessa välissä vuotta lisää niin kuinka paljon on tullut tuottoa. Vai pitääkö laskea itse ostoerittäin läpi

Mun Excel ei ole tässä nyt saatavilla, mutta siinä on Tickeriin perässä ostopäivä, välityspalkkio, ostohinta, myyntipäivä, välityspalkkio, myyntihinta. Sit on käytetty valuuttakurssia, jolla olen muuntanut nuo hinnat dollareista euroiksi. Kurssin päivitän noin valuutanvaihdon yhteydessä aina. Samalla kirjaa riville myös valuutanvaihtokulun. Sit on myyntihinta-ostohinta ja sama lisättynä välitys- ja valuutanvaihtokuluilla. Sit nuo viimeisimmän sarakkeen luvut on summattu yhteen, josta tulee vuoden kokonaistulos.

1 tykkäys

Mikä selittää sen, että IBllä osto- tai myynti kulu on joskus negatiivinen? Ja välillä ei oikein ole edes logiikkaa miten on veloitettu, kun samalla osakemäärällä tulee eri hinta. Sama markkina kyseessä aina.

1 tykkäys

Otin yhteyttä Nordnetin asiakaspalveluun ja kyselin kunnollisen 2FA:n perään. Vastauksessa sanovat pyrkivänsä tuomaan sellaisen käyttöön ensi vuonna. Tähän ei tosin kannata luottaa, muistaakseni aiemminkin on lupailtu eikä mitään ole tullut.

Jos teitä muita asia kismittää, niin kannattaa lähettää sähköpostia asiakaspalveluun. Asia saattaa nousta heidän ohjelmistokehityspuolen prioriteettilistalla kun saavat yhteydenottoja.

Tässä vielä aspan vastaus minulle:

Hei!
Tiedostamme ongelman ja olemme kehittäneet sopivaa ratkaisua siihen. Pyrimme saamaan kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöön vuoden 2022 aikana.

2 tykkäystä

Uskon kun näen.

15 tykkäystä

Toimeksiantoja ohjataan monelle eri tahoille, joilla on erilaiset hinnastot. Jotkut niistå palkitsevat likviditeettiä lisäävän toimeksiannon maksamalla pienen korvauksen IBKRlle, joka siirtää osan korvauksesta käyttäjälle.

2 tykkäystä