Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tässä joku vajaa vuosi about olen seurannut tuota coronavirus-ketjua ja olen tullut siihen tulokseen että se on maan laadukkainta jutustelua aiheesta. Foorumi muutenkin on varmaan sisällöllisesti top 3 Suomen keskustelufoorumeista sisällöllisesti laadukkainta. Trollit koittaa aina välillä kaivautua maan pinnalle, mutta toistaiseksi eivät ole pystyneet valloittamaan alueita.

Ps. Minäkin pistin yhden viestin äskettäin coronavirus-ketjuun mutta sitä harva sisäisti. Koko ajan puhutaan vaan rokotteista, kuinka moni puhuu niin arkisesta mutta olennaisesta asiasta kuin käsienpesu.

13 tykkäystä

:thinking: :thinking:

“suunnittelee, mitä kaikkea sitä tekeekään noin 70e arvosta saamiensa Kempowerien mahdollisilla myyntivoitoilla”

:rofl:

33 tykkäystä

Ei sitä tiedä jos siitä tulee 100-bäggeri :wink:

7 tykkäystä

Ilmaiset Pirkka-oluet pikkulauantaiksi voja voja! Hauska allokaatio.

4 tykkäystä

IPOista hyötymiseen olisi varmaan pitänyt sijoittaa Nordnetin osakkeeseen. Veikkaan ihan hatusta, että siellä huomenna taas noin 10 000 Nordnettiläistä maksaa Nordnetille keskimäärin 5-9 euroa alle satasen kaupasta. Kauppa se on joka kannattaa ! :smiley:

42 tykkäystä

Hyvää uutta sijoitusviikkoa kaikille! Olkoon markkinat teille suotuisia.

Pitää kyllä kompata aiempaa kirjoittajaa tuosta koronaketjusta. Itsekin muutamaa eri foorumia lueskelen ja ehdottomasti täällä on laadukkainta keskustelua koronaan littyen. Asiallista keskustelua vaikka eriäviä mielipiteitä on. Asioista osataan keskustella kypsästi ja asiallisesti, eikä aleta haukkumaan muita ja mennä henkilökohtaisiin loukkauksiin siinä vaiheessa jos joku on toista mieltä asiasta. Isot peukut siitä.

4 tykkäystä

40 tykkäystä

Kyllähän tuossa annissa kannatti pitää rahojaan kiinni, silkkaa säästöä, kun salkku sinä aikana muuten laskenut :grin:

18 tykkäystä

Kuka tunnustaa ostaneensa Partneran nousuun nyt Inderes seurannan alettua?

5 tykkäystä

Käsien pesu ja muutenkin pintatartunnat ovat huomattavan marginaalissa tartuntaketjuissa. Pisaratartuntanahan tuo leviää parhaiten, joten tehokas ilmastointi ja ffp2 -maskit ovat parhaita torjuntatoimia.

4 tykkäystä

Kempowerissa kun itse ajattelin olla longina, allokaatio ei ole pettymys, koska sitä saa pörssistä lisää. Mutta ymmärrän harmituksen, jos on ollut pelkästään pikaisten perässä. Kuitenkin pidän ihan hyvänä, että viime aikaiset ipot ovat osoittaneet sen, ettei näihin jokaiseen kannata välttämättä lähteä vain pikavoitot silmissä kiiluen. Kurssi voi tulla avauksesta alas tai allokaatio voi olla muruja. Ehkä tämä normalisoi asiaa edes jollain tasolla jatkossa. Itse toivon myös, että minimerkkausmääriä nostettaisiin jatkossa aavistuksen.

8 tykkäystä

Perskules! Nyt Kempower näyttää jakavan niin hintsusti noita osakkeitaan, että Masse-sedän pikavoittu taitaa jäädä ainakin euroissa mitattuna aika laihaksi :imp:

Ja Forza, perskules, laskuttaa kuitenkin absoluuttisissa euroissa … :imp: :imp:

Se on nyt puhtaasti säänhaltijan armoilla, säilyykö Massela lämpöisenä ja saako foorumi kaivatun Joulupähkinänsä … Toivotaan lauhaa keliä loppukuuksi :house_with_garden:

Masse-setä, FA, Jos pakkaset palaavat, ota Omikron omasi nopeasti ja kiduttamatta :pray: :pray:

43 tykkäystä

Kyllä ajatus oli olla longina, jos pääsee kohtuuhintaan mukaan…mutta ehkä sitä sitten pääsee mukaan vähän myöhemmin kun pahimmat keulimiset keulittu.

Tämä. Sitä huomaa hätähousukin yhtäkkiä istuvansa käteisen päällä, kun merkkasi 300kpl. Seuraava pohdinnan aihe onkin, onko 60 kpl nippu säilyttämisen arvoinen vai antaako sen eteenpäin.

Niin, olin valmis ostamaan merkintähintaan ja vähän lisääkin, mutta nyt sai murusia ja todennäköisesti tähän hintaan ei osakkeita kuitenkaan enää saa. En halua maksaa 20% lisää tässä vaiheessa.

Jotain näille pitäisi mielestäni tehdä, mieluummin olisin nyt jäänyt ilman kuin saada tuon määrän vaikka selvästi minimejä enemmän merkkasinkin.

Eikö näissä voisi olla jokin arvonta ja minimimerkintämäärä olisi oikeasti minimi jonka voi saada?

10 tykkäystä

Niin jos merkkasit 300 kpl, niin sieltä on tulossa sulle 10 + (300-10) x 2,5% = 17 lappua.

Yleisöannissa tehdyt sitoumukset hyväksytään kokonaan 10 Tarjottavaan osakkeeseen saakka ja noin 2,5 prosenttia sitoumuksista tämän ylittävältä määrältä.

16 tykkäystä

Onko muilla Nordnetissä samaa ongelmaa, että ei saa RSI-graafia näkyviin?

1 tykkäys

Ah mikä ihana laskuvirhe :joy: Hyvä kun korjasit, hetken mietinkin että kuinkas minä nyt näin paljon sain.

3 tykkäystä

OST- ja AOT -sijoittajilla on selvästi erilainen tapa suhtautua markkinaan. OST kannustaa lyhytaikaiseen veivailuun, joka on mielestäni korostunut vuoden loppua kohden, ainakin palstan jäsenien omien ilmoitusten mukaan. AOT -sijoittajat eivät taas mielellään myy vuoden lopussa voitollisia sijoituksiaan välittömien veroseuraamusten takia, vaan antavat salkun olla siltä osin rauhassa. He harrastavat lähinnä tappiollisten sijoitusten poistoa, samasta verotussyystä.

Myyntiveivailua perustellaan epävarmalla tilanteella ja inflaatiolla, mutta toisaalta markkina yleensä on hinnoitellut tällaiset asiat, jotka jokainen Inderes-palstalainenkin jo tietää. Osakkeiden nykyinen hintahan ennakoi tulevaisuutta, myös inflaatiotulevaisuutta. Eli enemmän kuin makrosta lyhytjänteinen sijoittaminen kumpuaa nähdäkseni mahdollisuudesta tehdä sitä. Vähän kuin jos sinulla on kännykkä vieressä, vilkuilet jatkuvasti sitä - koska sinulla on siihen helppo mahdollisuus. Sen sijaan jos kännykkä on viereisessä huoneessa, keskeyttelet töitäsi sen takia paljon vähemmän. OST-tili on pahimmillaan tällainen kestoveivailuun innostava helposti saatavilla oleva “kännykkä”.

Joulu- ja tammikuu ovat yleensä olleet pörssissä hyviä kuukausia. Moni palstalainen kuitenkin skippailee osakkeensa pois juuri sinä aikana, kun ne ovat perinteisesti tuottaneet kaikista parhaiten.

Kunhan ajattelen ääneen. Itselläni on AOT-tili, ei OST-tiliä.

9 tykkäystä

No itse pidän mitä sain, mutta rahat taitaa olla “kanissa” vielä huomisaamuun?