Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Harvia on toki suosittu vastaus, mutta kovia odotuksia näytti olevan Sammollekin. Saa kaivaa melkoisia ässiä hihasta, että +200% pärähtää tauluun.

6 tykkäystä

Onkohan tullut notkuttua liikaa foorumilla, kun työpöytää ostaessa ajattelin, että samalla rahalla saisi 12 Sammon osaketta. :grinning:

29 tykkäystä

@Farre

Hyvä kirjoitus sinulla Tavoitteesi sijoittamisella -ketjussa. Tekstisi koskee siis sijoittamisen vaaroja sekä sitä, että kaikki eivät opi perheessä tai koulussa ja otetaan riskiä lainaa mitä vaan ja kohta pian ollaan veloissa. Toiset myös onnistuvat ja pisteet siitä.

En osannut liittää siitä katkelmaa tänne, joten kiitän ihan vaan näin helposti.

3 tykkäystä

Taitaa vastaus muuttua sillä sekunnilla kun salkun käteispositio laitetaan takaisin pörssiin :grin:

22 tykkäystä

Tässä on kaksi taktiikka:

  • Upporikas tai rutiköyhä veikkaa Savosolaria ja Valoeta sillä ajatuksella että tänä vuonna tärppää. Voitolle on hyvä mahdollisuus jos sattuu osumaan mutta siinäkin tapauksessa vitutus on armoton kun jäi nämä voittaneet arpaliput ostamatta ja sai palkaksi vain lämmintä kättä.
  • Semivarma tai melkovarma veikkaa salkkunsa isoimpia koska luottaa näihin yhtiöihin juuri sen verran oikeastikin. Foorumikisan voitto tarjoaisi vain hauskan pikku kannusteen ja kehuskelu oikeudet. Jos markkina sulaa alta saattaa Citycon, Sampo ja Fortum rivi juuri ja juuri biitata käteisen.
5 tykkäystä

Jos vuoden 2021 flop top osakkeista olisi tehnyt salkun (äänestysmäärä painona), top 10 “huonoimmat”, Salkku olisi voittanut indeksin nopeasti laskettuna noin 3% yksiköllä. Jos taas olisi tehnyt salkun top 4 “huonoimmista”, olisi ytd tuotto tänään noin 49,95%. On se ennustaminen kyllä vaikeaa :smiley:

42 tykkäystä

Kyllä valoella on tänä vuonna voinut hyvin voittoa tehdä :smiley: . Tähän kisaan tämä ei vain oikein sovi kun pitää päästä aina välillä irrottautumaan positiosta ja ostamaan takaisin. Tämä vain yleisenä huomiona kun tuntuu, että valoe on nounou, mutta ulkomailta voi ostaa mitä vaan bumtsibum lappua

E. Korostettu vielä kahta tärkeintä sanaa

1 tykkäys

Ei toi vielä ole vakavaa, kunhan Martelalta ostaa ennemmin pöydän kuin osakkeita…

4 tykkäystä

Veikkaan monella muullakin olevan enemmän mielessä se, että ensi vuosi tulee olemaan teknoakselillla aika nihkeä kasvun osalta. Ehkä jopa negatiivinen. Niin silloin Harvian tyyliin +15 % (hatusta) voi hyvinkin olla kärkikahinoissa, jos muu pörssi on akselilla -15 %…+ 5 % :slight_smile:

7 tykkäystä


Menneisyys ei ole tae tulevasta mutta vilkaisin pörssikurssia ja päätin että en ainakaan sokkona laittaisi rshoja tämän lapun puolesta. En tosin vastaankaan.

4 tykkäystä

Onko tämän ajan joulupukkirallikin erilainen?

Bumtsibum-Pukki ei tule petterillä vaan prätkällä.

18 tykkäystä

Jaaha.

Kaverini raportoi, että taksissa oli kuski antanut sijoitusneuvoja.

Jos huomenna käyrät punertaa niin kuulitte minulta.

26 tykkäystä

No mitä pitää ostaa? Ei voi jättää tällein hyviä tipsejä roikkumaan.

49 tykkäystä

Tämä ei itsellekään mikään pidemmän ajan hold lappu ole. Myydään aina kurssi pomppuun ja ostetaan takaisin laskuun. Ihmetyttää vain, kun kaikki on negatiivista tästä, parempi tyyliin laittaa lottoon.
Ruotsin tai usan bumtsibum laput kyllä käy. :smiley:

facebook

Facebookin Sijoituskerhon perusteella “rahastoja”.

EDIT: Kiitti tipsistä kuka sanoikaan blurrauksesta.

12 tykkäystä

70 tykkäystä

Huominen tulee olemaan jännittävä päivä varsinkin suomessa, ei ehkä niinkään jenkeissä. Ilmestyykö witcherin season 2 suomenkin netflixiin ennenkuin nukkumatti yllättää, vai tuleeko vasta joskus jenkkien ilta-aikaan vai kenties viikkojen päästä? Jännät paikat

21 tykkäystä

Tuolla periaatteella Sampoa (Harviaan en ota kantaa kun siitä ei tiedä miten yllättää ihan nousuvuotenakin) on sinne varmaan veikattukin. Vaikea uskoa, että +15% riittäisi kärkikahinoihin, vaikka tulisi millainen pörssivuosi tahansa. Firmoja on niin paljon, että niiden joukosta löytyy väkisinkin muutama jymypaukku.

Ei uskalla sanoa ettei lipsahda sijoitusneuvonnan puolelle :shushing_face:

1 tykkäys

Hei tyypit!

Laitetaas tuo Joulupatakeräys finaaliin! Ei paljoa puutu enää. Viikko aikaa jouluun. Nyt loppukiri!

Edes Kempowerista tulleet hilut tähän, niin saadaan homma finaaliin. Tai vaikka kymppi mieheen/naiseen!

Tässä keräyslinkki:

https://oma.pelastusarmeija.fi/joulupata-2021/12-5318

:christmas_tree: :santa: :snowflake: :snowman_with_snow:

18 tykkäystä