Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Jostain syystä graafiin tulee mukaan edellisen päivän loppuhuutokauppa. Jos seuraamallasi yhtiöllä tämä on voluumiltaan suuri, niin päiväseuranta näyttää nollalta. Siirrä hiukan sitä 1 pv palkkia oikealle niin näkyy…

1 tykkäys

Sijoitustiedon legendaariset osakevalinnat ilmestyneet.

51 tykkäystä

Meikäläinen vetäytyy hiljalleen joulun viettoon ja sometauolle (yritän parhaani mukaan vieroittaa itseäni myös Foorumista :thinking:). Kiitokset koko yhteisölle tästä vuodesta, ilo ollut jälleen palvella teitä :slight_smile: Oikein hyvät joulut kaikille! :santa: :christmas_tree:

172 tykkäystä

90 tykkäystä

Foorumi (tai luontoradio) ei yhtä Saulia kaipaa. Maailma pysyy pystyssä joten täysin hermolepo vain kaikille foorumisteille🤓

2 tykkäystä

AS ketjukin löytyy täältä foorumilta https://keskustelut.inderes.fi/t/artificial-solutions-tekoalya-vuorovaikutukseen ja tämähän on myöskin REn seurannassa https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/rdey-cms-prod/app/uploads/2021/02/as-q4-2020-2-0.pdf

Kuitenkin tuo EV/Sales 3 on vielä kaukana, vaikka kurssi on kyykännyt tämän vuoden aikana jo -50%.

1 tykkäys

Kiitos, samoin Hyvää Joulua.
PS. Ovatkos liputtujatkin joulutauolla? :yum:

3 tykkäystä

Kaikki kynnelle kykenevät ja halukkaat vastaajat: Salkun YTD tuotto -kysely laitettu pystyyn Salkkujen tuotto-% ketjuun.

5 tykkäystä

Heikki Keskiväli oli viimeisimmässä Traders Clubissa vieraana. Hyvää keskustelua markkinasta ja sijoittamisesta!

Lämmin katselusuositus

56 tykkäystä

Onko Kempowerista tullut suomalaisten meemiosake? Jatkot sitten täältä:
https://swaggystocks.com/dashboard/stocks/spacs-trends

Koitahan saada tauti selätettyä.

3 tykkäystä

Hyvin piti jälleen kerran tuo Nordnetin näyttämä salkun YTD-tuotto-%-“tukitaso”, näyttää TA toimivan tälläkin puolella ja mukava kun Nordnet jo valmiiksi piirtää noi tuki-/vastustasot. :wink:

Näyttökuva 2021-12-23 kello 12.41.27

Ei taideta enää ehtiä rikkoa tuota ylempää vastustasoa tämän vuoden puolella vaikka nyt näyttäisikin siltä, että pientä joulupukkirallia saadaan sittenkin aikaiseksi. Tänäänkin vaikka OMXHKI on vain 0,7% plussalla niin First North Finland >+2% eli pienyhtiöissä ainakin toistaiseksi näyttäisi taas olevan vetovoimaa, loppuu vain pörssipäivät kesken. :chart_with_upwards_trend:

Vuoden tuotot ovat taas kerran olleet erinomaiset eikä voi olla kuin tyytyväinen, vaikka ei sille mitään voi, että vähän harmittaa kun salkun kehitys viimeiset puoli vuotta on ollut vähän nihkeä. Toisaalta jos ottaa huomioon miten rajusti salkun isoimpiin sijoituksiin kuuluneet Kamux ja Solteq on ottaneet dunkkuun niin loppuvuotta voi ehkä pitää politiikasta tuttuna “torjuntavoittona” ja arvostustasot on ainakin korjanneet omassa salkussa sellaisille tasoille, että odotan itse ainakin ihan mielenkiinnolla vuotta 2022. Itse kuulun varovaisiin optimisteihin, joka uskoo että ensi vuodesta tulee parempi kuin mitä kauhuskenaarioissa nyt maalaillaan vaikka 2020/2021 kaltaisia huipputuottoja tuskin enää nähdään. Mutta varovaisesti on syytä edetä ja alkaa varmistelemaan viime vuosien hyviä tuottoja. Eli ensi vuoteen Buffetin teesein: 1. Don’t lose money ja 2. Don’t forget the first rule.

Kiitokset kaikille foorumitovereille hyvästä seurasta pörssivuonna 2021 ja pidetään lippu korkealla niin foorumilla kuin pörssissä myös 2022. Yritän itsekin ottaa pörssin ja foorumin seuraamisesta vapaata loppuvuoden mikäli ei mitään isoa yllätystä tule markkinoilta. Suosittelen ja toivotan kaikille muillekin rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta :santa: :partying_face:

104 tykkäystä

Kiitosta täältäkin teille foorumisteille ja hyvän joulun ja tuottoisan uuden vuoden toivotukset!

Kirjoittelin tämän vuoden heinäkuussa ensimmäistä kertaa tänne foorumille Tavoitteesi sijoittamisella -ketjuun ja palattuani tänään tähän kirjoitukseeni, voin kyllä hyvillä mielin todeta muiden tavoitteiden toteutuneen paitsi "pankkitilin korkojen voittamisen":grinning:

Noloa - ehkä - mutta…

Olen oppinut niin paljon teiltä, analyytikoilta ja kanssasijoittajilta, että kehtaan jo mieltää itsenikin sijoittajaksi. Joku sanoikin jossain ketjussa, että sijoittajana kehittyy parhaiten, jos maksaa alussa kunnon oppirahoja. Näin taisin heti aluksi tehdä hypättyäni päätä pahkaa Kindredin, Arocellin, Orocon ja Nexstimin kyytiin.

Ymmärsin suht pian hypätä pois Arocellin ja Kindredin kyydistä, mutta nämä kaksi muuta edelleen salkussa odottavat parempia aikoja. Ja onhan tässä matkan varrella tullut jo tehtyä lisääkin ostoksia, lisää hajautusta ja suoriin osakkeisiin tietenkin💪, koska “haluan saada mielekästä tekemistä lisääntyvälle vapaa-ajalle ja oppia lisää sijoittamisen maailmasta”; ja kun sijoittamisvuosia on varmuudella vähemmän edessä- kuin takanapäin, pitää ottaa riskiä hitusen enemmän kuin ehkä kannattaisi.

Olen siis mielestäni silti tavallaan onnistunut sijoittajan alkutaipaleella - maksanut oppirahoja ja saanut lisää ymmärrystä. Olen kiitollinen tälle foorumille siitä, että uskoni on edelleen vahva sijoittamista kohtaan. :yellow_heart:

33 tykkäystä

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta foorumilaisille ja Inderesin väelle!

22 tykkäystä

Yksin vielä kotona viimeisiä työtunteja viettämässä. Avopuoliso lähti jo aiemmin kotikonnuilleen. Illaksi sitten perheen pariin Joulua viettämään. Kiitoksia kuluneen vuoden kahviseurasta :slight_smile:

27 tykkäystä

Kun joulua mollataan kaupallisena ylikulutuksen juhlana, niin ei se ainakaan omasta mielestäni hirveästi näy kyselytutkimuksen tuloksessa jossa 40% vastaajista käyttää max 200€ joululahjoihin. Voidaan tietenkin argumentoida että jos joulu onnistuttaisiin epäkaupallistamaan niin ihmisiltä säästyisi 200€ + ruokakulut pienenisivät. Lahjoihin itsessään käytetty raha on kuitenkin mielestäni varsin maltillinen varsinkin jos ei harrasta hutilahjojen antamista vaan edes hieman yrittää antaa vastaanottajaansa miellyttävää lahjaa.

Mietin vain kuinka itsenikin on kasvatettu kun ei koskaan ollut tullut edes mieleen että joululahjoja ei tarvitsisi antaa ja 50€ tuntuu erittäin maltilliselta ehkä hieman jopa haasteelliselta budjetilta venyttää 6-8 läheisen ja ystävän välillä.

Edit:

Jenkeissä lahjoihin aiotaan käyttää n. 680$. Vielä on meillä matkaa edessä.

11 tykkäystä

Hyvää joulua kaikille! Ja koronapotilaille pikaista paranemista :heart:

54 tykkäystä

Tämähän kertoo vain sen että 40% ei osaa arvioida kulujaan. Jouluna ihmiset ovat aina törsänneet veronpalautukset, luottokortit, pikavipit ja osamaksut aivan surutta ja ongelmia alkaa näkymään velkanevonnassa sitten Tammikuun puolella.

7 tykkäystä

Hyvää joulua :santa: :gift_heart:

On tämä huikea palsta! Vaikka olisi voinut osua silmiin aiemminkin, niin hyvä ettei pidemmälle sentäs mennyt :stuck_out_tongue:

Itsellä kaikki lahjat poikkeuksellisesti nyt Jo hankittuina :smiley:

Itse sain hieman ennakkoon mainion joululahjan eli työpaikan :blush:

Älkää nyt liian pitkää taukoa pidelkö palstalta. Odotan ensi viikon lopulla aktiivista vuodenvaihteen päivitystä Mitä sinulla on salkussa? -ketjuun :star_struck: Pitää itsekin näpytellä Excel kooste kasaan :nerd_face:

32 tykkäystä

Hyvää joulua kaikille!

18 tykkäystä