Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Käytännössä ei minulle. Väristä sen näkee päällepäin mitkä kannattaa päiväyksestä huolimatta jättää ostamatta. Muutenkin katson aina paketin missä päiväys on kauimpana. En ole huomannut maussa eroa itse pyydettyihin silloin kun vielä kalalle paremmin ehti.

Tuo että saako S-kaupasta tuoretta lohta riippuu ihan paikkakunnasta. Jos lähellä on kalankasvattamo kuten esimerkiksi kainuussa, niin ei se kirjolohi siinä matkalla kovin kauaa viivy. Kyllä, niputin lohen ja kirjolohen samaan keskusteluun kun yhtä lailla syön molempia.

4 tykkäystä

Pakko luoda kysely mallisalkun seuraavasta ostosta, koska foorumilaisten veikkaukset kiinnostaa kovasti. Oma veikkaus on Tokmanni, mutta toiveena olisi saada vihdoin ja viimein kiulut ja kauhat mallisalkkuun.

Fortumin myyntiä jo ennustettiinkin jossain ketjussa. Toivottavasti myös Sampolle ja Sieville saadaan pian Vähennä- suositukset niin nekin saataisiin siivottua pois salkusta aliarvostuksen purkautumisen jälkeen.

Eli minkä firman mallisalkku poimii seuraavaksi tämän hetken hinnoilla?

  • Tokmanni
  • Harvia
  • Solteq
  • Nokia
  • Terveystalo
  • Efecte
  • Rovio
  • Puuilo
  • Tecnotree
  • Avidly
  • Boreo
  • Fodelia
  • Nightingale

0 voters

7 tykkäystä

Eikös lisäys vaadi voimassa olevan osta-suosituksen vai muistanko väärin? Tuo tiputtaa listalta pois Harvian, Nokian, Efecten, Rovion, Puuilon ja Fodelian.

@Mututuntuma hyvä huomio, eli muistin väärin :slight_smile:

Fortumillakaan ei ole Myy-suositusta, mutta se myytiin silti eli positiivinen ja negatiivinen suositus toiminee vaatimuksena.

5 tykkäystä

Mallisalkkuyhtiön painon lisäämisen perusteet | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Mallisalkun säännöt sanovat, että yhtiöllä pitää olla positiivinen suositus, jotta voimme sitä ostaa. Kyllä olemme muistaakseni myös joskus ostaneet jotain casea jolla on lisää-suositus, mutta valtaosin ostot kohdistuvat osta-suosituksen saaneisiin caseihin. Tämä on täysin loogista, sillä Mallisalkun tuottotavoite on korkea ja yleensä lisää-suositus ei tähän riitä.

7 tykkäystä

Kiitos @Juha_Kinnunen kehuista :grinning:

Täytyy osallistua johonkin tyylikurssiin kun kaikki viestini liputetaan ja /tai poistetaan :thinking:

4 tykkäystä

Höpö höpö mitään numeroilla väittelyä ja brassailua. Pleikkarin eteen, ja taistelu käydään valomiekoilla pikselimaailmassa.

10 tykkäystä

Oma veikkaus on OmaSP :slight_smile:

7 tykkäystä

Mahtava idea!! :rofl::rofl::rofl: Eli perusargumentoinnin jälkeen loppumittely pelimaailmassa :muscle:

1 tykkäys

Eihän tuolla saa edes yhtä lounasta ja olutta keskustan paikoista.

1 tykkäys

Löysin internetistä Harvian seuraavan hittituotteen, joka on vasta prototyyppivaiheessa.

image

45 tykkäystä

Pelastuslaitos ois kyllä ihmeissään kun kolaritilanteessa
joutuis Harvian sisätilalämppäriä sammuttelemaan

6 tykkäystä

Itse uskon pääseväni melko lähelle jo nykyisellään, mutta 20€:n pääseminen vaatisi ihan vakavissaan hedelmien vähentämistä itsellä. 3kg klementiinejä kun on allekirjoittaneelle n. 2,5päivän annos + appelsiinit ja omenat päälle. Oma kulutukseni hedelmissä lähenteleekin sitä 1,5kg:n määrää keskimäärin silloin kun niitä on. Olen vähän epäileväinen sen suhteen onko tämä enää edes terve määrä.

Sen minkä hedelmissä saa, sen muussa ruuassa menettää. Aamupalani koostuu kupista kahvia, sekä leivästä, mikä tahansa leipä käy jos sen kilohinta on < 2€, pääsääntöisesti Lidlin 12kpl:n ruisleipä paketti on melko kannattava sekä ravintoarvoltaan että hinnaltaan, varsinkin jos sen saa -30% hinnassa jolloin ostan loppukuukauden leivät kerralla. Kunnon pakastin on näissä hommissa pakollinen Päivällinen on tyypillisesti kanankoipia (1,69/1,89€/kg prismasta) ja riisiä. Jotain vihanneksia jos niitä on, yleensä pelkkiä mausteita. Ruokajuomana maito.

Tästä syö kolme päivää kun paketissa jämptisti kolme kanankoipea on. En syö töissä. Välipäivät huonon arvon maksalaatikko kun kaipaa kolmen päivän jälkeen uutta ruokaa. Iltasin sitten hedelmiä ja leipää. Pääsääntöisesti kuvailin ruokavalioni, jos vaihtelua kaipaan niin spagettia, soijarouhetta, tomaattisosetta ja vihanneksia on se juttu. Soijarouhe risotto toimii myös.

Herkuttelua en harrasta, vielä kun saisin tyttöystävän vakuutettua siitä että hedelmät korvaavat pullan, keksin, karkin ja jäätelön. Alkoholia kulutan vain hyvin harvoin, se kun on omassa silmässä turhan tyyristä muuta kuin juhlapäivinä. Kalaa ja punaista lihaa ostan isoja määriä pakkaseen jos sen saan tarjouksesta, mutta pääsääntöisesti ilta-alesta -60% lohta jos sattuu Prismassa olemaan. Niistä sitten kehitellään ruokaa kana ja riisi kombon kaveriksi. Olen laskeskellut että nykyisellään ruokamenoni ovat jossain 100-110€/kk hollilla. Hedelmät ovat se ilmiselvä vähennyksen paikka, joskin olen miettinyt että kannattaako sellaisesta luopua mikä tuo melko halvalla iloa elämään. Pitää myös sanoa että oma elämäntyylini ei ole aktiivinen, enkä edes yritä teeskennellä että tällä ruokavaliolla eläisi yksikään urheileva tai raavas mies. Joten siinä mielessä ei tätä terveelliseksikään voi kutsua.

23 tykkäystä

Meinasin tykätä välittömästi kun luin huolimattomasti “En käy töissä.”

Asia kaveri kun noin jämptisti ilmoittaa mutta onneksi luin vielä toisen kerran.

4 tykkäystä

Jännä nähdä kuinka muut syö.

Oma arkipäivän sisältö dieetillä. Normaalisti proteiinin määrä laskee (puolet lihasta pois eikä vegeproteiinia näin esimerkkinä) ja tilalla on leipää/riisiä/makaronia ym mutta tästä saa mukavasti paljon paremman äärilaidan.

100g marjoja
Pari hedelmää
500g salaattia
2 kananmunaa+valkuaista 120g. Pullo maksaa 5€/kg tosi kätevä lisä.
Pähkinöitä 30g
Vegeproteiinia 35g (ei kestä pakki liikaa maitotuotteita)
Proteiinirahka
Chian siemeniä 30g
Oliivi/rypsiöljyä 40g
Vähärasvaista lihaa 400g tai muutaman kerran viikossa tilalla lohta

Onneksi lihasta ei tarvitse maksaa täyttä hintaa. Toki hyödynsin joulukinkkualet vuoden vaihteen jälkeen kun 3,5€/kg sai valmiiksi paistettua kinkkua. Ei ollut paha rasti pilkkoa pienemmäksi ja samalla ottaa enimmät rasvat pois.

3 tykkäystä

Sehän on Elon Musk?! Teslalta uutta innovaatiota? Akuista häkäpönttöön?

3 tykkäystä

Onko tuo Hyzonin rekka? Onko Harvian seuraava yrityskauppa Hyzon? Tiedän yhden foorumin, jonka aktiiveissa tällainen disruptiivinen pivotti aiheuttaisi paljon erilaisia voimakkaita tunteita.

13 tykkäystä

Pelkkä vitsailukin aiheutti hyppysellisen mielipahaa.

8 tykkäystä

Keskuspankit ovat olleet pihalla inflaation kehityksestä yli vuosikymmenen, ja niiden poukkoileva toiminta vain lisää huolia. - HS Visio | HS.fi

Jerome Poweli yrittää kerätä uskottavuuden rippeitään, mutta EKP on aloittanut tietoisesti valehtelemaan. peloittavia aikoja eletään.

4 tykkäystä

Kuskina ja Harvian uutena mainoskasvona ilmielävä Kim Jong-un! Hoikistunut viimeaikoina ahkeran saunomisen suosiollisella avustuksella. Eikös hän myös laukaissut päivä-pari sitten uuden, tunnistamattoman ohjuksen taivaalle!?! Meillähän siitä oli jo kuvamatskuu: https://mobile.twitter.com/Vernepu/status/1384067074838859780/photo/1

Ei sillä, jenkkilanseerauskin toi mieleen erään yksinvaltiaan,… Let’s sell some hot tubs in America | Kirami

Selviä merkkejä Harvian matkasta kohti saunamaailman diktaattoriasemaa :muscle::boom: