Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Muistan kun poijaat ja sedät tyhjenteli salkkujaan koronadippiä ennen, mutta on meitä aitoja veteraanejakin (melkein voi setämieheksi kutsua), jotka istui sen pulkkamäen ja ihmetteli, kun se myyntinapin painaminen unohtui kaikessa kiirusessa. Sveitsissä muistan hiihtohississä ku vilkaisin, että jaa -40% taulussa ja ei muuta kuin kylmää Jägeriä lähimmästä kuppilasta vapinaan. Vaan sitten alkoikin armoton ostaminen, rikastuttiin ja rakastuttiin kunnes täälläkin cashille tuossa syssyn mittaan :grinning: Tokihan tässä on pelailtu huonolla menestyksellä senkin jälkeen pelikassalla :rofl:

51 tykkäystä

Pato alkoi vuotaa, mutta onneksi asia korjattiin jesariratkaisulla.

4 tykkäystä

Olis prkl Nordnet painanu virrat pois jo aikasemmin. Olis jääny tän päivän aiemmat ostot sopivasti tekemättä :smiley: :gun:

16 tykkäystä

Jos tätä dippiä ei nyt ihan välittömästi osteta pois, niin onko mahdollista että wallstreetbets (yms. taksikuskit jne.) omaksuu filosofian “stonks only go down”? Tämä voisi toteutuessaan tuoda dippiin vähän lisää syvyyttä, jos alkavat joukolla shorttaamaan viputuotteilla.

5 tykkäystä

Markkinoilla on tietty osuus toimijoita, jotka omaksuvat sentimentin ja menevät vain momentumin mukana. Kuitenkin jossain vaiheessa hinta laskee niin alas, että “stonks only fgo down” -tyypit eivät millään pysty painamaan enää hintaa alas koska A) kaikki on jo myyty ja B) “smart money” ostaa hinnat tai vähintään pitää niitä paikallaan.

Ottamatta siis mitenkään kantaa missä vaiheessa ja mitä momentumia ollaan menossa.

10 tykkäystä

Pakko vielä nostaa tässä kohtaa Massen viesti foorumille 20. Maaliskuuta 2020

Tästä viimeistään pitäisi ymmärtää ettei setä leikillään horise siitä piilotetusta “totuuden siemenestä” viesteissään :smiley:

13 tykkäystä

Vastaan yleisesti ettei Nordnetista virrat tyystin ole poissa. Mutta appi osaa kertoa että heillä on sisäänkirjautumisongelma. Itsellä ainakin mahdollisuus käydä kauppaa infrontin avulla ja oletan sisäänkirjautuneiden pystyvän käymään kauppaa normaalisti.

2 tykkäystä

Hahah itsellä aivan sama tilanne.

Toki se, että on selkeä strategia (joka johtuu oikeasti täysin hankintameno-olettamasta) auttaa tässä. Vaan on se kyllä pirullista koittaa laittaa rahaa oikeaan aikaan sisälle. Tämänkin päivän ostot jo runsaasti tappiolla.

Ja toisaalta syvälle mielen perukoille psyykattu pessimistinen “olen huono, olen tuomittu häviämään indeksille ikuisesti” -omakuva vie paineet mukavasti pois. Pessimisti ei pety.

4 tykkäystä

Ensin laski kurssit Moskovassa, ja nyt tuntuu, että sentimentti on myös Helsingissä negatiivinen. Ajallinen yhteys kriisiin on, mutta onko muuta korrelaatiota. Hyvä kysymys juu. Ja varmaan lukisin ketjua teemasta, jos joku sen + johdantokysymykset jaksaa viritellä.

Sijoittaminen on niin kiva harrastus, että siittä voi “välillä”, “vähän”, jopa maksaakin! :sweat_smile:

10 tykkäystä

Toivottavasti @Largantil pärjäilee salkkunsa kanssa. Ei varmaan ole kovinkaan mukavia viikkoja takana, mutta eiköhän tämä tästä käänny :cowboy_hat_face:.
nm. Harviaa itselläkin salkku pullollaan :cold_face:

5 tykkäystä

Ihan samanlaisia yrityksiä ne sinun Stocka ja minun Harvia ovat kuin eilenkin, vaikka molemmat tänään pulkkailevatkin :slight_smile: . Kun kerran inhoat meemejä, niin tein sinulle sellaisen. Olepas hyvä. Katso noita ilmeitä, kuinka ne viihtyvätkin!

52 tykkäystä

MOEX on nyt 30% koronamontun pohjan yläpuolella. Jos itänaapurin sotaintoon ei oikeasti usko, niin siellä päin alkaa olemaan ns. ostohinnat taululla.

Panokset on asetettu nyse avausta ajatellen kun ei pääse kirjautumaan Nordnetiin :grinning:

2 tykkäystä

Kyseistä mittaria tutkittiin viikonloppuna Pörssien suunta ketjussa :slight_smile: . Huomioidaan toki timestamp, joka on perjantailta. Tänään voi olla “hieman” värähdystä luvassa :wink:

4 tykkäystä

Tuli pidettyä pitkä loma nyt vuodenvaihteessa ja nyt kun tulee lomalta takaisin niin voi todeta, että melkoinen alamäki tässä on tapahtunut.

Salkku on edelleen sama kuin ennen lomaa (en ole tehnyt mitään muutoksia nyt aikoihin), Harvia, PYN Elite ja Seligson Phoebus edelleen muodostavat salkkuni. Harvian kurssi on laskenut aika lailla ja sen osuus salkussa onkin pudonnut alle puoleen, kun nuo kaksi muuta eivät ole laskeneet niin pahasti.

Kun tätä alamäkeä katselee tulee kyllä houkutus ostaa jotain, minulla on jonkin verran Fazerin antia varten varattuna käteistä, pieni spekulantti pääni sisällä houkuttelee sijoittamaan ne johonkin muuhun. No, pitää katsella ja miettiä asiaa tässä rauhassa.

6 tykkäystä

Kiitos kehuista. Tosiaan joulukuun alussa menin pääosin cashiin ja julkisesti esitetty näkemys kohonneesta mahdollisuudesta markkinoiden merkittävälle alaspäin korjaukselle näytti olleen toistaiseksi oikea. Keskeisenä mekanisminä pidin sitä, että markkinat eivät hinnoitelleet täysimääräisesti FED komitean ennakoimia korotuksia. Lisäksi markkinoilla oli jonkinlaista vauhtisokeutta parin vuoden nousun jälkeen, mikä on ns. “normaalia” kun TINA hieman murenee.

Valitettavasti olen pariin kertaan tämän vuoden puolella entrynnyt kunnolla osakkeisiin, ja molemmilla kerroilla on tehty mukavasti turskaa. Pääsalkut -10% ja -15% YTD. Olen siis ollut hieman hätäilevä palatessani markkinalle, kun tässä on oikeasti vasta ensimmäiset vuoden FED-kokouksetkin tuloillaan. Uskon edelleen, että FED ei ole tällä hetkellä osakkeenomistajan asialla vaan on nurkkaan pakotettuna ensisijaisesti tappamassa karannutta inflaatiota. Damodaranin mukaan on kahta sorttia korkojen nostoa. On sellaista mukavaa, ennakoivaa talouden kuumenemisen estoa ja sitten osakkeenomistajan kannalta vähemmän mukavaa reagoivaa/nopeaa inflaationtappoa.

Annan toistaiseksi itselleni arvosanan 7/10 tästä tämän vuoden töppäilystä, koska en ole riittävän maltillisesti katsonut markkinoiden kehitystä. Toisaalta tammikuun alkupuolella meillä oli vielä merkittäviä tukitasoja osakeindekseissä ja oli mielestäni realistista odottaa mahdollisia pomppuja. Noh nyt tällä kerralla niin ei ole tapahtunut. Tietääkseni SP500 MA200 on viimeisimpiä isoja tukitasoja, mutta näyttää siltä että tällä hetkellä mennään kohti “make P/E 20 great again”.

image

Haastava laji tämä sijoittaminen kieltämättä.

Lisäys: En ole eläessäni shortannut, mutta perjantaina meinasin ostaa jo NQ-shortin. Valitettavasti markkinapaikka meni jo kiinni klo 21. Olen vähän pihalla viputuotteiden markkinoista :slight_smile: Mutta ehkä tänään eka kertaa matoa koukkuun…? joku turbowarrantti

99 tykkäystä

Näissä on vaan sellainen ero että jos Harvia tippuu P/E 15 yhtiöksi, niin monen sijoittajan tuottounelmat ovat murskana, kun taas jos Stocka nousee P/E 10 yhtiöksi, niin foorumilla avataan shamppanjapullot :sunglasses:

34 tykkäystä

Itse suosin Inverse etf, jos kohde etuus menee alas niin etf ylös, löytyy myös vivulla tai ilman. Tuotteille löytyy aina ostaja, toisin kuin nordnetin huijaustuotteissa.

10 tykkäystä

Mites ko traders clubissa aina sanovat että aina pitäisi löytyä ostaja vaikka ostolaitaa ei näkyisikään? En ole viputuotteisiin tutustunut yhtään niin en enempää osaa antaa näkemystä asiasta.