Inderesin kahvihuone (Osa 4)

:smiley:

103 tykkäystä

Myös internetporukan pitää jatkuvasti ylläpitää osaamistaan muuttuvassa maailmassa. Pandemian väistyessä kysyntä covid- ja rokotespesialisteille on hiipumaan päin, mutta Putin-analyytikkoja tarvitaan. Ihan luonnollista siirtymää markkinoilla. Eikös juuri tällaista joustavuutta ole toivottu työmarkkinoiden tarjontapuolella? :thinking:

7 tykkäystä

Siis arvo osakkeissa on korkeampi riski kuin kasvu osakkeissa. Sen takia niiltä vaaditaan korkeampi tuotto ja halvempi hinta pörssissä. Vai enkö minä nyt tajua mitä tuo kuva meinaa?

1 tykkäys

Tämäpä juuri, jälleen sijoitusfoorumillakin äänessä samat henkilöt “Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot”-ketjussa, jotka aiheuttivat ketjun väliaikaisen sulkemisen jokunen viikko sitten. Sama pätee “Wuhan Coronavirus”-ketjuun, joka ei kuitenkaan ole enää aktivoitunut, vaikka avattiinkin taas keskustelulle. Mitään ei siis ole opittu. Jokainen voi itse kohdallaan pohtia, keihin viittaan näillä edellä mainituilla henkilöillä, en ala nimimerkkejä osoittelemaan. Valikoitujen linkkien ja artikkelien jakaminen on erittäin suotavaa, mutta voidaan kysyä tuoko paljonkaan lisäarvoa omien, välillä täysin hatusta tempaistujen spekulointien jakaminen muille. Ketjussa on myös ansiokkaasti jaettu linkkejä asiantuntijoiden pitempiin puheenvuoroihin, mutta nehän eivät juuri tykkäyksiä saa, koska niiden lukemiseen menisi jopa 15 minuuttia, tärkeämpää on saada eetteriin se oma tärkeä, täysin subjektiivinen havainto, joka voi perustua täysin huuhaa-lähteisiin tai jopa omaan, vilkkaaseen mielikuvitukseen. Venäjä-riskistä on toki erittäin suotavaa keskustella tällä hetkellä, koska joihinkin suomalaisyrityksiin kriisin eskaloitumisella voi olla merkittäviäkin vaikutuksia(mm.Fortum, Nokian renkaat), mutta toivoisin keskustelijoilta hieman itsekritiikkiä siihen mitä kirjoitellaan, spekuloinnit Bidenin seniiliydestä eivät tuo kyseiseen keskusteluun mitään arvokasta. Toivoisin kyllä tässä tilanteessa ylläpidolta hieman aktiivisempaa roolia, poislukien kuitenkin ketjun sulkeminen.

56 tykkäystä

:sweat_smile:

75 tykkäystä

Vastaan täällä, koska ei liity Venäjään. :slight_smile:

Tämä on mielestäni yleinen harhaluulo, että Yhdysvallat on jotenkin riippuvainen Kiinasta.

On totta että Kiina on jossain määrin “maailman tehdas”. Mutta, se kysyntä niille tuotteille tulee Yhdysvalloista.

Kiina ei pysty kuluttamaan kaikkea, mitä se tuottaa.

Yhdysvaltojen rahoittaminen ei ole kiinni Kiinasta. Niin kauan kuin Kiina ei itse sisäisesti pysty ratkaisemaan taloutensa epätasapainoa, sen on pakko hamstrata dollarimääräisiä ässettejä. Jos se myy valtion velkaa, se joutuu ostamaan sitten jotain muuta tilalle USA:sta.

Kiinan taloudelle sen sijaan tämän kuvion rikkominen tarkoittaisi nopeaa ja ärhäkkää tasapainotusta, mihin se oikeasti tarvitsee aikaa. :slight_smile:

Yhdysvaltojen epäreilu etu viimeiset pari sataa vuotta maailmanpolitiikassa on ollut, että se on kaukana muista, sillä on valtava kotimarkkina, energiaa ja Britti-imperiumin näivtettymisen jälkeen sen finanssimarkkinoista on tullut koko globaalin finanssijärjestelmän keskus.

28 tykkäystä

Jotenkin tuntuu joillekin palstalaisille, en ala nimimerkkejä mainitsemaan maistuvan vain yksi mielipide. Jos siitä poikkeaa, niin on vähintääkin haukuttava Putinin trolliksi ja sitten vaatia toisella kädellä bannia. Voit nyt kaivaa ne viestini, jossa käy ilmi nämä “Putin-sympatiani”.

On ironista, että toista USA:n presidenttiä voi arvostella peukkujen kera Putinin nukkehallitsijaksi, mutta Bidenin heikosta ulkopolitiikasta puhuminen ja seniiliksi sanominen on sellainen rike, että vaaditaan toimenpiteitä.

@Insinoori viestistä, jos vaihtaisi Trumpin tilalle Bidenin, niin bannivasara olisi luultavasti käytössä. Liputin viestin saas nähdä, mikä on tuomarilinja.

11 tykkäystä

Pesonen ratkaisee jatkoajalla!

Olipas Pekingin kiekkokaukalossa kaksijakoinen peli. Leijonilta heikko toinen erä, mutta vahva paluu kolmanteen erään. Leijonille jäähyminuutit 37-8.

Olympiahistoriaa:

  • 14 kertaa olympialaisissa kohdattu Ruotsi.
  • Ruotsilla 8 voittoa, Suomella 3 voittoa ja kolme kertaa pelattu tasan. Maalit Ruotsille 50-27.
  • Kirkkaimpana helmenä Selänteen kaksi maalia Salon selän taakse Naganossa. :smiling_face_with_three_hearts:
  • Pahin tappio Torinossa 2006 :sob:. Sakun maila päreiksi ja Lidströmin lämäri ohi Niittymäen.
  1. Talviolympialaiset 1952, Oslo: Alkulohko: Ruotsi-Suomi 9-2 (2-0, 5-2, 2-0)
  2. Talviolympialaiset 1964, Innsbruck: Ylempi loppusarja: Ruotsi-Suomi 7-0 (1-0, 4-0, 2-0)
  3. Talviolympialaiset 1968, Grenoble: A-sarja: Ruotsi-Suomi 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
  4. Talviolympialaiset 1972, Sapporo: A-sarja: Ruotsi-Suomi 3-4 (2-1, 1-1, 0-2)
  5. Talviolympialaiset 1980, Lake Placid: Mitalisarja: Suomi-Ruotsi 3-3 (1-0, 1-1, 1-2)
  6. Talviolympialaiset 1988, Calgary: Alkulohko: Suomi-Ruotsi 3-3 (0-1, 2-2, 1-0)
  7. Talviolympialaiset 1992, Albertville: Alkulohko: Suomi-Ruotsi 2-2 (0-1, 1-0, 1-1)
  8. Talviolympialaiset 1992, Albertville: Sijoitusottelut: Ruotsi-Suomi 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
  9. Talviolympialaiset 1998, Nagano: Puolivälierä: Ruotsi-Suomi 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
  10. Talviolympialaiset 2006, Torino: Loppuottelu: Suomi-Ruotsi 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
  11. Talviolympialaiset 2010, Vancouver: C-lohko: Ruotsi-Suomi 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
  12. Talviolympialaiset 2014, Sotsi: Välierä: Ruotsi-Suomi 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
  13. Talviolympialaiset 2018, Pyeongchang: C-lohko: Ruotsi-Suomi 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
  14. Talviolympialaiset 2022, Peking: C-lohko: Suomi-Ruotsi 4-3 ja. (0-0, 0-3, 3-0, 1-0)
33 tykkäystä

Ai Suomi voitti? Sehän on mukavaa.

4 tykkäystä

Tää oli karmee. Suomen kaikkien aikojen joukkue ja sauma ottaa kultaa.

13 tykkäystä

Pidetään Venäjä-ketju Venäjä-ketjussa. Jookosta.

5 tykkäystä

Ja turnauksen surkein peli ja ainoa tappio finaaliin. Kyllä v*tutti. Vähän vieläkin.

7 tykkäystä

Hienoja aikoja. Nyt täytyy kerätä käteistä ja tehdä sopimukset sijoituslainoista. All in sitten jos Ukrainan konflikti etenee kovapanosammunnoiksi ja pörssit kyykkää. Maailmantalouteen moinen konflikti tuskin tekee kovin suurta tahi pitkäaikaista lovea. Tuleeko paras ostopaikka sitten koronadipin?

3 tykkäystä

jos hulluus voittaa niin vaikutukset eurooppaan merkittävät. talouskasvu hiljenee ja inflaatio vahvistuu. (energia&saksa)

Tätä voisi lähestyä ihan vaikka vitsillä foorumin sääntöjen mukaan. Valitettavasti Trumpin tiedotustilaisuudet saisivat lähes poikkeuksetta bannia tällä alustalla. Toisten kunnioittaminen kun ei kuulu herran hyveisiin. Tämä on yksi suuri tekijä, miksi olen muodostanut negatiivisen kuvan tästä kaverista- kanssaihmistä olisi syytä kunnioittaa, se on inhimillisyyttä.

1 tykkäys

Koska olet vastannut suoraan minulle, mutta en lainkaan ymmärrä viestisi pointtia, niin jätän keskustelun osaltani tähän. En lähde spämmäämään myöskään kahvihuoneesssa. Huomioksi nyt kuitenkin, että en itse ole mielestäni ihmeemmin peukutellut mitään viestiä Venäjä-ketjussa tai valinnut puolta.

2 tykkäystä

Suomi-Ruotsi :lion:
Voisiko tällainen skenaario tapahtua? Suomi indeksi > Ruotsi

37 tykkäystä

Erittäin mielenkiintoinen tuo Reit avaus. Joonas Liukkosen Youtube-videoita olen seurannut. Niille uskaltaudun antaa suosituksen, jokaisessa videossa on tullut minulle uusia seikkoja mietittäväksi ja hyvää pohdintaa Joonakselta omasta tekemisestä👍

1 tykkäys

Tällaisina päivinä on kyllä kiitollinen, että saa työkseen katsoa lätkää. Kirjoittaminen hoituu itsestään ja tulee vielä mukavastu rahaa lapaan.

Hyvä Leijonat!

27 tykkäystä

Inderesin suositus Kemiran osalta on nyt “Vähennä” ja tavoitehinta 13 euroa.