Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Tähän liittyen Revenio julkaisi tuloksensa viime viikolla tasan klo 10:00 ja laitoin siitä heille palautetta. Vastauksen mukaan tällä kertaa julkaisuajankohta oli näin myöhäinen hallituksen kokousaikataulujen vuoksi, mutta jatkossa pyrkivät julkaisemaan tulokset ennen pörssin avautumista.

6 tykkäystä

Inderesin videoita katsellessa tulee ehdotus jos kuu cräshää maapalloon. Karhumainen tunnelma ja rakettien suunnat vaihtuneet :rocket: :full_moon_with_face:

13 tykkäystä

Kesken kaupankäynnin julkistaminen pitäisi olla suoraan kiellettyä. Jos yhtiön osakkeella kaupankäynti voidaan keskeyttää yhtiötä koskevan yllättävän uutisen tai tapahtuman takia, niin ei ole mitään syytä, miksi osavuosikatsausta pitäisi käsitellä eri tavoin. Lisäksi jokaisen vähänkään asiansa osaavan IR-henkilön pitäisi ymmärtää, ettei tuo ole tasapuolista omistajien kohtelua.

7 tykkäystä

Viime vuosien aikana kasvuyhtiöiden kohdalla on kokoajan käännetty katseita pidemmälle tulevaisuuteen ja sanottu, että kyllä ne arvostuskertoimet sulaa ajan myötä. No kyllähän ne on yllättävän nopeasti sulaneetkin! Admicomista ei tarvitse enää maksaa kuin P/E 35 peräpeiliin tuijottavalla tuloksella, kun se oli vielä pari vuotta sitten P/E 87 osake. Perhana vain kun varmaan alunperin ajateltiin, että se P/E-luvun e-komponentti sen arvostusken sulattaa eikä p-komponentti. :thinking:

No joo aika huonoa huumoria varsinkin, jos on lähtenyt momenttumia jahtaamaan väärään aikaan.

16 tykkäystä

Tuleeko muilla sähköpostiin vielä ilmotus aamukatsauksesta? Puhelimen vaihdon jälkeen ei oo enää aamukatsauksesta tullu sposti-ilmotusta. Johtuuko puhelimesta vai onko inderes muuttanut systeemiä?

Eipä kestä! Se on mukavaa jäsennellä omia ajatuksia tekstimuotoon ja jos joku kokee ne hyödylliseksi niin vielä parempi :slight_smile:

8 tykkäystä

Tämä otsikko pätee myös osakemarkkinaan oikein hyvin :smiley:

Tuli tänään aamukatsaus meiliin, Remedy otsikossa.

Ja ei niin yllättäen Buffettin havaintoa tukee myös tutkimus:
https://research-doc.credit-suisse.com/mercurydoc?language=ENG&format=PDF&document_id=1019433381&serialid=dhodges@barrowhanley.com&auditid=1182867

kuva

Joten tarkkana niiden käänneyhtiöiden kanssa.

Mutta, hyljeksitty tonkio voi tosiaan sisältää sen kultaharkon, joten kai se on aina välillä näitä tosissaan penkaistava vaikka nenästä kiinni pitäen. :slight_smile:

10 tykkäystä

Siitä vaimolle, tyttöystävälle, tai miksei vaikka molemmille Remedy merchiä ystävänpäivä-alen kunniaksi :heart_eyes:

4 tykkäystä

Jos historia osoittaa että markkina sulaa alta koko ajan niin sillä on mielestäni erittäin paljon väliä. Kysehän ei ole pelkästä historiasta vaan siitä että uskon että tämä kehitys jatkuu. Aina voi kiristää kuluista ja hetkellisesti helpottaa mutta jos liikevaihto sakkkaa koko ajan niin pitkällä tähtäimellä käy heikosti.

Lisäksi 10 vuoden liiketoiminnan lasku kertoo myös siitä, että ongelmat ovat syvällä, harvemmin ne TJtä vaihtamalla maagisesti katoaa.

Jokaista tällaista onnistunutta käännetarinaa kohden on vähintään tusina jotka ei käänny. Omasta mielestäni näiden käänneyhtiöiden pohjaonkiminen on varmin keino sijoittajalle tehdä tappiota. Olet varmasti itse tehnyt ddsi tämän (ja Stockan) kanssa, mutta varoittaisin kokemattomampia sijoittajia että ei nämä todellakaan ole mitään varmoja nakkeja vaan todennäköisyydet on isosti sen puolella että näissä jää vain bag holderiksi jos yhtään pidempään holdailee.

Itse asiassa heitän haasteen ja pyydän arvon foorumilaisia listaamaan tähän sellaisia HKIn pörssin yhtiöitä, joilla on mennyt lähemmäs 10v liiketoiminta alamäkeä ja jotka ovat onnistuneet pidemmän aikavälin käänteessä, luulen että jää lista aika lyhyeksi.

39 tykkäystä

Uudemmista käänteistä tulee mieleen Tecnotree ja Dovre (omistan kumpaakin). Tosin käänteiden aikavälit eivät ole kovin pitkiä, että todistettavaa on vielä.

2 tykkäystä

Muistappa hommata viritysmittari. Ite kun aikanaan hommasin ensimmäisen skitan, en tajunnut että sehän pitää virittääkkin.

3 tykkäystä

image
öhh en tiedä mikä bugi tuolla Remedy merch sivustolla on mutta 2 kpl Alan Wake 2 hupparia ja 2 kpl tote baggia tuli tilattua hintaan 18€

11 tykkäystä

Minä voin aloittaa!

image

17 tykkäystä

Höh, kaikki meni… Olis saanut halvalla vaatetta…

3 tykkäystä

En pidä ihan pahana hintana :sweat_smile: tilattu

9 tykkäystä

Solteqilla ja Martelalla on joitain aika isoja eroja :smiley: Solteq saa tukea alan BKT:ta nopeammasta kasvusta, Martela ei. En sitten tiedä, onko tuossa kurssigraafissakin kyse enemmän arvostuskertoimien normalisoitumisesta, mörnimisestä ja noususta kuin liiketoiminnan romahtamisesta ja käänteestä.

Sitten liiketoimintojen laatukin on oma juttunsa, mutta se nyt ei suoraan liity tähän, jos puhutaan vaan käännefirmoista. Olen kyllä Sepon kanssa samaa mieltä, etten Martelaa ensimmäiseksi kuvaisi fantastiseksi.

2 tykkäystä

Taitaa kauppa bugittaa nätisti. Kuvittelee että “osta kaks, toinen ilmaiseks” mutta jos ostatkin kahta eri tuotetta kaks kumpaakin, se alettaa jälkimmäisen ostoksen kokonaan. Joko kaupan toteutus buginen tai alennus määritelty väärin. Ennustan että noita ei lähetetä koska virhe…

3 tykkäystä

Tästä on yhä lyhyempi matka siihen, että alkaa pohdinta shorttihyökkäyksistä yms kuten erään toisen H:lla alkavan yhtiön kanssa :grin: