Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Minä voin aloittaa!

image

17 tykkäystä

Höh, kaikki meni… Olis saanut halvalla vaatetta…

3 tykkäystä

En pidä ihan pahana hintana :sweat_smile: tilattu

9 tykkäystä

Solteqilla ja Martelalla on joitain aika isoja eroja :smiley: Solteq saa tukea alan BKT:ta nopeammasta kasvusta, Martela ei. En sitten tiedä, onko tuossa kurssigraafissakin kyse enemmän arvostuskertoimien normalisoitumisesta, mörnimisestä ja noususta kuin liiketoiminnan romahtamisesta ja käänteestä.

Sitten liiketoimintojen laatukin on oma juttunsa, mutta se nyt ei suoraan liity tähän, jos puhutaan vaan käännefirmoista. Olen kyllä Sepon kanssa samaa mieltä, etten Martelaa ensimmäiseksi kuvaisi fantastiseksi.

2 tykkäystä

Taitaa kauppa bugittaa nätisti. Kuvittelee että “osta kaks, toinen ilmaiseks” mutta jos ostatkin kahta eri tuotetta kaks kumpaakin, se alettaa jälkimmäisen ostoksen kokonaan. Joko kaupan toteutus buginen tai alennus määritelty väärin. Ennustan että noita ei lähetetä koska virhe…

3 tykkäystä

Tästä on yhä lyhyempi matka siihen, että alkaa pohdinta shorttihyökkäyksistä yms kuten erään toisen H:lla alkavan yhtiön kanssa :grin:

Totta! Voisi olla ihan hyvä myös kirjoittaa itselle auki, miksi teki sijoituspäätöksen. Saattaa huono sijoitus jäädä tekemättä. Minä ainakin olisin joskus joutunut kirjoittamaan “FOMO” :see_no_evil: :roll_eyes:

4 tykkäystä

Myönnän, että tuli tilattua “ilmainen” huppari ostosten kylkeen. Jos tuo bugi johtuu esim. jonkun yksittäisen henkilön virheestä ja hän saisi ns. vahingoista syyt niskoilleen niin jättäkää Remedyllä mieluusti hupparit lähettämättä, virheitä sattuu kaikille :grin:

Klassinen, tilataan vaikka tiedetään että bugittaa ja sit valitetaan kuluttajariitalautakuntaan kun yritys peruuttaakin kaupat

7 tykkäystä

Tämä on varmasti totta että odsit on huonot. Mutta onnistuessaan saa todella ison palkinnon. Kun samalla nousee arvostukertoimet että tulos.

Hyvän track recordin yhtiöllä todennäköisyys tuloskasvuun on varmasti suurempi mutta se on jo hinnoiteltu sisään korkeissa arvostuskertoimissa.

Hyvänä esimerkkinä tuo Solteq jossa kurssi nousi 1.40 eurosta melkein 7 euroon alle vuodessa.

7 tykkäystä

Kukas osaa ja ehtii ensimmäisenä tehdä sen meemin, jossa @Olli_Vilppo käy viikatemiehen asussa koputtamassa Helsingin pörssin kuluttajayhtiöiden ovia ja jättää verivanan jälkeensä laskemalla tavoitehintoja… Omat kyvyt eivät boomerina tällaiseen riitä :slight_smile:

@Sijoittaja-alokas !?

9 tykkäystä

Kysyttiin liiketoiminnasta (liikevaihto/liikevoitto) vastattiin pörssikurssilla. :thinking:

12 tykkäystä

Miten tuosta kurssikäyrästä voi päätellä monta vuotta jatkuneen liiketoiminnan alamäen? Ei se nyt varmaan kauhea yllätys ole, että IT-yhtiön kurssi tippui IT-kuplan posahduksen jälkeen.
Katoin noita Solteqin 2000-luvun liikevaihto ja tulos lukuja, eikä niiden mukaan mistään kauheasta alamäestä voida puhua. Muutamia välivuosia lukuun ottamatta liikevaihto kasvanut ja tuloskin ollu pääsääntöisesti selvästi plussalla.
Vuonna 2000 liikevaihto oli reilu 20 miljoonaa ja 2020 60,4 miljoonaa. Alin liikevaihto oli vuonna 2002 18,4 miljoonaa ja alin tulos oli vuonna 2010 -4,3 miljoonaa. Liikevaihto laski maksimissaan 2 vuotta putkeen ja tulos laski maksimissaan vuoden putkeen.
Itsehän en yhtiötä tunne, mutta pelkästään lukujen perusteella ei voida mielestäni mistään vuosia jatkuneesta alamäestä puhua.

7 tykkäystä

Tuloskäänteitä voi aina yrittää bongailla, mutta yleensä vain sattuvat olemaan laatuluokaltaan “tupakantumppeja”. Saat yhden hönkäyksen, mutta siinä kaikki. Sitten pitää etsiäkin seuraava ja seuraava ja seuraava… Harvoin näissä suhdanteiden armoilla olevissa keskinkertaisissa firmoissa mikään on pysyvää ainakaan tuloksen tai kurssin osalta

Parhaimmat tuotot tulevat siitä, kun maltat pysyä laadukkaiden ja tasaisesti kasvavien yhtiöiden mukana pitkän aikaa. Tässä ei ole mitään seksikästä, se voi olla parhaimmillaan hyvinkin tylsää ja suurin haaste on istua tiukasti käsien päällä

16 tykkäystä

Jotakin tämän tapaista vai?

Tokmanni on suurin omistukseni.

120 tykkäystä

Hyvin tavoitit ajatukseni, nimenomaan Puuilo oli mielessäni seuraavana kohteena :slightly_smiling_face:. Hienoa, kun jotkut täällä osaavat ja jaksavat näitä väsätä, kiitos @Vanerihands !

Lisäys: Itsellä Tokmanni myös isoin, n.35% salkusta, positio taisi itse asiassa tänään mennä ensimmäistä kertaa hiukan miinukselle. Myös Rapalaan lähdin heittelemään uistinta, tosin vasta viime perjantaina ja tänään Ollin raportin jälkeen lisäsin. Puuilon kanssa en taida lähteä kokeilemaan onneani, ainakaan ennen tilinpäätöstiedotetta ja @Olli_Vilppo raporttia :slightly_smiling_face:

10 tykkäystä

Tuli vastaan. Sopii näihin päiviin.

24 tykkäystä

Naurahdin ääneen tälle otsikolle. Kai teillä @Sauli_Vilen
jaetaan toimistolla vuosittainen “parhaan otsikon palkinto”? Tällä mentäis minun kirjoissa kyllä mitalisijoille :smile:.

68 tykkäystä

Haha, kiitos! Pakko sanoa, että itsekin olen tyytyväinen tähän :smiley:

56 tykkäystä

Ainakin Comptel tulee itsellä mieleen ikuisesta lupauksesta joka lopulta kääntyi. Myös Stonesoft menee varmaan tähän kategoriaan? Amanda Capitalista kuoritui lopulta eQ, kelpaako tämä? :slight_smile: Bittium (silloinen Elektrobit varmasti menee tähän remmiin myös mukaan. Digialla oli melkoista rämpimistä pitkään ennen nykyistä käännettä.

Varmasti löytyisi vielä muitakin, mutta nyt ei muisti oikein pelaa. Anyway oikeassa olet, että suhteellisen harvinaisia nämä ovat.

36 tykkäystä