Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Tecnotreessa NON nettomyyjä ja ulkkarit ostaa. Vaikka noi tilastot nyt ei mitään ihmeellistä kerro, niin alkaako paniikki mennä yli jo nonneroilla?

17 tykkäystä

Tunnelma tällä hetkellä kun salkku tippuukin vain ~2.5% eikä 5+% avauksessa

20 tykkäystä

Tai vipu alkaa osumaan nilkkaan.Tai alkaa olla porukka joka vain sokeasti myy kun koronakuopan jälkeen ostetut laput alkavat lähestyä hetkeä milloin valahtavat tappiolle.

Vatsanpuruja alkaa olla, mutta tällä hetkellä on auttamattomasti myöhässä eikä muutamaa poikkeusta (Fortum, Rinkulat jne) lukuunottamatta ole firmojen touhuissa mikään näin dramaattisesti muuttunut. Voi kun olisi hirveä läjä irtokäteistä :crying_cat_face:

17 tykkäystä

Kyllä siellä Goldman Sachs painaa myös lappua laitaan.

2 tykkäystä

Erityisesti Nokian Renkaiden tilanne on karsea pahimmassa skenaariossa. Mahtaa luotto Venäjään pikkaisen korveta tällä hetkellä. Eiköhän sentään pystyssä pysy, mutta isoja investointeja takana ja yhtäkkiä suurin tehdas ja valtaosa tuotannosta pois pelistä. Uh…

Maailmanlopun meininkiä on pörsseissä kautta Euroopan. Minkälainen nousu nähdään, jos Ukrainassa saadaan edes tulitauko aikaiseksi?

8 tykkäystä

Ainakin omassa salkussa on isoin päiväkohtainen miinus (yli -6%) mitä siellä on ikinä ollut. Koronakriisin pahimmat päivät vetelin isosti käteisenä niin silloin ei kovin pahoja laskupäiviä tullut.

Kyllähän moni näistä ei-Venäjäriippuvaisista osakkeista alkaa olemaan ihan naurettavan halpoja. Tuntuu hullulta, että tuloksiaan kasvavia yrityksiä lapataan -7-9% laitaan kun P/Et huitelee 10n nurkilla (jopa alle).

43 tykkäystä

Vanhaksi täytynyt elää (60 vee, noin…) että tällainenkin otsikko tulee vastaan:

Venäjän “häirintä” uhkaa sopua Iranin ydinaseneuvotteluissa – maan lisävaatimukset tulivat neuvotteluosapuolille yllätyksenä.

Taustalla mikä muukaan kuin musta kulta. :roll_eyes:

1 tykkäys

Venäjä joutuu myymään nyt “alehintaan” öljyä Kiinalle ja Intialle. Alehinta on ehkä vähän virheellinen sana, jos vertaa vuosien 2020-2021 hintoihin, mutta halvemalla siis myyvät kuin muut maat.

Tässä nyt jenkit kiroaa hallintonsa, koska tässä käy niin, että Saudit nauravat partaansa ja ottavat tästä hintarallista ne voitot kotiin. Biden saa kuulla Keystone putkesta vielä pitkään ja todennäköisesti hän häviää seuraavat vaalit tämän päätöksen myötä. Päätös, joka oli hänen presidenttikauden ensimmäinen ironisesti.

Jenkeillä on siis tuotantolinjasto tyrehtynyt ja he tuottavat miljoona barellia vähemmän päivässä kuin vuonna 2019. Eli kantsii olla varovainen sen “vihreän siirtymän” kanssa.

3 tykkäystä

Nyt alkaa olemaan halpaa, mitä halvemmaksi menee niin näyttää ostot vähenenvän noin yleisesti, itsellä panokset on jo käytetty.

2 tykkäystä

Joko superluotot aktivoitu käyttöön?

Koronanousut sulanut salkusta. Sääliksi käy niitä, jotka ostivat koronanousun huipulta.

7 tykkäystä

Ulkkarit niitä nappaa ulos. Ja todennäköisesti parin vuoden päästä ostavat kalliimmalla takaisin.

Omasta mielestäni tää ulkkareiden pako on vasta alkanut ja kotipörssissä voi olla hyvin tuulista seuraava vuoden ajan. Netto-ostajalle tämä sopii hyvin, mutta ymmärrän hyvin sen, että kun parin vuoden tuotot sulavat silmien edessä niin pahaa se tekee.

3 tykkäystä

Vaikka olisi ostanut huipuilta, niin mikäli olisi ostanut oikeiden sektoreiden osakkeita (esimerkiksi öljy- tai tupakkayhtiöitä), niin on tehnyt huipputuotot. Jos taas meni kiinni teknoihin tai muihin hypelappuihin, niin kylmää on ollut kyyti.

Netto ostajan hullut päivät!

24 tykkäystä

älkää liioitella, kyllä nouseekin

image

39 tykkäystä

Ja yhä pätee totuus, että mitä enemmän laskee, niin sitä parempi kärsivälliselle sijoituksiaan hajauttavalle netto-ostajalle. Nyt korostuu sekä ajallisen että maantieteellisen hajauttamisen merkitys.

10 tykkäystä

Kohta on legendaarinen hetki kun oma salkku rikkoo maagisen -10% ytd rajan. Vipua jäljellä 12% suhteessa omaan pääomaan. Tämä varattu etf salkun rebalansointiin, kun sepe rikkoo 3900pts rajan huhtikuun alussa.

2 tykkäystä

Kättä pystyyn virheen merkiksi. :grinning: Toisaalta listautumisannit ovat tasoittaneet omalla kohdallani noita tappioiden määriä, siinä mielessä viime vuosi oli ihan sopivaa aikaa harjoitella ja tunnustella. Mutta kylmäähän tuo kyyti on ollut, terveisin Solteq -56%.

4 tykkäystä

Näin se on, ulkit juoksee pakoon ja tuulipuvut perässä minkä kintuistaan pääsee​:man_running::running_woman::running_man:

Nyt lietsotaan paniikkia joka suunnasta tänään esim. Iltalehti: Mika Aaltola - Venäjän aseellinen painostus voi kohdistua Suomeen muutaman vuoden sisällä. Otsikosta voi jo tulkita, että asiaan tulee varautua.

En ole myynyt mitään. Ostelen kuukausittain lisää ja edelleen niitä Suomi-lappuja. Kotimainen omistus ainakin olisi kasvusuunnassa tällä tahdilla mitä nyt alkuvuodesta alkaen on ollut meneillään! :blush:

Kohtalaisen nuoren ystävän hautajaiset viikonloppuna sai asioihin isommat perspektiivit. Tehdäänpä erinomaisia osakepoimintoja ja päät kylmänä omien suunnitelmien kanssa :cold_face::cold_face:

Nordea Funds oli kirjoittanut vuosi sitten Sadan viime vuoden pahimmat kriisit osakemarkkinoilla. Jostain syystä en saanut tänne linkkiä, mutta tuo teksti on lukemisen arvoinen.

10 tykkäystä

Vähällähän sää oot päässy :grin::sweat_smile:
wolf-of-wall-street-rookie-numbers

31 tykkäystä