Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Vaikka tuosta:

5 tykkäystä
1 tykkäys

Se on ruotsia ja tarkoittaa korkoa korolle. Tuosta lauseesta tuli vitsi tai meemi tämän huvittavan videon myötä. Tähän videoon tiivistyi hyvin markkinoiden ylimielisyys jja hurmos joskus vuosi takaperin.

15 tykkäystä

Asia selvä, nyt valkeni koko asia pohjia myöten. Tuon videon tosiaan näin joku alle vk sitten ekaa kertaa ja ennen sitä olin jo 2020 vrm kuullut tuon lauseen. Olen ilmeisesti kääntäjässä kirjoittanut lauseen väärin niin oikeaa suomennosta ei tullut. No, ikä on kirjoitushetkellä se 24v eli:

Tåget går framåt. Tåget går framåt. Tåget går framåt. ZUUUZUUUUU!

2 tykkäystä

Ymmärsitkö tahallaan väärin?

Viittasin lähinnä sijoittajapsyklogiaan, joka ainakin minun kohdallani toimii tässä tapauksessa.

Eli esimerkiksi jos sulla on vaihtoehtona pitää rahat cashinä tai ostaa jotain… Ostat osaketta joka nousee huomenna 10%, myyt sen pois. Ylihuomenna se nouseekin 20% lisää ja takaraivoon nousee ketutus, koska myit liian aikaisin. Tilanne on kuitenkin parempi kuin jos et olisi tehnyt mitään.

2 tykkäystä

Jaahas, itselläni oli jo eilen ongelmia tämän kanssa. Kyberhyökkäys? Venäjä hyökkää nyt suoraan kapitalismia vastaan kaikilla rintamilla? :astonished:

8 tykkäystä

Inderesin joutuminen kyberiskun kohteeksi “kapitalismin vastaisilla motiiveilla” olisi kyllä melkein kohteliaisuus. Että palvelu olisi näin merkittävä koko vallitsevalle yhteiskuntajärjestykselle. :smiley: Tuohon pisteen jos joskus pääsisi… :smiley:

35 tykkäystä

Onneksi tämä foorumi on aika resilientti!

2 tykkäystä

Tämähän on kansankapitalismia parhaimmillaan :+1:

Ja kun tuon termin alkuosalla on päinvastainen tarkoitus kuin esimerkiksi sanassa kansantasavalta, niin siinähän on jo kaksi asiaa mitkä kiristävät vannetta Putlerin pään ympärillä.

2 tykkäystä

Löytyyköhän näille väitetyille Einsteinin sanoille kahdeksannesta ihmeestä joku lähde? Internet lähinnä joko epäilee lausahduksen todenperäisyyttä tai toistelee sitä papukaijana ilman lähteitä.

Nordnetin tyyliin kyllä sopisi hyvin markkinoida tuotteitaan muka hyväntahtoisesti valehdellen. Ja vaikka Albert olisi joskus noin sanonutkin, on vastuutonta antaa asiakkailleen mielikuvaa liiasta helppoudesta.

2 tykkäystä

Välittäjädatan mukaan anonymous-hakkerit on sekä osto- että myyntilaidalla. :thinking:

(Vitsihuumoria)

11 tykkäystä

Palataanpa hetkeksi ketjun varsinaiseen aiheeseen. Sattui silmään Cittarin mainos kaksi kahvipakettia kympillä. Ennen nämä on ollut kolme kympillä, eli hinnannousu on tasan 50%. Alkaa jo tuntua, kun sumppia juon kannukaupalla.

Olenhan minä kahvin kallistumisen havainnut jo aiemmin, mutta mikä siihen on syynä?

Edit. löysinkin syyn. Brasilian sato-ongelmat taas kerran. Linkkiä en onnistunut kopsaamaan, epäili minua robotiksi.

Edit2. Kiitos @Aia , toiset osaa linkitkin paremmin :+1:

13 tykkäystä

Iso osa kahvipavuista (10-20%) maailman sadosta jäätyi viimevuonna.

4 tykkäystä

”INFLAATIOPAINE on nyt erityisen kovaa kahvissa. Kahvin hinta on noussut vuodessa 33,75 prosenttia. Kahvin hinta on noussut myös tammi- ja helmikuun välissä, sillä tammikuussa kahvin hintanousu oli 33,51 prosenttia.

Kahdessa vuodessa kahvin hinta on noussut yli 41,3 prosenttia.

Kahvipaketin laskennallisessa hinnassa tämä tarkoittaa sitä, että helmikuussa 2021 tasan neljä euroa maksanut kahvipaketti, maksaa nyt 5,35 euroa. Todellisuudessa kahvipaketin hinta on voinut kallistua paljon tätä enemmänkin.”

Kahvi on nyt Suomessa kuluttajatuote, jossa hintojen nousu näkyy erityisen hyvin :coffee::rocket:

Itse näin kaupassa helmikuussa uusia pieniä kahvipakkauksia. Ajattelin sen olevan Pauligin vastaus tähän tarjousasiaan, että voi edelleen myydä 3 pakettia 10 eurolla, mutta tämä olikin jo vuoden vanha innovaatio (Juhla Mokka -tuoteperheeseen pieni pakkauskoko ja uusia makuja | Paulig Group). Mutta ehkä todellisuutta jatkossa?

8 tykkäystä

Eilen katselin, että 400 g lohi maksoi 11,90 €. Aiemmin muistaakseni jotain 8,90 €.

image

37 tykkäystä

Kylläpä nyt risoo. Eilen laitoin ostarin OP:n kautta Mullen Automotive, Inc. @1.67 & @1.65 ja olisi pitänyt mennä läpi usiampaan kertaan. Tänään sitten olisi tuosta reilut 30% tultu ylös ja menetin monta sataa euroa. Onkohan tällaisista mahdollisuus saada jokin korvaus jostain?

Itsellä kerran lähes vastaava tilanne, tai itseasiassa silloin en saanut edes toimeksiantoa asetettua. Tästä toimitin kuvakaappaukset ynnä muut ja kyselin korvauksia epäsuorista tappioista, joita kärsin. Vetosivat johonkin sopimukseen, että järjestelmävian tms johdosta ei ole korvausvelvollisia. Kysy ihmeessä asiakaspalvelusta, ainakin saavat taas palautetta vaikka, et korvauksia saisikaan. (@Amaroori )

1 tykkäys

Laitoin juuri vaatimuksen viestillä.

Eilen tiistain juttelin tutun ravintoloitsijan kanssa, hän kertoi että alkuvuodesta (käsittääkseni) lohi maksoi 11.9e kilo hänelle ja nyt 19e kilo. Siinä saa vähän Lohi Teriyaki annosta myydä sitten enemmän lounasaikaan.

9 tykkäystä

Mites tää ryhmään liittyminen oikein tapahtuu? Yritän painaa tuota Liity-namiskaa, mutta mitään ei tapahdu.

1 tykkäys