Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Kiitos muistutuksesta. Tein saman tempun. Ei tuolla muutaman euron satunnaisella pelaamisella ole ollut vuosiin mitään merkitystä talouteen, mutta ei myöskään yhtään mitään hyötyä. Aiemmin veikkauksen toimintaa on kyllä rahoitettu enemmän kuin tarpeeksi :roll_eyes:

2 tykkäystä

image

46 tykkäystä

Tää on ällöttävää itseinhoa. Suomalainen kuluttaa luontoa enemmän kuin sen Safarilla asuva henkilö, koska me asutaan täällä kylmässä pohjoisessa ja kämppiä nyt talvella tarvitsee lämmittää.

Jokainen voi toki lopettaa sähkö- ja lämmityssopparinsa aina talven ajaksi. Varsinkin, jos on aatemaailmaltaan on vihrehkö. Kyllä se omatunto sekä tieto maailman pelastamisesta pitää lämpimänä pakkassäällä.

19 tykkäystä

…joka on ARM-pohjainen ihme joka nojaa täysin länsiteknologiaan. Ja valmistetaan TSMCn tehtaalla. Eli se siitä…

Käytännössä venäläiset ovat lisenssoineet ARMin prosessoricoret ja tehneet referenssitoteutuksen sen ympärille ja valmistuttaneet kamat Taiwanissa ja kutsuvat sitä omaksi 8-ytimiseksi tietokoneprosessoriksi. Joka on teholtaan tasoa “häviää tuoreille kännyköille”.

No, teoreettisesti se hyöty että Venäläinen firma hallitsee tämän virityksen firmwaren ja softastackin kokonaan, eli “turvallinen” heidän kannaltaan vs. länsifirmojen tekemät piirit, mutta epäilen että firmis- ja softapuolellakin copypaste on ollut kovassa käytössä. Niin ja näitä käyttävät koneet ovat Linux-vekottiimia, eli suurin osa softastakin on ihan muuta kuin Venäjän omaa, tosin luonnollisesti heidän kasaama distro.

Putin varmaan luulee että tämäkin on “omaa tuotantoa” yhtä paljon kuin ne ostetut traktori-kitit jotka kasataan Venäjällä.

Niin ja hieman epämääräistä että tästä mekastetaan nyt. Tämä on ollut olemassa jo vuosia. Ellei sitten ole tullut joku uusi variantti…

Introduction Jan 28, 2016 (announced)
2017 (launched)

18 tykkäystä

Pakko kommentoida sen verran, että lämmityskulujen vertailu on erittäin epärelevanttia. :grin: Jos tilanne olisi toisinpäin, me asuisimme keski-Afrikassa ja he asuisivat täällä Pohjolassa, käyttäisimme tosiasiassa aika varmasti jälleen huomattavasti suuremman osan luonnonvaroja asunnon viilentämiseen päivällä 40 °C → 20 °C, sekä yöllä 10°C → 20°C.

Tämän hetkisessä luonnonvarojen ylikuluttamisessa on ennen kaikkea kyse elintason ylläpitämisessä. Helppo se on sanoa esimerkiksi perus Nigerialaiselle jampalle, että huononna elintasoasi, mutta minun ei tarvitse, sillä te valtiona käytätte niitä suurimman osan, ja me pienen. Absoluuttisten määrien vähentäminen näin suomalaisena on niin paljon vaivattomampaa kuin näillä “safarilla” asuvilla henkilöillä. Ja absoluuttiset luvut ovat niitä joilla on merkitystä.

Itse näen asian ainakin niin, että meillä jos jollain on varaa arkiaskareissa vähentää näitä päästöjä. Mietitään seuraavan esimerkin kautta:

Keniassa asuva perhe syö puolet vähemmän jo vähäisestä ruoasta, jotta saa vähennettyä luonnonvarojen käyttöä x summan. Tai suomalainen henkilö kierrättää jätteensä tehokkaasti. Joka vähentää omia luonnonvarojen käyttöä saman x summan . Kumpi on helpommin toteutettavissa?

On varmasti niin helppoa ajatella, että ei meidän tarvitse kun ei naapurikaan niin tee. Tosiasiassa luonnonvarat eivät sitä katso, että ketä niitä käyttää tai säästää. Seuraukset ovat kuitenkin jollain tasolla yhtäläiset.

31 tykkäystä

Yhteisön pyynnöstä päätimme avata tiistain iltatilaisuuden kaikille Inderesin yhteisön jäsenille. Voitte siis nyt ilmoittautua saman linkin kautta bileisiin ja lunastaa virvokkeisiin oikeuttavat reaaliosinkokupongit vaikka Inden laput olisikin jo painettu laitaan :smile: Tervetuloa viettämään rento ilta meidän kanssa!

Aika: 5.4.2022 klo 18.00
Paikka: Helsingin Korjaamon Vaunusali

Ilmoittaudu täältä: Hakemaasi sivua ei löydy

52 tykkäystä

Mikä mahtaa olla pukukoodi?

5 tykkäystä

Tästä näkee, mikä meininki ja pukukoodi. :slight_smile:
image

95 tykkäystä

Jaa, että tilaisuus josta ei voi kieltäytyä? :smiley:

7 tykkäystä

Harmaa “salipaita”. :sweat_smile:

2 tykkäystä

Osa viestistässi oli ihan asiaa, osa perinteistä länsimaalaisuusvihaa, jota etenkin vasemmistolaiset ovat vuosikymmeniä kylväneet.

Jokaiselle, joka pitää Suomes luonnonvarojen ylikuluttajana ja riistäjänä suosittelen pyöräilymatkaa Intiaan. Se, jos mikä avaa silmät siitä kuinka vastuullisia ja luontoa sekä ympäristöä kunnioittavia me suomalaiset olemme. Sietäisimme olla ylpeitä. Ja ei tämä ei ole kannanotto siihen, että nyt jokaisen pitää hommata se monsteri 18 litranen chervoletti tohon pihaan ja laittaa kumia ulvomaan.

Ymmärrän hyvin, jos kaksikymppisenä miehenä haluaa hyvesignaloida ja sitä kautta yrittää päästä yliopistolla majailevien vihervasemmistolaisten tyttöjen pöksyihin. Jos taas ikää on enemmän, niin tuo länsimaalaisuusviha on vain lähinnä säällittävää internet-pisteiden hakua.

Jokainen voi omilla päivittäisillä teoillaan vaikuttaa maailman päästöihin. Se, mikä huvittaa tässä yhtälössä on se, että helsinkiläinen Sanna 27v syyttää peräseinäjokelaista Penaa 62v ilmaston tuhoamisesta, kun Pena kurvaa Toyotallaan kahdesti viikossa paikalliselle huoltoasemalle moikkaamaan kavereitaan. Kun taas tiedostava Sanna syö vain vegeruokaa, ei omista autoa ja muutenkin elää melko nuhteettomasti. Pois lukien ne kolme ulkomaanmatkaa, jotka on pakko tehdä per vuosi sekä vaateostokset. Sanna tuhlaa siis luontoa paljon enemmän kuin Pena, joka ei ole Tukholmaa nähnytkään ja kulkee edelleen vuonna -93 ostamassaan nahkatakissa.

41 tykkäystä

Ja sitten seuraavaksi 3-kielinen balalaikka :smiley:

1 tykkäys

No on pikkaisen syytäkin. :slight_smile:

17 tykkäystä

Jos varallisuus on miljoona € tai enemmän, niin puku. Muussa tapauksessa tuulipuku. :slight_smile:

68 tykkäystä

Voisiko joku nopeasti auttaa että mistä tuolta Mandatumin Go Traderista sai trailing stop lossin päälle niin että se liukuma on prosentteina eikä “steppeinä”? Voi laittaa vaikka yv:tä jos ei tähän halua selittää…

Viestini tarkoituksena ei ollut mitään vihaa kylvää, toivottavasti se ei muille senlaisena näyttäytynyt. :blush: Olen käynyt Intiassa ja näky Ganges-joen laitamilla ei ole kaunista. Syypäänä siihen on suurimmilta osilta lähes miljardin väestö, joka sen ympärillä asuu. Siinä on siis lähes 200x suomalaisten kokoisen väestön saasteita, joilla ei yksinkertaisesti ole infrastruktuuria joka tukisi heidän jätteenkäsittelyään. Varmasti jos heillä olisi parempi tapa, kuin turmella mm. omaa peseytymismahdollisuuttaan he niin tekisivät. Suuri osa heistä elää köyhyysrajan alapuolella (päivä budjetti alle 2$ päivässä). Joten ymmärrettävästi heillä ei ole mahdollisuutta ostaa esimerkiksi ekologisempia tuotteita jos haluavat pysyä hengissä, toisin kuin meillä Suomessa.

Mahtava veikkaus, sillä itseasiassa olen tasan 20-vuotias. Koen silti, että henkilökuvaus meni hieman pieleen. :grin: En pyri syyttämään enkä arvostelemaan ketään. Pahoitteluni, jos viesteistäni sai toisenlaisen kuvan. Tuossa viestissäsi tulikin esiin pointtini, että kaikki voivat vaikuttaa tähän ylikulutukseen, ja toivon mukaan sitä tekevätkin parhaansa mukaan. Samanlaiset tavat eivät sovi läheskään kaikille, mutta jokaisen on syytä miettiä miten pystyisi tähän ongelmaan kantamaan korttansa kekoon.

Olen täysin samaa mieltä siitä, että jotkut mainostavat itseään ekologiseksi, vaikka tosiasiassa he eivät sitä olisikaan. Meillä kaikilla on peiliin katsomisen paikka. Toisaalta, ehkä Penakin voisi pyöräillä paikalliselle huoltoasemalle? Se ei ainoastaan toisi Penalle terveyslisää sekä säästäisi kukkaroa, mutta myös toisi pikkuriikkisen lisää venymävaraa globaaleille ongelmille.

31 tykkäystä

Tuolta voi tarkistaa paljon tuottaa päästöjä jo pelkästään kotona youtube-videoita katsomalla. Oli huimia eroja sen perusteella, missä maassa katselee. Hiili-imureita odotellessa.

3 tykkäystä

Kylläpä taas viuhuu tippuvaa puukkoa… ei tämä paljoa taas vaadi ja meillä on ties monesko black monday edessä :thinking: Onneksi ostosormet olleet pääasiallisesti pois nappuloilta.

Kaikkien toivotaan tulevan omana itsenään :slight_smile: inderesiläisillä varmaan nähdään paljon “juhlapaitoja” eli tumman sininen Inderes-paita harmaan salipaidan sijaan :slight_smile:

28 tykkäystä

Pukukoodina on Inderesin kangaskassi… muuten vapaa pukeutuminen.

6 tykkäystä