Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Yleisön pyynnöstä kysely.
Miten ajattelet oman osaamisesi ja ymmärryksesi sijoitusasioista sijoittuvan suhteessa muihin Inderesin foorumin käyttäjiin?

  • Tiedän olevani keskimääräistä Inderesin foorumilaista osaavampi sijoitusasioissa
  • Haluan ajatella olevani keskimääräistä Inderesin foorumilaista osaavampi sijoitusasioissa, mutta en ole siitä aivan varma
  • Olen suunnilleen keskimääräisen Inderes-foorumilaisen tasolla sijoitusosaamisessani
  • Luulisin olevani keskimääräistä Indefoorumilaista huonompi sijoitusasioissa
  • Tiedän olevani osaamattomampi kuin keskimääräinen Inderes-foorumin käyttäjä
  • Tiedän olevani muita parempi sijoitusasioissa, mutta ulkopuolisista tekijöistä johtuen sijoitukseni epäonnistuvat jatkuvasti

0 voters

9 tykkäystä

Pystytkö korjaamaan vielä sanamuotoja tuossa kyselyssä? Tuohon viimeiseen ‘ulkopuolisista tekijöistä johtuen’ tilalle ehdottaisin ‘yhteen sattuneiden asianhaarojen pyörteistä johtuen’.

Tuo muotoilu lainattu Dostojevskin Riivaajista.

edit. Erhe

6 tykkäystä

Ai että kun on hienosti muotoiltu! Hyvä ehdotus.
En silti muuta enää kyselyä, jonka n on jo 44, koska suhtaudun kyselyihin ja niihin liittyvään tilastodataan liian tosissani.

6 tykkäystä

Ymmärrän. Olisi saattanut muuttaa omaa positiointiani :joy:

1 tykkäys

Awkward Black Kid GIFs | Tenor

83 tykkäystä

Tässä on 3 vaihtoehtoa.

  1. Tiedotteiden sanavalinnat (annual revenue ja annual rolling revenua jne.) yms. ovat huonosti valittuja, jonka vuoksi ohjeistusta on vaikea ymmärtää, ja verrata edelliseen ohjeistukseen. Ohjeistus ei siis oikeasti ole +1000% kasvuja, kuten nyt näyttäisi.

  2. Tästä tulee kaikkien aikojen “April’s Fool”, jolla johto pyrkii nostamaan osakkeen kurssia antamalla järjettömiä ennusteita.

  3. Tästä oikeasti tulee kaikkien aikojen kasvuloikka, joka jättää kauas taaksensa kaikki muut hyper-super-bumbtsibum-kasvuraketti-bullerohärkä-yhtiöt.

No nyt alkaa olla öljyllä hintaa!

1 tykkäys

Sama ongelma, kaiken maailman kangaskasseja on kertynyt nurkkiin ja yritän keksiä niille jotain järkevää käyttöä. Harmittaa, että yritykset jakaa näitä niin avokätisesti!

Juuri niin kuin sanoit, Ylen jutun mukaan kangaskassia tulisi käyttää n. 840 kertaa verrattuna muovikassiin, joka kierrätetään roskapussina (linkki).

Jotenkin jäin kuitenkin miettimään tuota kangaskassin käyttöä. Ehkä muovikassi ei ole se paras vertailukohta, kun monet käyttävät kangaskassia kauppareissun lisäksi myös jonkinlaisena laukun korvikkeena tai asusteena.

Tuossa Ylen jutussa käytetty tanskalaistutkimus ei myöskään ota huomioon muovin päätymistä ympäristöön. Kierrätysmuoveista huolimatta muovikassin tuottaminen tukee osaltaan neitseellisen muovin valmistamista, joka taas liittyy öljyteollisuuteen.

Jaa-a, ei ole ihan yksinkertainen kysymys, ja olen henkilökohtaisesti yrittänyt löytää sopivaa tasapainoa kassivalinnoissani. Kirjaston kirjat, ja joskus myös ruokaostokset, kulkeutuvat kangaskassissa, ja muovikasseja käytän vain sen verran, että keittiön alakaappiin mahtuu muutakin.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen aihe!

7 tykkäystä

Mielenkiintoinen luento geopolitiikasta. Ennen sotaa.

Mielenkiintoinen väite: Usa olisi Kiinan tärkein liittolainen. Sodan syttyessä 2 Navy Destroyeria Intian meren öljyreiteillä sammuttaisi Kiinan valtion yllättävän nopeasti.

2 tykkäystä

Miksi traders clubia ei ole tullut tällä viikolla?

1 tykkäys

Joo muistan itsekkin muutaman tutkimuksen aiheesta nähneeni ja totesin puolisolleni että ei ole tainnut yhdenkään kangaskassin ompeleet kestää vaadittavia käyttökertoja. Maitoja tms kun pakkaat niin varmaan sen pari vuotta kestää käytössä. Kai tossa muovipussien oletuksena on että niitä käytetään sitten roskapusseina kun jonnekkin nekin laitettava. Hedelmät pakkaan kauppojen biopusseihin ja käytän biojätteen kanssa.

4 tykkäystä

Korona-ongelmia taisi olla.

8 tykkäystä

Kangaskasseilla on enemmän käyttötarkoituksia kuin muovipussilla. Niitä voi käyttää kevyenä pehmusteena pakatessa matkalaukkua, perillä ostosten kantamiseen ja paluumatkalla taas pakatessa. Arjessa repussa ostosten ja repun välissä, jos sattuu vuotamaan nestettä imien sen repun sijaan. Muovipussi olisi täynnä reikiä terävistä kulmista paketeissa. Kuten kirjoitit, myös osa asusteita joskus.

8 tykkäystä

Minulle se on ainoa vertailukohta kun käytän kassia vain kaupasta tullessa. Muovipussin käyttäjät on myös niitä ketä syyllistetään tästä ”luonnon tuhoamisesta” vaikka asia on käytännössä päinvastoin.
Roskapussiksi kierrätetty muovipussi päätyy Suomessa 100% energian tuotantoon. Ei luontoon, ei kaatopaikalle vaan lämmöksi korvaten näin muita usein fossiilisia polttoaineita.

10 tykkäystä

Näinhän se menee. Ajatellaan, että muovit ovat yksiselitteisesti pahoja koska ne päätyvät Kiinassa jokien kautta valtameriin. Tässä ei nähdä mitään eroa siihen, että Suomessa kierrätysmateriaalista valmistettu muovikassi päätyy roskapussiksi ja siitä energian tuotantoon. :smiley:

5 tykkäystä

EU:n pitäisi kieltää muovijätteen/kierrätysmuovin vienti pois EU:n alueelta koska se on iso osa tätä ongelmaa. Mutta kielsivät muovipillit ja vanupuikot.

12 tykkäystä

Näyttäis taas 10Y-2Y jenkkien korkokäyrä kääntyneen negatiiviseks, pari yötä takaperinhän tuo piipahti myös negatiivisena.

4 tykkäystä

Googletin yhtä vanhaa aprillipilaa, mutta en löytänyt sitä millään, toisaalta vastaan tuli tosin tällainen 65 vuotta vanha pila ET-lehden sivuilta:

" 1.4.1957: Arvostettu BBC-kanavan Panorama -ohjelma kertoi, että lauhan talven ansiosta sveitsiläiset maanviljelijät iloitsivat poikkeuksellisen suuresta spagettisadosta. Satoa kasvatti entisestään se, että maanviljelijät olivat vihdoin onnistuneet tuhoamaan pelätyn satoa tuhonneen spagettikoppakuoriaisen. Ohjelmassa näytettiin videomateriaalia maanviljelijoistä, jotka keräsivät spagettia puista.

Monet katsojat uskoivat jutun ja soittivat BBC:lle tiedustellakseen, miten hekin voisivat kasvattaa oman spagettipuun. Ohje kuului: “Aseta nippu spagettia tomaattikastikepurkkiin ja toivo parasta.”

Jopa BBC:n pääjohtaja myönsi katsoneensa ohjelman nähtyään tietosanakirjasta, miten spagetti kasvoi. Spagettihuijaus on yhä ylivoimaisesti suosituin ja tunnetuin Aprillipäivän pila. Katso ohjelma alta!"

Mietin, että olisin tännekin laittanut pieniä aprillipiloja, mutta sitten ajattelin ettei ole perjantai-iltapäivänä esimerkiksi kiva saada Finanssivalvonnan edustajia, FSB:n kavereita, Inderesin toimaria ja vihaista Pulkkista oven taakse vain pienien pilojen takia. :neutral_face: :thinking:

17 tykkäystä

Tässä myös klassikko vuodelta 1996. Taco Bell kertoo ostaneensa Liberty Bellin ja nimenneensä sen Taco Liberty Belliksi.

8 tykkäystä

Muistan, kun lapsena jonain viikonloppuaamuna talsin keittiöön ja isä oli lukemassa Aamulehteä. Hän näytti minulle lehden uutista harmillisesta onnettomuudesta, jollain tavalla suuri määrä piraijoita oli päätynyt Näsijärveen. Olisiko joku haastateltava sitten toivonut, että ihmiset lähtisivät massoittain järvelle pilkkimään piraijoita pois. Minä olin jo suuna päänä laittamassa varusteita valmiiksi :slight_smile:

8 tykkäystä