Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Olisikohan se Viikinkien ennustus totetumassa Ragnarök – Wikipedia

Talvi vaan jatkuu ja jatkuu. Uusi talvi alkaa ennen vanhan loppua.

2 tykkäystä

Talvien välillä ei ole kesiä lainkaan, ja yleinen moraali rappeutuu.

1 tykkäys

Tyhmä kysymys, joka sopinee hyvin tänne…

Veroilmoitukset tulivat tarkistettaviksi ja osinkojen kohdalla luki:

APPLE COMPUTER INC.

Onko Apple-yhtiön nimessä yhä tuo “computer”? Kun esim. Yahoossa lukee “Apple Inc.”. Ja joo, pääasia, että osinkoja tulee mutta jäi mietityttämään tuo yksityiskohta :smiley:

2 tykkäystä

Kannattaa tarkastella asiaa vähän pitemmällä aikajänteellä. ARKK etf on tuottanut 7,5 vuodessa 211% viimeaikojen hurjasta laskusta huolimatta. Sp500, dow jones world index ja dax peitottu siis reilusti. Nasdaq100:lle sentään on hieman jääty.

5 tykkäystä

Ei ole, 2007 poistunut computer, kun iPhone julkaistiin.

Vanha nimi tulee varmaan jostain järjestelmien syövereistä, minne ei päivä paista saati kukaan uskalla mennä kepillä sörkkimään.

4 tykkäystä

Vastaisi, että suojelemme mittaamattoman arvokasta venäläistä kulttuuriperintöä heiltä itseltään.

8 tykkäystä

Kiitos @eero_alas yhtiökokouksessa luvatusta kahvista ja pullasta. Kuten kuvasta huomaa, inflaatio ehti nakertaa osan pullan nurkasta kahdessa päivässä.

Kiitos myös @Erno_Hilvenius , @Thomas_Westerholm sekä @Mikael_Rautanen seurasta sekä tilojen esittelystä. Hieno kokemus!

25 tykkäystä

Yleensä eniten tuottaneiden rahastojen keskimääräinen sijoittaja on ostanut niitä lähempänä huippuja kuin pohjia. Niin voisi olettaa, että suurin osa sijoittajista tuli ARKK:iin jossain viime vuoden puolella ja ne kokevat nyt sitten tuon laskun. Jos muuten vertailuindeksiksi laittaa ProShares UltraPro QQQ (TQQQ), niin sitten ARKK häviää sille 1, 3 ja 5 vuoden tarkastelussa huomattavasti. YTD-jaksolla tuotto on ollut lähes identtinen, eli ihan sama mitä voisi odottaa korkean betan teknologiarahastolta.

2 tykkäystä

Mietin tässä jopa hetken mielessäni, pitäisikö sanoa verottajalle tästä mutta se voipi olla, että asian korjaaminen verottajan päässä ei ole ihan pikkujuttu. Hassu juttu kyllä, miten jonnekin on jäänyt kummittelemaan vanha nimi.

Voisi kuvitella, että verottajalle tieto tulee virheellisenä välittäjän rajapinnasta - jokuhan tiedon on verottajalle ilmoittanut.

Välittäjä tässä tapauksesssa on Nordnet, että voihan se tosiaan olla heillä se virhe. Hassu juttu vaan tällainen kun yleensä yhtiöiden nimet yms. ovat justiinsa oikein.

Kiitos ja kiva kun pääsit! Jos jotain suorassa lähetyksessä luvataan, niin pakkohan siitä on pitää kiinni :slight_smile:

P.S. Pidät nyt muuten hallussasi Inderesin ensimmäisen reaaliosingon saajan titteliä

24 tykkäystä

Suuri kunnia! Saako tämän arvonimimaininnan foorumi-profiiliin? Ping @Yu_Gong

48 tykkäystä

Miten yleisellä tasolla: Eikö periaatteessa data siitä, millä hinnalla ja milloin kukin osakkeen tai osuuden omistaja on hankintansa tehnyt, ole olemassa?

Eli nykyhinnalla saataisiin jakauma voittajista ja häviäjistä ja voiton/tappion suuruus per omistaja, jos nyt myisi. Käytetäänkö tätä tietoa?

Moikka Teemu! :slight_smile:

Onko titteli sopiva?
image

39 tykkäystä

Niin hieno, että menee CV:en.

62 tykkäystä

”Lisäkirjaus on lyhyt, ja siinä kerrotaan ainoastaan se, että valtiojohto on päättänyt hakea Nato-jäsenyyttä.”

kuva

52 tykkäystä

Meillä on upea yhteisö ja tällaiset(kin) jutut sen todistavat. :slight_smile:

38 tykkäystä

Ehdottomasti, pyydetään oma kahvihuoneen “naisten pöytä” tai jotain. :point_up:

9 tykkäystä

Paavolla, 75v, on missio.

https://yle.fi/uutiset/3-12394475

15 vuotta enää, sitten nämä Neuvostodinosaurukset on ehkä rauhoittuneet…

33 tykkäystä