Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Oishan tossa ihan potentiaalinen tv-ohjelma formaatti joka myydä ulkomaillekkin.
‘Master Trader’
-Joka jaksossa kasa treidaajia saa summan X mikä pitää sijoittaa aikaikkunan sisään pörssiin. Aikaikkuna voisi kyllä olla vastaavia muita ohjelmia pidempi, esim viikon ajalta per jakso niin saisi jotain tapahtumiakin.
(‘Sulta loppuu Pera aika ja olet tällä hetkellä viimeisenä’. -Joo last chance se on all in Hyzon)

-Jokaisessa jaksossa teema ja tietty rahasumma: pelkkää shorttausta, joku tietty sektori/maa/indeksi, tietty market cap, kryptot tms.

Noh tuskin tuolla katsojia olisi mutta itse katsoisin. Päätuomarina sitten vaikka tradersclubin pojat.

11 tykkäystä

Palatakseni vielä noihin kryptoihin niin on totta että niille ei voi määritellä P/E lukua tai kassavirtalaskelmaa kuin yhtiöille mutta tälläisessä vertailussa mennään mielestäni metsään verraten appelsiineja päärynöihin. Kuitenkin viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet että esim. Bitcoinilla on todellakin piilevää arvoa. Kanadan rekkaprotesteissa valtio meni niin pitkälle että alkoi jäädyttää protestoijien tilejä. Protestoijat alkoivat äkkiä siirtääkin maksuliikennettä bitcoiniin. Samaten jossakin Afrikan maassa jota en äkkiseltään muista alkoi maan johto suitsia mellakoitsijoita jäädyttämällä tilejä ja estämällä maksuliikennettä. Taas vaihdettiin bitcoiniin jota ei ole yhtä yksinkertaista kieltää. Tälläisessä ainakin on tullut jo ilmi mitä hyötyjä hajautetusta finanssijärjestelmästä voi olla yllättävissä tilanteissa. Voi myös olla että tulevaisuudessa niille ilmenee uusia hyötyjä, ne ovat kuitenkin niin tuore keksintö vielä ettei välttämättä kaikkia ominaisuuksia ole vielä edes todennettu.

5 tykkäystä

Lukisitteko te analyyseja valuutoista? Tai kullasta.

Bitcoin menee tuossa kontekstissa vähän samaan kategoriaan.

23 tykkäystä

53 tykkäystä

Kulta…kryptot…

“The problem with commodities is that you are betting on what someone else would pay for them in six months. The commodity itself isn’t going to do anything for you….it is an entirely different game to buy a lump of something and hope that somebody else pays you more for that lump two years from now than it is to buy something that you expect to produce income for you over time.”

-Warren Buffet

22 tykkäystä

Nämähän löytää kanssa aamukatsauksen alariveiltä jos ei välttämättä halua itse lähteä laskemaan erikseen. :wink:

Suurin osa noista vähennä suosituksistakin on sitä kuuluisaa “Pidä - vähennä” sarjaa jossa kehotetaan odottamaan parempaa ostopaikkaa ja holdaamaan.
Tämän takia se analysyysin lukeminen on paljon oleellisempaa kuin pelkän tavoitehinnan tai suosituksen lukeminen.

Vernerin näin luet Inderesin suosituksia viestiä ei voi liian usein linkata. :grinning:

15 tykkäystä

Pitäisi kirjoittaa ”12 kuukauden” tavoitehinnoista lyhyesti vastaavaa, kun niidenkin aikajänne vaihtelee 3-36kk välillä. :sweat_smile:

9 tykkäystä

Riippuu puhutaanko fyysistä kullasta vai kultaan keskittyvistä johdannaisista. On tärkeää erotella mistä kullista puhutaan.

image

6 tykkäystä

Nordean säästötilit näyttää nollaa :roll_eyes: Viisinumeroinen varakassa kateissa. :man_shrugging:

Piti lämmityslaitteiston korjaus maksaa, mutta ei sitte. Ja kyllä, olen sen verran köyhä ettei toisessa pankissa olevan käyttötilin saldo riitä.

5 tykkäystä

Itärajan toisella puolella on ilmeisesti pankkiasioita hoidettavana ja lisäksi ulko- ja puolusutsministeriöiden materiaalit kiinnostavat jostain syystä.

13 tykkäystä

Vekkulivenäläiset osaavat tehdä palvelunestohyökkäyksiä. Se ei paljoa vaadi ja joka hyökkäyksen jälkeen tällaisen teho laskee. Pari lisää näitä Zelenskyi puheita, niin ei voi puhua enää palvelunestosta.

Kiinalaiset sen sijaan osaavat oikeasti tunkeutua järjestelmiin ja tehdä mitä lystää. Jos tositilanne tulee joskus kiinalaisten kanssa niin niillähän on kiinalaiskenraalin johtaman yhtiön valmistamia kiinalaislaitteitakin valmiina, koko Suomenniemi väärällään. :slight_smile:

Hyvä kai, että kertoivat ulko­ministeriön ja puolustus­ministeriön verkkopalveluiden kaatuneen. Tuskin asiaa olisi muuten huomattukaan. En nimittäin usko, että 99,9% suomalaisista (minä mukaan lukien) on tietoisesti koskaan käynyt näillä sivustoilla.

9 tykkäystä

Ulkoministeriön sivuilla on mm. matkustussuositukset. Luulisi yli 0,1% joskus sellaisia kurkanneen.

6 tykkäystä

Eiköhän äänestetä ovatko Inderesin käyttäjät vierailleet UM sivustolla

  • Olen vieraillut
  • En ole vieraillut

0 voters

2 tykkäystä

En malta olla enää kehaisematta Zelenskin tähdittämää Kansan palvelija -sarjaa, joka löytyy Areenasta. @Sijoittaja-alokas jossain vaiheessa linkkasi Zelenskistä kertovan dokumentin, jonka katsottuani ajauduin vahingossa Kansan palvelijan pariin. Kaikessa absurdiudessaan ei tarvi ihmetellä miehen vaikuttavia puheenlahjoja, vaikka faktojen ja fiktion asetelma on tässä vertauksessa vailla vertaansa.

Reilu 14 jaksoa katsottuani voin itse sarjasta todeta sen verran, että pidän sarjan huumorista, puitteista, näyttelijöistä ja ylipäätään itseironisesta mentaliteestista tai miksi tuota nyt voisi kutsuakaan. Sarja saa minut hyvälle tuulelle. Paitsi niinä hetkinä, kun mietin ovatkohan nuo näyttelijät vielä hengissä tai ovatko nuo kauniit rakennukset vielä pystyssä. Niinä hetkinä tulee vähän syyllinen olo sarjalle naureskellessa ja tuntuu, että Suomenkin pitäisi pystyä parempaan. Itse toivon, että vielä lunastamme kunnolla loppuun asti tämän “moral leader” statuksen.

Täytyy myös lisätä, että sarjan katsominen taatusti vaivihkaa muokkaa myös mielikuvia Ukrainasta, Zelenskistä jne. Ainakin minunlaiseni fiilismies tunnistaa altistuksen heti.

12 tykkäystä

En osaa tuohon sanoa. Paljon olen matkustellut enkä koskaan tuollaisia suosituksia lukenut. Enimmäkseen tiedossa on ollut alueen vaarallisuus muutenkin ja rokotteet kannattaa aina olla kunnossa, meni minne tahansa eksotiikkaan. :slight_smile:

Mutta ei nuo palvelunestohyökkäykset edes toimi hetkeä kauempaa. Ulkoministeriön sivuilla oli jo palvelunestohyökkäyksen estotoimet päällä ja sivusto toimi hetki sitten kokeillessani normaalisti. Ei näillä Suomessa vahinkoa saa aikaiseksi. Siinähän mesoavat.
__

Nämä matkustustiedotteethan ovat omalla tavallaan ihan hauskoja, hyödyllisyydestä en ole vielä täysin vakuuttunut. Todellisuudessa vaaroja ja vältettäviä alueita löytyy joka metropolista.

“Afganistanista pitää poistua välittömästi ja kaikkialla muualla pitää noudattaa erityistä varovaisuutta.” Järkeviähän nämä ohjeet ovat. :slight_smile:

image

4 tykkäystä

Tj;n kannustimet kunnossa :slight_smile:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/onko-tassa-porssin-toimitusjohtajien-palkitsemisen-suomen-ennatys-kurssiraketti-qtn-juha-varelius-kuittasi-viime-vuodelta-yli-27-miljoonaa-euroa/3eb7f770-c170-4e32-996d-ce0731312364

5 tykkäystä

image
Hyvä Kauppalehti :roll_eyes: “GUUTEE”

31 tykkäystä
2 tykkäystä

Quutee tai Geetee :cocktail: :smiley:

3 tykkäystä

No jos näiden matkustustiedotteiden mukaan lähtisi reissua suunnittelemaan niin UM:n riskiarvion mukaan vitivalkoinen (humalainen) Suomi-turisti kolmen tonnin kamera kaulasta roikkuen ja vyölaukku pullollaan käteistä on yhtä suuressa vaarassa joutua muilutetuksi Oslossa kuin Ruandassakin :smiley:

image
image

37 tykkäystä