Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Äläpä unohda välittäjiä :hugs: Ne ne vasta rikastuukin mukavasti välistä vetämällä. Automaattinen valuutanvaihto=automaattinen kassakone. Viesteihinkin kerkeävät vastata parin viikon päästä, sen verran kiire on rahoja laskiessa.

20 tykkäystä

Saksassa on testattu tämä setelit energiaksi menetelmä jo aikaisemminkin.

22 tykkäystä

Suomen lähettämä aseapu saapunut Donbassin alueelle.

21 tykkäystä

Ohhoh. Sijoittajaurani (alle 2kk) ensinmäiset osingot. Nesteeltä tullut 4.10 €. Vissiin ihan viel ei kannata suunnitella leipätyön lopettamista. :thinking: :smile:

56 tykkäystä

Pennissä on miljoonan alku, niin 4,10 € on jo monimiljonääri :slight_smile:

17 tykkäystä

Esimerkki siitä miksi kannattaa olla varovainen että keneltä ottaa sijoitusneuvoja ja uskooko yleistä mielipidettä että mihin osakkeisiin ei missään nimessä kannata sijoittaa :grimacing:

14 tykkäystä

Valoen kurssigraafissa näkyy kuuluisaa hockey stickiä :upside_down_face:

1 tykkäys

Perjantaimiete:

Peukalon imemisen ja kärsivällisen odottamisen välinen ero tuntuu joskus hiuksenhienolta.


kuva

kuva

Terveisin,
Ei-omistaja (mutta vielä joku päivä sellaiseksi hamuava) :slightly_smiling_face: :upside_down_face:

10 tykkäystä

Luulin aprillipäivän jo menneen. Iltalehden alaotsikko:

11 tykkäystä

Olenko ainoa jota turhauttaa tämä Nordean tilien kadotus? Suoraan sanottuna vatuttaa

5 tykkäystä

Ei oikeastaan mitään vaikutusta. Pankkikortteja ja tilejä kolmessa pankissa pahan päivän varalle. Hajautus toimii tässäkin. Enempi veetuttas jos sähköt tai vesi ois poikki vähän väliä.

5 tykkäystä

2 luottokorttia löytyy ja niillä yhteensä 5000 euroa luottolimiittiä tarvittaessa käyttövalmiina. Harmittaahan se jos pankkitilit sekoilee, mutta luottokortti kun on, niin käytännön ongelmia ei tule arkipäiväisten ostosten osalta. S-Pankin Visa on vuosimaksuton ja kuluton kun maksaa laskun koko euromäärän pois eräpäivänä eli mitään kuluja ei tule jos tarvitsee hätätilanteessa lyhytaikaista rahoitusta.

Toivottavasti järjestelmäpäivitys ym. on oikeasti Nordean pankkitilien tilapäisen häiriön syy eikä itänaapurimme ja tilit on pitänyt varmuudeksi lukita kunnes palveluestohyökkäys saatu torpattua ym. Aina julkisuuteen kerrottu syy ei ole koko totuus välttämättä. No, ei nyt maalata piruja seinälle, kaikkea tulee nyt mieleen näin hyökkäyssodan keskellä. Rahat turvassa kuitenkin kun talletussuojarahasto Suomessa olemassa.

1 tykkäys

Itsellä sama, mutta pankit hajautettu kahteen maahan. Kryptohärpäkettäkin löytyy. Käteistä on aina “kätkössä”.

Kännykässä on muutama erilainen maksusovellus. Fyysisiä kortteja minulla on 2 kappaletta.

Seuraavaksi pitäisi varmaan hankkia jotain fyysisiä jalometalleja tai arvoesineitä kuten kelloja ja koruja. Toistaiseksi olen pysynyt erossa näistä, kun ne on kuitenkin aika kalliita eikä ne varsinaisesti tuota mitään.

1 tykkäys

Itselläni on muutama tuhat $ rahaa ja passi taskussani jatkuvasti, jos vaikka tulisi lähtö johonkin. Tiliraha ei silloin auta…

4 tykkäystä

Ihan pakko kirjoittaa tänne kaffehuoneelle, että @Harri_Sieppi murtaa kyllä upeasti sitä perinteistä toimitusjohtaja -mielikuvaa, jossa tj puhuu kankeaa kirjakieltä ja ulosanti on lähinnä luotaantyöntävää.

Jo pelkästään tällaisen avoimuuden ja maanläheisyyyden takia firma alkoi kiinnostamaan. Tulee aidosti tunne, että kaveri on “vain” yksi meistä :blush:

Tsemppiä IPOon!

E. Tosiaan, linkkiä Wittedin ketjuun!

34 tykkäystä

Mulla on OP visa 10k€ limiitillä ja meinasin rinnalle ottaa vielä Stockmann Mastercardin joka myös maksuton ja saa vielä ostoksista Stockmann bonareita. Hajauttaisin tällä vähän riskiä, kun olisi kaksi eri luottokorttia.

2 tykkäystä

Oi kiitos, me ollaan tän Inderesin Mikaelin kanssa kai kummatkin vähän tätä ”uutta kööriä” :sweat_smile:.

36 tykkäystä

Jo pienestä pitäen sukkalaatikossa on ollut turhankin liikaa käteistä, nykyään kuitenkin jokunen touhutonni on käteistä käytännössä aina jemmassa. Joskus tulee jotain hankintoja, mitä ei tililtä sillä hetkellä halua maksaa jos on muuta kuluerää, tällöin voi raapaista käteiskukkaron esille.
Hyvänä puolena se, kun menin ostamaan moottoripyörää ja otin mukaan reilusti alle pyynnin sileitä seteleitä kirjekuoreen ja koeajon jälkeen tingin hintaa. Tilille maksaessa myyjä päätyi hintaan x ja olin lähdössä kotiin kun emme löytäneet yhteistä säveltä. Kaivoin tällöin kirjekuoren auton hanskalokerosta ja tarjosin sitä myyjälle. Hetken kuluttua laitoimme pyörää peräkärryyn. Myyjä vain totesi lähtiessä " Roope Ankka :joy: "

Nordealla on ollut viimeaikoina runsaasti häiriöitä.
S-Pankki toimii harvemmin, kuin toimii (viime vuosi aivan kamalaa sontaa spankilta).
OPlla hommat toimii, mutta pankkina kasa kuuluisaa paskaa kaikesta alkaen, joten tili vain hätätilinä.
Paperirahaa on siis hyvä olla.

Oho, kakkukin kuvassa. Tänään käynkin ostamassa herkkuleivoksen konditoriasta raa`alla rahalla eli käteisellä, nautin sen kaffen kera lukien Inderesin palstaa! :partying_face:

23 tykkäystä

Elektroninen raha on toki kätevää, mutta siihen sisältyy myös poliittisia riskejä, saatavuusriskejä ja haavoittuvuuksia. Hajautus on tässäkin suoja. Itse olen avantunut siihenkin, että käteistä rahaa pitäisi olla kotona valmiina, jos pitäisi yhtäkkiä lähettää perhe ulkomaille turvaan. Ehkä fyysistä kultaakin. Tätä voi täydentää rahalla ulkomaisella tilillä, johon toki sitten perheenjäsenillä pitäisi olla käyttöoikeus valmiiksi järjestettynä. Ei toki kannata kotona säilyttää, siinäkin on omat riskinsä.

1 tykkäys

Norwegianin kortti on myös ilmainen ja sen saa hyvällä luottorajalla helposti.

6 tykkäystä