Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Onko sillä suomalaiset juuret, kun JP on Jari-Pekan lyhenne?

4 tykkäystä

Kärkkäinen, lol, merkki.

4 tykkäystä

Tässä jutussa ei kerrota, miten inflaation voi päihittää, koska inflaation runnomassa taloudessa on vain häviäjiä. Kyse on selviytymisestä.

En ihan allekirjoita väitettä, että tässä olisi vain häviäjiä. Kiinnittäisin huomiota nyt sektorirotaatioon. Muutokset tulevat nopeasti.

1 tykkäys

Näin on. Hieman vielä jos lisäämme yksityiskohtia, uskon että Naton kannatus Suomessa nousi kolmessa eri vaiheessa:

  1. kun Putin esitti vaatimuksensa lännelle vetää joukkonsa Itä-Euroopasta, palauttaa Naton-jäsenyydet vuoden 1998 tilanteeseen ja olla laajenematta enää itään.
  2. kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan
  3. kun Biden ja Stoltenberg vakuuttivat, että Nato puolustaa vain jäseniään

Tuosta laskee yhteen 1 + 2 + 3, ei voinut jäädä epäselväksi, mitä Suomen pitää tehdä.

6 tykkäystä

Sopisiko paremmin sijoitusvirheet ketjuun :thinking:

81 tykkäystä

EVOA VEIVIIN
:grinning: (Laittakaa tänne parhaat meemit sijoittamisesta! - #7 by CarriE)

7 tykkäystä

Mitä mieltä ihmiset ovat täällä yritykseen sijoittamisesta, joka on oman työpaikan yrityksen kilpailija?
Ei ehkä sinänsä fiksuinta riskienhallinnan näkökulmasta, jos alalla alkaakin mennä huonosti. Eettisiä ongelmia? Jotain muuta?
Tuli mieleen, kun työpaikan yritys ei pörssissä ole, mutta kilpailijoita olisi.

Mä en näe tuossa ongelmaa, ellet sitten osta sellaista määrää osakkeita, että se muodostuisi eettiseksi ongelmaksi eli vaikuttaisi tavalla tai toisella työpaikkaasti/-tehtäviisi.

7 tykkäystä

Olisiko tuo vain järkevää hedgeämistä siltä varalta, että oma työnantajasi ei pärjää kilpailutilanteessa ja menetät työpaikkasi, mutta uskot kuitenkin toimialaan?

7 tykkäystä

Kurkkasin kiinan talouden tulevaisuus ketjua. Aikamoista.

Ei varmaan moni vapaaehtoisesti hankkiudu covid testiin siellä… Onnee vaan Kiinalle omine rokutuksineen.

Saattaa olla 4,5 % kasvussa tekemistä.

Onneksi olen softassa lähinnä.

4 tykkäystä

Sinulla voi olla etua muihin sijoittajiin, jos tunnet kohdeyhtiön toimialaa sekä näet alaa sisältäpäin. Huomaat varmaan aikaisemmin, jos alalla tapahtuu muutoksia?

Ei ole sinun vikasi kun työnantajasi ei ole julkinen yhtiö.

5 tykkäystä

Yllä jo kommentoitiinkin hyvin, mutta lisään pari huomiota tilanteista, jolloin tämä voisi olla ongelma (vaikka se harvoin on):

  • Olet päättävässä asemassa (tai vaikka sopivassa myyntiroolissa) ja omistuksesi olisi sinulle merkittävä. Tämä voisi aiheuttaa intressiristiriitaa
  • Yhdellä entisellä työnantajallani sisäisessä Code of Conduct ohjeessa tälläistä sijoittamista kehoitettiin vältettäväksi siksi, että se voi näyttää pahalta. En tiedä onko tuolla ohjeella Suomessa lakiteknistä voimaa, mutta varsinkin kv-taloissa voi kaikkia jänniä ohjeita olla (eri asia toki, onko ne päteviä sitten)

Nykyinen työnantajasi tuskin koskaan saa selville omistuksiasi, joten pääasiassa tämä lienee oma eettinen pohdintasi (ellet sitten tosiaan kuulu yrityksen johtoon, jolloin tilanne on mielestäni hieman eri ja lojaalisuusvelvoite erilainen).

1 tykkäys

36 tykkäystä

Robotit tulee.

:grin:

34 tykkäystä

Nuo kyykytysvalot on kyllä käsittämättömiä. Jos kaikki muut valot siinä ympärillä vaihtuu automaattisesti, niin miksi kelvillä kulkijoiden pitää painella nappeja? Vituttaa äheltää fillarilla siihen napin viereen kun ensin on yhden kierroksen odotellut turhaan valojen vaihtumista.

33 tykkäystä

Valojen sykli on eri jos sinne sekaan menee jalankulkijoita.

Mutta näille boteille selvästi pitää saada langaton yhteys liikennevaloihin tai homma ei toimi.

2 tykkäystä

Tai liikennevaloihin enemmän niitä jalankulkijan tunnistamiseksi, nehän on pyörällä ajaessa varsinkin käteviä kun ei tarvitse painikkeelle könytä.

2 tykkäystä

He ovat myös kovin sympaattisia! On ollut hauska seurata ihmisten reaktioita niihin, toiset taputtaa niitä ‘selkään’, ja pari kertaa oon nähnyt kun penkkaan pyllähtänyttä bottikaveria on autettu porukalla takaisin pystyyn.

10 tykkäystä

Google mapsissa nyt näkyvissä venälän sotilaskohteet täydellä resolla. Nyt on tutkittavaa hetkeksi. Vielä jos saisi toivia streetviewiä kohteista :slightly_smiling_face:. https://twitter.com/jon96179496/status/1516020663106080768?t=HoCuPe9O12Cdoe-rE1Fw9g&s=19

5 tykkäystä

24 tykkäystä