Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Meta on samanarvoinen kuin lokakuussa 2017 :thinking: Vastaavalla ajanjaksolla Apple nelinkertaistunut, Microsoft 3,7-kertaistunut, Amazon 2,7-kertaistunut ja Alphabet 2,3-kertaistunut.

Ei siitä niin kauaa ole kun ällisteltiin miten Tesla meni markkina-arvossa Facebookin ohi. Nyt Tesla on kaksi kertaa niin arvokas kuin Meta, jonka markkina-arvo siis enää 470 miljardia. Saa kohta epäviralliset fudut MAAMA:sta, kuten Netflix sai hiljalleen FAANGista?

5 tykkäystä

Ja yhtiötä käsittelevä video rapsan yhteydessä loppuu tietysti Kenny Loggins - Danger Zone tunnelmiin.

3 tykkäystä

Esimerkiksi tänään on ollut sellainen olo, että jos ja kun olen menettänyt 15 vuoden päästä yli 80 prosenttia kaikista sijoittamista rahoistani harvioihin ja hyzoneihin, niin olen kouluissa Veikkauksen sponsoroimana varoittavana esimerkkinä kertomassa sijoittamisen vaaroista ja porttiteoriasta, miten indeksirahastoista päätyy bumtsibumisimpiin sijoituskohteisiin etc.

:smiling_face_with_tear:

PS: Vertailuindeksini vetänyt mua pataan tänään kolmella prosentilla eikä mulla ole ollut tänään yhtään tulosjulkistajaa. :grimacing:

70 tykkäystä

Tänään tuli koettua inflaation nurjaa puolta kun kipaisin ruohonjuuresta hakemassa lempparikahvini ja pähkinäsekoituksen. Ensin kahvihyllyllä oli hinta noussut 12 prosenttia viime kerrasta. No vielä ei hinnannousu ollut niin kirpaiseva että olisi pitänyt pohtia kahvimerkin vaihtoa. Tästä suunnistin pähkinähyllylle peläten pahinta. Hetken jo kerkesin iloita kun katsoin hintalappua ja hinta näytti samaa kuin ennenkin. Kuitenkin kun sain pussin napattua käteeni tuntui se oudon kevyeltä verrattuna aiempaan. Pussi ei ollutkaan enää kilon pussi vaan se oli muutettu 800 gramman pussiksi. Sekin lähti vielä mukaan mutta montaa samanlaista korotuskierrosta tämä lompakko ei kyllä kestä näiden tuotteiden kanssa :sweat_smile:

44 tykkäystä

On se taitava

19 tykkäystä

Ois muuten huikea ominaisuus.

Miettikääpä kun lävähtäis Kenny Logginsin Danger Zone soimaan, aina kun avaisit tietyn yhtiöraportin.

@musa_2 oli tässä taannoin tämä ihan pätevä asteikko:

1-5 niin et voisi lukea ilman tätä taustalla:

3 tykkäystä

Parempi mennä vain hyvissä ajoin sovittamaan oikean kokoista tuulipukua.

Tässähän on käymässä koomisella tavalla juuri niin kuin “kaikki” ennakoivat vielä vuosi sitten: kupla puhkeaa, sijoitusinnostus laantuu ja yleisimmäksi kaupankäynnin kohteeksi palaavat vanhat Pokemon-kortit Facebook-kirppiksellä.

Hyvä oppitunti kaikille meille, jotka olemme innosta pinkeänä laskeneet “bull-skenaarioita” yhtiöille, joilla on hädin tuskin liikevaihtoa. Laskuvesi tuli, ja faijan vanhat speedothan ne oli kadonneet jonnekin rapujen syötäväksi.

Hieno veto Nordnetilta laittaa myrtynyt emoji muistuttamaan, että taas tänään otit pataan vertailuindeksiltä. Itsellä menossa seitsemäs “pettymyspäivä” putkeen. Vielä jonain päivänä kerron lapsenlapsille, kuinka odotin sitä ensimmäistä hymynaamaa tulevaksi. Kalenteriin oli merkitty isolla punaisella tussilla Harvian Q1, mutta silloinkin joku Putinin pommikone loukkasi Suomen ilmatilaa, joten miinukselle sekin kääntyi.

24 tykkäystä

Amerikan oma “Turtiainen”…

image
image

Aika monesti tällaisten tarinoiden päähenkilöt etsivät uutta nousua pohjalta, kun cocat on ryystetty ja Aspergerista on imetty mehut. Tällaista käännettä on toki vaikea uskoa miehen paistatellessa parrasvaloissa.

Maksimaalista hauskuutta odotellessa…

23 tykkäystä

Ostaisitko tältä mieheltä käytetyn auton?

Edit: Sinälläänhän tämä henkilöbrändäys on nerokas. Kun ajat Teslaa, lähes kuulut rock-bändiin. Tavis on nykyään pahin mahdollinen painokelpoinen haukkumasana monessa kuplassa.

5 tykkäystä

Case Evolution. Q1 kaikki odotukset ylitettiin, CEO kommentit erittäin bullish, nasdaq futuurit vihertää ja evon osake laskenut -50% vuodessa.

Nykymarkkinan tuntien odotan loogista -5% avaukseen. lol.

36 tykkäystä

Aivan karmea tuo Modulightin listautuminen. Jo listautumisvaiheessa massiiviset myyntisaatavat listattiin punaiseksi lipuksi foorumillakin ja oli syy miksi luovuin omista lapuista heti ensimmäisenä päivänä.

Nyt tarina on edennyt siten, että nämä saatavat on alaskirjattu (eli listautumisen kannattavan kasvun tracki on pois pyyhitty) ja nyt tämä Q1 joka on toinen valtava monttu tarinassa. Muistelen, että tarinaa rakennettiin listautumisvaiheessa nopeasti kasvavana korkean marginaalin bisneksenä, jopa uutena QT:na vaikka ala eri.

Nyt on listautumismeikit pesty ja aika näyttää miten pörssi kohtelee tänään, ei hyvältä näytä. Omaan muistiin johdon nimet ovat jo painuneet syvästi punaisella ja vaaditaan aika kovaa suorittamista, että heidän yhtiöön/tuleviin yhtiöihin sijoittaisin.

36 tykkäystä

Itse väistin Modulightin, kun totesin, että en ymmärtänyt bisnestä. Firmasta oli kyllä IPO:n alla aivan eri kuva. Jokohan tosta Fiva voisi kiinnostua?

E: Ja ehkä Osakesäästäjille töitä.

4 tykkäystä

Alkaa palstan pessimismin taso loistaviinkiin osareihin muistuttaa Suomen lätkämaajoukkueen asennetta 1970-luvulta, kun mentiin pelaamaan punakonetta vastaan. “Totta kai hävitään, mutta toivottavasti ei kaksinumeroisesti.”

Onneksi lätkäjoukkueen asenne on niistä ajoista muuttunut.

8 tykkäystä

Välillä tulee silmäiltyä Muskiin liittyviä viestiketjuja Twitteristä. Jos siellä on joku hölmö juttu tai argumentti, seuraajien vastaukset kriitikoille ovat yleensä tätä luokkaa:

  • Etkö ymmärrä, että hän on maailman rikkain mies! Mitäs itse olet tehnyt sillä aikaa?
  • Olet kateellinen.
  • [takertuminen kriitikoiden ulkonäköön, nimeen tms.]
  • Mutta hän ei ole sentään mikään Bill Gates, joka kontrolloi WHO:ta!
  • Musk tekee mitä haluaa.
  • Yritätkö rajoittaa sananvapautta? Oletko kommunisti?

Saahan sitä toki fanittaa mitä ja ketä tahansa, mutta vähän huvittuneena tulee noita juttuja seurailtua.

13 tykkäystä

Ja kaikenlisäksi niin eihän indeksit ole kovinkaan paljoa edes laskeneet vielä :joy: :joy:

1 tykkäys

Eivät tosiaan. Helsingin pörssikin vain luokkaa 10% pakkasella. Mutta sitten kun katsoo kasvufirmoja, niin jenkkipörssistä löytyy mm. Shopifyta, Paypalia ym. jotka puolittuneet neljässä kuukaudessa. Euroopassakin moni “suosikkiosake” lasketellut jo luokkaa 70%. Puhumattakaan sitten jostain Oatlysta, joka on annin jälkeen -84%.

4 tykkäystä

Fortum/Uniper…

Yritykset avanneet Gazprombankiin valuuttatilejä, maksavat euroina ja vaihtavat rupliksi:

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen alleviivasi vielä keskiviikkona, ettei sanktiot salli järjestelyä. Varmaa on ainakin se, ettei se ole niiden hengen mukainen.

”Yritysten ei pitäisi suostua Venäjän vaatimuksiin”, von der Leyen totesi painokkaasti.

9 tykkäystä

Taitaa Netflixikin olla jo luokkaa ~50 pinnaa pakitellut huipuista, niin alkaa niitä isojakin firmoja pulkkajengiin osallistumaan.

1 tykkäys

Kun saadaan Fortum, Uniper ja Nokian Renkaat pakotelistalle, niin on siinä äimisteltävää.

1 tykkäys

Saa kyllä Fortumin rippeet myymään tämä uutinen. Ei jaksa katsoa tällaista perseilyä…

3 tykkäystä