Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Mittareilla tekee valitettavan vähän, jos kukaan ei lukuja todenna. Tai kaikki riippuu siitä, mitä sieltä esiin nostetaan.

Työoloista voidaan nostaa, että palkkatasa-arvo toteutuu meillä hyvin, mutta jättää mainitsematta että kukaan ei ole tyytyväinen palkkaansa. Tältä pohjalta itse katson aina ennen työhaastattelua kuinka pitkiä uria ihmisillä kyseisessä firmassa on takana. Se kertoo huomattavasti enemmän firmasta kuin mikään yksittäinen kysely.

Tai päästöt, johto voi ylpeillä että tässä meillä on nollapäästöt ja sitten kun käyt huollon puolella juttelemassa sinulle selviää, että koko järjestelmä on pitänyt ohittaa monta kertaa että tehdas pysyy toiminnassa olosuhteissa x.

Sitten laatu- ja tarkaspöytäkirjat. Varsinkin pienissä firmoissa ketään ei kiinnosta täytellä noita ajallaan, jolloin se tehdään hihasta vetäen jälkikäteen. Tai sitten he eivät yksinkertaisesti ehdi. Mitä pidemmälle standardeissa mennään, sitä enemmän dokumentointia vaaditaan. Tämähän ei tuota suoraan euroja kellekään, mutta jos tilaaja vaatii niin ne on kuitenkin löydyttävä. Loppujen lopuksi ongelmien tapahtuessa pää on pölkyllä sillä henkilöllä, joka ei tiedä missä vaiheessa dokumentit oikeasti täytetään ja joka ei myöskään pysty vaikuttamaan yrityksen henkilöstömäärään.

1 tykkäys

Nuokin arvostuskertoimet kalpenee sille, mitä yhtiölle pahimmillaan annettiin. Yhtiö arvioitui parhaimillaan noin 800 miljoonan euron lafkaksi. Se on paljon, kun liikevaihto on 10 miljoonaa.

5 tykkäystä

Tässä voinee kysyä, miten myynti vaikuttaa? Yksittäisten piensijoittajan myynti ei varmaan mitenkään, mutta isossa kuvassa jos “vastuulliset” nyt vähentää omistustaan, se vain edesauttaa tätä kikkailua jatkossa, koska toiset vastuulliset tuskin on nyt vastassa ostolaidalla?

Eli vastuulliset, pitäkää nyt viimeistään tässä tilanteessa kiinni niistä Fortumin osakkeista, ties mille demoneille te ne myytte :japanese_ogre:

1 tykkäys

Nyt tarvitaan pientä painetta median kautta… ei muuta kun juttuvinkkiä / -vaatimusta kotimaisille medioille siitä, että voisivat raapustaa jutun tai pari Fortumin ruplaretkestä ja siitä miten valtionohjaus toimii. Tai ei toimi.

Ennenkin on tuuli kääntynyt kun kaikki yhteydenottotuutit työntävät haastattelu- ja kommenttipyyntöä vaatuuministerille aamusta iltaan.

Toimikaa :muscle:

1 tykkäys

En varsinaisesti kohdistanut pohdintaani keneenkään ja ymmärrän kyllä, että osakkeet voi myydä syystä, että ei enää halua olla omistaja. Samasta syystä minäkin jätän monet firmat ostamatta.

Ajatuksena vain Fortuminkin kohdalla oli, että omistajan on teoriassa joku mahdollisuus vaikuttaa tai ainakin tehdä jonkinlainen kannanotto asiaan.

Käytännössähän Uniper varmaan ostaa Saksassa kaasua niin pitkään kuin poliitikot toisin päättävät.

E: Lähtökohtaisesti ostan aina palan yhtiötä ja haluaisin ajatella ja toimia kuten omistaisin koko yrityksen (vaihtelevalla menestyksellä).

E2: Ja Fortumin/Uniperin tapauksessa en lähtisi kiertämään pakotteita.

Taas tänään mietin mitä hyötyjä ja haittoja kansankapitalismille oli siitä että tuolla asteikolla vaiheiden 2 ja 3 teknoja tuli pörssiin viime vuonna.

3 tykkäystä

Hyvä listaus, tykkään, että 3-7 on kivoja kohtia olla mukana tarinoissa… Siitä ylemmäs kosketaan jos saa edullisesti :wink::thinking:

Pikku panoksella voi kohtaa 2. Myös harkita…! Tarinan pitää olla kyllä mehukas ja potentiaalisen tuotto odotuksen erittäin korkea.

Jaa tuossa olikin kotimaan listaukset kyseessä, niistä en tiedä mitään…

Laitoin omia ehdokkaita sinne minne listasit pikku yhtiö portfoliota, tarvitaan ehkä vähän aikaa kun sota pääsi yllättämään, mutta positiivista toki, että olen niiden osalta itse kuitenkin ihan hyvin selvinnyt, kun panokset ei ole tasa summilla.

Aika muodolla tarkoitin pääasiassa siis julkaisuaikoja, eli niissä on viive että saadaan raportoitua.

1 tykkäys

Pitäisi kyllä rakentaa Omakin salkku kuten. Vaimon salkku! Ei vaimolle uskalla liikaa riskiä laittaa.

6 tykkäystä

Hyvä Suomi!

4 tykkäystä

Välillä aina on aika pienelle palautteelle ja hatun nostolle: Kiitos jälleen @Sauli_Vilen eläväisestä CapMan-tuloslivestä!

Pidemmässä tarinan kaaressa voi todeta, että on ollut erinomainen ratkaisu Inderesiltä alkaa tehdä tuloslive-lähetyksiä, joilla on tuuletettu yleisön kuvaa pölyttyneestä, sysiharmaasta ja tylsästä osakeanalyysistä. Vaikka Inderes oli itselleni otsikkotasolla pidempään tuttu, olen löytänyt Inden raporttien ja foorumien pariin juurikin youtube-kanavan kautta :grin: . Oli silloin jo ilo seurata Saulin (ja joskus Mikaelin hölmöläishattu-) videosisältöjä, sitten Heikkilä & Vilen -jaksoja (joita myös fanitan isosti), lopulta etenin porttiteorian omaisesti kohti laajoja raportteja :sweat_smile:. Jatketaan samaa rataa!

30 tykkäystä

Mihin aikaan qt group tulos pitäisi tulla? Onko klo 15?

Pitäisi ehtiä työn lomassa sijoittaa :wink:

2 tykkäystä

Klo 15.00 Valmiina ollaan.

30 tykkäystä

Mistä tää muki on saatu/ostettu?

5 tykkäystä

Tää on tilattu muistaakseni Ifolorilta. Saatu avopuolisolta lahjaksi.

10 tykkäystä

Kiitti! Kyllä aamulla meinasi naurattaa, kun tulosennuste meni noin pahasti metsään. Näköjään vielä 10v seurannankin jälkeen voi ennusteissa olla pilkku väärässä paikassa :sweat_smile:

15 tykkäystä

Valmiustila täälläkin päällänsä. Viimeksi omistin Qt:ta isommin lokakuussa just osarin aikaan. Laput lähti tappiolla laitaan osaripettymyksen jälkeen eikä kurssi ole niitä lukemia sen koommin nähnyt.

Nyt on sama pelko perseessä, mutta fiilis kuitenkin enemmän luottavainen kuin pelkääväinen. Jännä nähdä miten käy, mutta vastaavaa liikevaihtopettymystä kurssi ei kestäisi tälläkään kertaa.

2 tykkäystä

Oliko sitä QT tulosliveä? visiin Antti on kipeä mutta pääseekö joku paikkaamaan?
Ostin 50kpl bilettejä bileisiin mukaan.

2 tykkäystä

Onnea vaan meille öljylämmittäjille :cold_face:

Vuodet eivät ole veljeksiä keskenään. Tilasin pakosta eilen polttoöljyä hintaa 1,64 €. Viime syksynä en viitsinyt tilata säiliötä täyteen hintaan 0,98 €/L, kun oli niin kallista. Sen sijaan 2020 pistettiin piripintaan 3000 litraa hintaan 0,55 €/L.

Ei se taida öljy ihan piakkoin olla halpuutuksen kohteena. VILP:iä olen miettinyt ja hakenut sitä ELY-keskuksen neljän tonnin tukea.

13 tykkäystä

Itsellä on myös ollut energia-avustus käsittelyssä viime vuoden syyskuusta asti. Kävin viime viikolla tarkastamassa ja käsittelyjono oli menossa huhtikuussa 2021! Menee yli vuosi että saa edes päätöksen myönnetäänkö avustusta.

Hiukan näköjään olen sinua jonossa edellä. Tsekkasin juuri tuon saman asian ELY:n sivuilta.

Elokuussa 2021 pistin hakemuksen sisään. Mitään tarjouspyyntöjä ei vielä ole sisällä.

Mitä ratkaisua olet harkinnut?

EDIT: minulla on patterit seinillä. Ei taida olla niille MLP ok?
EDIT2: @massimo siis putkivedot lattialämmitystä varten? Uskon kyllä että tukirahat riittävät syyskuussa anoneille.