Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Miksi AOC poisti tuon vastauksen heti?

Huomenta kahvihuoneeseen :slight_smile:

Nostan muutamia juttuja, mitkä saattavat kiinnostaa joitain:

  1. Tässä on tällainen työkalu, jonka kanssa voi hakea “sijoitusideoita”. https://screener.inderes.fi/ Muistakaa, että se on hieman myös leikkikalu ja pieni apuväline, eli älkää ottako liian vakavasti sen tuottamia tuloksia, vaan tuon avulla voi etsiä yhtiöitä, mitä haluaa esimerkiksi tutkia lisää jne.

  2. Tästä linkistä Research disclaimer | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus löytyy Inderesin diskleimeriteksti, jonka alaosasta löytyy analyytikoiden yli 50 000 euron omistukset Inderesin seuraamista yhtiöistä.

  3. Kannattaa laittaa tilaukseen Inderes Nordic -tubekanava (https://www.youtube.com/channel/UCrl8Srz0eEQgdLhTvKzS85g/featured) , jos ruotsin kieltä hallitsee edes jonkin verran. Sieltä kannattaa kuunnella esimerkiksi sellainen pätkä, kun @Isa_Hudd haastatteli Pia-Maria Nickströmiä (Mimmit sijoittaa).

  4. Olen saanut pian luettua loppuun Antti Parviaisen kirjan “Startup-sijoittaminen”, en ole sijoittamassa ainakaan vielä startuppeihin, mutta tuosta kirjasta sain myös ajatuksia muuhunkin sijoitustoimintaan. Kirjasta saa tukea mielestäni siihen, jos tykkää sijoitella pörssimme pieniin kasvuyhtiöihin, vaikka kirja koskeekin oikeastaan vain startuppeja. :+1:

10 tykkäystä

Eikös wrc sarja käyttänyt ainakin yhdessä kisassa jo täysin synteettistä polttoainetta. :thinking:

Melkoinen laskupäivä rapakon takana eilen. Kaikki omat salkut YTD -5,14% ja SP500 future (e-mini) -13,06%. Saattaa kyllä olla melkoista pulkkailua Euroopassakin maanantaina.

Toisaiseksi vielä tyytyväinen valitsemallani tiellä vaikka Fortum ottaa kuupaan ja Qt mietityttää. Ja suurin osa salkusta on tosiaan kiinni indekseissä.

8 tykkäystä

Mainokseen grafiikat poimittu ihan selvästi kahvihuoneesta

43 tykkäystä

Joko Buffet ja Munger nähty? @Hasselhoff1

6 tykkäystä

Tässä vielä kahvihuoneeseen linkkiä Berkshiren live-lähetykseen.

10 minuuttia sitten Warren ja Charlie Munger aloittivat osoitteessa www.cnbc.com/brklive22/.

Päivän ohjelmaa:

14 tykkäystä

Vielä muistutan käynnissä olevasta keräyksestä SPR:n katastrofirahastoon. Venäjän epävakauttava toiminta Itä-Ukrainassa ja laiton Krimin liittäminen eskaloitui täysmittaiseksi hyökkäys- ja hävityssodaksi yli 65 päivää sitten. Humanitäärinen kriisi on valtava ja silmiimme on tullut yhä kammottavimpia kuvia sodan tuhoista. Alla olevaa kuvaa painamalla lennähdät suoraan keräykseen.

ukrainakerays

Tällä hetkellä sijoitus on neljäs:

Hauskaa vappua kaikille!

34 tykkäystä

Jep!
Yhtiökokouksen aloittavassa videossa Buffett veti kohtauksen Breaking Bad-tyyppien kanssa. Oli vähän wtf-hetki, mutta hauskaa. Muutenkin aika paljon huumoria mukana, joten ei todellakaan ole jäykkä meno täällä.

18 tykkäystä

Buffett totesikin jo 2015 olevansa suuri Breaking Bad -fani, sanoi että ”I don’t think the World will see anything better.” Oli väärässä, Better Call Saul on vielä parempi. (No joo makuasia tietenkin.)

14 tykkäystä

Jos foorumilla on muitakin tietoteknisiä tonttuja kuin Juurikki, niin kannattaa kokeilla painaa ylempää pulukuvaa, ei alempaa, niin pääsee perille @ {{ team.name }} | Suomen Punainen Risti

Kiitos Vanerihands muistutuksesta. Hyvää Wappua kaikille! Muistakaahan, että vappuisissa vesissä kannattaa uiminen rajata suihkulähteisiin, sillä kylmä voi kangistaa pian.

8 tykkäystä

Pitihän se lomalle ottaa Inderesin edustusmateriaalia mukaan. Hyvää vappua yhteisölle!

76 tykkäystä

Tuleekohan tästä tallenne jonnekkin? Yritin googlen avulla etsiä, mutta ei ainakaan vielä tullut vastaan kuin yksittäisiä pätkiä Q & A -osiosta.

Huhtikuun liikkeitä.
Qt :point_down:

Efecte :point_down:

Harvia :point_down:

Kamux :point_down:

Remedy :point_down:

Tecnotree :point_down:

Oma Säästöpankki :point_down:

Rahasto :point_down:

32 tykkäystä

Sunnuntaipäivänä on aika pohdiskella kaikenlaista. :slightly_smiling_face:

Mulla on viime vuoden korkeimmista tullut alas noin 30 prosenttia, tämä on tavallaan vielä ok, mutta harmittaa erityisesti on se, että on niin paljon hävinnyt indeksille. Mua ja useampia varmasti kyllä mietityttää enemmän se, että ei esimerkiksi tässä indeksitasolla valtavia ole tapahtunut:


Jos oma salkku on tullut alas jo korkeimmista 30 pinnaa, niin mites sitten, jos tämäkin indeksi romahtelee alaspäin oikein kunnolla. Menenkö miinukselle miettien koko sijoitusuraani (no vain viisi 5-vuotias ura), alkaako mahdollisen romahduksen jälkeen piiitkä “mörnimisvaihe”, valitsenko taas useampia huonoja heppoja seuraavalla “nousukaudella”, kun sellainen tulee pitkän ajan päästä… :grimacing:

Leikittelen välillä tällä tavalla ajatuksillani ja kun pohdiskelen, niin mietin ehdottomasti enemmän näitä karhumaisia skenaarioita. Itse ajattelen, että ei indeksitasolla kovin huonosti ole mennyt… vielä, mutta oman salkun kehitys on ollut kehnohkoa, ei tämä vielä tunnu erityisen pahaltta, vaan enemmän jännittää se, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan. :slightly_smiling_face:

Vähän ehkä lapsellista ja epäanalyyttista pohdintaa, mutta uskon joidenkin muidenkin tuoreempien sijoittajien pohtivan tällaisia asioita mututuntumalla (huom. mututuntuma pienellä kirjoitettuna). :slight_smile: Toki asioista tulee luettua valtavasti, mutta tulevaisuutta on mahdotonta ennustaa ja sitä sitten yrittää mennä jonkinlaisilla perusopeilla eteenpäin.

34 tykkäystä

Kiitos tästä viestistä. Tämä luo uskoa itsellekin, että n. 20v kuluttua voisi oikeasti olla mahdollista jäädä eläkkeelle. Eiköhän reilu 20v riitä sijoittamiseen ja reilu 60v iässä voisi olla vuosiakin jäljellä vielä… Osittainen työnteko kiinnostaisi tuossa iässä todellakin.

2 tykkäystä

Koko tallenne tulee tänne arkistoon jossain vaiheessa

Youtubesta löytyy 7 tunnin tallenne lähetyksestä ainakin vielä. Kuvasta puuttuu alalaita, mutta muuten ok. Mukana myös lounastauon väliaikahaastattelut mm. Bill Murray ja Ron Olson.

4 tykkäystä

En oikein löytänyt sopivaa ketjua, mutta onko joku jo haistellut, että saisiko jostain lyhyen koron rahastosta vaihtoehtoa pankkitilitalletuksille?

1 tykkäys

Indeksin voittaminen tai sille häviäminen lyhyellä aikavälillä ei yksinään kerro mitään siitä onko sijoittajalla hyvä vai huono systeemi tai jotain siltä väliltä.

Mutta heitän sulle haasteen:

Käy läpi vaikkapa viimeisten parin vuoden ostot ja katso kuinka aktiivinen (aktiivisuus vs. keskiarvo 2020–22) kuhunkin firmaan liittyvä ketju foorumilla on ollut sinä kuukautena kun olet tehnyt kunkin oston.

Tulokset voivat antaa vihjettä miten voit vielä parantaa syateemiäsi :slight_smile:

11 tykkäystä

Näissä maisemissa uusimman Inderespodin kuuntelu, ai että.

22 tykkäystä