Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Kyllä huomaa kuinka tehokkaat markkinat on. Melkoista pörräystä…

7 tykkäystä

Tässä markkinatilanteessa olisin enemmän kuin iloinen, jos Orthex lanseeraisi osaripulkan, joka toimii kaikkina vuodenaikoina. Heilläkin taitaa olla perstuntuma että miten kunnon kyydit saadaan. Siinä voisi itse kukin istua ja hakata äffäviitosta osaripäivänä.

9 tykkäystä

Ostaisin heti, mutta alkaa olla rahat loppu. Voisiko Mr. Tokmanni lanseerata yhteistyössä Orthexin kanssa sellaisen pyllyn alle laitettavan liukurin? Kyllä näitä Suomen kansa jonottaisi kilvan.

7 tykkäystä

Onneksi olkoon niille, jotka eivät luopuneet osakkeistaan. Huomenna vihreätä Pohjolassakin.

Harvian osarikin tulee otolliseen paikkaan.

25 tykkäystä

Yksi vihreä pörssipäivä ei suurimman osan sijoitushorisontissa merkkaa tuon taivaallista. Jos merkkaa, niin katsot todennäköisesti salkun sisään liian usein :thinking:

15 tykkäystä

Powell puhuu nyt kyllä mannaa markkinoille:

Se on tietysti eri asia kuinka paljon näihin kannattaa uskoa

32 tykkäystä

Ei, mutta markkina hakee tällä hetkellä keskipitkän aikavälin pohjia ja tämä korkokokous on sen verran hyvältä kuullostavaa markkinalle että se antaa toivoa että ehkä tämä tästä… nyt kun vielä saataisiin vähän “inflaatio jäähtyy”-makrodataa lähiaikoina ja firmojen tulokset jatkuvat hyvänä niin taas markkinat vihertäisivät paljon tukevammalla pohjalla.

Päivätasolla S&P 500 näyttäisi neljättä pohjakosketusta samoilla nurkilla 4100 maisemissa - toissapäivänä käytiin hetkellisesti jossain 4060 kulmilla mutta pompattiin vahvasti siitä ja nyt jos saadaan tänään ja huomenna vahva nousuvire markkinoille niin :partying_face:

Sentimentti jos kääntyy niin se tahtoo kääntyä voimalla. Ensimmäinen 5-10% ylämäkeen voi mennä niin nopeasti että jos ei päivittäin seuraa niin ns. meni jo. Tai jos se on Hyzon niin sitten se meni jo tunnissa (ja ehtii tulla alas ja takaisin ylös ennen huomista) :roller_coaster:

29 tykkäystä

Jenkkien markkinoita kun katsoo, niin voi lähes sata varmaan todeta että huomenna kotimarkkinoilla euforia, perjantaina dysforia. Ja Alkon kautta kotiin. Siitä se perinteinen sijoittajan loppuviikko koostuu nykyään. Tämä optimismi alkaa jo luonnistua.

36 tykkäystä
46 tykkäystä
14 tykkäystä

Terry Smithin liikkeitä on aina kiinnostava seurata, sillä tykkään herran sijoitustyylistä ja jutuista.

Ei näitä niinkään peesatakseen tule pidettyä silmällä, mutta oppiakseen.

Viimeisimmät hankinnat:

Adoben nyt varmaan tietää lähes kaikki, mutta Mettler-Toledo se vasta Terrymäinen yhtiö onkin.

Globaali kasvava ja erinomaisesti kannattava teknologiayhtiö (vaakoja, puntareita, mittareita sun muita laitteita), jolla on yli 100 vuoden historia osassa liiketoiminnoistaan.

Viimeisimmän viidentoista vuoden aikana osakekohtainen vapaa kassavirta kasvanut ~15,6% CAGR, osake noussut vähän mistä kohtaa lasken noin 23-25% CAGR.

ROIC 2006: 16,6%
ROIC 2021: 36,9%

Osinkoja ei olla maksettu, mutta omia osakkeita yhtiö on ostanut ja mitätöinyt reilustikin vuosien mittaan. Ja kun lukujen kehitystä katsoo, niin varsin kelpoa pääoman allokointia se onkin ollut.

Jos sitä seuraavaksi koittaisi vaikka kurkata mitä Terry tosta Adobesta maksoi, ja mitä ehkä ajatteli saavansa? :wink:

14 tykkäystä


36 tykkäystä

Äläs nyt viitsi karhuilla tällaisena päivänä. Historiallinen korrelaatio ei ole tae tulevasta :smiley:

25 tykkäystä

Suosittelen katsomaan tämän videon ja samalla tutstumaan kanavaan. Kovaa analyysia!

Rajut rallipäivät kuuluvat oikeastaan eniten laskumarkkinaan mutta toki niitä osuu myös nousumarkkinaan :wink:



8 tykkäystä

On tämä kyllä hyvä foorumi/tietolähde lukea firmoista ja täältä luetun tiedon arvo vaan kasvaa laskumarkkinassa kun se auttaa hillitsemään mieltä, Inden analyytikoille hatunnosto, jotka tekevät arvokasta työtä meidän eduksi. Kun on näitä 4000 tuhannen Modulight juttuja, niin täältä voi lukea oikeita lukuja :nerd_face:

Mukavasti on myös Harvia ketjussa uskallettu antaa näkemystä ennen osaria, arvostan :+1:. Enemmän kuin varmaa on se, että jos suunta on alaspäin niin epävarmat viisastelijat löytyy asiasta kertomaan Harvian + ostomyynti ketjuun :rofl:, toki jos raketti on ladattu Cilindroilla, niin mykkäkoulu tekee poikaa :speak_no_evil:
Erittäin hyvä, että on näkemyksiä firmoista suuntaan ja toiseen, kun sen tekee ajoissa!

25 tykkäystä

Tässä juuri sellainen epävarma viisastelija kertoo jo etukäteen että huomenna Harviaa saa jo 2;sella alkavalla numerolla, koska kristallipalloni kertoi minulle sen. :rofl:

2 tykkäystä

Olen siirtynyt uusiin tehtäviin.

Kruunu voi herättää mielikuvan halpuudesta, mutta kun on hiukankin seurannut Tokmanni-sijoittamistani, niin huomaa että tämä on väärä mielikuva.

Olen ollut koko viikon pörssivapaalla tai joku vääräleuka voi sanoa, että nyt on vasta keskiviikko, mutta torstainkin jätän seuraamatta pörssiä. Joku voi kuvasta päätellä missä maassa ja kaupungissa lomailen.

17 tykkäystä

Epäilen että kuitenkaan yli 200 euron nousee.

54 tykkäystä

Jotenkin on kuitenkin sellainen tunne, että vielä sattuu Juhaa leukaan…

2 tykkäystä