Pörssien suunta (Osa 2)

Tämä avoimien työpaikkojen määrä lienee suuri kysymysmerkki kaikille. Työntekijän markkinat on mahdollisuus ruokkia inflaatiota ja saada inflaatiokierteen pyörimään… kaiken muun lisäksi.

5 tykkäystä

Mietin et mikä tässä tilaisuudessa on niin kummallista, mutta etäruudut olivat muuttuneet oikeiksi ihmisiksi. Kohti normaalia tässäkin suhteessa. :slight_smile:

Powellin mukaan inflaatio on yllättänyt ja lisää yllätyksiä voi olla luvassa. Työmarkkinalla avomarkkinakomitea odottaa osallistumisasteen nousua, mikä olisi positiivinen asia. Lisäksi työpaikkojen määrän lisääntymisen ennakoidaan hidastuvan, mikä rauhoittaisi palkkainflaatiota. Aika paljon optimismia on tämän suhteen ilmassa.

54 tykkäystä

No niin sit kysymys, onko 75 korkopisteen nosto mahdollinen. Powellin mukaan sitä ei ole aktiivisesti käsitelty, mutta 50 korkopisteen nosto on pöydällä seuraavissa kokouksissa. Vastaus voitaisiin tulkita pienenä helpotuksena ettei ainakaan tätä suurempia nostoja ole suunniteltu. Vielä lisäyksenä: yhden kuukauden helpotus inflaatioluvuissa ei vielä muuta Fedin näkemystä (esim 25 korkopisteen nosto), vaan tarvitaan vahvempia todisteita.

72 tykkäystä

Markkina tykkäsi tuosta että 75 pisteen vaihtoehtoa ei aktiivisesti pohdita ja nyt ollaan selkeästi indekseissä vihreällä.

21 tykkäystä

Powell myöntää jälleen, että keskuspankin työkalut eivät toimi tarjontasokkeihin (esim. öljyn hinta, toimitusketjut) vaan kysyntään. Riskit ovat siis eksogeenisia ja se mutkistaa rahapolitiikkaa. Powellin mukaan vaikeassa tilanteessa ollaan.

49 tykkäystä

Powellin mukaan hintavakaus voidaan saavuttaa ilman taantumaa tai häiriöitä työmarkkinassa, ja talous on edelleen vahva.

57 tykkäystä

Lehdistötilaisuus loppui, ja yhteenvetona julkaisin pikakommentin kokouksesta. Saimme korkopäätöksen lisäksi askelmerkkejä myös seuraaviin kokouksiin, eli 50 korkopisteen nostoja luvassa. Kiitos jälleen kanssaseuraamisesta ja hyvistä kommenteista. Hyvää yötä :slight_smile:

104 tykkäystä

Aina vakuuttava Chair Powell.

Alustus alkaa sanoilla:

"Inflation is much too high. - - We have both the tools we need and the resolve it will take to restore price stability on behalf of American families and businesses.

Myöhemmin kysymykseen inflaatiosta ja tarjontashokeista: “Our tools don’t really work on supply shocks.”

:face_with_monocle:

24 tykkäystä

Hän taisi olla sitä mieltä että korkojen nosto olisi parempi jotta laukkaava inflaatio saadaan kuriin. Taantuman mahdollisuus on olemassa mutta ei nähnyt siitä viitteitä, vaikka eriäviä mielipiteitä on ja tuleekin olla.

3 tykkäystä

Voisikohan Powell sanoa mitään muuta? “Uskon hintavakauden saavuttamisen aiheuttavan taantuman ja talouden luhistumisen” kuulostaisi aika pahalta ja saattaisi olla itseään toteuttava ennuste…

11 tykkäystä

Ei, mutta se kuinka vakuuttavasti Powell sen turisee merkitsee. Pitää myös muistaa että iso osa Fedin työkalupakkia on ns. puhujan lahjat. Fed haluaa että inflaatio rauhoittuu ja talous pysyy jaloillaan. Joten Fed sanoo että näin tehdään. Ja se on jo iso askel siihen suuntaan että näin myös voi tapahtua, kunhan se sanotaan uskottavasti ja tarpeeksi iso osa markkinasta lähtee pelaamaan tätä lopputulosta.

Sitten jos Fediltä menee uskottavuus niin sitten on piru merrassa :cold_sweat:

16 tykkäystä

FED:llä ei ole mitään tarkoitusta vaikuttaa osakemarkkinoihin. Se ei ole niiden tehtävä. Osakemarkkinat seuraa maailmantaloutta ja on siksi kiinnostunut myös Powellin kommenteista. Joskun FED:ltä menee “uskottavuus” niin osakkeet on vähintä mistä meidän tarvitsee huolestua.

7 tykkäystä

Osake- ja bondimarkkina ovat joskus väärässä…ainakin hetkellisesti. Elinen markkinareaktio oli taas tuulahdus “ylösalaisin” menttaliteetistä. FED joutuu viran puolesta uskomaan pehmeään ja hallittuun rahoitusolojen kiristykseen. Toivotaan parasta ja odotetaan pahinta!

https://twitter.com/michaeljburry/status/1522003443916943362?t=sEcuxYxvNuQPFQ8pO-_Oug&s=19

14 tykkäystä

Vaikutelmani on että Pihtiputaan mummokin oli valinnut huhtikuussa pelikseen short stocks, short bonds, long dollar; seurauksena squeeze.

Powellin puhe ei koroissa loppujen lopuksi mitenkään merkittävästi näy. Katso vaikka paniikkipäivä 29.4. vertailuksi.

Oliko eilen nousumarkkinan eka päivä vai jääkö squeezeksi, sitä voi kukin huvikseen arvailla :slight_smile:


10 tykkäystä

Samoila linjoilla. Osui silmään hyvä artikkeli eli ehdoton lukusuositus.

1 tykkäys

Huono uutinen joka pitää saada kompensoitua jollain jotta pörssiyhtiöiden kannattavuudet eivät niiaa.

5 tykkäystä

Nopea lyhyiden korkojen nousu taitaa iskeä jonniin verran velkavivuttajiin? Nordnetilläkin se alle 1%:n superluotto on perustunut äärimatalaan ohjauskorkoon ja jenkeissähän tuo ohjauskorko näyttäisi olevan pian 2%:ia, eli saanevat maksaa vähintään 3%:n korkoa vivutuksilleen. Itsekin ajattelin maksaa opintolainan pois, joka ollut osakkeissa, kun kaikkine kuluineen näyttäisi nousevan korko seuraavassa tarkastuksessa 2%:n, eikä jaksa enää sitä pitää, kun “ilmainen lounas” alkaa olla ohi.

Myyntiähän nyt selkeästi tapahtuu pois pörssistä, eikä se bondeihinkaan tällä hetkellä mene, eli sieltä Margin Debtistä taitaa tämä paukkua pois. Tästähän on tässä ketjussa useamman kirjoittajan toimesta kyllä puhuttukin ja graaffeja näytetty.

7 tykkäystä

The way to wealth in a bull market is debt. The way to oblivion in a bear market is also debt, and nobody rings a bell. Easy access to credit facilitates the marginal transaction. It enlarges the gross national product, expands the debt industry, and creates the rationale for a future relaxation of lending standards. It hefts up prosperity by its bootstraps and makes it something more than it would otherwise be. It produces stupendous fees and underwriting commissions for investment bankers. Good ideas become bad ideas through a competitive process of “Can you top this?” But when the cycle turns, the process must swing into reverse. Marginal transactions, financed by debt, must be unwound through foreclosure or bankruptcy. Asset values, propped up by debt, must fall, and thereby reduce other asset values in a chain reaction.

-James Grant

9 tykkäystä

Englannin keskuspankki nosti ohjauskorkoa rämäpäänä 1 %:iin. Maan valuutta on heikentynyt merkittävästi, inflaatio jyllää ja taantumaan pidetään todennäköisenä. UK on ehkäpä eniten stagflaation kourissa.

Sama kummitus leijaa myös muun maailman yllä.

Cathie Woodin ARK ETF sai tällä viikolla satoja miljoonia uusia sijoituksia sisäänsä. Hohhoijaa. :smiley: Ei ehkäpä rohkaisevin anekdootti pohjien metsästäjille.

46 tykkäystä