Inderesin kahvihuone (Osa 4)

2021 alun bumtsibum-redditsekoilu-huipulla pahiten ukotetut ”timanttikädet” joutuneet näköjään jo palaamaan takaisin normaalin sorvin ääreen :smiley:

44 tykkäystä

Ei tilanne ole ihan toivoton vielä, kun ollaan pärjätty paremmin kuin ruotsalaiset piensijoittajat :slight_smile: . Eli :finland: > :sweden:

11 tykkäystä

Ei haittaa vaikka kaikki indeksit punaisella ja salkun ytd jotan -30%. Tässä reaktioni:

86 tykkäystä

Oma usko hieman kovilla juuri nyt. Salkku -8% tänään. Onneksi on omaisuus inflaatiolta sentään suojassa.

57 tykkäystä

Tuossa vielä vertailukohtaa, osui silmiin pari päivää sitten. Räjähtävimmät rallit kuuluvat laskumarkkinoihin.

Toisaalta sitten kukaan ei voi erottaa toisistaan reaaliajassa karhumarkkinarallia siitä jos nousumarkkina alkaa rallilla. Ja yleensä se alkaa. Market timing on miinakenttä.

22 tykkäystä

Tässä on vaan sellainen ero, että Qt on aivan loistava yritys ja liikeidea.
Joku esim Peloton sen sijaan… :sweat_smile:

7 tykkäystä

Kiinnostava kauppa, jos toteutuu:

https://www.swedishmatch.com/Media/Pressreleases-and-news/Press-releases/2022/swedish-match-confirms-discussions-regarding-a-possible-public-takeover-offer-for-swedish-match/

3 tykkäystä

Kerrankin voi sanoa, että oman sijoituksen kohdalla näyttäisi teesi menneen täsmälleen oikein. :grin: Pieni peluri, mutta samalla markkinajohtaja alalla, johon isot tupakkayhtiöt panostavat minkä ehtivät - tämä oli nähtävissä.

Tässä saattaa kyllä kilpailuviranomaisilla olla sanansa sanottavana, mutta milloinpa ei olisi isoista kaupoista puhuttaessa.

2 tykkäystä

Itse seuraan eniten OMXHGI-indeksiä ja vertaan salkkuni tuottoja siis tappioita siihen eikä kyseinen indeksi ole valtavasti tipahtanut ainakaan vielä, eniten jännittää se, kun se romahtaa. :slight_smile: Itel tässä justiinsa YTD:ssä meni reippaasti yli -30 pinnaa miinukselle.

Mietin kivuliainta tapaa miettiä tämän vuoden sijoituksia, niin jos jätetään menoista pois asuntolaina (josta pääsen eroon muutaman vuoden päästä), niin olen miinuksella YTD:n osalta pitkälti yli neljän vuoden menojen verran euroissa. :grimacing:

Sijoittamiseen käytettävää käteistä ei ole kauheasti (turvapuskureihin en koske), tosin ylitöitä saan tehdä paljon eikä ole isompia menoja tiedossa, eli säästämisaste on korkea edelleen. Koetan oikeasti lohduttautua sillä tällä hetkellä, että omaisuudestani vajaa 20 prosenttia on vain sijoituksissa ja kämpän arvo toistaiseksi tietääkseni on noussut vielä viime aikoina. :smiley:

Paljon vääränlaista ajattelua on tullut harrastettua ja paljon erilaisia virheitä on tullut tehtyä, mutta ehkä ihan perusasioita lisää oppimalla pitkällä aikavälillä hölmöilyni vähenee selvästi, vaikka läpi sijoitusuran tulee ihan varmasti tyhmiä virheitä tehtyä, mutta toivottavasti huomattavasti vähemmän kuin nyt. :pray:

43 tykkäystä

https://twitter.com/fred_mcfeely/status/1523651767720099841?s=21&t=5Fi_yiwspT0NsIOBW0THCw

Pystyyköhän hän pelastamaan markkinan?

54 tykkäystä

Vielä kun Nordea laittaisi osakkeet alipainoon.

42 tykkäystä

Nordean Saari taitaisi vielä ydinsodan kynnykselläkin kertoa meille miksi on itse asiassa osakkeille positiivista että kaikki maapallolla tuhoutuu.

46 tykkäystä

Onneksi osa varallisuudesta on suojassa digitaalisessa kullassa, turvassa reaalimaailman pahuudelta. Tässä nykyajan absoluuttisessa turvasatamassa. Tasoittaa mukavasti salkkua tälläisinä vaikena hetkinä kun usko meinaa horjua.

91 tykkäystä

Onneksi itseltä löytyy pakastin. Tämän sijoituksen sisältö on reilusti plussan puolella, kun katsoo nykyisiä liha/kalahyllyn hintoja :sweat_smile:

19 tykkäystä

Laitoin “Denial”, mutta katottuani salkun loppusaldon tältä päivältä sulkeutumisen jälkeen, taidankin kallistua Panicin puoleen :smiley:
AAASalkku
(ei siis 1 euro, vaan rajattu pois)

Edit. Ja yksi “Merkkipaalu” salkussa saavutettu: YTD -10 000e :grin:

25 tykkäystä

Toivottavasti ei kirjaimellisesti plussan puolella. Voisi nimittäin sijoitukset sulaa.

13 tykkäystä

Historia taitaa toistaa itseään. :thinking: Voisi olla mahdollista, että ARKK saavuttaa tämän karhumarkkinan pohjalla 90% drawdownin huipuilta. 2000-luvun IT-kuplassa oli muistaakseni monia vastaavia rahastoja, joille kävi samoin. Bear case voisi olla $16 tavoitehinta pohjilla, kun all time high oli $159.7. Jos Fed tekee intervention ja alkaa printtaamaan uudestaan, markkinoiden suunta voi tietysti kääntyä, mutta se tarkoittaisi, ettei inflaatiota yritetä enää torjua samalla tavalla.

15 tykkäystä

Hyi h*lvetti ei voi kyllä tänään muuta sanoa kun peilille että olisit vaan jättänyt tänään avaamatta sen osakesalkun :scream::cold_face:

Lisäyksenä vielä täytyy kysyä mistä mahtaa johtua moinen romahdus?

5 tykkäystä

21 tykkäystä

118 tykkäystä