Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Jokapäivä ärsyttää etten ole allokoinut enemmän pääomaa Stockmanniin. Jokapäivä nousee lisää ja jokapäivä jätän ostamatta ”koska huomenna saa halvemmalla” :pensive:

Kyllä sitä voi olla typerä…

15 tykkäystä

Ostamatta jättäminen on kyllä erinomainen keino ajaa itsensä hulluksi :smiley: . Olisipa ostanut Bitcoinia 10v sitten… Tai konkurssin partaalla olevaa Teslaa. Kenties Applea silloin, kun alkoivat myydä tuhoon tuomittuja kosketusnäytöllisiä luureja!!

e. …pitipä kirjoittaa, että “Murehtiminen ostamatta jättämisestä…” Eipä kehtaa enää muuttaa, ettei viestin merkitys muutu jälkikäteen :slight_smile:

21 tykkäystä

Ylläolevasta oma tilanteeni on vähän erilainen. Stokka on n.20% koko salkusta ja saisi olla enemmänkin. Olen ollut Stokkakeissin ”pallon päällä” koko ajan ja oma targetti exitille on todella paljon korkeampi kuin kurssi tänään.

Siksi kysynkin itseltä, miksi ei luotto riittänyt?

Go big or Go home

11 tykkäystä

Näin jouduin itsekin tekemään kun pääomat ovat kuitenkin rajallisia ja aika monta tuplausta saa salkulle tehdä ennen kuin minkäänlainen haihattelu oloneuvoksen urasta on näköpiirissä. :grinning:
Tätä Heikin inderespodin pätkää tuli kelailtua moneen kertaan ja kellyn kaavaa pyöriteltyä silloin kun tein sen päätöksen että tuhoan salkun hyvän hajautuksen ja heitän 70% pääomistani Stockmanniin hieman alle 1.90€ kurssitasolla.

Nyt sitten vaan holdaillaan ja katsellaan kun smart moneykin alkaa huomaamaan että tää onkin hyvä keissi. :slightly_smiling_face:

9 tykkäystä

Joo, itse olen niin mamis etten uskalla moiseen hulluteluun lähteä ja yritänkin saada vähän parempia tuottoja vivutuksella mutta korkeammalla hajautuksella. Laskin että osakepaino atm 140%. Jännää se on tämäkin touhu :face_with_peeking_eye:

6 tykkäystä

Liityn itsekin haihattelijoihin, ettei ollut aikoinaan ”munaa” pistää enemmän paukkuja Stockkaan. Nähdäkseni upside voi olla edelleenkin todella korkea, mutta suurin turvamarginaali on jo sulanut. Tämähän oli näin jälkikäteen katsottuna mielestäni aika no brainer ostos vielä 1,9-2 euron tasoilla.

Mutta kyllä tämä sille ”smart money”-sijoittakunnallekin alkaa vihdoin maistua tällä nykyisellä hinnallakin kuten @TJT oli bongannutkin:

Tämän lisäksi Stockkaahan omistaa jo ennestään aika isosti mm. Mika Ihamuotila ja Ari Lahti.

7 tykkäystä

image

Eli oikeastaan karhumarkkinassa härkämarkkinan keskellä…
… tai ehkä sittenkin karhumarkkinassa härkämarkkinaksi naamioituneen karhumarkkinan keskellä?
… tai karhumarkkinassa härkämarkkinan keskellä karhumarkkinaksi naamioituneen härkämarkkinan keskellä?
… tai karhumarkkinassa – äh, jatkakaa ite

Edit. No löytyihän tästä visuaalinenkin versio netistä, tottakai.

image

38 tykkäystä

Yay, gradu lävitse.

Voi alkaa keskittyä vaikka täysipäiväisesti tuhoamaan pääomaa osakemarkkinoilla ilman häiriötekijöitä. Osakepaino nousi jo 110% tasolta 140% tasolle kun palautin gradun, nyt vain selvittämään mistä saisi lisää lainaa halvalla.

59 tykkäystä

Tukholman pörssin 15 shortatuinta osaketta tällä hetkellä. Suluissa shorttien viimeviikkoinen osuus ko. osakkeissa.

4 tykkäystä

https://twitter.com/NorthmanTrader/status/1531977823807803398?t=IAaTZMLjM1CVliXNlz2TYA&s=19

Paha paikka

9 tykkäystä

Hyvä Tulli, hyvä Suomi!

8 tykkäystä

Näistä vaihtoehdoista valitsisin jälkimmäisen kerran kerrasta… Netto-ostajana toki ehkä myös oma lehmä ojassa :wink:

3 tykkäystä

Kirjoittelitko aiemmin, että olet iloinen kun havaintojesi mukaan Helsingin Stockan alakerran S-ryhmän ruokakaupassa on väkeä paljon… kyllä tämä varmasti tietää Stockan osakkeelle kurssinousua vaikka asiakkaiden rahat menevätkin toisen firman kassaan?

En irvaile, pohdin vain, että oletko oikeasti perillä asioista tai luuletko olevasi… Tiedät paljon asioita, mutta et kaikkea. Stockan ongelmahan ei ole Helsingin keskustan tavaratalo vaan muut tavaratalot, jotka ovat vuokratiloissa ja pyörivät nollatuloksella tai tappiolla. Tätä kivirekeä Stocka vetää perässään vuokrakuluina ja henkilökunnan palkkakuluina. Vuokravastuut ovat vuokrasopimuksissa todella pitkät, tavarataloja ei voi lopettaa huomenna. Esim. Turun tavaratalo on vuokratiloissa ja ruokaosasto ulkoistettiin S-ryhmälle. Stocka maksoi kuulemma tiloista vuokraa enemmän kuin mitä S-ryhmä maksoi heille alivuokralaisena. Tappiolla pyörii siis toiminta ruokapuolella vaikka olisi asiakkaita tupa täynnä. Tämän vuoden tilannetta en tiedä.

Toki osakekurssi millä tahansa firmalla voi heilua ylös ja alas kun ihmiset spekuloivat yhtiön liiketoiminnan tulevaisuudesta. Jos sattumalta on ostanut osaketta ennen kurssinousua, ei kannata kuitenkaan sekoittaa tuuria ja taitoa. Kurssi voi nousta, mutta liiketoiminta voi kehittyä edelleen kohti saattohoitotasoa.

8 tykkäystä

Relevanttia, sillä Herkku on aina vetänyt asiakkaita tavarataloon. Ennen tosin nykyistä enemmän, kun se vielä oli Stockan omassa hoidossa oleva laadukas ruokamarket eikä nykyinen ylihintainen pieni Prisma. (Näin olen lukenut lähteistä, joita en enää muista. Älkää siis lainatko minua. Paitsi tuon prismakommentin suhteen saa lainata, koska se on oman käden tietoa.)

4 tykkäystä

Retaililla ei ole käytännössä mitään merkitystä Stockmann groupin tulokselle ja mikäli tämä saadaan edes nollaan se on riittävä siihen että osakkeesaa on edelleen todella rutkasti nousuvaraa.
Keisisn koko pihvi on Lindexissä ja naisten alusvaatteissa, kannattaa Ekan hyvä avauspostaus lukaista jos ajatusmalli on edelleen että tavaratalot=Stocka.

14 tykkäystä

@Meri on näköjään osunut taas kultasuoneen

Meri löytää kerralla kilokaupalla puoli-ilmaista ruokaa ja osui viime viikolla kultasuoneen – ”Sinä päivänä oli todella hyvä tuuri”

11 tykkäystä

Jep, Lindexissä toivo elää Stockmann-konsernissa. Tartuin tällä kertaa tuohon retailiin liittyvään kommenttiin kun osakeostoa hehkutettiin hyväksi koska Helsingin keskustan kivijalassa on näkynyt asiakkaita. Muuten olisi tullut ylipitkä vastaus.

2 tykkäystä

Kylläpä lämmittää mieltä Nordnetin lainoitusasteiden nousu. Voi Harvia, Qt ja Incap omistajana nukkua yönsä vähän paremmin. Isolla vivulla ollaan menty, jo kauan ennen koronadippia, jonka alussa myin tuurilla reilusti osakkeita. Muuten olisin joutunut realisoimaan juuri pahimpaan laskuun.

" Muutamme yhteensä 341 osakkeen ja rahaston lainoitusastetta.

Lainoitusasteiden korotukset astuvat voimaan 2.6.2022 . (yht. 230 osaketta ja rahastoa)

Lainoitusasteiden alenemiset astuvat voimaan 18.8.2022 . (yht. 111 osaketta ja rahastoa)

Huomioithan muutosten vaikutukset omassa salkussasi. Jos salkussasi on käytössä luottoa ja salkun lainoitusarvo laskee muutosten myötä, sinun tulee tarkistaa luottosaldoasi mahdollisen ylilainoitustilanteen ehkäisemiseksi."

Listan voi katsoa asiakasviestistä.

5 tykkäystä

Myitkö huvikseen? Tai ajankuluksi?

Vähensin riskejä. Taustalla juurikin vivun suuri määrä. Lisäksi aavistin, että koronatilanne pahenisi ja vaikutus omistamieni yhtiöiden kursseihin olisi negatiivinen. Aavisteluahan tuo oli, ei tietoa, joten voidaan sanoa tuurin olleen matkassa.

1 tykkäys