Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Siinä missä metsästäjillä on nyt kampanjoita erinäisten vieraslajien tappamiseen omilta mökeiltämme niin tietääkseni siilin tappamisesta on kuitenkin sakkorangaistus että voi tätä katsoa myös lakitekniseltä kantilta.

Myös WWF on huolissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksesta siileihin ja IMO on hieman kärjistettyä luokitella se vieraslajiksi joka ei missään nimessä kuulu luontoon ja että sitä siedetään vaan söpöyden takia. Toki tästä saa olla kukin haluaamaansa mieltä mutta IMO siilit on kuuluneet aina lapsuuteeni ja nimenomaan sopii Suomen luontoon oli alkuperä mikä tahansa.

”Ilmastonmuutos vaikuttaa moniin suomalaisille tuttuihin eläimiin, kuten siiliin, jo nyt. On tärkeää, että me suomalaiset kannamme vastuumme ilmastonmuutoksen hillinnästä ja suojelemme siitä kärsiviä eläimiä ja elinympäristöjä”, sanoo Tolvanen.

Edit. Ja 80luvulla syntyneet saattavat muistaa Röllin laulun:" elefantti Antti oli Afrikasta ja Siili Suhonen Suomesta." Toki ne taisivat laulussa kuolla mutta pääsivät taivaaseen toinen savannille ja toinen kompostiin.

16 tykkäystä

Näemmä tästä on erilaisia näkemyksiä. Havaintoja kuitenkin on 1800-luvun puolelta. Siiliä luokitellaan myös hyödylliseksi:
Levinneisyys | Tervetuloa Siili kiikarissa -sivulle!

Kun tuota lukee ja katsoo levinneisyyskarttoja, niin tulee mieleen josko laji on elänyt lähialueilla ja ihan itse tullut tänne (se että onko sitten käyttänyt sen ajan lauttaliikennettä on toki myös mahdollista).

No tiede jatkaa asian tutkimista, mutta toistaiseksi syystä tai toisesta katsotaan kuuluvan Suomen luontoon.

4 tykkäystä

Hups keikkaa!

Ostin Switchille TMNT Shredders Revenge pelin, pelasin tota peliä ja välitauolla räpläsin nordnetin sivua, huomasin että oli jäänyt ostotoimari 1500kpl SP500 turbolongiin hinnalla 1.93€ ja mennyt läpi. Nyt myin 1000kpl hintaan 2.01€

Onneks meni näin päin. Olisi voinut tulla kallis pelisessio :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

10 tykkäystä

Pakko kyllä laittaa zerohedge pois Twitter-seurannasta, viime aikoina twiitit kuuluttaneet pelkästään länsimaailman rappiota ja Kiina-Venäjä akselin kukoistusta. Tai näinhän se on ollut varmaan aina, mutta nyt käy jo verenpaineen päälle.

12 tykkäystä

Kauan on aikaa vierähtänyt siitä, kun Helsingin Sanomia on voinut pitää laadukkaana lehtenä. Lehti toimittajakuntineen on täysin politisoitunut, Aatteen nimeä ja henkeä kannattava lehti. Roskaa suorastaan. Kaikki kirjoitettu ei ole automaattisesti valetta, mutta usein vähintään kyseenalaista. Visio oli raikas tuulahdus paremmasta, mutta harmillisesti mädän ja ruosteen leviämistä on vaikea estää.

Kaikesta huolimatta jokainen saakoon lukea sitä, mitä parhaakseen näkee. Vanha kunnon media- ja lähdekriittisyys kannattaa kuitenkin muistaa.

24 tykkäystä

Harvoin vinkkaan lukemaan toisessa ketjussa olevaa viestiä, mutta nyt ajattelin vinkata, koska moni ei varmasti seuraa kyseistä ketjua, missä tämä kyseinen laadukas viesti on.

@Omavaraisuushaaste on kirjoittanut mielenkiintoisen blogitekstin korko- ja inflaatioennusteista. Se löytyy alla olevasta “ketjulinkistä”, ennen kuin lukee blogitekstin, niin kannattaa lukea viestin jonka hän on kirjoittanut ketjuun. Kannattaa varata aikaa lukemiseen noin kymmenisen minuuttia ja se ei ole tosiaan mielestäni hukkaan heitettyä aikaa. Uskon kirjoituksesta saavan irti niin kokeneemmat että kokemattomammat sijoittajat. :+1:

18 tykkäystä
  • huomasin lomalla ollessani ja foruumia selaillessani, että täälläkin oli aihetta kommentoitu
  • Amanda on juristi, joten varmaan ainakin jotain ymmärrystä siitä, missä mennään?
  • edit: katselin mtv uutisia ja olin kuulevinani, että HS tekee jatko-osan aiheesta
  • ehkä tässä Kokoomuksen ehdotuksessa Willelle poistua vähäksi aikaa takavasemmalle on kuitenkin enemmän faktaa kuin äkkiseltään uskotaan
8 tykkäystä

Nurmi kannattaa leikata aamukasteen kuivattua, jolloin silppu leviää tasaisemmin, eikä jää kököiksi ympäriinsä ja leikkuriin.
Helteillä ei kauheasti kannata leikata, kun leikkuupinta haihduttaa nesteet kasvista jolloin piha näyttää entistä rapsakammalta. Eipä se nurtsi pahemmin kuivilla keleillä kasvakaan…
Tällai ainakin golfkentällä tuli työt hoidettua.

5 tykkäystä

Amanda teki tässä kyllä kostoretkellään aika ison virheen antamalla tuon haastattelun. Kirjaimellisesti koko haastattelu pelasi pelkästään Rydmanin pussiin, kun eksän omaisuuden palauttaminen on vainoamista ja tavaroiden jättö rappukäytävään on pelastusrikos, josta pitäisi asettaa mies vastuuseen :joy:

image

image

image

image

Blick ei muuten ollenkaan kieltänyt keskusrikospoliisin haastattelussa esille tullutta faktaa että “joku” Rydmanin eksä on ollut aktiivisesti yhteydessä muihin naisiin ja yrittänyt kaivaa sieltä likaa Rydmanista. Eli jonkinlaista ‘masinointia’ on kuin onkin siis tapahtunut.

image

image

Kyllä tämän artikkelin johdosta mentiin yhä syvemmälle sinne kuuluisalle harmaalle alueelle :man_shrugging:

40 tykkäystä

Mkä tästä on tehnyt kostoretken? Juristi tuo esille oman kantansa. Multa on mennyt jokin ohi nyt Eki.

3 tykkäystä

Haluaisitko valaista tietämätöntä mikä Aate on kyseessä ja mistä löytäisi mädättämätöntä sisältöä?

2 tykkäystä

Voisiko tämän Rydman keissin puimisen jo lopettaa tällä foorumilla🙏

117 tykkäystä

Mistä tämä lähti nyt liikkeelle? Näyttäisi olevan 10 vuotta historiaa kirjoitettuna. Poliisikin tutkinut vuosia sitten.

Mikä oli siis nyt katalyytti sille että tästä kirjoitetaan nyt vasta.

Tai kuka?

@CitizenJ in ajatuksen tuntuu jakavan todella moni.

Useat ovat hienovaraisesti yrittäneet vaihtaa keskusteluaihetta eri tavoin ja ylläpito on samaa mieltä siitä, että kyseisen keissin puimimisen voisi jo lopettaa. Kahvihuoneelle mahtuu monenlaista keskustelua, mutta useammille tämä taitaa olla pääasiassa rentoutumis- ja viihtymispaikka, joten ehkä jatkamme tästä eteenpäin monipuolisemmin eri aiheilla ja hieman rennommissa merkeissä. :slight_smile:

Ilahduin itse aiemmista robootti-imuri- ja roboleikkurikeskusteluista sekä siitä, että ihmiset välittävät todella sympaattisista siileistä. :hedgehog:

Rentoa iltaa kaikille! :slight_smile:

59 tykkäystä

No tässä tulee. En tosin tiedä rentouttaako tämäkään.
Karhumarkkinan saapumisesta on useita indikaattoreita, viimeisimpinä Me Naiset-lehden voittanut pussivalkkari.

15 tykkäystä

Joo. Oikeastaan mun mielestä tämä koko foorumi kärsii siitä että olemassa paikkoja kuten kahvihuone, politiikkakeskustelu ja muita vastaavia ketjuja jotka vetää puoleensa kasuaalia sijoittamiseen liittymätöntä keskustelua johon olen itsekin usein syyllistynyt osallistumaan. Täällä oli vielä pari vuotta sitten sijoituskeskustelu laadukkaampaa kun seassa ei ollut näitä aiheita samassa mittakaavassa. Niissä harjoitettu kevyt keskustelu kun rantautuu muihinkin ketjuihin. Samalla käyttäjiä oli vähemmän ja he olivat kaikki täällä sijoituskeskustelun, ei kasuaalin höpöttämisen takia. Höpöttelyyn löytyy kuitenkin ylilaudat ja vauvafoorumit. Niissä saa osassa myös keskustella todella vapaasti aiheesta kuin aiheesta ilman “ylläpidosta terve tuo on tyhmä aihe, puhutaan mielummin siileistä” -tyyppisiä interventioita, joten palvelevat myös aiheen ohi keskustelijoita paremmin. Strategista valintaa indellä edessä jossain vaiheessa, säilyäkö sijoitusfoorumina vai jatkaa transformaatiota sijoitusvivahteiseksi vauvafoorumiksi.

6 tykkäystä

Kenties ruksittava lisäominaisuus josta voisi valita “Näytä vain hardcore-ketjut, ei höpötystä!”

Henkilökohtaisesti ei käyttöä, mutta helppo ymmärtää jonkun muun kaipaavan tällaista. Toki osalle se ajatuskin häiritsee, että itselle näkymättömissä paikoissa vielä höpötetään eikä tämäkään ominaisuus riittäisi :hear_no_evil: Tuo mainitsemasi rantautuminen onkin hieman hankalampi pähkinä.

ps. Kiitos kaikille ylläpitoon osallistuville, edelleen parasta jälkeä mitä minä tiedän. Väistämättä tulee linjanvetoja, jotka näen itse hieman toisin, mutta kokonaisuus ratkaisee.

12 tykkäystä

Jokaista ei voi ikinä miellyttää eikä se olekaan tarkoitus. Tämä ei tosiaan ole vauva.fi foorumi vaan sijoitusfoorumi INDERES!

9 tykkäystä

Luin taas nopeasti, ja tuosta “hedge” kohdasta ajattelin, että vieläkö täällä siili keskustelu jatkuu. Ehkäpä siili on sijoittajille niin tunteita herättävä nimensä takia - vapaa käännös " sijoitus ahnehtija".

7 tykkäystä

No en kyllä ihmettele ettei seuraa niin sadistista tiliä kuin siilit nolliin😱.

Tosissaan kyllä samaa mieltä. Zerohedge vaatii erittäin suurta medianlukutaitoa. Toki kun sijoittaa o&g, hiili ja shipping sektoreihin niin se pakollinen haittavaikutus on kaikenlainen poliittinen skeida. Olen joskus jutellut muiden Eurooppalaisten shipping/oil sijoittajien kanssa, lähinnä akselilta Ruotsi/Norja/Tanska ja kaikki ovat kyllä samaa mieltä että etenkin US finanssitwitteri lähtee näillä sektoreilla jatkuvasti ihan laukalle. Tankkeri mies Calvin on hyvä esimerkki jolta tulee erittäin hyviä huomioita sijoittamiseen mutta kun se maaninen vaihe tulee päälle niin joutuu pariksi päiväksi mykistämään twiitit kun ei vaan pysty.

8 tykkäystä