Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Tässä lueskelen foorumia ja kuuntelen tuoreinta pörssipäivää sekä juon kahvia. Tuli pari juttua mieleen:

1.Yhteisönrakentaja – Community builder - Inderes

Yhteisötiimissä olisi tuollainen paikka auki, kannattaa lukea linkissä mainittu Playbook, jos paikka kiinnostaa. Uskoisin tuon olevan unelmien työpaikka monelle ahkeralle, mukavalla ja innovatiivisille tyypille, joka on myös intohimoinen sijoittaja. Työyhteisö on varmaan tuon työn paras puoli tai näin ainakin itse ajattelisin. :slight_smile:

2.Lupaan olla jeesinä nimitys- ja palkitsemistoimikuntaan valitulle.

Jos toimikuntaan valittu kaveri kaipaa jonkinlaista apulaista, niin olen mielelläni tukena sen verran, mitä ehdin ja pystyn. En ole mikään asiantuntija tai/ja ideoitsija, mutta “roolini” puolesta voin olla apuna, mikäli valittu kaipaa jotain tukea tai jonkinlaista näkemystä esimerkiksi foorumin asioista. Valittu varmasti saa apua myös Inderesiltä, eli valittu ei varmasti ole yksin.

Kannattaa ilmoittautua, jos homma kiinnostelee. Lisää tietoa ehdokkaista ja hommasta löytyy Inderesin omasta yhtiöketjusta:
https://keskustelut.inderes.fi/t/inderes-oyj-yhtio-kuuluu-kaikille/

Mukavaa juhannusaattoa kaikille! :slight_smile:

15 tykkäystä

Ollaanko nyt pohjilla kun mul tuli vastaan karhuvideo tiktokis? #makeyourday

3 tykkäystä

Saa nähdä, kuinka suuri osa Ukrainan viljasadosta ehtii homehtua/pilaantua, ennen kuin sitä saadaan vietyä maailmalle. Venäjä ottaa täyden hyödyn tilanteesta ja syyttää länttä maailman nälänhädän aiheuttamisesta, vaikka itse onkin syyllinen tilanteeseen.

10 tykkäystä

Citin teknofundien omistajat ilmeisesti paniikkimyyntinsä tehneet kun pankki tällaisia puhelee :sweat_smile:

22 tykkäystä

Grillaamaan…
Hyvää juhannusta!

18 tykkäystä

Hyvää syntymäpäivää käyttäjä Needlesille!

16 tykkäystä

Linux rules.

3 tykkäystä

Veditkö mututuntumalla? :smiley: Vanhempien tulot vaikuttavat, jos lapsonen on alle 18 tai asuu kotona. Eli lähtökohtaisesti korkeakouluopintojen ollessa meneillään eivät vaikuta.

7 tykkäystä

Kahvi tuntuu olevan monien sydäntä lähellä, tässä siis teille tuore kahvitesti:

Itse ostan tätä ja nykyään en muutenkaan tee enää niin vahvaa kahvia.
image
Kaverini mielestä tämä on multaa. :grin: Onko jossain kaupassa vielä tätä halvempaa kahvia?

Hyvää juhannuspäivää! :sunglasses:

18 tykkäystä

Tuo on kyllä aivan karmeaa tavaraa :sweat_smile: Itse olen vähentänyt sumpin käyttöä, mutta nostanut laatua.

9 tykkäystä

Yökkäsin pelkän kuvan kahvipaketista nähdässeni.

14 tykkäystä

En vetänyt. Taulukot vanhempien tulojen vaikutuksista eri tilanteissa löytyy Kelan sivuilta, mutta en jaksanut luetella kaikkia yhdessä lauseessa. Lähtökohtaisesti kaikki lapset ovat opiskeluiden alkaessa alle 18v ja silloin vanhempien tulot vaikuttaa.

Tarkoitat nyt varmaan toisen asteen opiskeluja?

2 tykkäystä

Siis puhe oli lapsen omien tulojen (kymmeniä tuhansia vuodessa) vaikuttamisesta opinto- ja asumistukeen. Mainitsin samalla ohimennen, että myös vanhempien tulot vaikuttavat näihin. Minusta se on ihan oikein sanottu jos lähes 100% lapsista käy toisen asteen koulun. Jos vanhemmat tienaa 200k/vuosi niin on äkkiseltään vaikea keksiä sellaista opintaivalta, ettei se vaikuttaisi missään vaiheessa lapsen tukiin. On lähinnä saivartelua, että ei se korkeakoulussa vaikuta. No ei varmaan siellä niin usein vaikutakaan kun ollaan täysi-ikäisiä ja asutaan omillaan. :smiley:

1 tykkäys

Vanhemmilta vuokratussa asunnossa, jolloin tukien hyödyntäminen/väärinkäyttö on maksimissaan.:wink:

Joo, saatte nyt syyttää Juurikkia yleisesti tunnetun harmaahäärimisen pilaamisesta, jos verottaja tämän perusteella alkaa tekemään tarkastuksia. Muistakaa aina vedota siihen, ettei verottajalla ole enää jokeripykälää, jolla voidaan sanoa, että juridisesti asia on ok, mutta verotus toimitetaan sen mukaisesti, mitä tässä yritetään peitellä.

Ennen se oli verolain oli 5. pykälä tai 1.5 mom. tai jotain, ei jaksa niin viime vuosituhannen asioita muistella.

Joku juristi voisi tietysti meitä tiedonhimoisia maallikoita tyydyttää kertomalla faktat, ettei Juurikki ihan viime vuosituhannen reliikkinä taas satuile.

2 tykkäystä

Juurikki mokaa aina, paitsi milloin se on kiellettyä. Ihan pienellä googlaamisella löytyi, ettei se verottajan Jokerikortti ole historiaa.

"Verotuslain 56 §

Jos jollekin olosuhteelle tai toimenpiteelle on annettu sellainen oikeudellinen muoto, joka ei vastaa asian varsinaista luonnetta tai tarkoitusta, on verotusta toimitettaessa meneteltävä niin, kuin jos asiassa olisi käytetty oikeata muotoa. Milloin kauppahinta, muu vastike tahi suoritusaika kauppa- tai muussa sopimuksessa on määrätty taikka muuhun toimenpiteeseen on ryhdytty ilmeisesti siinä tarkoituksessa, että suoritettavasta verosta vapauduttaisiin, on verolautakunnalla oikeus arvioida verotettava tulo ja omaisuus."

Siis verottaja päättää ensin, mistä tässä hänen mielestään on kyse, joka tietysti johtaa lopputuleman. Verottajan JOKERI auttaa; ei tarvitse miettiä päätökseen muita juridisia perusteluja. Juurikki on kuullut tästä kritiikkiä viime vuosituhannelta asti ja vienyt asiaa päättäjille tiedoksi. Ei auta. Ehkä joku globaali ihmisoikeusjärjestö voisi ottaa asiasta kopin. Mutta ei nyt, kun ollaan yhdessä Suomen historian jännimmistä tilanteista.

Ei Juurikki mörkökuvia usko, mutta täysin vapaa virkamiehen, virkanaisen tai virkamuun harkintamahdollisuus ei oikein sovi oikeusvaltioon, eikä myöskään meidän suomalaiseen maailman parhaaseen luottamusyhteiskuntaan.

Missäs ne lait oikein laaditaankaan?

3 tykkäystä

Lähde: Finlex.:partying_face::sunflower::thinking::+1::yum::grin::sunny::wink:joko on 20 merkkiä? Ainakin Juurikki on vähintään 20.

1 tykkäys

Pentele, ei se markkina osaa vieläkään ajoittaa liikkeitään minun ostojeni mukaan.

Juhannuksia silti kaikille markkinalaisille :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

Aikanaan (n.10 v. sitten) lidlistä sai perfetto-merkkistä kahvia. Siihen aikaan hinta oli 0,99€ per paketti.

Varmasti hirveintä rankkia mitä on kahvin nimisenä koskaan myyty, ostin kerran muutaman paketin työpaikalle henkilökunnalle, kukaan ei suostunu sitä juomaan. Oli pahaa, jo pelkkä tuoksu kun sitä keitti oli jotain järkyttävää.
Roskiin meni ne.

13 tykkäystä

Nuukana miehenä ostin itsekin tätä kolme paketti kun halvalla sain. Nuukana miehenä en kuitenkaan raaskinut heittää niitä pois kun totesin juomakelvottonaksi vaan blendasin jollain yhden suhde kolmeen johonkin toisiksi halvimpaan.

57 tykkäystä