Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kuten yllä jo ansiokkaasti perusteltiin, kyllä ainoa oikea dystopiavaluutta on saunasokeri.

Pullonkorkit sitten varavaluuttana.

6 tykkäystä

Lisäksi ainakin Yhdysvaltalaisessa mielenmaisemassa dystopiainvestointi ovat aseet. Tuossa saunasokerien keskellä ikkunan takana on paikka konekivääripesäkkeelle ja sen edessä toinen paikka miinakentälle, joilla True Patriot puolustaa sokeriaarrettaan.

3 tykkäystä

Näin tämänkin foorumin lukijoiden mielissä varmaan aika-ajoin mietityttää kotimainen menestys maailmalla. Se on pitkä tie ja kaikki lähtee onnistuneesta kasvatuksesta ja koulunkäynnistä. Lehdistä ja keskustelupalstoilta voi usein lukea kuinka koulumaailma on mennyt kirjaimellisesti luokattomaksi - lukio jo muutama vuosikymmen sitten - sekä avoimet ja muuntautuvat sermeillä tai verhoilla eriytettävät luokat ovat häliseviä. Kaiken tämän keskellä opettajille järjestetään vaatimuksia yhdestä, jos toisesta asiasta ja samaan aikaan yksilönvapauden nimissä viedään ne perustyökalut hyvän opintoympäristön luomiseksi.

Itse kävin kouluni 80- ja 90-luvulla. Silloin toki opettaja ei enää lätkäissyt karttakepillä sormille tai laittanut nurkkaan seisomaan, mutta hänellä oli auktoriteetti luokassa ja rehtorin läsnäollessa ei kapinoivinkaan rakkari uskaltanut suuta aukoa. Poliisia ei koululle tarvinnut kutsua häirikön luokasta poistamiseen vaan muutaman kerran opettaja sellaisen laittoi omin käsin käytävään jäähdyttelemään niska-pers otteella, kun ei sana muuten kuulunut. Suurin osa opetuksesta oli strukturoitua ja luovuutta pääsi harrastamaan käsityön ja kuvatateen tunneilla. Välitunneilla oltiin pihalla, ellei ollut vähintään 15 astetta pakkasta ja kännyköitä oli vain Star Trekissä ja agenttielokuvissa.

Näistä esimerkeistä toki tänä päivänä saisi poliisitutkinnat ja opettajan työpaikka olisi vaakalaudalla. Ehkä hyvä näin ja lapset tietävät oikeutensa. Mutta laittaa miettimään, onko lasten vastuuta peräänkuulutettu tarpeeksi? Useimmat lapset eivät kasvuangsteissaan usein ymmärrä tekojensa vaikutuksia, kun luokan opetusta häiriköidään ja usein opettajien ainoa vaihtoehto on kutsua poliisi poistamaan kovapäisempi häirikkö luokasta. Tämä on häirikköoppilaille kunnia-asia. Lisäksi Wilma - vaikka on tuonut paljon hyvää kommunikointiin koulun ja vanhempien välille - mahdollistaa myös opettajien pommittamisen ja terrorisoimisen vanhempien taholta. Mediasta kun lukee tapauksia, joissa vanhemmat uhkaavat opettajaa oikeudenkäynnillä, kun lapsi ei saa numeroksi kymppiä. Vanhemmuus ja sen vastuut ovat joissakin tapauksissa jääneet hankkimatta lapsen kasvamisen myötä.

Näillä sanoilla, koulujärjestelmämme on kaikesta kritisoinnista huolimatta vielä hyvä ja havaittuja virheitä on pyrittävä korjaamaan. Omina toiminamme, pyrkikäämme tukemaan koululaitosta ja kasvattamaan lapsemme kunnioittamaan opettajia ja heidän työtään. Heillä ei ole helppo tehtävä.

Hyvää viikonloppua kaikille!

51 tykkäystä

Niin ne asenteet vaan muuttuu sukupolvien välillä :slightly_smiling_face:

"Yli 35-vuotiaiden joukossa lähes puolet pitää lottoamista todennäköisimpänä tapana itselleen rikastua, mutta nuorista lottoamiseen uskoo vain alle joka neljäs. Nuoret sen sijaan uskovat vanhempia enemmän, että hyväpalkkainen ja ahkeralla opiskelulla saavutettu työpaikka mahdollistaa vaurastumisen.

Lisäksi nuoret sijoittavat selvästi aiempaa enemmän. Kyselystä ilmenee, että alle 34-vuotiaista suomalaisista 44 prosenttia sijoittaa osakkeisiin, arvopapereihin tai vastaaviin. Kaksi vuotta sitten vastaava luku oli 36 prosenttia."

48 tykkäystä

Hyvä puolihan tässä on se, että meillä on edelleen maailman parhaan peruskoulun resepti! Nyt vain pitää purkaa nämä vahingolliset uudistukset, joita käsienheiluttelijat ovat ajaneet läpi viime vuosina.

Omina toiminamme, pyrkikäämme tukemaan koululaitosta ja kasvattamaan lapsemme kunnioittamaan opettajia ja heidän työtään.

Tämä :point_up:

Tämä on muuten jännä! Omassa alakoulussani rehtori oli hyvin hyvin kunnioitettu ja jopa pelätty hahmo, vaikka en muista hänen ikinä antaneen siihen minkäänlaista syytä. Tyylikäs vanhempi herrasmies, joka ulkonäöltään tuo mieleen Steve Jobsin ja Sir Christopher Leen. Kuitenkin sanaparissa “Rehtorin kanslia” oli jotain myyttistä, vaikka nyt järjellä ajateltuna kyseessähän on pelkkä toimisto. Pelkkä kanslian oven aukeaminen sai poistumaan käytävältä välittömästi, muttei kuitenkaan juosten.


Maininnan arvoisena asiana, että Nordnetin salkkuni nousi jälleen plussalle tämän vuoden osalta! :partying_face:

Kokonaisuutena ollaan vielä tappiolla YTD, mutta salkku kerrallaan. NN salkku on kuitenkin kooltaan n. tuplat rahastosalkku ja Lynx-tili yhteenlaskettuna.

Maallikko TA:lla tästä taitaa lähteä melko jyrkkä pulkkamäki sinne -10% tienoille.

15 tykkäystä

@Mauri:n haastattelun tavoin Juhankin haastattelun jouduin laittamaan kahteen osaan, tuli liikaa merkkejä yhteen viestiin. :smiley:

Oli kyllä kiintoisat ja antoisat vastaukset Juhalla. :pray:

17 tykkäystä

‘Mitä se sano’?

  1. EQ: Yritysjärjestelyt dna:ssa 2. Rapala: Rapea kalapala 3. Qt: Mainettaan halvempi
    Jokaiseen oli jotain nopeita argumenttejakin, miksi juuri nämä kohteet olisivat järjestelyiden kohteena.
5 tykkäystä

Vinkkinä, että jos talletuskorko tilillä makaavalle käteiselle kiinnostaa, niin nyt näyttäisi Danske Bankin kaupankäynti online tilillä olevan 1,5 % talletuskorko :yum: (ainakin minulla on). Tämän ansiosta tuntuu edes vähän paremmalta hautoa jäljellä olevaa käteispossaa hamaan tulevaisuuteen parempien ostopaikkojen toivossa.

5 tykkäystä

Pitäisikö vaihtaa nimmari säästötallettajaksi?

7 tykkäystä

Ei ehkä vielä, vain 15 % on käteispossa salkusta :grinning:

4 tykkäystä

Nordealla vastaavasti 12 kk JoustoTalletus 1,6 % korolla.

1 tykkäys

Moi, onko jollain tietoa mitä tarkoittaa johtohenkilöiden liiketoimien tiedoitteissa seuraava lausahdus: “Liiketoimi on toteutettu henkivakuutuksen yhteydessä”? VMP Oyj - Johdon liiketoimet Linkissä esimerkki. Mietin sitä, että voiko tälläiset liiketoimet luokitella normaaleiksi sisäpiirin ostoiksi vai miten toi “henkivakuutuksen yhteydessä” pitäisi tulkita.

1 tykkäys

Oli erinomainen podi! :slight_smile:

Paljon vastuullisuusjuttuja sekä keskustelua tuosta teemasta että linkkejä eri Inderesin vastuullisuusmateriaaleihin löytyy myös tästä ketjusta, jos kiinnostaa:

3 tykkäystä

Nyt olisi mahdollisuus lähettää kysymyksiä rahoituksen professorille Aswath Damodaranille. Tällä hetkellä vasta 4 kysymystä laitettu, joten oman kysymyksensä saa varmaan aika helposti eetteriin. Toivottavasti foorumilta löytyy kiinnostuneita :slightly_smiling_face: @Pohjolan_Eka

4 tykkäystä

Nyt tuli käänne lottokansan asenteissa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009241117.html

Hienoa kehitystä havaittavissa suomalaisten suhtautumisessa sijoittamiseen :smile: Osalla ihmisistä on aivan käsittämättömiä uskomuksia sijoittamisesta, ja on hienoa, että nuoret suomalaiset ovat kiinnostuneet sijoittamisesta vanhempiaan enemmän. Tämän olen moneen kertaan nuorempana huomannut. Pörssi oli omassa porukassa lukiossakin päivittäinen puheenaihe, ja suhtautuminen sijoittamiseen tuntuu olevan valovuosia vanhempia edellä. Monen tutun vanhemmat olivat (ja ovat varmasti edelleen) todella kielteisiä “herrojen pörssikeplottelun” suhteen. Matkaa on tietysti vielä nuorempienkin parissa, mutta eiköhän tuo luku ole muutamien vuosien päästä jo huomattavasti lähempänä sataa. Omia himoja kotimaisen liiketoiminnan omistamiseen on onneksi tuettu heti niiden ilmaannuttua joskus yläasteen aikoihin :grinning: Sijoittaminen tulee aina olemaan itselle yksi tärkeimmistä harrastuksista, ja ehkäpä myös elinkeino, jos sinne asti ikinä päästään. Toivon kovasti, että muutkin löytävät tämän henkisesti ja (mahdollisesti) rahallisestikin palkitsevan harrastuksen ja, että saadaan Suomeen lisää osakkeenomistajia/osakeharrastajia tulevaisuudessakin. Mukavaa viikonloppua foorumille!

20 tykkäystä

Ihana nosto! Laitan heti pari kysymysta :heart_eyes:

10 tykkäystä

:muscle: :sunglasses:
Taitaa sotahulluimmilla foorumilaisillakin lirahtaa jotain housuun.

7 tykkäystä

Toki jonkinlainen vähennys varmasti saadaan aikaiseksi, mutta aika rajusti yksi kertaistaen vedät mutkia suoriksi. Aina ei esim. peräänajoa voi välttää, mutta jos esim. moottoripyöräilijät lukisivat liikennesääntöjä kuin… robotti, ja luottaisivat kärkikolmion voimaan, ei heistä monikaan olisi ehjänä ensimmäisen ajokauden jälkeen.

Tähän skeptisyys esim. tuota FSD:tä kohtaan pitkälti pohjaa… erilaisia liikkuvia osia, mahdollisia tilanteita ja moraalikysymyksiin pohjautuvia valintoja on tuolla ulkona niin monimutkainen soppa, että usko koneen kykyyn saada aikaan ihmisen kaltainen, mutta parempi, päätös ja sitä seuraava reaktio, on monella vielä aika korkean kynnyksen takana. Eikä Muskimainen lupailu siitä miten jokaiselle lisävarusteversion 84.288.27:n tilaajalle tuodaan oma kuu Semin lepotilaan tunnelmaa luomaan viimeistään jouluksi 2014 ainakaan paranna luottamusta.

Livedemo Venäjän ilmatilassa? :wink:

4 tykkäystä