Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Mietinkin miksi “Limitless” leffaan ei tehty jatko-osaa (aivan erinomainen leffa muuten). Tuo kuva paljasti.

28 tykkäystä

Muistan viestin elävästi ja se oli yksi syy miksi aloin pyöritellä QT:n numeroita hieman epäilevämmin ja lopulta aloitin pari päivää myöhemmin eli 10.8 myynti ohjelman jossa sain myytyä 60% QT:ta hulppeaan 162 euron keskihintaan. Nämä rahat sijoitin sitten pienempien kertoimien lappuihin eli Harviaan ja Kamuxiin joten operaatio oli loppujen lopuksi hyödytön muttei kuitenkaan aivan tappiollinen.

63 tykkäystä

Itsekin olin suorastaan nerokas, kun ostin QT:ta hintaan 75 ja myin kaikki pois, kun kurssi näytti 152 euroa. Harmi vaan, että tykitin kaikki rahat Harviaan, joten se siitä onnistumisesta :smile:

62 tykkäystä

Ainakin omassa pankissani (Nordea) tuosta ostoksesta aiheutuisi 15 sentin välityspalkkiot.

(Tämän viestin tarkoitus on myös harjoitella vastaamista toiseen ketjuun.)

11 tykkäystä

Se on asenteesta kiinni

image

4 tykkäystä

Täällä keskusteltiin tuosta psykologiasta niin tuolla Natoketjussa tuli toinen loistava esimerkki lähdekritiikistä.

Kysymyksiä:

Mitä voiko foorumi olla väärässä?

Mutta sitten tulee melkoisen mielenkiintoinen. Valtaosa suomalaisista varmaan pitää 'Yleä ja Hesaria luotevana lähteenä uskoisin niiden olevan vahvoilla, jos tehtäisiiin kysely.

Ja yllätys yllätys, asiantuntija oli oikeassa. Mutta ongelma, miten tunnistaa aiantuntijan?

Loppujohtopäätös sitten kanssa tämän jälkeen herätti hilpeyttä. Asian todellinen laita varmistettiin lopuksi “varmasta” lähteestä (Yle):

5 tykkäystä

Etkös sinä ollut se joka keväällä twittasi Qt ostoista jonkun “teknisen analyysin” tukitason perusteella, vaikka yllä olevasta viestistäsi voisi päätellä, että olisitkin ollut hyvin skeptinen matalahkosta tuotto-odotuksessa edelleen korkean valuaation takia??

EDIT: Pahoittelut taisin sekoittaa toiseen, taisi olla nimimerkki Visukinttu

image

Analyysien tekeminen jälkikäteen on mukavaa puuhaa.

21 tykkäystä

Yhdenlainen sijoittamisen “goals” tämäkin? Kalenteroisi suomalaisten firmojen yhtiökokoukset ja kiertelisi menemään :drooling_face: :coffee: miksei laajentaisi tarvittaessa ulkomaille ja tekisi kiertuetta. Nauratti kuitenkin boomereiden ajanviete.

1 tykkäys

Sanotaanko että tämä oli kohtuu yleistä ennen internet-aikaa. Paras tieto, kontaktit ja hyviä keskusteluja käytiin yhtiökokouksissa… esimerkiksi lääketeollisuudella oli monesti tarjottavat aika priimaa… myös tarjottavista katsottiin miten firmoilla menee🤣 jos puuttui konjakit pöydältä niin alkoi spekulaatio yhtiön tuloskunnosta😀

Eipä siellä kokouksissa katsottu omistaako yhden vai 100k osakkeita. Tiedon hakeminen ja asioiden opetteleminen oli enemmänkin sitä että oli pakko opetella asiat viisaammilta.

17 tykkäystä

Niin… johonkin sitä pitää luottaa uutistenkin suhteen. Yle ja Hesari ovat sillä listalla edelleen korkealla, vaikka eivät Suomen Kuvalehden tasolle sisällöltään nousekaan.

Ehkä kyse on subjektiivisesta tunteesta – mutta olen hieman huolestunut uutisjournalismin tasosta maassamme. Luotettavina pidettyjen medioiden jutut vilisevät nykyään virheitä eikä niistä vaikuta kukaan olevan moksiskaan. Onhan niitä virheitä aina ollut, mutta nykyisin niitä näkee myös korjattavan hyvin harvoin jälkikäteen. Minkä tahansa dosentin mielipide esitellään totuutena ja minkä tahansa ulkomaisen hörhön kommentti Suomesta esitellään suurena uutisena. Helposti tarkastettavissa olevat asiat jätetään tarkistamatta. Pääasia tuntuu olevan, että otsikko tuo lukijoita. Onko toimittajien koulutus muuttunut huonompaan vai mistä tässä on kyse?

Valtamediat ovat mielestäni pääosin edelleen luotettavia ja kritiikkini kohdistuu asioihin, jotka on helposti korjattavissa. Pitkälti kyse on huolellisuudesta ja vastuullisuudesta. Suomesta löytyy äänekäs pienryhmä niitäkin, joiden mielestä valtamedia on aina väärässä ja ainoastaan oman kuplan kehittämiin juttuihin voi luottaa. Siis sellaisiin, jotka sopivat omiin uskomuksiin, kuin räjähtelevät lepakot tuulivoimaloihin. Vakuutan, että en kuulu siihen ryhmään. :slight_smile:

25 tykkäystä

Osaako joku valistaa, miksi Suomessa osarit julkistetaan pääsääntöisesti aamuisin tai päivällä? Mielestäni tarkoituksenmukaisempi aika olisi illalla, juuri pörssin sulkeuduttua. Sisältöä olisi mukavampi pureskella yön yli rauhassa.

4 tykkäystä

Valkokaulusväki pitää mielellään telcot mukavasti toimistoaikaan, analyytikot ehti vähän lukea rapsoja ennen kysymyksiä livetilaisuuksissa.

1 tykkäys

Jenkeissä tosiaan usein nämä kerrotaan pörssin sulkeuduttua, mutta on hyvä huomata erot pörssin aukioloissa.

New York: 9:30 - 16:00 paikallista aikaa (ja peräti 6:30-13:00 länsirannikon aikaa)
Helsinki: 10 - 18:30 paikallista aikaa

Tuota kun katsoo, niin on tavallaan aika helppo ymmärtää erot käytännöissä.

6 tykkäystä

Syitä taitaa olla useita, mutta pohjimmainen syy taitaa vain olla ettei ole riittävästi asiakkaita jotka olisivat halukkaita maksamaan tuosta laadukkaasta juornalismista. Suurin osa hakee tietonsa ilmaisista lähteistä ja saa siten juuri maksamansa arvoista tietoa.

Myös uutisten viihteellistyminen on oma ongelmansa, mutta tässäkin kuluttajat saavat juuri sitä mitä haluavat.

Sitten tässä Nato ratifiointi prosessin yhteydessä (ja oikeastaan monessa muussakin asiassa) monella meistä tuntuu olevan ikään kuin sisään rakennettu toive asioiden pieleen menosta. Eli mediatalot vain tuottavat lukijoidensa haluamaa materiaalia, joka vahvistaa (hetkellisesti) tuota ajattelumallia.

Eli lopulta syyllinen löytyy meistä itsestämme kollektiivina.

2 tykkäystä

Kevyesti kahvihuoneessa sotkematta yhtiöketjuja:

Lehto : Yhtiön jatkuvien toimintojen liikevaihto laski 92 miljoonaan euroon vertailukauden 102,7 miljoonasta eurosta. Yhtiö raportoi lopetettuina toimintoina kesäkuussa myydyn putkiremontit -liiketoiminnan sekä vuonna 2021 lopetetun Ruotsin liiketoiminnan.

Liiketulos jatkuvista liiketoiminnoista oli 10,2 miljoonaa euroa tappiolla kun se oli vuotta aiemmin -1,1 miljoonaa euroa.

Tämä voi olla ensimmäinen rakennusalan ruumis, mahtaako pääomistajalla olla enää intoa lähteä taistelemaan (rahoittamaan) enempää, näkymät rakennusalalla kuitenkin erittäin heikot. Eikö konkka ja konkurssipesästä ostelu olisi halvempi tapa jos tämän kanssa haluaa tusata vielä.

5 tykkäystä

Media on onnistuneesti tuhonnut oman markkinansa agendajournalismilla josta ollaan paljon vähemmän innostuneita maksamaan kun kaikki pitää lukea eriväristen lasien kanssa.

Puolueeton ja asiantunteva journalismi todennäköisesti edelleen olisi kysyttyä, mutta kun moni iso toimija on sotkenut hommansa (siirtynyt puolueettomasta tiedonvälittäjästä harhailemaan kuvitellen hommansa olevan jotain muuta) niin eipä tarvitse ihmetellä että koko alaa katsotaan kieroon Tämä myös ikävästi estää uusien ja kenties parempien toimijoiden alalle astumista koska rahanteko on äärimmäisen vaikeaa.

12 tykkäystä

Myös hankkeita peruttu (vain Lehdonko tahdosta? ), uskaltaisinko laittaa omia rahoja kiinni kroonisesti rahaa tuhoavaan rakennusliikkeeseen?

Oma kerrostalo gryndi vähenee (yleensä kannattavinta toimintaa)?
Ok huonossa syklissä on riskinsä, mutta kuitenkin.

Tappiot tulee ilmeisesti jatkumaan jne…

Jaahas se on se päivä taas että Nokian osinko-kahveet on keitelty :smiley::smiley:

6 tykkäystä

Kuka nämä agendat määrittelee ja miten ne käytännössä ilmentyvät?

1 tykkäys