Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Miksihän ihmeessä ainakin itselläni on aina olevinaan kauhea kiire ostella tai myydä? Esim. tässä Tecnotreen kanssa olen eilen miettinyt ostoa (onneksi en ostanut), sitten tänään tässä kyttäillyt mihin asti kurssi laskee “sormi napilla” koko ajan. Voisi ottaa ihan rauhassa ja katsella maailman menoa (seurailla foorumia, lukea analyysejä ym) ja tehdä päätöksetkin rauhassa. Joskus ja hyvin harvoin nopeilla likkeillä olen onnistunut, yleensä on mennyt metsään.

Ehkä tämä on sitä sijoituspsykologiaa ja siitähän on tosin oma ketjukin.

17 tykkäystä

Virossa ja muissa Baltian maissa liputetaan ahkerasti valtion ja yritysten pihoissa Ukrainan lippua myöskin, miksei voisi Suomessakin?

2 tykkäystä

Ainakin täällä Helsingissä niitä näkee. Mutta enemmänkin voisi olla. Etenkin sellaisissa paikoissa, joissa voisi venäläisten turistien näkevän. :joy:

5 tykkäystä

Pitäisi melkein kyllä olla, koska Lehdolla tulee hirmuinen kiire kääntää yhtiön suunta nyt kun mennään taantumaa kohti :scream:

Hah! Tässä on koko ajan oltu mukana foorumin keskusteluissa pieni pilke silmäkulmassa enkä vieläkään oikein osaa ottaa näitä sijoittamistouhuja tai ylipäätään Internettiä asiaan kuuluvalla vakavuudella. Kun kerran karjalaisia sukujuuria löytyy niin ehkä olenkin sukua hieman samanlaista huumoria arvostavalle Pyysingille? :thinking:

@SijoitusSeppo ja moni muu Teknotristi on täysin asiallisesti valistanut miksi kokivat toimintani epäsopivana ja myönnän tietysti etten täysin ymmärtänyt että otsikon vaihtaminen aidosti aiheuttaisi pahaa mieltä usealle sijoittajalle. Tässä on nyt koko viikko jännätty Tecnotreen osaria ja aktiivista keskustelua on käyty mm. Twitterissä viime viikon sisäpiirimyynnin vuoksi niin en myöskään tajunnut olevani “ulkopuolinen” Tecnotree-ketjussa. Pahan mielen aiheuttaminenhan ei tietenkään ole ollut tarkoitus, vaikka uskonkin karnivalistisen huumorin ja ei-vahingollisen “trollauksen” kuuluvan kohtuullisissa määrissä saatuna Internetin kulttuuriin ja osaksi mitä tahansa tervettä nettikeskustelua.

45 tykkäystä

Voisiko auttaa että toteaa senkin olevan päätös, ettei juuri nyt myy eikä osta. Helposti tulee sellainen kiima tehdä päätöksiä ja unohtaa, että niitä on yksi enemmän kuin myy&osta. Myös se auttaa että seuraa vähemmän mediaa. Suuri osa jutuista kun on roskaa, millä tavoitellaan klikkejä eikä viisautta.

2 tykkäystä

Evolutionin muistin sitten väärin. Stockmann ja Serviceware päätyy ilmeisesti siihen laatufirmojen koriin, jotka kasvaa kovempaa kuin Qt, Talenom ja Revenio ja ovat vielä halpoja? Löytyykö muita?

Tähän väittämään haluaisin siis joitain nimeltä. Saman mainitsit Talenomin tapauksessa. Evo täyttänee kriteerit, mutta jos näitä on useita niin olisi kiva tietää, mitkä on ne sinun valinnat.

5 tykkäystä

Tähän tulee kyllä kieltämättä sorruttua.

Ei mikään. Lainausmerkeissä oleva toteamukseni oli karrikointia siitä, miten jotkut ovat nyt valmiita kurssilaskun perusteella arvioimaan yhtiötä - ei tietenkään näin.

Viittasin myös henkiseen puoleen, eli siihen tosiaan että on raskasta jos joku suomalainen henkilö nauttii siitä ettei suomalainen yhtiö pärjää odotusten mukaisesti. (Sivuutetaan tässä keskustelu arvostustason järkevyydestä mikä on eri topik)

Myöhästyin (mielestäni) Stockan hissistä, mutta lohdutukseksi löysin sattumalta Stockmann-mitalin. Eteenpäin rientävä, uutta elinvoimaa edustava, aina aikaansa seuraava. Ehkä tällä on myös jotain sijoitusarvoa? Tai kun kurssi nousee kahteenkymppiin, voi tämä muistuttaa minua hyvien osakepoimintojen tärkeydestä?

17 tykkäystä

Mites olisi “Aktiiviharrastaja”?
Edit: Poistin itseltäni “mestari” - tittelin. En koe ansaitsevani sitä, enkä kehtaa esiintyä sen kanssa :sweat:

3 tykkäystä

Kuinka niin? Stockalle on tänäänkin myyntilaita olemassa :slight_smile:

5 tykkäystä

Ostin silloin jotain muuta ja käteiset taas loppu.

Edit: Ja onhan minulla nyt tämä mitali. Onkohan näitä paljonkin liikkeellä?

1 tykkäys

Lisätään listaan Twilio ja Perion!

Edit: meinasi unohtua Better Collective!

2 tykkäystä

tuo Stockmann sata vuotta mitali ei ole arvokas, muutaman euron. Mutta olisihan tuo aika trofee, pitänee ostaa jos sijoitukseni päättyy tässä joskus odotetun hyvin.

1 tykkäys

Nyt on pakko lainata suurta suomalaista finanssigurua A. Hulkkoa:

Aina pitää olla kolkyt donaa taskussa jos sattuis näkee jotain… jne. :wink:

13 tykkäystä

Muistan kyllä, mutta kun salkkujen yhteenlaskettu arvo hädin tuskin ylittää tuon, niin ei nyt onnistu. :sob:

6 tykkäystä

Piti kirjoittaa paljonkin ajatuksia näistä sijoituskeskustelujen lieveilmiöistä (esim. “mitä minä sanoin”, tappioille ilkkuminen, kanssasijoittajan/analyytikon lyttääminen tarpeettoman kärkkäästi) mutta päästän itseni ja teidät helpommalla, kun tiivistän olennaisen pariin lauseeseen. Oli aihe mikä hyvänsä, niin mielestäni:

  • Suorapuheisuus, “minä nyt vain olen tällainen” tai netti keskusteliympäristönä (vrt. livekeskustelu) ei oikeuta huonoa käytöstä

  • Ystävällisyys ei ole keneltäkään pois ja sillä on tapana lisätä ystävällisyyttä (Huom! Ei synonyymi yesyes-selkääntaputtelulle)

  • Myötätuntoinen ja ystävällinen keskustelukulttuuri houkuttelee uusia keskustelijoita ja rehellisempää keskustelua

Mielestäni erityisesti kokeneemmilla ja aktiivisemmilla keskustelijoilla on todella iso rooli siinä, että mihin suuntaan keskustelukulttuuri kehittyy, ja keskustelukulttuurilla on aivan ratkaiseva rooli siinä, että miten mielekkäänä keskusteluihin osallistuminen koetaan.

Mielestäni naulan kantaan! :pray:

Ja eiköhän sama toimi useimpien kohdalla myös toiseen suuntaan; mikäpä olisi sen parempaa kuin ystävällinen, oppimisesi kanssa kärsivällinen ja positiivisella tavalla vaativa mentori tai esimies.

Ne, jotka oppii, ohittavat pian ne, jotka vain osaa. Vai miten se meni. :slight_smile:

74 tykkäystä

Maurilta hieno kirjoitus!

Nähkäämme muutenkin kanssakirjoittelijat enemmän työkavereina, ja foorumi työyhteisönä. Otan sata kertaa sadasta sen positiivisen tekijän, kenellä taidot hieman heikommat, kun supertaitavan ilmapiirin myrkyttäjän tiimiini :yellow_heart:

17 tykkäystä

Perionilla oli syöttö lapaan takatolpalle, kun tiedot oli jo etukäteen kerrottu ja reaktio vasta osarissa :slight_smile: pe laskemassa varmaan vähän 10 päälle ja kassaa jotain 40% arvosta?

Toivottavasti kurssi nousee ainakin 40-50% ajasta ennen osaria…

1 tykkäys

6ovvkk

Pistetään vähän lasimeemiä, niin ei ole pelkästään sitä stockka-sammakkoa :grin:

34 tykkäystä