Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Inden toimistolle on ilmeisesti jäänyt ne kuuluisat QT analyytikoiden tulevaisuuskiikarit tyhjän pantiksi liian pitkäksi aikaa ja nyt ne piti jynssätä puhtaiksi ja laittaa Kempowerin kanssa oikein kunnolla käyttöön :grin:

18 tykkäystä

Myönnän itsekin katsovani näitä salkun tuottolukuja välillä, mutta itse olen siirtynyt enemmän kurkkimaan 5 vuoden lukemaa. :thinking:
YTD on liian volatiili luku. FEDin pääjohtaja aivastaa, Kiina pitää sotaharjoituksia Taiwanin edustalla jne., niin YTD hyppii kuin aropupu.
5 vuoden perspektiivillä myös yleensä tekee jo korkoa korolle efekti työtä puolestasi. YTD on lähinnä taustakohinaa.
Tuoton tekeminen on nimenomaan se maraton. Tästä olen täysin samaa mieltä.

4 tykkäystä

Burry karhumoodissa :face_with_monocle:

13 tykkäystä

Ja short-positiot ei ees näy näissä😄 Toisaalta Burry on ennustanu edellisista kahdesta taantumasta kahdeksan🐻

30 tykkäystä

Itse näkisin, että sukanvarressa on ainakin teknisen analyysin työkaluin havaittavissa liki pystysuoraa nousupotentiaalia. Varren yläpuolellakin lymyää usein täyttymätön gäppi.

sukanvarsi

Ja jos meissä vuoden 2021 kasvuyhtiökuplan läpi tarponeissa piruparoissa on enää ainuttakaan näkökykyistä ihmistä jäljellä lasersilmien samennuttua, saattaa joku toki tunnistaa kuvasta myös runtime-lätkämailan.

4 tykkäystä

Tai sitten Inderes ottaa seurantaan/yhtiöt ostavat seurannan lähtökohtaisesti vain, jos yhtiöllä menee vähintään kohtalaisen hyvin? :smiley:. Vaikka toki Kempowerin kohdalla tavoitehinta on aika kiikarien venyttämistä

1 tykkäys

Minkälaiset marginaalikorot teillä muilla on opintolainoissa? Itsellä 0,5 %, laina Osuuspankista.

1 tykkäys

Tuo sama 0.5% ilmeisesti Nordeallakin.

3 tykkäystä

Minulla S-pankilla selvästi pienempi, jotain 0,28% tasoa se on ja päälle vielä 3kk euribor :eyes:

6 tykkäystä

Itsellä pompsahti kokonaiskorko just 12 kk euriborin johdosta reiluun 1,5 %:iin :grin: Olis vissiin pitänyt aikanaan kilpailuttaa opintolainakin mutta kun otin “omasta” pankista niin tietenkin odotin saavani parhaan hinnan :tipping_hand_man: Sittemmin viisastuneena olenkin vaihtanut kaiken muun asiakkuuden toiseen pankkiin mutta tämä laina jäi valitettavasti roikkumaan. Samoin kun ei pidä rakastua yksittäisiin osakkeisiin niin ei pidä rakastua myöskään yksittäisiin palveluntarjoajiin vain sen takia että on roikkunut pitkään mukana…

2 tykkäystä

Tämä on juuri se oivallus, jonka kanssa joutuu ainakin näin aloittelijana tasapainottelemaan :blush: Ja juuri tämä tekee tästä sijoittamisesta niin mielenkiintoista!

Alussa tuntui, että pitää ehtiä kaikkiin juniin mukaan, ettei vain jää tuottoja saamatta ja nyt on huomannut, että todennäköisesti onkin aloittelijalle kannattavampaa, jos jättäytyy suosiolla odottelemaan lippujonoon - ja tekee oman päätöksen vähän myöhemmin, jos löytää perustelut omalle ostolleen.

5 tykkäystä

“Tykkään” tästä analyysitiimin heittämästä lisähaasteesta mitä yhteisön rakentamiseen ja koossapitämiseen tulee. :smiley: Ei pääse työ käymään helpoksi tai tylsäksi…

33 tykkäystä

Yhteisö: analyytikot hirteen, kun analyysi ja tavoitehinnat menneet ihan persiilleen.

Inderes: sori, ollaan oltu analyysissamme liian optimistisia eikä huomioitu tulostason poikkeuksellisuutta ja kysyntäpiikin hetkellisyyttä.

Pauli Lohi:

71 tykkäystä

image

“Lisää”

43 tykkäystä

Tökit niitä analyytikkoja kylkeen, kunnes uskaltautuvat tulla tänne foorumille itse seisomaan tekeleittensä takana. Jotkut rapsat vaan valitettavasti vaatiivat enemmän selitystä ja avaamista että päästään samalle aallonpituudelle, eikä niitä hurjimpia analyysejä voi (ainakaan enää) vain dumpata bittivirtaan ja toivoa että keissi avaa itse itsensä :sweat_smile:

22 tykkäystä

@Pohjolan_Eka heitti hyvää vertailua eQ:n ja Kempowerin välillä. Nämä firmathan ovat markkina-arvoltaan melkein samat. Kempower hieman yli miljardin ja eQ alle.

Inderesin mielestä näiden firmojen tuotto-odotus (riskit huomioiden) on myös samaa luokkaa keskenään.

Varainhoitoa ja sähköautojen latausjärjestelmien rakentamista on paha verrata keskenään, mutta lisää-suositusten pitäisi olla ihan vertailukelpoisia keskenään.

19 tykkäystä

Mutta näillähän sentään on niitä Earnigseja! Kunnon bumtsibum-lapulla ei moisia haipatuksia ole, joten ei voi edes erehtyä moisen boomer-indikaattorin tuijottamiseen…

2 tykkäystä

Väärään keskusteluun, mutta koska en hirveän kauaa hionut tätä ajatusta, niin lienee kahvihuonekamaa. Paljon on puhuttu siitä, onko tavoitehinta, käypä arvo tai käyvän arvon haarukka oikea tapa ilmaista näkemystä osakkeen ali- tai yliarvostusta. Tuli siitä mieleeni ihan hullu (?) ajatus, mikä olisi meille lukijoille/sijoittajille ehkä se objektiivisin tapa arvioida riskituottosuhdetta.

Mitä jos ilmoitettaisiinkin DCF-mallin WACC% (tai ehkä pikemminkin CoE%?), jolla saadaan nykyinen osakkeen hinta? Tätä voisi ehkä täydentää vieläpä niin, että annettaisiin nuo prosentit niin bear, base kuin bull-skenaariossa.

Silloin jokainen voisi analyysin pohjalta arvioida, onko tuotto-odotus suhteessa liiketoimintacasen riskeihin. Toki analyytikko antaisi oman perustellun näkemyksensä suosituksen (Osta, Lisää, [Pidä,] Vähennä tai Myy) muodossa.

En tiedä tekeekö joku analyysitalo näin jo nykyisin? Pienellä ATK-kehityksellä tästä saisi vielä dynaamisen niin, että yhtiösivu näyttäisi aina prosentit laskettuna esim. edellisen päivän päätöskurssilla?

Sanokaas viisaammat pääsikö multa jokin ihan mieletön aivopieru tässä vaan?

EDIT: Tuli heti tietty mieleen, että eihän kaikkia yhtiöitä voi tai ole fiksu arvottaa DCF-mallilla… :man_shrugging:

2 tykkäystä

Kyllähän kaikki tietävät, että Lohi ui vastavirtaan. :grin:

54 tykkäystä

Pomon huumorintajua voi testata myös arvonimellä esihölö, kun se muodikas nimitys esihenkilö kuulostaa jotenkin niin puisevan viralliselta. Voidaan kirjoittaa myös muodossa esihlö virallisissa yhteyksissä. Lausutaan silti aina: esihölö.

3 tykkäystä