Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Antaa palaa vaan, kerranhan täällä eletään. Monen muun valtion johtohenkilöihin verrattuna ei tuolla toiminnalla vahingoita ketään. Eri asia sitten jos valtio vierailulla jossain palatsissa samat muuvit. On se herrain kerho aikoinaan sikaillu ihan eri tahtiin. Nykyään vain ei pysty kunnolla irroittelemaan kun kokoajan joku on kamera kädessä. Ei tämä voi tulla kenellekään yllätyksenä että jotkut juhlii vielä tänäkin päivänä.

18 tykkäystä

Alahuhdalla oli hiukan kehnot näytöt Outotecilla. Vanha Noksun aikainen kalakaveri Korhonen oli 6v, pörssin palkkakuninkaana, Outotecin toimarina. Tässä ajassa Outotecin markkina-arvo tippui kuin lehmänhäntä. Omistajat joutuivat puuttumaan ja saatiin muutoksia johdossa tehtyä. En välttämättä ole pitänyt hänen suorituksiaan ainakaan tässä firmassa kovin kummoisina.

3 tykkäystä

Suorastaan viatonta ja harmitonta bilemenoa Sannalla, mutta silti jaksetaan jeesustella joissain piireissä. Eihän tuolla kukaan vedä videolla edes kolaa nokkaan. En kyllä hirveästi osaa nähdä mitään väärää siinä, että ihminen juhlii vapaa-ajallaan. Oli sitten ammatti mikä tahansa.

69 tykkäystä

Toivotaan kuitenkin, etteivät poliitikot, puoluetaustaan katsomatta, ala laajemmin perustelemaan tekemisiään tai tekemättä jättämisiään “No kun ne muutkin” saati “No kun aiemminkin” linjalla.

Nykyhallitukselle moni vanha “maan tapa” on punainen vaate, jos ei suorastaan rikollista tai vähintäänkin halveksittavaa touhua, joten synninpäästö (sikäli kun sitä jonkun mielestä tarvitaan) vanhojen sikailujen kautta ei oikein soi kuin Antti Tuisku :wink:

2 tykkäystä

Hieno referointi @Aili. :+1:
Saa nähdä miten tulevaisuudessa hisseissä terästä tullaan korvaamaan muuallakin hisseissä. Ehkä näistä Otiksen, Schindlerin ja Koneen tuotekehityshankkeista joku materiaalitekniikaan perehtynyt tietäisikin enemmän. Kai ne lentokoneissa käytetyt kevyet materiaalit leviävät myös hissiteollisuuteenkin?

Enpäs muistanutkaan, että Alahuhta on ollut Outotecin hallituksen puheenjohtajakin. Hyvä huomio @Haddock. Sitä muistaa vain Koneen ja Nokian onnistumiset.

Outotecin ja Korhosen ongelmakierteen muistan. Ongelmia oli melkein kuin Seitovirran kaudella kummussa. Muistaakseni Outotecin hallituskin sai rajumman puolesta kritiikkiä, jotka olivat kyllästyneet Outotecin jatkuviin ongelmiin. Angervuo ripitti pörssisäätiön blogissa helmikuussa 2016. :cold_sweat:: Pörssiyhtiöiden tulosyllätykset ja -pettymykset - PörssisäätiöPörssisäätiö

2 tykkäystä

Tästä näkee foorumin tykätyimmät viestit: Tulokset hakusanalle 'in:likes order:likes' - Osakesijoittaminen

Toi on siis foorumin toisiksi tykätyin, kärkipaikkaa pitää Kajaanin jäähyväiset. Analyytikkovaihdos - #13 by Petri_Kajaani

6 tykkäystä

Eikö kukaan poistanut noita videoita? Huh. Ylilautapalstajuttuja nuo. Oikeasti hei, miten kuuluu tänne?

Hybridivaikuttamista parhaimmillaan? Sopivasti Venäjällä Kiinan kanssa sotaharjoitukset, ja Putinin kritisoija pudonnut jenkeissä ikkunasta. Ja äkkiäkös tuollaisen deepfaken kyhää kenestä vaan, vai oliko tuo osoitettu aidoksi? :nerd_face:

#conspiracy

Miksi ne eivät kuuluisi kahvihuoneeseen? Eikai noissa videoissa ketään loukata. Puheenaihe muiden joukossa.

23 tykkäystä

Olipa jännittävä seiväsfinaali. EM ja roima parannus SE:een! Loistavaa Wilma Murto!

59 tykkäystä

Älyttömän kova kilpailija, kun ylitti vielä 485cm vaikka mestaruus oli jo taskussa. Nyt on sellainen yleisurheilutähti syttynyt, josta saadaan varmasti nauttia vielä pitkään! Hyvä Wilma :muscle:

36 tykkäystä
31 tykkäystä

Noita pilvenpiirtäjiä katsoessa tulee usein mietittyä, miten ne ovat taloudellisesti yleensä aika kehnoja hankkeita. Esim. Shanghai Toweristakin suunnilleen puolet on ollut tyhjänä, mutta näitä vain rakennetaan maamerkkivaikutuksen takia. Burj Khalifa taisi pärjätä paremmin taloudellisesti. :slight_smile:

Suunniittelussa on tietysti ongelmana, että kerrosten määrän lisääntyessä kustannukset alkavat kasvaa nopeammin kuin lineaarisesti. Paalutukset täytyy olla entistä syvempiä, tukirakenteista tulee raskaampia ja sitten tietysti portaikot ja hissikuilut vievät yhä enemmän kerrospinta-alasta. Burj Khalissa on ilmeisesti muutama kaksikerroksinen hissi, joilla pääsee kerralla ylimpään kerrokseen? Tosin tällaisia hissejä ei voi rakentaa kovin montaa, koska silloin hissikuilutilan käyttöaste putoaa ja kerrospinta-alaa menee hukkaan liikaa.

3 tykkäystä

Ois aika hieno nähdä Burj Khalifan seismiset ja tuulikuormalaskelmat. Ne tuppaa nousemaan korkeuden ja kerrosten kohotessa.

Itseä melkein harmittaa, kun suomalaiseen rakennusinsinöörin koulutuksen oppimäärään ei liikaa kuulunut teoriaa maanjäristysrakenteiden suunnittelua varten ja maailmalle lähtiessä, se tulee melkein joka paikassa vastaan.

Dubaissakin

8 tykkäystä

Politiikkaa harvemmin kommentoimatta, tämä ei jätä sanattomaksi.

Suomen vaikutusvaltaisimman päättäjän humalainen juhlinta ja jatkuva näkyvyys eri festareilla ja tapahtumissa ei herätä itsessä luottamusta. Aikana jolloin perheet miettii miten selviää talvesta, kun energiakriisi, inflaatio, taantuma, ukrainan sota ja korona jyllää.

En usko että tämänkaltaista käytöstä valtion päämieheltä katsotaan hyvällä myöskään Nato maissa. Varsinkaan eräässä meille tärkeimmässä perinteisessä islamin uskonnon “haram” Turkissa.

Marin vaikuttaa nätiltä kansitytöltä, ei johtajalta. Uskottavuus mennyt täysin. Puolustuspuheet hänen inhimillisyydestä eivät säväytä, tietyssä asemassa ja roolissa on pidettävä kunniakkuus ja hoidettava tehtävänsä.

53 tykkäystä

Ja silloin kun ne ei toimi, niin saattaa harmittaa hieman. Käytännön esimerkki tältä päivältä :

LAPPALAISEN mukaan vettä ehti tulla sprinklereistä noin parikymmentä minuuttia. Niiden sulkemista viivästytti se, että pelastuslaitoksen henkilöstö joutui kiipeämään 29. kerrokseen asti porraskäytävää pitkin.

Sprinklerit olivat lauenneet vain kyseisessä kerroksessa, mutta vettä oli päässyt valumaan ainakin yhden kerroksen alaspäin, hissikuiluun ja porrastasanteille, Lappalainen kertoo.

MAJAKKA on vuonna 2019 kauppakeskus Redin yhteyteen valmistunut tornitalo, joka on Suomen korkein yksityinen asuinrakennus. Talossa on 35 kerrosta ja se kohoaa noin 134 metrin korkeuteen.

Kaikki hissit poissa käytöstä. Jos asuntosi 100 metrin korkeudessa, niin siinä saa kyllä jo melkoista liikuntaa kun yrität selvitä sinne portaita pitkin.

6 tykkäystä

Marin on duunari. Sitä kulttuuria on Lutherista lähtien viisaat miehet koittaneet kasvattaa tästä kansasta ulos. Onnea heille siihen yritykseen.

Tässä aamukahvilla mietin, mistä saa inderesin t-paitaa tai muuta “fani-” tuotetta?

2 tykkäystä

Kysyin kerran, vastaus oli: “ei saa”, ellei ole sitten siellä töissä…
Inderes kassin saa 200€:lla :slight_smile:

6 tykkäystä

Analyysit on mennyt sen verran vihkoon viimeaikoina, että eiköhän kirppikset ole kohta fanikamppeita pullollaan😂

Ps. Vitsi vitsi :beers:

31 tykkäystä