Analyytikkovaihdos

Sijoittajan urani on vasta todella lyhyt, ja ainoat sen aikana poisostetut osakkeet ovat olleet Technopolis sekä Hoivatilat. Kiitos näiden keissien todella hyvistä avaamisista juurta jaksain, joka sai minut niihin sijoittamaan!

3 tykkäystä

Onnea ja menestystä uusiin koitoksiin, Jesse. Olet tainnut olla eniten haastamani varsinainen analyytikko tällä foorumilla noissa kiinteistöfirmoissa. Olen tykännyt siitä kun olet tuonut uutta faktatietoa keskusteluihin.

4 tykkäystä

Sinne meni oma suosikki analyytikkoni. Hyviä jatkoja!

2 tykkäystä

Tsemppiä jatkoon @Jesse_Kinnunen! @Matias_Arola saikin vähän lisää hommia tässä :smiley:

3 tykkäystä

Kiitos Jesse menneistä vuosista ja hyvistä analyyseista. Sinun kiinteistösektorin raporttisi ovat olleet parasta saatavilla olevaa ja referenssi seuraajillesi. Elämä vie :slightly_smiling_face:

Onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin :+1:

4 tykkäystä

Hyvä sijoittajayhteisö,

Olen päättänyt hartaan pohdinnan jälkeen siirtyä Inderesin ulkopuolelle uuden projektin pariin, missä pääsen toteuttamaan yhtä pitkäaikaista haavetta omalla työurallani. Olen saanut Inderesillä huikean hyvän koulutuksen ja kokemuksen osakeanalyysin tekemiseen sekä hyvien sijoituskohteiden tunnistamiseen. Tämä osaltaan antoi ponnahduslaudan tähän uuteen pestiin, sillä se liittyy nimenomaan osakepoimintaan ja salkunhoitoon. Olen kiitollinen kollegoille, jotka alun perin ottivat minut mukaan Inderesin tiimiin ja osakkaaksi tähän yhtiöön. Olen saanut vuosien varrella arvokasta oppia heiltä ja myös myöhemmin taloon tulleilta kollegoilta. Ei pidä myöskään unohtaa meidän aktiivista Inderes-yhteisöä, joka jakaa kyltymättömästi tietoa, sparraa toisiaan ja tekee sijoituskohteista kaikille läpinäkyvämpiä. Tällaista on hyvä sijoituskeskustelu ja arvokas sijoitusyhteisö parhaimmillaan. Kiitos teille kaikille!

Olen tehnyt analyysiä Inderesillä 10,5 vuotta. Se on pitkä aika. Omaan analyysihistoriaani mahtuu hienoja onnistumisia, joista olemme päässeet nauttimaan yhdessä, mutta myös epäonnistumisia, joista olemme oppineet paremmiksi sijoittajiksi. Meillä on ollut yhtiönä ja yhteisönä hieno juoksu tähän asti ja olemme saaneet aikaan Suomessa jotain ainutlaatuista. Kun aloitin Inderesillä, meillä oli Lauttasaaressa pieni toimistohotellin huone, missä oli säkkituoleja, pöytäfudis ja muutama osakeanalyysistä innostunut nuorukainen. Olemme kasvaneet kovalla työllä Suomen suurimmaksi ja viime vuosina palkituimmaksi analyysitiimiksi. Olemme Flik-yrityskaupan myötä kasvaneet lähes 100 hengen organisaatioksi, listautuneet First Northiin ja mielestäni tämä yhtiö ei ole koskaan ollut näin vahvassa kunnossa kuin se on nyt, ja seissyt niin monella tukijalalla kuin se seisoo nyt. Voin luottavaisin mielin siirtyä uusien innostavien haasteiden pariin ja toivottavasti myös uudelle pitkälle uralle varainhoitobisneksessä.

Olemme sopineet, että autan analyysitiimiä siirtämään seuraamiani yhtiöitä ja kertynyttä tietotaitoani kollegoilleni, jotta kapulanvaihto on mahdollisimman sujuva. En siis lähde kiireellä, vaan teemme tämän hallitusti ja rauhallisesti. Kuitenkin viimeistään 31.1.2022 ripustan hanskat naulaan Ruoholahden analyysitehtaalla. Monen yhtiön kohdalla siirtymä on luonnollinen, sillä olemme tehneet analyysiä kahden analyytikon voimin jo pitkään. Joidenkin yhtiöiden kohdalla lopulliset päätökset on vielä tekemättä, mutta tiedotamme niistä myöhemmin. En epäile hetkeäkään, etteikö meiltä löydy uusia nälkäisiä tyyppejä hoitamaan näitä minulta jääviä yhtiöitä. Olemme jo suunnitelleet seuraaville yhtiöille uudet vastuulliset analyytikot:

Tulen jatkamaan Inderesin raporttien lukemista ja videoiden katselemista tämän jälkeenkin. Tulen myös pyörimään erilaisissa sijoittamiseen liittyvissä tilaisuuksissa, Inderesin Foorumilla ja Twitterissä, joten tapaamme varmasti jatkossakin virtuaalisesti tai livenä.

Toivotan kaikille yhteisön jäsenille onnea ja menestystä elämässä, työssä ja sijoituksissa. Jatketaan yhdessä laadukasta sijoituskeskustelua ja hyvän sijoitusyhteisön rakentamista.

Terveisin,
Petri Kajaani

522 tykkäystä

Luulisi Petrin kokeneena Harvia-analyyttikona tietävän ettei näitä pörssitiedotteita laiteta ulos perjantaina kun menee sitten koko viikonloppu pilalle.
Harmi että ei enää uutta hattuliveä Harvian kanssa saada, mutta toivottavasti Kajaani ei kuitenkaan mediasta katoa vaikka Inderesin toimiston ovet sulkeutuvatkin.
Jonkinlainen hieman samantyyppinen Inderespodi kuin Vesolan kanssa olisi vielä hauska kuulla jossa käyt jonkun kanssa läpi analyyttikkouran suurimpia virheitä ja onnistumisia ja siinä sivussa inderesin matkaa toimistohotellista kohti pörssiä.
Tsemppiä jatkoon mihin ikinä päädytkään ja hyviä löylyjä! :harviaraketti: :kamuxkajaani: :tokmanni:

131 tykkäystä

Suomen Peter Lynch! Olet ansainnut sen!

Analysoit niitä yhtiöitä jotka ei eivät olet niitä seksikkäimpiä tällä vuosikymmennellä, teit sen maagisen hyvin!

Podit missä olit, aivan täyttä timanttia, voisin kuunnella sua aamusta iltaan! Joskus kirjoitin, että Verneri vois ohjata sut koppiin jossa roikkuu Marimekon mekko, Kamuxin rekisterikilpi ja Orthexin ämpäri niin sä voisit yksin jutella niistä 8h, jonka jälkeen Verneri ohjaa sut himaan.

Kiitos kaikesta!

98 tykkäystä

Kiitos Petri kontribuutiostasi Suomen sijoitusskeneä kohtaan jo tässä vaiheessa! Älyttömän hienoa on ollut seurata tekemääsi työtä Inderesillä ja jäädään kyllä kaipaamaan tätä lovea, joka lähtösi puolesta jää. Hattu-Pete jää silti elämään!!!

Tsemppiä tulevaan Petri! :heart:

62 tykkäystä

Tästä innostuneena ehdotankin, että Petri muuttaisi nimensä Petri Lynchiksi.
Ikävä tulee Petrin juttuja ja hattujen syöntiä.
Kai me saadaan kuitenkin hatunsyöntilive 2.0 jos Harvia rikkoo sen 100€?

28 tykkäystä

Nyt laittaa melkein herkistymään, kun suosikkianalyytikko nostaa kytkintä.
Huippu tracki ja hieno “put your money where your mouth is” asenne. Olisi pitänyt peesata…
Venähtäneet haastattelut ja tuloslivet ovat olleet timanttia!

Iso kiitos ja onnea uusiin hommiin.

Ps. Vielä 1 podi kiitos!

46 tykkäystä

Onhan tämä melkoinen paukku Inderesille ja iso pettymys meille faneille. Nyt on useassa yhtiössä (11 firmaa!) isot saappaat täytettäviksi. Veikkaisin Petrin olevan talon suosituin analyytikko. Erityisesti Marimekon ja Harvian analyytikkovaihdos kolahtaa tänne. Ei muuta kuin tsemppiä uuteen pestiin ja kiitokset loistavista kirjoituksista ja videoista!

“Maailman kautta
kuljemme laulain,
taivasta kohti matka vie.”

Kaivaten, allekirjoittanut.

48 tykkäystä

Tein haikun kuvastamaan ikävää robotilla koska itse en osaa.

“Jos tiellesi osuu ikävä
on Sauna kartta,
joka johdattaa aarteelle.”

Kiitos :heart:

21 tykkäystä

Kiitos Petri Kajaanille hienosta työstä ja samalla viihteestä! Oma salkku isolta painolta perustunut Petrin analyyseihin.
Mieleen jäi myös erityisesti ne monet osarien jälkeiset videot, joissa “nopeasti”, “pinnallisesti” ja “lyhytsanaisesti” käytiin keissi läpi…
Kaikella on aikansa.

24 tykkäystä

Kun tulee näitä vaihdoksia niin onko niillä vaikutusta omistuksiin Inderesissä? En tapausta kovin tarkkaan seurannut, mutta henkilöstö sai ilmeisesti merkata yhtiötä hivenen edullisemmin. Oliko mitään tarkempia ehtoja olemassa, jonka mukaan pitää olla myymässä osakkeita ym. mikäli ei jatka yhtiössä

4 tykkäystä

Petri eiiiiii :scream::sob::sob:. Täytyy kyllä sanoa, että laittoi surun puseroon tämän viestin lukeminen. Olet ollut ehdottomasti yksi Inderesin valovoimaisimmista ja parhaista analyytikoista. Lisäksi sun videoita on ollut erittäin miellyttävä katsoa ja kuunnella. Myöntää myös täytyy, että suureksi osaksi sun laajojen raporttien ja analyysien pohjalta oon itsekin sijoittanut Harviaan, Kamuxiin ja Orthexiin.

Vaikka viesti harmittaa, niin toivotan kaikkea hyvää seuraaviin haasteisiin :relieved::fire:

28 tykkäystä

Kiitos Petri huikeasta työstä meidän Inderes-yhteisön jäsenten hyväksi :heart:

Uutisen lukeminen oli itselleni kuitenkin pieni järkytys. Kenenkään muun analyytikon lähtö ei olisi kolahtanut samalla tavalla. Sinun ulosantiasi on ollut aina nautinto kuunnella.

Omassa salkussani Harvia on ylivoimaisesti suurin omistus, Kamux heti seuraavien joukossa, Tokmannia olen kasvatellut viime aikoina ja Orthexissakin ollaan mukana. Omistuksia on pystynyt pitämään rauhallisin mielin paljolti sen takia, että olen kokenut voivani luottaa sinun analyysiisi.

Tsemppiä tuleviin koitoksiin. En ihmettele, että vientiä on ollut muualtakin. Minäkin olisin palkannut sinut.

22 tykkäystä

Kiitos @Petri_Kajaani . Vaikka en sinua tunnekaan irl, niin olen pohtinut että olet rennon oloinen tyyppi ja monelle varmasti hyvä frendi! Kaikkea hyvää ja kiitos tähänastisesta. Toivottavasti osallistut keskusteluihin jatkossakin! Tee hyviä osakepoimintoja.

15 tykkäystä

Kiitos Petri kaikista näistä vuosista! Onhan lähtösi surullista :cry: , mutta toisaalta hienoa nähdä kuinka Inderesissäkin voi kasvaa ja ottaa uusia harppauksia uralla! Kaikkea hyvää ja tsemppiä tulevaisuuteen siis :muscle: :business_suit_levitating:

Jään kovasti kaipaamaan erittäin laadukkaita analyysejäsi, hemmottelevan pitkiä videoita ja selkeää kommunikaatiotasi, jonka jälkeen tyhmempikin ymmärtää kyseisen yhtiön liiketoiminnasta ja sen mahdollisista eduista. Olen aina ihastellut “put your money, where your mouth is” tyyliäsi, etkä ole koskaan pelännyt kommunikoida sitä.

Toivottaasti kerkeät myöhemmin jalkautumaan tänne meidän keskuuteen vielä, silloin tällöin. Vielä kerran, kiitos hitonmoisesta työstäsi, vapaa-ajan uhrauksistasi, onnea & menestystä valitsemallasi tiellä! Kiitos :heart: .

30 tykkäystä

Ohhoh, melkoinen pommi kun lempianalyytikko lähtee. Kaikkea hyvää uusiin haasteisiin, niinhän sitä sanotaan että kehitys loppuu tyytyväisyyteen :+1:

Toivottavasti pian kuullaan mitä ne uudet haasteet ovat, koska kuten vanha sanonta kuuluu: put your money where the Petri is :slightly_smiling_face:

22 tykkäystä