Inderesin kahvihuone (Osa 5)

No niin sähkön hinnaksi tuli 0,229 s/kwh vs vanha 0,0359 s/kwh alkaen 1.3.2022. Joulu-Tammi-Helmi mennään yötöillä ja spotti hinnalla. 30 000€ vuosikorotus on vielä sellainen jonka kanssa selvitään.

18 tykkäystä

Sama homma, laskua on melkein sitten ollut kotiutettujwn voittojen verran, jos verotkin laskee siihen…

Mutta positiivista ehkä, että tapoiota jos realisoi, niin seuraavat vuodet on vero keveitä :roll_eyes:

Yksityinen vähentää 5 vuotta ja firmassa 10 vuotta tietääkseni.

Kenenkään salkun toimintaa arvostelematta, koska en ole sellaisessa asemassa omien tuottojeni tai säätöjeni kanssa, että voisinkaan.

Mutta pohdintana näin sivustaseuraajana: Koetko että “säädät” ja veivailet salkkua liikaa? Mitä jos kokeilisi seuraavien ostojen kanssa ettei esim saa myyntinappiin koskea 5v sisällä. Ihan sama mitä.

1 tykkäys

Kiitos hyvästä kysymyksestä!

Aika vähän olen myynyt omistuksiani, nyt viime aikoina olen kolmesta osakkeesta myynyt noin puolet. :slight_smile:

Myyntinappi on ollut aika hyvinkin pannassa, tosin muutaman vetyosakkeen osalta olisin saanut vähän nopeamminkin painaa. :wink: Eli olen pitänyt ostojani aika pitkään, LeadDeskiä ostin ensimmäisen kerran listautumisannista ja Digiaa aika alkuvaiheessa sijoitustaivaltani (lisäsin tätäkin tosin myöhemmin) - näistä myin noin puolet.

Eli en ole kovin hätäilevää sorttia ollut ainakaan myyntieni osalta, jos katsoo koko sijoitusuraani. :thinking:

EDIT: LeadDeskeistä myin osan noin 30 euron tietämillä, tällä hetkellä sen osake on noin 6,6 eurossa.

8 tykkäystä

Katos pirua. Milli oli tietysti liiottelua. Pidin tuota vaatteilla eristämistä asiattomana heittona ja osittain huumoriletkautuksena. Jos niiden eristäminen on hyvä idea niin ilman muuta se olisi hänen pitänyt ammattilaisena ottaa asiakseen niiden eristäminen. Mitäpä se hyödyttää käydä tutkimassa ja sitten kehottaa asukasta kietomaan omia vaatteita putkien ympäri ja jättää asia sille tielleen. Kiitos kuitenkin vinkistä. Pitää perehtyä tänään asiaan.

1 tykkäys

Ensimmäisiä rage / anger -merkkejä Vartin kommenteissa tubessa: :smiley:

196 tykkäystä

Oh Capitan my Capitan

image

3 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/euribor-kipusi-jo-1-76-prosenttiin-parin-prosenttiyksikon-nousu-tietaa-200-euroa-kuussa-lisaa-asuntolainaan/b5e20758-c243-41bf-acff-5d8e71ba74ba

12kk euribor nousi taas vaihteeksi päivässä lähes 10 prosenttia verrattuna eiliseen (n.0,15 prosenttiyksikköä)

4 tykkäystä

Täällä aletaan kaivelemalla kaivaa positiivisia merkkejä tulevasta, itselle se vielä sellainen merkki että ei ole aika nostaa omaa sijoitusastetta yli 50% vaan katsellaan miten käy talvella

4 tykkäystä

En ole ollut osakemarkkinoilla -08 ja finanssikriisin aikoihin, kertokaapa konkarit. Pystyikö silloin hyvällä mielellä ostamaan osakkeita vai oliko kaikilla hieman jännä kakka luukulla ja sitä vähän varovaisesti oltiin, kunnes ostopaikat menivät jo ohi. Nyt tuntuu että olisi historiallisia paikkoja ostaa tiettyjä yhtiöitä, mutta ei niitä kuitenkaan hymyissä suin tule ostettua ja vähän varovaisemmin laittaa rahoja kiinni. Helppohan se on aina isolta käppyrältä katsoa vaikka -08/-09 pohjia ja kertoa kuinka “tuolloin olisin ostanut kaikkea”

Mututuntumani on (ja tähän viestiin täytyy palata ensi kesänä tai kahden vuoden päästä), että just nyt Qt:t 50e Harviat alle 20e on tulevaisuuden jälkiviisasteluna olleet no-brainereita ja “olisi pitänyt ostaa” - osastoa.

14 tykkäystä

Olisi tullut eri vibat tuosta kommentista, jos kirjoittajana olisi ollut joku tutumpi heppu esimerkiksi:
image

:thinking:

EDIT: Sorry @Juha_Kinnunen :grimacing:

182 tykkäystä

Tälläiset kommentit on ehta merkki siitä että on aika alkaa ostamaan! :fire:

21 tykkäystä

Tässä kokeneen konnan ajatuksia syksyltä -08. Ilmoitti koko maailmalle menevänsä nyt all in, samalla altistaen itsensä loputtomalle pilkanteolle jos markkina olisi laskenut vielä vaikka 40% tuosta. (Taisi itse asiassa laskeakin vielä ihan tuntuvasti, olisko ollut 20%.) hän on vain täysin immuuni niille psykologisella heikkouksille joita meillä muilla on. Hän ei mieti, tuleeko markkina tästä vielä laskemaan, katsoo vain että tulee saamaan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä hyvää tuottoa firmoilta suhteessa tähän hintatasoon.

PS. Saamari, kun menin googlailemalla tuohon juttuun, pääsin lukemaan vapaasti. Nyt kun klikkaan tuota linkkiä, ei päästä lukemaan ilman kirjautumista. Harmillista jos muutkaan eivät pääse. Tässä jotain referaattia, mutta loistava tyyli jää pois.

  • Talous on kuralla, työttömyys tulee nousemaan, otsikot tulevat olemaan pelottavia jatkossakin.
  • Siispä olen ostanut edullisia amerikkalaisia osakkeita. Olen melkolailla all in. Nyt on paljon pelkoa, joten olen ahne.
  • Monilla firmoilla tulee olemaan ongelmia lähiaikoina, mutta pitkällä tähtäimellä ne tulevat tekemään erinomaisia tuloksia.
  • Minulla ei ole mitään käsitystä, mihin markkina menee lähiaikoina. Luultavasti se on mennyt rajusti ylös ennen kuin talousuutiset muuttuvat positiivisiksi.
  • 1900-luvulla oli paljon huolia ja paniikkia, mutta pitkäjänteinen osakeholdari sai hyvää tuottoa ajan yli.
  • You might think it would have been impossible for an investor to lose money during a century marked by such an extraordinary gain. But some investors did. The hapless ones bought stocks only when they felt comfort in doing so and then proceeded to sell when the headlines made them queasy.
  • Käteishemmoilla on nyt hyvä fiilis, mutta ei pitäisi, heillä on heikosti tuottavaa varallisuutta. Osakkeet biittavat käteisen seuraavan vuosikymmenen aikana.
37 tykkäystä

Juu ei auttanut toinen linkki
Kannattaa hakea “Buy American. I am” sanoilla.

3 tykkäystä

Joku nyt mättää kun ei Nokian osake käy kaupan.
On vasta kotipörssi SEITSEMÄNNEKSI vaihdetuin !
Eipä ole tällaistakaan nähty…?
Mitä lie nyrkkipajoja edellä !
image

3 tykkäystä

image

Sauli Vilen luki foorumia ja heti tämän viestin ilmestyessä foorumilla näki että Qt on no-brainer ja painoi ostonappulaa?

57 tykkäystä

Just kun forumilla kaikki haukkuu qt niin on aika ostaa. Firman kasvutarina on edelleen sama.

15 tykkäystä

Tarina on sama, mutta joskus on hyvä palautua maan pinnalle ja kirjoittaa sen jälkeen seuraava kappale.

En ymmärrä, mitä Qt:ssa voisi edes haukkua. Kaikkihan näyttää hyvältä. Sijoittajia voisi sen sijaan moittia epärealistisista odotuksista ja peliongelmaissijoittamisesta.

31 tykkäystä

Monta nousua ja laskua nähneenä: Paras ohje on, “tee päinvastoin kuin muut tai tee samaa, mutta hieman aikaisemmin…”.
Bidenin voitto toi isoimmat plussat koskaan ja se oli nähtävissä, samoin monta muuta ilmiötä voi ennakoida. Porukan mukana ei kannata juosta tai ei ainakaan kannata olla häntäpäässä peesaamassa.
Nyt suhdanteiden kannalta mielenkiintoisin seurattava iso asia on Ukrainan tilanteen ratkeaminen, joka taas yllättää suuren yleisön.

9 tykkäystä

Jotenkin aika samat fiilikset. Koko foorumi tuntuu olevan vakuuttunut, että lasku tulee vielä jatkumaan pitkään ja edessä on vuoden parin karhumarkkina. No, ehkä onkin. Vuosi sitten tunnelma oli kuitenkin täysin toisenlainen ja sitä seurasi romahdus.

8 tykkäystä