Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Aika turhaa verrata yksittäisen päivän hintaa, äkkiseltään katsottuna vuosi sitten keskihinta ollut n. 10 snt…

image

e. tässä syy:

Ydinvoima 3 843 MW
Tuulivoima 1 959 MW
Tuonti - / vienti + (netto)
−206 MW

3 tykkäystä

Mutta tänään näyttää saman suuntaiselta.

1 tykkäys

Huh, veroilmoituksen täyttö kannattaa, noin 37k€ mätkyistä pienelle plussalle - oli kyllä hieman virhettäkin verottajalla.

41 tykkäystä

Tänään sattuu myös pohjolassa tuulemaan vähän enemmän

Merkkejä on ilmassa. Laskun kulmakerroin saattaa olla loivenemaan päin. Foorumin kylmäpäisiäkin alkaa ilmestymään myynti-ilmoituksin Ostin/ Myin ketjuun. Inderesin antama pieni otanta näyttää ostopaikkojen lähestyvän. Myyjät ovat auttamattomasti myöhässä, tietänevät tämän itsekin.

9 tykkäystä

Joku huomasi ketjussa muutama viikko sitten Harvian hävinneen riitajutun Vaasan Hovioikeudessa, tässä vihdoin Kauppalehden juttu aiheesta, valitettavasti minullakaan ei ole pääsyä tällä hetkellä maksumuurin taakse. Laitan tämän nyt kuitenkin tämän poikkeuksellisesti tänne, vaikka kokonaisuutena summilla tuskin suurta merkitystä on yhtiön arvolle. Ehkäpä joku avulias-Anelma tai -Aatu tiivistää jutun meille :slight_smile: Saunayhtiö hävisi riidan, muttei tahdo maksaa kiistan voittajalle: ”Summa on nyt ulosotossa”, sanoo tunnettu juristi | Kauppalehti

Lisäys: Kiitos @DaJJxD nopeasta toiminnasta! Monella vanhemman polven sijoittajalla jutun voittajaosapuolen asianajaja Kari Uoti varmaan kilkattaa kelloja, jokainen voi herran historiaan tutustua netissä. Monessa liemessä keitetty kokenut asianajaja siis. Hieman ihmetyttää tuo Harvian päätös päästää ulosottoon asti Hovioikeuden sinetin saanut riitasumma, eikö ne yleensä makseta viimeistään tässä vaiheessa ja sitten mietitään jatkovalituksia. No, tämä keissi ei varmastikaan ansaitse lisäkäsittelyä tässä ketjussa, vaikka toki mahdolliset mainehaitat ovat aina varsinkin pörssiyhtiölle huomioonotettava asia.

Lisäys 2: Korjattu Uotin etunimi oikein, näköjään helposti veljekset menee sekaisin, vaikka mielestäni tarkistin pärstäkertoimen äsken🙂. Kiitos huomiosta @Tunturisusi !

Lisäys 3: Aina kun jakaa tällaisia uutisia, joilla ei välttämättä ole merkitystä yhtiön fundamentteihin, pitää ottaa huomioon, että ne voivat poikia useita jatkoviestejä, joilla on mahdollisesti vielä vähemmän tekemistä fundamenttien kanssa. Koska en ole riittävän perehtynyt Harvia-ketjun sisällöntuottamiseen ja liputusherkkyyteen, heitän pallon ylläpidolle, esim.aina valppaalle @Sijoittaja-alokas . Kuuluuko avaukseni ja osa sitä seuranneista kommenteista alkuunkaan yhtiökohtaiseen ketjuun!?

Lisäys 4: Kiitos @Sijoittaja-alokas , tämä oli varmasti hyvä ratkaisu yhdistää kahvihuoneeseen tämä aihe🙂

11 tykkäystä

Harvia tuomittu maksamaan korvauksia kokeneen kauppaedustajan sopimuksen laittomasta purkamisesta. Korkoineen korvaussumma kohoaa yli 200 000 euroon. Pitkäkestoinen riita kumpusi siitä, kun Harvia ja kauppaedustaja olivat eri mieltä edustussopimuksen rajoista.
Harvia harkitsee valittamista korkeimpaan oikeuteen. Pajuharju: ”Tosiasiaksi jää, että kauppaedustaja selvästi vaaransi toimintansa olla Harvian edustajana. Hän otti meiltä kysymättä salkkuunsa edustuksia, jotka kilpailivat meidän asiakkaidemme kanssa.”
Toistaiseksi Harvia ei siis ole maksanut korvauksia ja ne ovat ulosotossa. Hovioikeuden mukaan edustajalla on ollut oikeus harjoittaa muutakin kuin Harvian piirimyyntisopimuksen määrittämää liiketoimintaa.

10 tykkäystä

Kesko oli vetänyt tässä jutussa herneen nenään:

Rovaniemen K-Rauta katkaisi välinsä kauppaedustajaan, koska tämä oli aloittanut läheisen liikesuhteen kilpailevan rautakaupan LP Lakkapään kanssa. Pajuharjun mukaan sen jälkeen kauppaedustaja ei enää ollut ”kovin tervetullut henkilö”.

”Asiakkaat viestivät, ettei tämä kaveri voi enää Harviaa edustaa. Tilanne on ikävä kaiken kaikkiaan.”

Syntynyttä asetelmaa hahmottaa se, että Kesko on Harvian tärkein asiakas Pohjois-Suomen alueella.

1 tykkäys

Tässäkin tehtiin näemmä kärpäsestä härkänen. Vielä kun joku jaksaisi suomentaa, että mistä tässä nyt tosiasiassa on kyse, kun jokainen uusi viesti aiheeseen tuntuu itselleni herättävän vain edellistä enemmän kysymyksiä.

Onko tässä nyt Harvia vs K-Rauta (rip), vai Harvia+K-Rauta vs LP Lakkapää, vai Harvia + K-Rauta vs joku yksittäinen, nimeämätön henkilö :thinking:. Vai kaikki vs yksittäinen Harvian myyjä?

4 tykkäystä

K-rauta suuttui kauppamiehelle joka alkoikin ottaa tavaraa kilpailevalta Lakkapäältä. Kesko on Harvian isoin asiakas. Tämän jälkeen kauppamies ei ollut tervetullut henkilö. Harvia olisi päässyt sopimuksesta kauppamiehen kanssa eroon 50k€:lla.

3 tykkäystä

Ihan peruskauraa että pitkäaikaisempi kumppani näreissään jos naapuriin kilpailijalle tulee tuotteet joita toinen myynyt ja eritoten markkinoinut. Vanhemmalle pitää vakuuttaa silloin että saa paremmat alet, on no1. ja hoitaa henkilökemioita jne. kunnes närkästys laantuu ja uuteen totutaan. Tarpeeksi iso asiakas tietty voi käytännössä estää myynnin. Tai varmaankaan ei voi lakien mukaan, mutta kaikille ei tartte olla samat alennusprosentit, niin niillähän se käytännössä hoituu…

E: tietynlaisesta markkinasaturaatiosta kertoo että uudet asiakkuudet jonkun vanhalla tontilla

1 tykkäys

Ei ole Jussi Uoti vaan Kari Uoti
Onhan se tietenkin kauheaa jos monopoli häviää alueelta ja tuotteita myy joku muukin… lähinnä tuntuu aikamoiselta kepuloinnilta… ei kyllä K-ryhmäkään kovin hyvää mainosta saa…

Veikkaampa että tätä ei korkeimpaan viedä… tällainen julkisuus ei ole hyväksi ostajille eikä myyjille ja on todennäköistä että lopputulos pysyy

5 tykkäystä

Yritysvastuun näkökulmasta oikeuden tuomio on jo sinänsä negatiivista, puhumattakaan siitä, että yhtiö protestoi hovioikeuden tuomiota vastaan ja kieltäytyy noudattamasta sitä.

Naurettava kostonhalu aiheuttaa negatiivista julkisuutta koko yhtiölle ja sen tuotteille.

-Tällainen aina kertoo firman kulttuurista ja asenteesta. Ilmeisesti Harvia kokee olevansa sen verran iso alalla että katsoo olevansa lain yläpuolella. Toinen mahdollisuus, jota olen korostanut itse tässä ketjussa, on se että esim. Virossa on 6 kiuasvalmistajaa jota agressiivisesti ovat alkaneet panostamaan markkinointiin ja myyvät erittäin edullisesti. Eli Harvia kokee asemansa uhatuksi yrittää kaikin keinoin taistella asemastaan uhkaa vastaan. Eli kyse Harvialle paljon isommasta asiasta kuin tästä yhdestä casesta, uhan alla on; markkinajohtajuus ja kannattavuus sekä asemasta suuriman rautakaupan myyntipanostuksissa. Aina kaupoissa on joku tuote/valmistaja josta kauppa saa suurimmat katteet ja sitä kehutaan ja myydään ensisijaisesti myyjien toimesta.

Kiitos @NukkeNukuttaja!

Siirsin viestisi ja jatkokeskustelun Kahvihuoneelle. Ehkä helpointa ja yksinkertaisinta näin, vaikka sinällään viestisi sopikin yhtiöketjuun, mutta helposti joskus tällainen aihe lähtee liiaksi rönsyilemään. :slight_smile:

1 tykkäys

Kiitos tätäkin kautta @Sijoittaja-alokas :slightly_smiling_face:, tiesin riskin jo viestiä kirjoittaessa, näihin aiheisiin on aina kaikilla jotakin sanottavaa, vaikka ei edes omista tai seuraa itse yhtiötä.

4 tykkäystä

Kyllä, ihan helvetin pienillä tiedoilla ihan helvetin suuria päätelmiä ja yleistyksiä jostain yrityksestä tai jopa koko toimialasta.

6 tykkäystä

Tuo rekryämisten seuraaminen on vähän viime vuotta. Nykyisessä sentimentissä tuo tulkitaan niin, ettei yhtiö osaa hallita kasvuaan ja se rekryää holtittomasti. Se painaa kassavirtaa alas ja vaikuttaa osakkeeseen negatiivisesti.

40 tykkäystä

Riippuu rekryämisen syistä, kasvaako yhtiö vai yrittääkö epätoivoisesti paikata ylikuumentuneiden palkkojen perässäjouksijoita.

1 tykkäys

Vladimir, Olaf ja Sanna kokoontuivat bilettämään :partying_face:

Vladimir: Tyypit hei! Pilkotaan Uniper. Me otetaan voimalat Venäjällä.
Olaf: Mahtava idis Vova. Ja meille voimalat Saksassa.
Sanna: Sopii. Me otetaan voimalat Suomessa. Ihanaa tämä eurooppalainen yhteisshhtyö. Kääntäkää kundit musaa kovemmal :tada: :partying_face:

23 tykkäystä