Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Jos oletetaan, että Qt:n kasvu jää tänä vuonna ohjeistuksen alalaitaan +20 %:iin olisi liikevaihto 144 MEUR.

Oletetaan, että ebit normalisoituu 25 %:iin. Siitä verot niin saadaan karkeasti kassavirta.

Oletetaan, että se kasvaa 5 % vuodessa seuraavat 9 vuotta ja terminaalissa 1 %.

diskonttokorko 10 % olisi arvo 14 EUR per osake.

Kymppiin pääsee jos laskee kasvun tämän vuoden jälkeen nollaan.

:smiley:

Lisäys: Fiksattu laskelmia!

34 tykkäystä

Muistitko ja otitko huomioon, että mä ostin tätä just?

:thinking:

14 tykkäystä

Totta anteeksi…

Oikea muoto olisi "varmaa on, että tämä on ennusteiden ylälaita… alalaitaa ei ole ". :smiley:

12 tykkäystä

Vuos sitten Harvia ketjussa oli myyty jo jokaiselle Amerikkalaiselle 3 kiuasta!

11 tykkäystä

Joo, aloin 8 päivä tätä kuuta tankkaan QT:ta, liian aikaisin kuitenkin :face_with_head_bandage:. Ajattelin, että jos vielä (-kin) laskee, tankkaan jokaisella laskevalla eurolla lisää -niin kauan kuin lasku jatkuu (jos laskee). Tuossa:

- 8.9  21x 48,14 €
- 8.9  22x 47,62 €
- 8.9  20x 48,18 €
- 9.9  21x 48,48 €
- 9.9  32x 47,91 €
- 9.9  23x 46,95 €
- 12.9 21x 45,90 €
- 13.9 23x 45,39 €
- 13.9 25x 44,90 €
- 13.9 23x 43,90 €
- 13.9 24x 43,40 €
- 14.9 22x 43,85 €
- 14.9 24x 42,92 €

Tässä kohtaa nostin lopulta kädet ylös, eihän tälle tunnu pohjaa löytyvänkään, huhh. :face_with_spiral_eyes:
Mutta laitaankaan en enää laita, vaan ostot jatkuu siinä vaiheessa, kun ensimmäinen merkki todellisesta käänteestä ilmenee, ei ennen. Tähän syytää nyt rahat aivan kuin kaivoon :sweat:
tuplataan positio sitten kun pohja löytyy, kait se jostain vastaan sekin tulee. Jollei sitten sijoittaja-alokaskin ala tankkaamaan tätä lisää -silloinhan ei pohjien löytymisestäkään ole mitään hajua :rofl:
No vitsi vitsi, mutta olet kyllä foorumin ylivoimaisesti paras ja hauskin kaveri, kummasti elävöität foorumia, jatka samaan malliin! :+1: :+1:

26 tykkäystä

Joku voisi kysyä mikä, että niiiiin mitkä eurooppalaiset tekno-osakkeet?

No joo jätetään kettuilu sikseen, kyllä Euroopassa niitäkin on. Ne eivät vain saaneet FAANG tyyppistä hurmiota aikaan, vaikka tuottavatkin A-luokan huipputeknologiaa.

Itse kyllä näen pankkisektorin vielä kammottavampana Pohjois-Eurooppaa lukuunottamatta.

3 tykkäystä

Mukavaa miten Tecnotreen arvostuksen tervehtyminen on muodostanut sille oikeasti sopivan osuuden salkustani. Taisi ollakin vähän liian korkealla painolla aiemmin, mutta nyt homma kunnossa ja ilman kaupankäyntikuluja! :star_struck:

34 tykkäystä

@Mauri osaa kirjoittaa upeasti, mutta myös tiivistää asiat:

32 tykkäystä

Miten niin “ilman kaupankäyntikuluja”? Missä se sellainen välittäjä on?

Sattu tulemaan uutinen vastaan, niin ajattelin linkata. Kai se tämä robotiikkateknologia sitten vaan kehittyy niin fiksuksi että osaavat itse toimia liikenteessä.

Ihteä hirvittää ajatuskin, kun muuttujia on liikenteessä niin paljon, mutta ainakin kulut vähenee kun bensa vaihtuu sähköön, raskaat autot kevyempiin vermeihin ja palkkakulut olemattomiksi… “Sillo ku minä olin nuori, ei kotiin tuotu ku postia laatikkoon joka aamu”.

2 tykkäystä

Minua kiinnostavat sijoittamiseen ja tähän Inderesin foorumiin liittyvät asiat melko lailla - varsinkin nyt, kun salkun seuraaminen alkaa olla turhankin jännittävää.

Alkaa nimittäin olla sellainen tilanne käsillä aloittelijalla, että jokaista salkun osaketta jos voisi ostaa, olisi se aina sitä kuuluisaa keskihinnan laskua.

Noh, netto-ostajan onnenpäivät :blush:

Mutta siis tämä loistavan keskustelufoorumin historia minua kiinnostaa.

  • Voiko tämän syntytarinaa lukea jostain?

  • Ja osaako joku teistä neuvoa, miten nykyiset keskusteluketjut saisi luokiteltua perustamisjärjestykseen? Tarkoitan, että olisi mielenkiintoista tietää, mitkä ketjut ovat niitä ensimmäisiä, ja mitä aihepiirejä on minäkin vuonna koettu tarpeellisiksi luoda.

Löysin toiminnon, jolla ketjut saa aakkosjärjestykseen ja aiheenmukaiseen järjestykseen, mutta sen edemmäs en päässyt.

Ja tähän loppuun vielä kiitosta siitä, että niin moni keskustelija kokee tärkeäksi kunnioittaa foorumin kunnioittavaa kirjoittamiskulttuuria! Ja etenkin kiitosta teille konkareille, jotka olette kirjautuneet foorumille sen alkuaikoina ja edelleen olette aktiivisia kirjoittajia :yellow_heart:

Edit: @Yu_Gong osaisitko sinä vastata näihin?

23 tykkäystä

Oletteko huomanneet ostolaidan katoamista harrastevälineistä, esim jotain joka liittyy kelloihin, golfiin, metsästykseen, frisbeegolfiin, veneilyyn tms ihan mihin tahansa harrastukseen, jossa käydään aktiivista kauppaa käytetyistä välineistäkin.

  • En ole huomannut
  • Olen huomannut
  • En osaa sanoa

0 äänestäjää

Mielenkiintoista kuulla myös esimerkkejä

1 tykkäys

Ainakin täysin kuplaantunut frisbeegolf ”spessu” kiekkojen trokaus markkina on hiljentynyt koronaa edeltäville tasoille.

4 tykkäystä

Skippaa stop-lossit ja antaa tervehtyä rauhassa vaan. Ei tehtyjä kauppoja, ei kaupankäyntikuluja. Kymppien säästö ja tonnien tervehtyminen :smiling_face_with_tear:

3 tykkäystä

Eräs kaveri kertoi että arvokelloissakin esim. Rolexeja näkynyt enemmän myynnissä mitä verraten parin vuoden sisään.

Itsellä ei tuohon ole asiantuntijuutta, mutta lähinnä kiinnostaa ilmiönä. Jos osakemarkkinoilla alkaa olemaan ostajien markkinat, niin ehkä tuolla harrastepuolellakin jossain vaiheessa :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 tykkäys

Erikoisemmissa frisbeegolf kiekoissa oli viime vuonna sama tunnelma kuin ipoissa pörssissä, jos jotain sai ”merkattua” niin vähintään 100% varma tuotto oli tiedossa päivän pidolla :sweat_smile:

3 tykkäystä

Mukavaa katsottavaa nuo Pörssisijoittajan viikon yhtiövideot, jo itselle tutuille yhtiöille saa hyvää perusasian kertausta ja kuulijakysymysten kautta ehkä vähän uuttakin. Ja toisaalta ei niin tutuista yhtiöistä nopean peruspaketin mistä selviää mitä yritys tekee, mitkä tulevaisuuden suunnitelmat, millainen toimari ja pikakatsauksen taloudellisista luvuista.

Mielestäni kahdesta haastattelijasta ei kylläkään ollut kuin haittaa, sekavoitti kysymysosiota joissain kohtaa kun molemmat halusivat kysymyksiä kysyä eikä välttämättä saanut vuoroa ennen kuin väkisin törkkäsi väliin.

Tuon linkin takaa löytyy kaikki yhtiövideot:

1 tykkäys

Harvian TJ uusin haastattelu toi kyllä uskoa tulevaisuuteen näin synkän osakkeen hintakehityksen jälkeen! Vaikka hinta on tippunut 60 → 15 euroon, pysyi TJ kokoajan hyvin positiivisen oloisena ja otti esille kuinka muut maat (lähinnä Pohjois-Amerikka ja Japani) kasvavat vielä hyvin reipasta vauhtia, minkä varaan itsekin lasken.

Tässä vielä linkki haastatteluun (joka kyllä löytyy jo yhtiö ketjustakin): Harvia sijoituskohteena | Pörssisijoittajan viikko 15.9.2022 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

(Kahvihuone lienee hyvä ketju tälle mitään arvoa tuottamattommalle viestille)

14 tykkäystä

Joo, erityisesti Withsecuren haastattelijan puheesta ei tahtonut saada selvää yrittämälläkään. Kuulosti omaan korvaani sekavalta nopeutetulta mongerrukselta :roll_eyes: Harvian haastattelijat olivat omaan korvaani hyviä ja selkeitä puheissaan…

Ai sillai :grin: Tuota vois itekkin kokeilla…

1 tykkäys